X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    ja rochy czuje codziennie z takim samym nasileniem no i jak wiecej jem zwlaszcza lakoci tym baardziej aktywny hehehe

A ja wlasnie wzielam sobie ugotowalam kukurydze a po mam winogrona wiec mysle ze na tym zakonczy sie dzis moja kolacja :P
    O ja ciebie... asit jak ty tak możesz mówić o kukurydzy chodzi juz za mną dłuższy czas. Az ślina mi sie zbiera na myśl o kukurydzy z sola i masełkiem.

niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa moze jakos sie maluchy inaczej ulozyly czy cos. Nie chce panikowac bo juz troche tam pokopala teraz po truskawkach.moze w weekend jakos wiecej kopala bo wiecej jadlam ?...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja 23 tydzien i moja córcia rusza sie codziennie czasem wiecej czasem mniej, mąż tez codziennie czuje pod ręką więc póki co nie martwię się tym. Podobno maluszki sa różnie aktywni raz bardziej raz mniej najważniejsze żeby sie ruszały

niezapominajka, jusella, nowatorka, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziecko w naszym brzuchu też może mieć lepsze/gorsze dni. Mniej lub więcej energii. Poza tym różnie się układa i stąd nasze odczucia, że czujemy czasem mniej, czasem bardziej. To normalne, że ruchy nie są ciągle takie same i z taką samą częstotliwością :)

nowatorka, niezapominajka, figaa, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję i ja relację po wizycie. Na szczęście wszystko ok :) Szyjka długa, parametry dziecka w normie. Waży 414 g. Łożysko mam na tylnej ścianie.

No iiii wbrew prawdopodobieństwu z 13 tygodnia, że ma być dziewczynka będę kolejną mamą,która przechyli szalę na stronę chłopców :D Moja kobieca intuicja mnie nie zawiodła i będzie synek :D

Ejrene z wielką radością poproszę o dopisanie mi Tobiasza ;)

nowatorka, niezapominajka, Wiola90, Grzybka, figaa, LilouK, MirelS, jusella, kijanka_88, eve90, stokrotka2013, Ejrene, majeczka87, Smile, _analiza, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!
    Ale niespodzianka :)

September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Ejrene z wielką radością poproszę o dopisanie mi Tobiasza ;)
    Szkoda, że u mnie płeć się nie zmieniła ;) Ale obiecuje - będę kochać jak swoje ;)

Naditta, September, eve90, majeczka87, _analiza, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    O ja ciebie... asit jak ty tak możesz mówić o kukurydzy chodzi juz za mną dłuższy czas. Az ślina mi sie zbiera na myśl o kukurydzy z sola i masełkiem.
    eh zeby tylko mowic.... jeszcze mi siedzi miedzy zebami hehehe:P
    a juz sie tez dluzszy czas na nia czailam az sie udalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:54

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk piękne te mebelki :)

Asit śliczne ubranka :)

Grzybka gratuluje dużego synka i ciesze się że wszystko u małego dobrze i ze łądnie sie zaprezentował. Mam nadzieje ze nasze maleństwo tym razem też sie pochwali i nie będzie zadnych watpliwości :)

Ja jak narazie nie odczuwam żadnych skurczy albo nie umiem ich odrożnic.

panna truskawka gratujue córeczki, sliczne imiona oba :)

Niezapominajka fajnie ze pozytywne wrazenia po pierwszych zajęciach :)

September gratuluje chłopca i intuicji :)

Ja dzis poszalałam na zakupach i zasiliłam szafe spodniami ciązowymi i 3 koszulkami, dla fasolki kupiłam śliczny i milusi kocyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:51

LilouK, niezapominajka, jusella, September, aisa, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Musiałam zerknąć w Google, co to takiego, ale chyba je mam :) to takie uczucie "napięcia" w dole brzucha, niebolesne i trwające kilka sekund?
    Ja mam akurat skurcze w okolicy spojenia łonowego i te skurcze sa bardzo krotkie trwaja 2 sekundy o roznych odstepach niewiem czy to normalne .
    Jesli chodzi o ruchy dziecka słyszałam ze dzieci ktore sa mniej aktywne w brzuszku potem sa mało płakusne . :) Ja raz dostałam w żołądek ,ktory mam w ciazy bardzo wrazliwy ... balalło jak kurka wodna.
    Co do naszych facetów moj tez nie przyklada uwagi specjalnej do obecnej sytuacji jest troskliwy ale myslalam ze bedzie bardziej..
    Po prostu my kobitki wczuwamy sie bardziej , przejmujemy bo nasze dziecko sie rozwija w nas :)
    Ostatnio czytałam o przedwczesnych porodachi jestem przerazona oby kazda z nas tego nie przezywała.Ja jakos przez te skurcze sie boje ... chyba dlatego ze poczatki ciazy były trudne :(
    pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:56

niezapominajka, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Olcia jakoś wszystko da się pogodzić:) Mały zasypia dużo wcześniej od nas, a gdy uśnie to mamy dużo czasu dla siebie:) Niestety nie da się go samego zostawić jeszcze na noc bo potrafi się obudzić i chodzić po domu, więc ktoś musi z nim być w pokoju. Mąż ma niestety taką pracę, że musi się wyspać. Przez bardzo długi okres spał sam w łóżeczku, nie wiemy dlaczego mu się odmieniło. Jak będziecie mieli takiego malucha to sami się przekonacie, że w wielu sytuacjach nie będzie tak jakbyście tego chcieli. Przy dziecku dużo rzeczy się zmienia:) Miejmy nadzieję, że twój mąż nie ucieknie z sypialni jak się pojawi dziecko:)
    Ona, ale ja absolutnie nie twierdzę że tak nie będzie :) tak jak napisałam, żart taki z tego pytania był, nie dobierając tego proszę zle:)

jusella, ona2012, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz sie rozruszala :) caly dzien spala ale widac ze czekala na truskawki ;)

Tana ty tam nie czytaj negatywow bo tylko sie dolujesz

Dziewczyny ktoras z was ma zakazane przytulanki z mezem? Ja mam i juz mnie to zaczyna troche meczyc... :/ ale balabym sie

Ja pamietam jeszcze jak pracowalam to czasami po calym dniu brzuch sie robil twardy i ciezki, nie wiem czy to byly skurcze ale odkad nie pracuje juz mi sie to nie zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:01

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachciało mi się serka camembert i wyciągnęłam Tatuśka na spacer do sklepu :-) i jest! mam serek ukochany! i truskawki :-) bo mi Nowatorka narobiła ochoty :-) a i spacerek dla zdrowotności zaliczony :-D

niezapominajka, eve90, majeczka87, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a ty mi robisz ochote na camemberta. Cale szczescie ze nie mam w lodowce bo bym sie juz obzerala na noc :P

jusella, niezapominajka, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spacerowałam bardzo długo. Taka pogoda śliczna była. :)

jusella, niezapominajka, eve90, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się obżeram :-) - jakbym teraz nie zjadła to ok. 3 w nocy musiałabym coś wsunąć :/ a tak jest szansa, że wytrzymam do śniadania :-)

Asit, nowatorka, niezapominajka, eve90, majeczka87, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu czuje ten dyskomfort w podbrzuszu... Wzięłam 2 nospy.. :-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że na wizytach wszystko dobrze!

Mój syn urodził się z dużym krwiakiem ale wszystko ładnie się wchłonal :-)

Jejku a ja mam tyle energii dalej że szok!

Dzisiaj cała garderobę wysprzatalam, ciuchy już wiosenne dałam więc mam z głowy :-)
    Godzina 22 a ja dalej energiczna jak nie wiem co hehe

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to zapraszam do mnie :-D

basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a co dokladnie czujesz? Bole skurczowe?

Dziewczyny a mi sie ostatnio znieksztalcil pepek :O

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ