X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, nie wiem co mam ze sobą zrobić :(
    Podczas badania lekarz wykrył coś na główce, czego nie powinno być :(
    Podejrzewa torbiel splotu naczyniowkowego :( W srode ide do szpitala na patologie ciązy na konsultacyjne usg.
    Słyszała któraś o czyms takim, bo ja nigdy wczesniej. Podobno to może się wchłonąć, ale nie musi. Boże jak ja się boję :( :( :(

Ada nie załamuj się!!
    Moja bratowa jak urodziła córeczkę to po porodzie też wykryli u Małej jakiś torbiel, krwiak czy "coś". Była wielka panika, płacz, konsultacje z neurologami a wszystko się po czasie samo wchłonęło. Dziś ma prawie 6 lat i jest zdrowym i bardzo szybko rozwijającym się dzieckiem ;) Nic się nie martw!

jusella, Zuzulka88, kot_bury, majeczka87, ada89, kijanka_88, Wiola90, Ejrene, eve90, aisa lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 łatwo powiedzieć ale postaraj się nie martwić , trzymma kciuki z całej siły ze torbiel sie wchloneła.
    Gratuluje synusia :) Imię Kubuś bardzo ladne :)

renieczka też rozważaliśmy zakyp kolekchi Marsell , te sówki są urocze, ale po przeliczeniu kosztów przesyłki z Polski zdecydowaliśmy się zamówić meble na miejscu.

Zuzulka88, jusella, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada! Miałam to samo z moim synkiem,wykryte na najlepszym USG w moim miescie.. Dwa tygodnie minęły, wszystko się wchlonelo. Zdrów jak ryba, byłam u dwóch lekarzy i potwierdzili, że śladu nie ma. Tylko mój lekarz mi od razu powiedział, że on to codziennie wykrywa i jeszcze nie miał przypadku żeby się nie wchlonelo:) bardzo się bałam i wszystko dobrze się skończyło. U Ciebie też tak będzie! Zobaczysz, tylko się nie denerwuj, bo Maluszkowi to nie służy;)

Zuzulka88, kot_bury, ada89, jusella, Ejrene, eve90, aisa lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada trzymaj sie kochana! jak widzisz dziewczyny znaja przypadki ze wszystko skonczylo sie dobrze wiec postaraj sie byc dobrej mysli ;)

kot bury to dopiero zlosliwosc rzeczy martwych,,, buła umkneła Ci..

zaraz sie ubieram i jade do pulmunologa ;)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta bardzo bym chciała, żeby też skonczyło się tylko na strachu.

kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada napewno tak będzie! Wchłonie się a młody da ci jeszcze nie raz popalić :)

Ja już dawno wybrałam te mebelki z sowami. My tylko łóżeczko i komodę, to niecałe 800 zł razem.

ada89, niezapominajka, Pauli11, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Od rana w drodze z moim B. Na szczęście mogę już spokojnie wyciągnąć kopytka w domu. Mały buszuje od 2 dni, dostał nagłego wiosennego zrywu i nie przestaje boksować.

Gratulacje po dzisiejszych wizytach.
    Ada, łatwo nam mówić, ale wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Uszy do góry! Jak już gdzieś wcześniej wspominałam, mój brat urodził się z 2 krwiakami/torbielami na głowie. Nie wiem, czy miało to związek z ciężkim porodem, czy czymś innym, bo kto tam robił usg ponad 20lat temu. Wszystko się wchłonęło :-)

[QUOTE=_analiza

Btw - nie pamiętam już która z Was pisała mi o biustonosza nipplex - ale chwała Jej i cześć! :) i wielki buziak, bo nareszcie moje cycki maja odpowiednie wsparcie:)

Byłam w szoku jak okazało się ze z przedciążowego 75c awansowałam do 75G no ale takie uroki! :) [/QUOTE]

Analiza, to ja, to ja :-) Cieszę się, że cyc ujarzmiony! Może Victoria's Secret to to nie jest, ale trzyma to i owo na miejscu.

Fajnie, że już prawie wszystkie macie wybrane pokoiki. Piękne! Ja również pochwalę się. Wrzucam linka do zdjęcia, mam nadzieję, że działa:

fa50mv.jpg

Jestem zakochana w tej tapecie, ale niestety pokoik jest tak malusieńki (2,2x2,7m), że ciemne ściany niestety odpadają. Będą białe z naklejkami "misiów i przyjaciół" z mothercare.

Miłego poniedziałku wszystkim :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:40

_analiza, jusella, kot_bury, Pauli11, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że biel w przewadze póki co :)

Ja mam ciemnoniebieskie ściany w sypialni (Magnat Tajemnica Szafiru) i myślę, że to będzie pasować :)

Do przemyślenia w temacie równosci płci:
    http://namzalezy.pl/szwedzi-chca-aborcji-takze-dla-mezczyzn/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:49

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, na pewno tak będzie, czasami lekarze nawet nie informują o tym, bo na następnej wizycie śladu już nie ma;) trzymam kciuki za Kubusia;)

jusella, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile się nie mylę, niektóre z Was stosowały syrop Lactulosum na zaparcia.
    Do mnie dopiero dotarł, ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale :D.
    W ulotce jest coś o rozcienczaniu woda lub sokiem, czy to jest konieczne? Można go pić bez rozcienczania? I po jakim czasie są hmm...że tak powiem efekty? :P
    Wiecie, ja ciągle pracuje i nie chce się tak urządzić, że potem spędzę pół dnia w toalecie ;)

jusella, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wszystko będzie dobrze! Mój synek jak miał rok to miał wykrytą taką torbiel i doktor w żadnym wypadku nie kazała nam się zamartwiać, bo powiedziała, że to się wchłonie, nawet nie zleciła nam żadnych dodatkowych badań, więc przestałam o tym myśleć:)

ada89, kot_bury, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    Ada będzie wszystko dobrze, widzisz ile dziewczyny cytują przypadków, że to wszystko się wchłania więc trzeba być dobrej myśli :)

Naditta - ja nie rozcieńczałam niczym tego syropu tylko odmierzałam tyle ile pisze na ulotce i siup. U mnie zadziałało po kilku godzinach,niektóre dziewczyny pisały,że dopiero na drugi dzień. Różnie to jest,ale na pewno działa ;)

Śliczne mebelki wybieracie, ja też chcę w bieli. Z tym, że na razie dzieciątko też będzie miało pokój z nami,a dopiero jakoś po roku urządzimy osobny ;)

jusella, kot_bury, Naditta, niezapominajka, Ejrene, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada na pewno wszystko będzie dobrze! Nie denerwuj się, będziesz miała zdrowego synka!

September trzymam kciuki za wizytę i potwierdzenie dziewczynki :)

Zazdroszczę Wam tego urządzania pokoików. Ja niestety nie mam gdzie poszaleć, mamy miejsce tylko na łóżeczko i nasze rzeczy upycham żeby trochę miejsca dla dziecka wygospodarować.

jusella, kot_bury, niezapominajka, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś kasę w Netto otworzyli :) Żebym nie stała w kolejce :)

kot_bury, Asit, niezapominajka, Ejrene, eve90, Pauli11, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja też nie rozcieńczałam syropu, bodajże 15 ml na czczo piłam i zadziałał na drugi dzień w południe - ale nie jakoś bardzo "spektakularnie" - ot poszłam do wc i załatwiłam sprawę.

Naditta, Naditta, niezapominajka, kot_bury, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy salon, malutką kuchnię i pokoik, który przed urodzeniem dziecka był naszą sypialnią. Teraz jest pełen zabawek i śpię w nim ja z synkiem. Mały tak się zmądrzył, że zaczął wychodzić z łóżeczka do nas na łóżko. A tak w nocy się kręcił, że mąż uciekł do salonu i jak narazie tam śpi sam. Jak urodzi się drugi synek to będziemy musieli to jakoś zmienić, bo ja z dwójką to na pewno nie będę spała.:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:08

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    My mamy salon, malutką kuchnię i pokoik, który przed urodzeniem dziecka był naszą sypialnią. Teraz jest pełen zabawek i śpię w nim ja z synkiem. Mały tak się zmądrzył, że zaczął wychodzić z łóżeczka do nas na łóżko. A tak w nocy się kręcił, że mąż uciekł do salonu i jak narazie tam śpi sam. Jak urodzi się drugi synek to będziemy musieli to jakoś zmienić, bo ja z dwójką to na pewno nie będę spała.:P
    Ona2012, żartobliwie zapytam, skoro śpicie osobno, to jak Wam się udało spłodzić 2 dziecko?:P

jusella, LilouK, Naditta, kama005, niezapominajka, kot_bury, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie odebrane od kuriera :D
    4e6253604a2ef3c9med.jpg[/URL

LilouK, jusella, kama005, Grzybka, Ejrene, majeczka87, Maka, kot_bury, eve90, September, _analiza, Ana32, Pauli11, stokrotka2013, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Dziewczyny macie już zaprojektowany pokoj dla dziecka? Ja wczoraj przeszłam cały Kraków i dalej nie kupiłam mebli ;/ pochwalcie się swoimi pokoikami ;P
    w mebliku są piękne meble ale ceny kosmiczne
    Jesteś z Krakowa gdzie będziesz rodzić??

niezapominajka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robie na obiad dorsza z warzywami w piekarniku z nowego przepisu i mimo kataru mam takie zapachy w kuchni ze mam nadzieje ze w smaku rownie smacznybedzie :) jak sie uda podesle wam przepis ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:37

jusella, Ama, niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ