X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po połówkowym. Nasza Ala lub Amelka waży 498 g :)
    Pytałam też o mój czasami bardzo tak jakby spięty, napinający się brzuch- mam sprawdzić jak tam u mnie we krwi stoi ilość potasu i magnezu. Także krew pobrałam, w czwartek idę jeszcze raz na wizytę z wynikiem. No i w tym miesiącu czas robić krzywą cukrową.

eve90, jusella, Naditta, niezapominajka, Smile, Kasiulina, LilouK, nowatorka, MirelS, kot_bury, majeczka87, September, _analiza, nowa!, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama005 u mnie na poczatku były też proszki ale ja kupiłam plyny, jak wróciłam po proszek to już nie było go i do tej pory są tylko plyny, może zeby poszukać po innych biedronkach to by się znalazło

Majeczka to rzeczywiście nie wiadomo co robić, jeden mówi jedno, inny drugie i człowiek sam glupieje jak lekarze sami nie są pewni :/

Ja też czuje jakieś drętwienie brzucha, strasznie mi się napina, tak jakby na wzdecia, ale to jednak nie to, możliwe że to też jakieś skurcze?

Wczoraj sierota wycieralam coś wysoko i jak dostalam jakiegoś skurczu jajnika to nie dałam rady wstac, aż się przestraszylam, i do końca dnia czułam się dziwnie, ale już jest ok..

Mój synuś również reaguje na przyłożenie ręki :) tak już bym chciała go mieć przy sobie <3

Dziś bylam z przyjaciółka na kawce i ciachu i też macie wrażenie że wasze pociechy reagują na niektóre osoby bardziej zywiolowo? :)

niezapominajka, jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie bury! Zaraz idę do lidla po jakiegoś rogalika albo buleczke! :P

niezapominajka, kot_bury, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcz Braxtona-Hicksa to trenowanie macicy do porodu ale nie sa one na tyle silne by dziecko sie urodzilo jednak ich sila przybiera z wiekiem ciazy, skurcze te trwaja około poł minuty. czuc ucisk od goru brzucha i schodzi on w dol. Czasem mozna je odczuwac jak bole miesiaczkowe, czyli nie sa zbyt przyjemne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także przeszkadzać w chodzeniu i wykonywaniu codziennych czynności.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Skurcz Braxtona-Hicksa to trenowanie macicy do porodu ale nie sa one na tyle silne by dziecko sie urodzilo jednak ich sila przybiera z wiekiem ciazy, skurcze te trwaja około poł minuty. czuc ucisk od goru brzucha i schodzi on w dol. Czasem mozna je odczuwac jak bole miesiaczkowe, czyli nie sa zbyt przyjemne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także przeszkadzać w chodzeniu i wykonywaniu codziennych czynności.

To ja to mam!
    Nawet nie wiedziałam, że to ma nazwę :)

niezapominajka, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki żeby się pięknie wchłonęło:)

kama005 ja dzisiaj dokupiłam jeszcze 2 płyny i trafiłam na odplamiacz.

Dostałam już pierwsze kwiatki na Dzień Kobiet:)

My osobnego pokoiku nie robimy dla dziecka ale już są jakieś pomysły na jego kącik:)Łóżeczko chyba będziemy mieli od brata mojego męża, a materac sobie kupimy swój.Żadnego baldachimu ani ochraniaczy nie planuję kupować.

Telashe czekam na pomysły skosów:)

Ja skurczy nie mam albo nie zwracam na to uwagi.Czasami coś zakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:45

jusella, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak jak Wam pisałam byłam w szkole rodzenia. Mieliśmy wstęp - co jest potrzebne do porodu, rejestracji dziecka i gdzie to trzeba zawieźć, jakie dokumenty musisz zgromadzić do becikowego i innych dodatków, jak załatwić macierzyński oraz gdzie trzeba zgłosić dziecko osobiście, a gdzie robi to szpital itp. Ogólnie ogarnęliśmy teoretycznie papierologię. Dostaliśmy listy co zabrać do szpitala do porodu, co dla dziecka i co dla nas na te 48h po porodzie. Położna powiedziała jak sobie radzić z dolegliwościami ciążowymi i obgadaliśmy lokalne szpitale. Na kolejnym spotkaniu ma być temat samego porodu. Na zajęciach były 3 pary i 3 słomiane wdowy ;) Ja jestem jedyna, która już ma jedno dziecko w domu. Wiele się od tego czasu zmieniło ;) Myślałam, że mając już dziecko te zajęcia będą dla mnie zbędne i nudne. Na razie było ok, zobaczymy jak dalej.
    Położna wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i na teraz złożyłam do niej deklarację wyboru, a później to zobaczymy. Teraz ta deklaracja dotyczy opieki nad ciężarną, a potem opieki nad dzieckiem i kobietą w połogu.

nowatorka, kot_bury, jusella, Grzybka, Pauli11, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka to fajnie ze Ci się podobało

Majeczka może skonsultuj się jeszcze z kimś :)

Truskawka super ze WsYstko ok :)

Kurcze muszę wybrać się sama do tej Biedronki po prostu bo dzisiaj była moja mama

Ale w tygodniu będę odbierać auto z serwisu to sobie podjadę :)

Wypadałoby sobie machnąc jakąś kolacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:07

niezapominajka, jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,żeby założyć ochraniacz od ściany tylko, żeby na jesieni nie ciągnęło. Mieszkam w kamienicy i ściany są zimne.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Gratujuje wszystkim wizytujacym dzisiaj.

Co do skurczy to mozliwe ze cos tam mam ale male to i nie wiem czy to to czy to dzidzia sie przewraca

Apropo ruchow. Wy czujecie codziennie tak samo ? Ja ostatnio czulam pozadnie a dzisiaj jakos malo czuje, czasem cos tam kopnie ale leciutko. Wlasnie zjadlam kolacje i mam nadzieje ze mala sie obudzi i troche pokopie mame jak zwykle to sie troche uspokoje ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    A czy któraś z was czuję skurcze alvareza?
    Musiałam zerknąć w Google, co to takiego, ale chyba je mam :) to takie uczucie "napięcia" w dole brzucha, niebolesne i trwające kilka sekund?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję codziennie, ale też Zosia jest bardzo ruchliwa. Codziennie, ale nie przez cały dzień, wieczorem jest aktywniejsza.
    Z nią to jest tak, że wystarczy, że się wg niej źle położę, ucisa ją gdzieś i kopie aż się ułożę wygodniej.

niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie czuje caly dzien ale dzisiaj jakos malo kopie. Cos tam czulam ale zazwyczaj to kopie mocno ok 2 i wlasnie poznym wieczorem. Moze zaraz zacznie ...

niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka gratulacje:)
    Nowatorka nie martw się- dzidzie podobno też mają lepsze i gorsze dni. Ja jak się zamartwialam szyjka to też mniej czułam, a od paru dni robi takie wygibasy, że aż boli czasami ;)
    Asit dzięki za objaśnienie - ja też już mam te skurcze w takim razie tylko nie byłam pewna czy to TO ;)

nowatorka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojade jutro na chybił trafił do kliniki leczenia niepłodnosci u których sie leczylam i sprobuje chyba z nimi skonsultować. Ale jestem raczej za zdaniem pulmunolog.

nowatorka, LilouK, kot_bury, Dalile, jusella, _analiza, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka no ja bym sie z nim skonsultowala bo to nie jest taka prosta sprawa jak kazdy mowi co innego

Ps.az zjadlam 2 truskawki zeby mala sie rozruszala i juz 2 kopniecia byly :) moze zaraz sie roztanczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:58

_analiza, niezapominajka, jusella, MirelS, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, nie martw się. Może dzisiaj dzidzia bardzo leniwa. U mnie było tak, że jak miałam stos spraw na głowie i przeprowadzka była w toku, to mały się wyłączył na 3 dni. Zero ruchów przez 3 dni. To dopiero był stres!
    Na szczęście mam detektor, bo chyba bym zwariowala wtedy :)

niezapominajka, nowatorka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzą kiedy nie przeszkadzać :)

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rochy czuje codziennie z takim samym nasileniem no i jak wiecej jem zwlaszcza lakoci tym baardziej aktywny hehehe

A ja wlasnie wzielam sobie ugotowalam kukurydze a po mam winogrona wiec mysle ze na tym zakonczy sie dzis moja kolacja :P

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej
    Gratujuje wszystkim wizytujacym dzisiaj.

Co do skurczy to mozliwe ze cos tam mam ale male to i nie wiem czy to to czy to dzidzia sie przewraca

Apropo ruchow. Wy czujecie codziennie tak samo ? Ja ostatnio czulam pozadnie a dzisiaj jakos malo czuje, czasem cos tam kopnie ale leciutko. Wlasnie zjadlam kolacje i mam nadzieje ze mala sie obudzi i troche pokopie mame jak zwykle to sie troche uspokoje ;)

Nowatorka ja jesli chodzi o ruchy dziecka to tez dzisiaj mam to zmartwienie. Moj synuś juz drugi dzień jest mniej aktywny ale moze tak się ułożył. Na razie nie będę panikować tylko cierpliwie czekam na kopniaka.

nowatorka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ