X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spie roznie raz na lewym raz na prawym na plecach nigdy nie lubialam wiec nawet niema takiej obcji , no a najbardziej to kocham spac na brzuchu no ale niestety juz sie nie da :D

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz projekt pokoiku mam ale puki co to w glowie dopiero bede sie na weekend przymierzac do pierwszych realizacji :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na bokach, a czasem tak powyginana, że aż mi żal mojego kręgosłupa :)
    Dzień dobry! U mnie piękny dzień, piękne słońce :)

Ja mam wybrane mebelki, ale jeszcze nie kupowałam.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też najbardziej lubiłam spać na brzuchu, teraz zasypiam tylko na plecach, na lewym boku jakos nie umię;/

jusella, najszczesliwsza, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)
    Ja na razie nie będę miała pokoiku dla dziecka. Będzie z nami w sypialni. Ale też trochę patrzyłam w necie szukając różnych inspiracji :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! Ja mam połówkowe o 16.30 :) Ciekawe czy potwierdzi się dziewczynka, bo ostatnie USG miałam w 13 tyg.

jusella, _analiza, aisa, figaa, majeczka87, Wiola90, Ejrene, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię na jednym albo drugim boku - najwięcej chyba na prawym, jakoś mi tak najwygodniej :) no i przewrócić się z rogalem to jednak sztuka. A do ruchów faktycznie najlepsza pozycja na plecach (ale spać tak nie znoszę. Już się nie mogę doczekać, kiedy znowu będę mogła na brzuchu! :D)

Miałam dziś rano ochotę na bułkę z piekarni pod biurem - coś jakby rogalik posypany gruboziarnistą solą i kminkiem. Tak mnie ścisnęło, że nie wiem. I zlazłam do tej piekarni, stoję w kolejce, a facet przede mną wykupił ostatnią! Mało się nie poryczałam, a jeszcze pani mnie "pocieszyła", że dziś już ich nie będzie. Obiecała odłożyć jutro, tylko jutro pewnie już nie będę miała ochoty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:30

jusella, Pauli11, September, _analiza, Dalile, aisa, figaa, niezapominajka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Szanownym Ciężaróweczkom :-D

Ja śpię głównie na lewym boku, czasem na prawym. Przed ciążą było na odwrót, ale sobie wmówiłam, że wygodniej mi na lewym i tak mi zostało :-)

angella908 ja na razie pokoiku dla Szymonka nie robię - przez rok będzie z nami w pokoju mieszkał. I tu mam problem, bo odkąd postanowiłam, że nie martwię się ciążą to sobie inny powód znalazłam - otóż nie wiem na jaki kolor ściany pomalować :-(, nie wiem, który narożnik mi się podoba itp... Kącik Szymonka mniej więcej mam w głowie ale reszta...

A teraz pytanie:
    Dziewczyny, czy macie ostatnio problemy ze wstawaniem? Bo ja rano o 7 mej Pierworodnego zwlekam z łóżka do szkoły a potem śpię do 10 tej i nie mogę się obudzić, cały dzień spać mi się chce, jestem nietomna, ręce i nogi mam "miętowe" (nie mam siły ich podnieść jak leżę) - chyba to przesilenie zimowo-wiosenne tak na mnie działa

julietta139, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie trzeba było chłopa gonić i "odbić" rogala ;-)

kot_bury, aisa, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

kama005, Naditta dobrze wiedzieć że nie jestem osamotniona ze swoimi boczkami :)

Mój maluszek uwielbia buszować wieczorami i w nocy. ulubiona pora na szaleństwa to 4 rano :)

Niezapominajka daj znac jak wrażenia ze szkoły rodzenia :)

Angella908 ja zamówiłam taki komplet : http://www.baby-dump.be/index.php?
    page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543
    na scianch chciałbym poprzykljac kolorowe naklejki :) i zastanawiam sie nad wyborem fotela do karmienia , a w przyszłosci do czytania wspolnie bajek.

Ja śpie na obu bokach, na zmiane z moja poducha ciążową :) przed ciązą ulubiona pozycja to na brzuchu ale teraz juz staje sie nie mozliwa :)

Jusella ja chodze spac około 1, wiec potem rano też spie dłuzej , wiec wastaje zazwyczaj między 9-10.

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się po 7 wyspana :)

Teraz sobie siedzę i czuje kopniaki. Śpię głównie na lewym lub na prawym boku a na plecach nie mogę bo zaraz wszystko zaczyna mnie boleć!

Nasza mała też będzie z nami pewnie rok w sypialni. W marcu za rok odbieramy mieszkanie więc chwila się zejdzie zanim je ogarniemy :)

jusella, Asit, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) ja już po porannej kawce,a zaraz biorę się za drugie śniadanie :)
    Ja wizję pokoju a raczej ściany w naszym pokoju gdzie bd stało łóżeczko mam w głowie narazie,bierzemy się za to w majówkę dopiero.
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj ! <3
    Ja usypiam na prawym boku,bo wtedy nie dokucza mi kregoslup,ale najczesciej budze sie na brzuchu niestety. W ciagu dnia lewy bok i jakos czas leci :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedzialkowo :-) Po sobotniej wizycie polowkowej okazało się że jednak będzie Bartuś, lulok jak malowany ;-) Mały jest zdrowy - i to najważniejsze - waży 450g, mierzy razem z nóżkami 25 cm.

Młody buszuje praktycznie cały czas, tylko rękę przyloze od razu jest kopniak :-)
    Ja staram się spać na lewym boku, wychodzi różnie..

jusella, September, julietta139, kot_bury, Pauli11, goodwill, aisa, Grzybka, renieczka, _analiza, LilouK, majeczka87, Wiola90, Ejrene, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że wg badań osoby śpiące na brzuchu częściej mają sny erotyczne? :D

julietta139, Asit, kot_bury, jusella, Kasiulina, aisa, renieczka, niezapominajka, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię na obu bokach, chociaż teraz wygodniej mi na prawym,odziwo..;)
    Jeśli chodzi o pokoik to takowego brak (mamy tylko dwa pokoje), więc Maluszek będzie mieszkał z nami w sypialni, którą niebawem trzeba pomalować i dokupić jakieś meble..
    I marzą mi się na ścianie nad łóżeczkiem materiałowe literki, coś takiego: http://allegro.pl/literki-z-imieniem-dziecka-100-tkanin-do-wyboru-i6022168713.html
    A tak poza paroma ciuszkami nie mam jeszcze nic, zazdroszczę wam, że już niektóre z was mają wózki, zamawiają łóżeczka, ja na razie nie mam, gdzie tego trzymać, a po drugie moja mama i teściowa oczywiście mówią mi, że spokojnie jak w czerwcu kupię to zdążę.. No najlepiej 3 dni po porodzie pójdę na zakupy..;) ach te babcie...Zacznę kupować kwiecień/maj..;)

jusella, aisa, kot_bury, niezapominajka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png

Wysłany: 7 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, a co lekarz powiedział na twoje bóle brzucha?

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Ja też śpię na obu bokach, chociaż teraz wygodniej mi na prawym,odziwo..;)
    Jeśli chodzi o pokoik to takowego brak (mamy tylko dwa pokoje), więc Maluszek będzie mieszkał z nami w sypialni, którą niebawem trzeba pomalować i dokupić jakieś meble..
    I marzą mi się na ścianie nad łóżeczkiem materiałowe literki, coś takiego: http://allegro.pl/literki-z-imieniem-dziecka-100-tkanin-do-wyboru-i6022168713.html
    A tak poza paroma ciuszkami nie mam jeszcze nic, zazdroszczę wam, że już niektóre z was mają wózki, zamawiają łóżeczka, ja na razie nie mam, gdzie tego trzymać, a po drugie moja mama i teściowa oczywiście mówią mi, że spokojnie jak w czerwcu kupię to zdążę.. No najlepiej 3 dni po porodzie pójdę na zakupy..;) ach te babcie...Zacznę kupować kwiecień/maj..;)

Znam to :) moja mama ciągle ma czas :)
    Ale ja zaczynam jak tylko remont zrobimy. Mam nadzieję, że kwiecień będzie ciepły to wtedy.

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Maka, a co lekarz powiedział na twoje bóle brzucha?

Bóle faktycznie czasem się zdarzają. W sobotę też taki dyskomfort czułam... Lekarz mnie zbadał i nic niepokojącego nie widział. Mam brać nospe w razie czego i leżeć.. Nie wiedział sam skąd.

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka to ja Ci postawię diagnozę - cierpisz na "taka Pani uroda"

Maka, julietta139, Kasiulina, aisa, kot_bury, eve90, Smile, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie! Od 8.30 Was nadrabiałam :P
    U nas weekend spokojnie. Pokoik dla Zosi już wstępnie gotowy. Pomalowany, na część nakleiliśmy tapetę w sówki.
    Łóżeczko też już mam wybrane. Kupujemy Pinio Basic, będę je zamawiać w połowie miesiąca. Przewijak będziemy mieli na komodę.

Ja używam adapterów. Nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów. Za dużo się naczytałam i naoglądałam o wypadkach bez pasów.

Dziewczyny, czy do rzeczy dla malucha do prania stosujemy np. mleczko i jeszcze płyn do płukania? czy już bez płynu?

Powodzenia wszystkim wizytującym! My jutro na 4D idziemy :)

jusella, renieczka, _analiza, niezapominajka, Smile, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png

Wysłany: 7 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Znam to :) moja mama ciągle ma czas :)
    Ale ja zaczynam jak tylko remont zrobimy. Mam nadzieję, że kwiecień będzie ciepły to wtedy.
    To tak jak my, tylko będzie cieplej to mój mąż obiecał, że się za wszystko weźmie, pozamawiamy łóżeczko i wózek i nawet nikt nie będzie wiedział..;)
    Moja koleżanka ostatnio odłożyła wszystko na 35 tc, tylko, że urodziła w 35 tc zdrowego, dużego chłopaka, wyszła z nim po 7 dniach i dziecko ani wózka ani łóżeczka, dopiero wszystko zamawiali..;) spał z nimi w łóżku i tyle.. Mąż niestety nie czuł się na siłach wybierać wózek i kolor łóżeczka..;P

jusella, kot_bury, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ