Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asit wrote:ja rochy czuje codziennie z takim samym nasileniem no i jak wiecej jem zwlaszcza lakoci tym baardziej aktywny hehehe
A ja wlasnie wzielam sobie ugotowalam kukurydze a po mam winogrona wiec mysle ze na tym zakonczy sie dzis moja kolacjaniezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja 23 tydzien i moja córcia rusza sie codziennie czasem wiecej czasem mniej, mąż tez codziennie czuje pod ręką więc póki co nie martwię się tym. Podobno maluszki sa różnie aktywni raz bardziej raz mniej najważniejsze żeby sie ruszały
niezapominajka, jusella, nowatorka, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Dziewczyny, dziecko w naszym brzuchu też może mieć lepsze/gorsze dni. Mniej lub więcej energii. Poza tym różnie się układa i stąd nasze odczucia, że czujemy czasem mniej, czasem bardziej. To normalne, że ruchy nie są ciągle takie same i z taką samą częstotliwością
nowatorka, niezapominajka, figaa, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Zdaję i ja relację po wizycie. Na szczęście wszystko ok
Szyjka długa, parametry dziecka w normie. Waży 414 g. Łożysko mam na tylnej ścianie.
No iiii wbrew prawdopodobieństwu z 13 tygodnia, że ma być dziewczynka będę kolejną mamą,która przechyli szalę na stronę chłopcówMoja kobieca intuicja mnie nie zawiodła i będzie synek
Ejrene z wielką radością poproszę o dopisanie mi Tobiaszanowatorka, niezapominajka, Wiola90, Grzybka, figaa, LilouK, MirelS, jusella, kijanka_88, eve90, stokrotka2013, Ejrene, majeczka87, Smile, _analiza, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:O ja ciebie... asit jak ty tak możesz mówić o kukurydzy chodzi juz za mną dłuższy czas. Az ślina mi sie zbiera na myśl o kukurydzy z sola i masełkiem.
a juz sie tez dluzszy czas na nia czailam az sie udaloWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:54
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Lilouk piękne te mebelki
Asit śliczne ubranka
Grzybka gratuluje dużego synka i ciesze się że wszystko u małego dobrze i ze łądnie sie zaprezentował. Mam nadzieje ze nasze maleństwo tym razem też sie pochwali i nie będzie zadnych watpliwości
Ja jak narazie nie odczuwam żadnych skurczy albo nie umiem ich odrożnic.
panna truskawka gratujue córeczki, sliczne imiona oba
Niezapominajka fajnie ze pozytywne wrazenia po pierwszych zajęciach
September gratuluje chłopca i intuicji
Ja dzis poszalałam na zakupach i zasiliłam szafe spodniami ciązowymi i 3 koszulkami, dla fasolki kupiłam śliczny i milusi kocyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:51
LilouK, niezapominajka, jusella, September, aisa, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
kot_bury wrote:Musiałam zerknąć w Google, co to takiego, ale chyba je mam
to takie uczucie "napięcia" w dole brzucha, niebolesne i trwające kilka sekund?
Jesli chodzi o ruchy dziecka słyszałam ze dzieci ktore sa mniej aktywne w brzuszku potem sa mało płakusne .Ja raz dostałam w żołądek ,ktory mam w ciazy bardzo wrazliwy ... balalło jak kurka wodna.
Co do naszych facetów moj tez nie przyklada uwagi specjalnej do obecnej sytuacji jest troskliwy ale myslalam ze bedzie bardziej..
Po prostu my kobitki wczuwamy sie bardziej , przejmujemy bo nasze dziecko sie rozwija w nas
Ostatnio czytałam o przedwczesnych porodachi jestem przerazona oby kazda z nas tego nie przezywała.Ja jakos przez te skurcze sie boje ... chyba dlatego ze poczatki ciazy były trudne
pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:56
niezapominajka, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ona2012 wrote:Olcia jakoś wszystko da się pogodzić
Mały zasypia dużo wcześniej od nas, a gdy uśnie to mamy dużo czasu dla siebie:) Niestety nie da się go samego zostawić jeszcze na noc bo potrafi się obudzić i chodzić po domu, więc ktoś musi z nim być w pokoju. Mąż ma niestety taką pracę, że musi się wyspać. Przez bardzo długi okres spał sam w łóżeczku, nie wiemy dlaczego mu się odmieniło. Jak będziecie mieli takiego malucha to sami się przekonacie, że w wielu sytuacjach nie będzie tak jakbyście tego chcieli. Przy dziecku dużo rzeczy się zmienia:) Miejmy nadzieję, że twój mąż nie ucieknie z sypialni jak się pojawi dziecko:)
tak jak napisałam, żart taki z tego pytania był, nie dobierając tego proszę zle:)
jusella, ona2012, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moja juz sie rozruszala
caly dzien spala ale widac ze czekala na truskawki
Tana ty tam nie czytaj negatywow bo tylko sie dolujesz
Dziewczyny ktoras z was ma zakazane przytulanki z mezem? Ja mam i juz mnie to zaczyna troche meczyc...ale balabym sie
Ja pamietam jeszcze jak pracowalam to czasami po calym dniu brzuch sie robil twardy i ciezki, nie wiem czy to byly skurcze ale odkad nie pracuje juz mi sie to nie zdarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:01
niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Zachciało mi się serka camembert i wyciągnęłam Tatuśka na spacer do sklepu
i jest! mam serek ukochany! i truskawki
bo mi Nowatorka narobiła ochoty
a i spacerek dla zdrowotności zaliczony
niezapominajka, eve90, majeczka87, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
No to super że na wizytach wszystko dobrze!
Mój syn urodził się z dużym krwiakiem ale wszystko ładnie się wchłonal
Jejku a ja mam tyle energii dalej że szok!
Dzisiaj cała garderobę wysprzatalam, ciuchy już wiosenne dałam więc mam z głowy
Godzina 22 a ja dalej energiczna jak nie wiem co hehe
jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png