Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiulina wrote:mój niestety jeszcze nie poczuł kopniaków, bo zauważyłam że jak on jest w pobliżu to Mała się uspokaja
śmiejemy się,że czuje rękę surowego ojca
Mój ma to samoale ja generalnie jeszcze czuję tylko takie "pływanie" w środku, odczuwalnego kopa dostałam tylko raz. Mąż nie ma jeszcze na tyle cierpliwości, żeby czatować godzinami z ręką na brzuchu, a ja sobie zalegam na kanapie z książką w ręku i mogę trzymać do woli
Kasiulina wrote:http://www.ceneo.pl/17646897 upatrzyliśmy takie łóżeczko, do tego dokupujemy komodę.i powiem Wam,że my chyba rezygnujemy z przewijaka, zawsze parę groszy w kieszeni a on wydaje mi się zbędny
Tzn. nie planujecie przewijaka w ogóle, czy tylko takiego osobnego? ja się czaję na taką nakładkę na komodę, bo łóżko czy kanapę mamy w innych pokojach i nie bardzo jest tam miejsce na pieluchy czy kosmetyki (generalnie całą wizję mamy dość mglistą, ale najprawdopodobniej stanie na pokoju dziecięcym z pełnowymiarowym łóżeczkiem, komodą i różnymi bambetlami, a do tego na początek mini dostawka do naszego łóżka - więcej się nam w sypialni nie zmieści).
LilouK wrote:Poza tym, w czasie ciąży o dziwo wytworzyła mi się choroba lokomocyjna i nie najlepiej znoszę jazdę szczególnie jak mam słaby dzień.
Kurczę, mam to samo! Mąż czasem zabiera mnie z pracy, do domu mamy może z 4 km, a mi już po wejściu do auta zaczyna się robić niedobrze i ledwo dojeżdżam. Błe.
Nic prawie nie robiłam w weekend, a padam na twarzwczoraj byłam na randce z własnym tatą (u mamy w pracy zorganizowali wycieczkę na dzień kobiet, ale w ostatniej chwili okazało się, że nie może jechać, więc poszłam w zastępstwie) - byliśmy w teatrze na musicalu. Podobało mi się, bo śpiewali świetnie, ale o czym było, to nie mam zielonego pojęcia
Kupiłam Młodemu zestaw książek z serii "Poczytaj mi mamo" i cały dzień dziś je czytałam na głos. Mąż się trochę podśmiewa, bo "no może i słyszy, ale przecież nic nie rozumie", ale jak zaproponowałam, że zacznę śpiewać, to się odczepił
Oprócz tego wzięłam się w końcu za mój album ciążowy, aż wstyd, że innym robię, a sama jak przysłowiowy szewcoczywiście zaczęłam od ustalenia koncepcji i przeglądania sklepów, teraz pewnie zanim paczka dotrze, to mi się zmieni.
A w ogóle to dziś stuknęło mi równo 20 tygodni - czyli sam półmetek! Z tej okazji stawiam po lampce Piccolo dla wszystkich forumekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:05
Smile, niezapominajka, jusella, kama005, stokrotka2013, aisa, Kasiulina, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina wrote:ooo ależ impreza się szykuje !
nie będziemy kupować wgl, łóżeczko bd stało parę metrów od łóżka więc równie dobrze mogę to zrobić na nim
ale nie zdziwię się, jak mi się pozmienia coś
A jak pobrudzisz łóżko? Za każdym razem będziesz podkładki nakładać? -
ada89 wrote:Grzybka o której wizytujesz? Daj znać po
Asit miesiac temu z mojego niewyraźnego zdjęcia płci, obstawiłaś, że będzie chłopak
Jutro zobaczymy czy miałas racje, bo już sie powinnam dowiedzieć
no to czekam z niecierpliwoscia jak sie potwierdzi bedziemy opijac soczkiem z marchewkiada89, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
LilouK wrote:Witam z rana. Mam nadzieję, że spało Wam się lepiej niż mnie. Za ścianą sąsiedzi imprezowali i śpiewali do rana. Masakra
"Zdarzają się również takie przypadki, gdy organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciw własnym czerwonym krwinkom (toczeń rumieniowaty, przewlekła białaczka limfocytarna, mykoplazmoza, mononukleoza zakaźna). Są to zwykle zaburzenia autoimmunologiczne, a wytwarzane przeciwciała nazywane są autoprzeciwciałami."
"Przeciwciała przeciwko erytrocytom mogą być związane z reakcją autoimmunologiczną, reakcją poprzetoczeniową, zakażeniem, konfliktem Rh między matką a dzieckiem, przyjmowaniem leków, a w niektórych przypadkach nawet z ekspozycją na zimno. Gdy odczyn Coombsa jest dodatni z powodu reakcji poprzetoczeniowej, przyjmowania leków lub zakażenia, wynik testu DAT utrzymuje się od 48 godzin do trzech miesięcy. Jeśli wiąże się z chorobą autoimmunologiczną, może być dodatni stale"
Znalazłam coś takiego na parenting.pl, dotyczy odczynu Coombsa.
Jeśli mi się coś pomyliło, to wybaczcie... jest środek nocy
Oj takich rzeczy to mi tu nie podsyłam bo zaraz popadnę w jakieś paranojeJa zbyt wrażliwa na takie wiadomości. Hypochondria się to nazywa podobno.
Autoprzeciwciala to zupełnie inna para kaloszy, wiem bo mam i wiem bo pytałam panią w laboratorium. Chyba wyjdzie na to, że taka moja uroda. Próbowałam czytać i coś się dowiedzieć, ale ciężko coś znaleźć. Będę jeszcze zgłębiać temat.
Jedyne co wiem to to, że są to przeciwciała Anty-M i że nie jest to zagrożeniem, muszę to wiedzieć tylko w razie transfuzji. Mam tak jakby niespecyficzną grupę krwi.
W każdym razie wielkie dzięki, że próbujecie pomóc!
Myślałam, że może którąś z Was coś wie, albo ma podobny problem.jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Za Waszą radą pojechaliśmy dzisiaj do Biedronki po Lovelę. No i cena niby 12.99. A jak wyszliśmy, to mąż do mnie mówi: sprawdź rachunek i po ile był ten płyn. Ja patrzę na paragon, a tam cena za sztukę 10.38
A że kupiliśmy dwa do białego i jeden do koloru, to 7.50 do przodu
No i kupiłam sobie dzisiaj dwie pary tenisówek już na wiosnęjusella, eve90, stokrotka2013, aisa, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że to już połowa. A przecież wczoraj robiłyśmy testy, betę... jak to leci
Brzuch nie pozostawia u mnie wątpliwości, że to ciąża, nie nadwagaNie powiem, jaram się nim codziennie i głaszczę
Byleby już było ciepło, chcę remont zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:26
niezapominajka, jusella, kot_bury, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja też czekam aby już było ciepło:-)
Pogoda na tydzień ma.byc znowu słaba..ah dłuży mi się już to siedzenie w domu.
Ja pasy zapinam pod brzuchem więc dla mnie nie jest źle.
Mebelki słodkie ahh a ja nic kapletnie jeszcze nie kupuje.... Poprostu jeszcze tego nie czuje... Nie wiem czy to normalne.
Oglądam te ciuszki w sklepie ale jakby mnie się to jeszcze nie tyczyło hehe.
Teraz tak się dobrze czuje i mam tyle energii ze realizuje się zawodowo i pewnie się obudze jak mnie bóle porodowe złapią hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:44
niezapominajka, Maka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Ja kupuję przewijak, bo jak widzę jak się mój brat z bratowa męczą kombinujac co podłożyć pod dziecko to nawet moja mama mówi: trzeba kupić przewijak
jeszcze nie taki wydatek a ułatwia życie, gorzej adaptery -cena kosmiczna !
A no czas leci i mnie zaczyna z jednej strony cieszyć, a z drugiej przerażać, że ciąże już widać. Boję się, że w lecie się nie uniose w tym upale jak już zadyszka mnie łapieniezapominajka, Maka, jusella, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja musze przyznać ze brzuszek tez mam juz mocno wystający
dziś nawet dałąm sie namówic mojemu pasjonatowi fotografi na sfotografowanie go, stwierdził ze piękne światło i trzeba wykorzystać
Tylko jak zobaczyłam zdjecie to wpadłam w lekka depresje, brzuszek może i uroczy ciązowy, ale jak zobaczyłąm swoje boczki to sie przeraziłam, przeciez ja nigdy nie miałąm tak obtłuszczonych boczków. Staram się tym nie martwić i mówic ze po ciązy zrzuce bo maluch najwazniejszy ale chyba wszytkie słodycze i ciastecza odstawie juz teraz :pniezapominajka, Grzybka, kot_bury, aisa, stokrotka2013, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27