X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrane, tyle dobrego :) Najwyżej Pan Mąż dokona zakupu :)

niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia - pokaż pokoik :-) proszę.
    Z praniem to ja jestem za tym, żeby jak najmniej chemii, więc wdłg. mnie jedno wystarczy (osobiście płatki Biały Jeleń używam) ale to moje zdanie

niezapominajka, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Maka to ja Ci postawię diagnozę - cierpisz na "taka Pani uroda"
    Też właśnie na to cierpię..;)
    Maka mnie też zdarzają się takie bóle i przechodzą po nospie, tylko mnie najczęściej łapią jak zaczynam "ciekać", sprzątanie, zakupy..no ale ile można siedzieć w domu:(
    Dzisiaj czuję od czasu do czasu delikatne kłocie w pachwinach i nie wiem czy to normalne czy siać panikę..

jusella, niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam niczego wybranego, ale jak już się wezmę to w 2 tygodnie myślę, że to ogarnę..;) na szczęście mój Małż jaki taki gust posiada, więc pół biedy.. Byleby nie zamówił różowego wózka dla synka to będzie nie najgorzej;)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek najbardziej aktywny robi się wieczorem, chyba będzie sową, jak rodzice;-) wczoraj to aż mi brzuch podskakiwał, tak rozrabiał! No i zwykle po posiłku daje o sobie znać.
    Ja mogę spać do późna, a potem jeszcze się zdrzemnąć w ciągu dnia, ale za to później nie śpię do 2 w nocy...
    Z tym spaniem to śmieszna sprawa bo zazwyczaj zasypiam na lewym boku (z rogalem), a w nocy budzę się na wznak. I tak niemal każdej nocy.
    Ja pokoiku nie urządzam, niestety nie mam miejsca. Mam nadzieję, że jak mały będzie miał pół roczku to uda nam się kupić już coś swojego i wtedy będę szaleć:-)

jusella, kot_bury, _analiza, niezapominajka, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj wlasnie dostal dawke czekolady i tez szaleje :D

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana, nie wiem co mam ze sobą zrobić :(
    Podczas badania lekarz wykrył coś na główce, czego nie powinno być :(
    Podejrzewa torbiel splotu naczyniowkowego :( W srode ide do szpitala na patologie ciązy na konsultacyjne usg.
    Słyszała któraś o czyms takim, bo ja nigdy wczesniej. Podobno to może się wchłonąć, ale nie musi. Boże jak ja się boję :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:27

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    olcia - pokaż pokoik :-) proszę.
    Z praniem to ja jestem za tym, żeby jak najmniej chemii, więc wdłg. mnie jedno wystarczy (osobiście płatki Biały Jeleń używam) ale to moje zdanie
    Jak tylko uda mi się zrobić jakieś sensowne zdjęcie to coś wstawię :)

Ada89 - to na pewno łatwo powiedzieć, ale postaraj się nie martwić! Wszystko na pewno będzie dobrze!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Podejrzewa torbiel splotu naczyniowkowego :( W srode ide do szpitala na patologie ciązy na konsultacyjne usg.
    Słyszała któraś o czyms takim, bo ja nigdy wczesniej. Podobno to może się wchłonąć, ale nie musi. Boże jak ja się boję :( :( :(
    Trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarza, a to najważniejsze. Na innym forum znalazłam takie wątki http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,39218918,39218918,torbiele_splotu_naczyniowkowego_pomocy_.html#p145740918, http://forum.gazeta.pl/forum/w,20515,76546954,76546954,obustronne_torbiele_splotow_naczyniowkowych.html - u wszystkich dziewczyn się wchłonęło, więc bądź dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:43

renieczka, _analiza, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

Ada pamiętaj, że twoje nerwy szkodzą maluchowi. Na szczęście lekarz szybko wykrył nieprawidłowość, a teraz Tobą i dzieckiem zajmą się specjaliści. Myśl pozytywnie. Wszystko musi być dobrze ♡

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada nie panikuj bo małe to czuje.

Maka gratuluję chłopca :)

My pokoju nie odmalowujemy bo za rok i tak będzie malowany a my się przeprowadzimy.

Mój M raczej nie czuje się na razie w obowiązku i chęci do kupowaniu czegokolwiek dla małej. Wszystko robię ja. Może w końcu Obudzi się w nim instynkt ojcowski. Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:48

niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - wszystko będzie dobrze, tak jak Kot pisze - przejrzyj to forum i głowa do góry! Za jakiś czas śladu nie będzie po tym paskudztwie.

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

nie martw sie na zapas napewno wszystko bedzie ok

• angella908 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 piekne sa te mebelki szkoda ze nie ma ich w Polsce.

ada89 wszystko napewno będzie dobrze :)

Pauli11, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamusie w 24 tyg. wg belly.
    Ada89 zmartwiłaś mnie swoja wiadomością ale bardzo będę trzymać kciuki za twoje maleństwo by wszystko było dobrze i by okazało się że to jakaś pomyłka. ściskam cię cieplutko.

Nie odzywałam się w weekend ale was podczytywałam. Czytam o ruchach waszych dzieci i martwię się trochę czy wszystko ok jest u mnie bo jest dzień, że mały jest bardzo aktywny rusza się dosyć często a np. wczoraj i dziś prawie w ogóle go nie czuję a jeśli już to zastanawiam się czy to jest mały. wydawało mi się że będę czuła teraz małego coraz wyraźniej.

Co do pokoiku dla maluszka to będziemy go robić dopiero jak będziemy go tam ,,eksmitować '' a na razie będzie mieszkać z mamusią i tatusiem w sypialni.

Zaczynam się rozglądać za łóżeczkiem ale jeszcze się nie zdecydowałam.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokoiku to my mieliśmy niedawno (1,5 roku temu) remont. Więc ściany i podłoga jest ok. Meble mamy juz wybrane, ale urządzać będziemy pewnie maj/czerwiec. Wcześniej w łóżeczku spał by pewnie nasz kocur :)
    Mebelki będą z firmy Klupuś. Kolekcja Marsell. Białe meble na tle szarych scian + kolorowe dodatki. Raczej klasycznie.

Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Witam się mamusie w 24 tyg. wg belly.
    Ada89 zmartwiłaś mnie swoja wiadomością ale bardzo będę trzymać kciuki za twoje maleństwo by wszystko było dobrze i by okazało się że to jakaś pomyłka. ściskam cię cieplutko.

Nie odzywałam się w weekend ale was podczytywałam. Czytam o ruchach waszych dzieci i martwię się trochę czy wszystko ok jest u mnie bo jest dzień, że mały jest bardzo aktywny rusza się dosyć często a np. wczoraj i dziś prawie w ogóle go nie czuję a jeśli już to zastanawiam się czy to jest mały. wydawało mi się że będę czuła teraz małego coraz wyraźniej.

Co do pokoiku dla maluszka to będziemy go robić dopiero jak będziemy go tam ,,eksmitować '' a na razie będzie mieszkać z mamusią i tatusiem w sypialni.

Zaczynam się rozglądać za łóżeczkiem ale jeszcze się nie zdecydowałam.

Nie martw się, to jest normalne. Wiem, z łatwo powiedzieć, bo sama się martwię że mniej aktywny jest mój mały, ale powoli się uczę i zauważyłam, że ma różne dni. Najlepsze jest to, że zwykle w weekendy on też sobie leniuchuje, a jak tylko zaczynam dzień pracy to on ze mną :)

Ada, tak jak dziewczyny piszą. Nie martw się i nie stresuj, nam łatwo powiedzieć ale każda z nas pewnie tak samo by reagowała. Po prostu pomyśl o dziecku, że Twój stres ma na niego zły wpływ. Musisz być pewna, że będzie wszystko dobrze i wtedy tak się stanie!
    Pozytywne myślenie i potęga podświadomości! My wszystkie trzymamy kciuki!
    A lekarz powiedział coś więcej, dał skierowanie na jakieś badania? Może warto się w kimś innym skonsultować?

jusella, nowa!, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dostałam skierowanie na dokladniejsze usg, ide w srode.
    Pierwszy raz czytanie internetu troche mi pomaga, bo w wiekszosci przypadków dobrze się kończy i torbiel się wchłania. Mam nadzieje, że u mnie tez tak będzie. Ale napewno dużo stresu przede mną :(

Będzie chłopczyk - Kubuś

nowa!, Asit, jusella, kot_bury, Naditta, _analiza, Kasiulina, Ejrene, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Pierwszy raz czytanie internetu troche mi pomaga, bo w wiekszosci przypadków dobrze się kończy i torbiel się wchłania. Mam nadzieje, że u mnie tez tak będzie. Ale napewno dużo stresu przede mną :(

Będzie chłopczyk - Kubuś

Kochana u mnie też będzie chłopczyk i też Kubuś zobaczysz, że nasi Panowie w brzuszkach dobrze się mają a jeszcze chwile a nawet nie będziesz Pamiętać o zmartwieniach bo synuś będzie z tobą zdrowy.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

Będzie chłopczyk - Kubuś

gratuluje Chlopca :D

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ