X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    mój niestety jeszcze nie poczuł kopniaków, bo zauważyłam że jak on jest w pobliżu to Mała się uspokaja :)
    śmiejemy się,że czuje rękę surowego ojca :D

Mój ma to samo :) ale ja generalnie jeszcze czuję tylko takie "pływanie" w środku, odczuwalnego kopa dostałam tylko raz. Mąż nie ma jeszcze na tyle cierpliwości, żeby czatować godzinami z ręką na brzuchu, a ja sobie zalegam na kanapie z książką w ręku i mogę trzymać do woli ;)
    Kasiulina wrote:
    http://www.ceneo.pl/17646897 upatrzyliśmy takie łóżeczko, do tego dokupujemy komodę. :) i powiem Wam,że my chyba rezygnujemy z przewijaka, zawsze parę groszy w kieszeni a on wydaje mi się zbędny :)

Tzn. nie planujecie przewijaka w ogóle, czy tylko takiego osobnego? ja się czaję na taką nakładkę na komodę, bo łóżko czy kanapę mamy w innych pokojach i nie bardzo jest tam miejsce na pieluchy czy kosmetyki (generalnie całą wizję mamy dość mglistą, ale najprawdopodobniej stanie na pokoju dziecięcym z pełnowymiarowym łóżeczkiem, komodą i różnymi bambetlami, a do tego na początek mini dostawka do naszego łóżka - więcej się nam w sypialni nie zmieści).
    LilouK wrote:
    Poza tym, w czasie ciąży o dziwo wytworzyła mi się choroba lokomocyjna i nie najlepiej znoszę jazdę szczególnie jak mam słaby dzień.

Kurczę, mam to samo! Mąż czasem zabiera mnie z pracy, do domu mamy może z 4 km, a mi już po wejściu do auta zaczyna się robić niedobrze i ledwo dojeżdżam. Błe.

Nic prawie nie robiłam w weekend, a padam na twarz :) wczoraj byłam na randce z własnym tatą (u mamy w pracy zorganizowali wycieczkę na dzień kobiet, ale w ostatniej chwili okazało się, że nie może jechać, więc poszłam w zastępstwie) - byliśmy w teatrze na musicalu. Podobało mi się, bo śpiewali świetnie, ale o czym było, to nie mam zielonego pojęcia :D

Kupiłam Młodemu zestaw książek z serii "Poczytaj mi mamo" i cały dzień dziś je czytałam na głos. Mąż się trochę podśmiewa, bo "no może i słyszy, ale przecież nic nie rozumie", ale jak zaproponowałam, że zacznę śpiewać, to się odczepił :D
    Oprócz tego wzięłam się w końcu za mój album ciążowy, aż wstyd, że innym robię, a sama jak przysłowiowy szewc :) oczywiście zaczęłam od ustalenia koncepcji i przeglądania sklepów, teraz pewnie zanim paczka dotrze, to mi się zmieni.

A w ogóle to dziś stuknęło mi równo 20 tygodni - czyli sam półmetek! Z tej okazji stawiam po lampce Piccolo dla wszystkich forumek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:05

Smile, niezapominajka, jusella, kama005, stokrotka2013, aisa, Kasiulina, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ależ impreza się szykuje ! :D
    nie będziemy kupować wgl, łóżeczko bd stało parę metrów od łóżka więc równie dobrze mogę to zrobić na nim :)
    ale nie zdziwię się, jak mi się pozmienia coś :D

kot_bury, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    ooo ależ impreza się szykuje ! :D
    nie będziemy kupować wgl, łóżeczko bd stało parę metrów od łóżka więc równie dobrze mogę to zrobić na nim :)
    ale nie zdziwię się, jak mi się pozmienia coś :D

A jak pobrudzisz łóżko? Za każdym razem będziesz podkładki nakładać? :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A jak pobrudzisz łóżko? Za każdym razem będziesz podkładki nakładać? :)
    tak :) moja bratowa tak robi do tej pory i daje radę bez niespodzianek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:31

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Grzybka o której wizytujesz? Daj znać po

Asit miesiac temu z mojego niewyraźnego zdjęcia płci, obstawiłaś, że będzie chłopak ;)
    Jutro zobaczymy czy miałas racje, bo już sie powinnam dowiedzieć :)

no to czekam z niecierpliwoscia jak sie potwierdzi bedziemy opijac soczkiem z marchewki :D

ada89, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    tak :) moja bratowa tak robi do tej pory i daje radę bez niespodzianek :)

To ja jestem zbyt leniwa :D

Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witam z rana. Mam nadzieję, że spało Wam się lepiej niż mnie. Za ścianą sąsiedzi imprezowali i śpiewali do rana. Masakra O.o

"Zdarzają się również takie przypadki, gdy organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciw własnym czerwonym krwinkom (toczeń rumieniowaty, przewlekła białaczka limfocytarna, mykoplazmoza, mononukleoza zakaźna). Są to zwykle zaburzenia autoimmunologiczne, a wytwarzane przeciwciała nazywane są autoprzeciwciałami."

"Przeciwciała przeciwko erytrocytom mogą być związane z reakcją autoimmunologiczną, reakcją poprzetoczeniową, zakażeniem, konfliktem Rh między matką a dzieckiem, przyjmowaniem leków, a w niektórych przypadkach nawet z ekspozycją na zimno. Gdy odczyn Coombsa jest dodatni z powodu reakcji poprzetoczeniowej, przyjmowania leków lub zakażenia, wynik testu DAT utrzymuje się od 48 godzin do trzech miesięcy. Jeśli wiąże się z chorobą autoimmunologiczną, może być dodatni stale"

Znalazłam coś takiego na parenting.pl, dotyczy odczynu Coombsa.

Jeśli mi się coś pomyliło, to wybaczcie... jest środek nocy ;-)

Oj takich rzeczy to mi tu nie podsyłam bo zaraz popadnę w jakieś paranoje :) Ja zbyt wrażliwa na takie wiadomości. Hypochondria się to nazywa podobno.

Autoprzeciwciala to zupełnie inna para kaloszy, wiem bo mam i wiem bo pytałam panią w laboratorium. Chyba wyjdzie na to, że taka moja uroda. Próbowałam czytać i coś się dowiedzieć, ale ciężko coś znaleźć. Będę jeszcze zgłębiać temat.
    Jedyne co wiem to to, że są to przeciwciała Anty-M i że nie jest to zagrożeniem, muszę to wiedzieć tylko w razie transfuzji. Mam tak jakby niespecyficzną grupę krwi.

W każdym razie wielkie dzięki, że próbujecie pomóc!
    Myślałam, że może którąś z Was coś wie, albo ma podobny problem.

jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ulubiony tekst :
    'taka pani uroda' :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:01

niezapominajka, kot_bury, jusella, Maka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Waszą radą pojechaliśmy dzisiaj do Biedronki po Lovelę. No i cena niby 12.99. A jak wyszliśmy, to mąż do mnie mówi: sprawdź rachunek i po ile był ten płyn. Ja patrzę na paragon, a tam cena za sztukę 10.38 :) A że kupiliśmy dwa do białego i jeden do koloru, to 7.50 do przodu :)
    No i kupiłam sobie dzisiaj dwie pary tenisówek już na wiosnę :)

jusella, eve90, stokrotka2013, aisa, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada o 14 mam połówkowe, odezwę się co i jak. A Ty? Też koniecznie daj znać czy córa czy synek:-)

jusella, Dalile, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury mi tez dziś stukneło równe 20 tygodni :) Z tej okazji świetowaliśmy z tata maleństwa lamka szmpana bezalkoholowego o smaku lichi :)

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że to już połowa. A przecież wczoraj robiłyśmy testy, betę... jak to leci :D
    Brzuch nie pozostawia u mnie wątpliwości, że to ciąża, nie nadwaga :) Nie powiem, jaram się nim codziennie i głaszczę :)
    Byleby już było ciepło, chcę remont zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:26

niezapominajka, jusella, kot_bury, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam aby już było ciepło:-)
    Pogoda na tydzień ma.byc znowu słaba..ah dłuży mi się już to siedzenie w domu.

Ja pasy zapinam pod brzuchem więc dla mnie nie jest źle.

Mebelki słodkie ahh a ja nic kapletnie jeszcze nie kupuje.... Poprostu jeszcze tego nie czuje... Nie wiem czy to normalne.
    Oglądam te ciuszki w sklepie ale jakby mnie się to jeszcze nie tyczyło hehe.
    Teraz tak się dobrze czuje i mam tyle energii ze realizuje się zawodowo i pewnie się obudze jak mnie bóle porodowe złapią haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:44

niezapominajka, Maka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję przewijak, bo jak widzę jak się mój brat z bratowa męczą kombinujac co podłożyć pod dziecko to nawet moja mama mówi: trzeba kupić przewijak :P jeszcze nie taki wydatek a ułatwia życie, gorzej adaptery -cena kosmiczna !
    A no czas leci i mnie zaczyna z jednej strony cieszyć, a z drugiej przerażać, że ciąże już widać. Boję się, że w lecie się nie uniose w tym upale jak już zadyszka mnie łapie :P

niezapominajka, Maka, jusella, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze przyznać ze brzuszek tez mam juz mocno wystający :) dziś nawet dałąm sie namówic mojemu pasjonatowi fotografi na sfotografowanie go, stwierdził ze piękne światło i trzeba wykorzystać :)
    Tylko jak zobaczyłam zdjecie to wpadłam w lekka depresje, brzuszek może i uroczy ciązowy, ale jak zobaczyłąm swoje boczki to sie przeraziłam, przeciez ja nigdy nie miałąm tak obtłuszczonych boczków. Staram się tym nie martwić i mówic ze po ciązy zrzuce bo maluch najwazniejszy ale chyba wszytkie słodycze i ciastecza odstawie juz teraz :p

niezapominajka, Grzybka, kot_bury, aisa, stokrotka2013, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy iść dzisiaj do drugiej Biedronki no ale z tą gorączka to szkoda w ogóle się ruszać... Orientujecie się do kiedy jest ta promocja?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli też tak mam :)

Pauli11 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi boczkami to mam tak samo, niby brzuszek jeszcze niewielki, a już się boczki paskudne zrobiły :( trzeba będzie się wziąć za hula hop po ciąży.

jusella, Pauli11, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na 9 :) Mi tez wszyscy mowia ze brzuszek mam spory, ostatnio polozna sie smiala, że sobie dogadzam ;) zobaczymy jak teraz ale pewnie znowu gdzies +2 od wizyty ;)

jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak te adaptery mocuje sie do fotela? trzeba miec system Isis?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ