X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Miłym Paniom :-D

W imieniu Szymonka składam życzenia Kobietkom Dużym i tym Malutkim - spokoju i dużo, dużo zdrówka!

Niestety nie wytrzymałam i pomimo późnej kolacji o 3ciej musiałam wstać i zjeść jabłko - już mnie te pobudki meczą :-(.

Szymuś od rana dokazuje i już porządne kopniaki dostaję.

Stokrotka - trzymam kciuki i czekam na relacje z wizyty :-)

Wiola - gratuluję córeczki :-D - może mała synowa mi rośnie? ;-)

Wiola90, _analiza, September, aisa, kot_bury, eve90, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella szykuj sobie coś na noc, przy łóżku do zjedzenia, żeby się bardzo nie rozbudzać w nocy.

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś mam pod ręką ale i tak muszę usiąść, żeby zjeść bo gudłaj ze mnie i zawsze siebie albo łóżko czymś uciapię i potem rano Tatusiek "wypomina" mi co w nocy jadłam :-)

aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itam wszytkie panie i życze wszystiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :)

Stokrotka2013 trzymam kciuki za połówkowe :)

kama005 próbowałaś syropu z cebuli ? jest calkiem nie zły na kaszel. Ewentualnie spróbyj inhalacji chociażby z soli fizjologicznej , przynajmniej nawizy gardło wtedy kaszel powinnien byc mniejszy.

Wiola90 gratuluje zdrowej córci :) Imie też urocze :)

U nas spokojnie :) Maleństwo łądnie szaleje od rana ku mojej uciesze :) Jutro spotkanie z położną :) Ciekawe jak to wyglada tutaj w Belgii :) no i zostało 10 dni do usg połówkowego i juz przebieram nogami i nie mogę sie doczekać :) Chciałbym juz mieć potwierdzenie że to maleństwo to dziewczynka zeby móc zaczać szalec w sklpach :) Wczoraj ledwo sie juz powstrzymałam od kupienia jakiegos małego ubranka, ale i tak kupiłam kocyk ;p Z ubranek tez juz coś mam ale same unisexy i juz wiecej nie chce unisexów chce juz kupowac bardziej pod dziewczynke lub pod chłopca :)

Wiola90, jusella, aisa, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mam w psikaczu. Tak samo pije syrop prawoslazowy bo to też wolno.
    mozesz tez vickiem sie smarowac zwlaszcza na noc :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbrzusze dzisiaj na razie nie dokucza, ale znowu mam problemy z zaparciami.. Syropek poszedł w ruch, kiwi też. Niech ten czas biegnie szybciej... Niech już jest czerwiec.. :-(

jusella, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha może spróbuję tego vicka ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migrena od rana... ale apap ice ratuje.

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vick jest boski ;) od dziecka mam go w apteczce- tzn najpierw miała go moja mama ;)
    M śmieje się ze mnie że jestem ekonomiczna- od tygodnia śnią mi się wakacje, więc za dnia pracuje a w nocy wyjeżdżam na urlop ;)

trochę słonka się pokazało... jak cudnie ^^ aż się motywuje do wietrzenia pościeli.

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Podbrzusze dzisiaj na razie nie dokucza, ale znowu mam problemy z zaparciami.. Syropek poszedł w ruch, kiwi też. Niech ten czas biegnie szybciej... Niech już jest czerwiec.. :-(

A może masz takie tępe bóle w ppdbrzuszu z powodu niewłaściwego wyprozniania ? Czasem podobno się tak zdarza ..

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd jem codziennie jedną activię mam dużo mnie problemów z trawieniem i wypróżnianiem. Może spróbuj?

Dziś na obiad żurek z białą kiełbaską i jajeczkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:13

aisa, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na tego vicksa i nie ma przeciwwskazań dla kobiet w ciąży na ulotce albo ja ślepa jestem. Hmmm :) bo może bym wzięła maść i saszetki do picia.

Jak myślicie?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Maka spróbuj wprowadzić lekkostrawną dietę bo może te bóle pojawiają Ci się w związku z jelitowymi zastojami? My z nowatorką mamy taką teorię ze to jest mocno powiązane i tez zauwazam, że bóle pojawiają się zawsze wtedy kiedy mam zaparcia.

Ja wczoraj też pół dnia się przemęczyłam i wieczorem zrobiłam koktajl kiwi-jabłko.

W ogóle - wszystkiego najlepszego kobietki! :*

Macie tak po sikaniu ze odczuwacie taki jakby... dyskomfort pustego pęcherza? To jest uczucie porównywalne do bólu po długo przetrzymywanym moczu - powinno odczuć się ulgę a jeszcze przez jakiś czas czuje taki delikatny ból... macie tak?

aisa, nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Wszystkiego najlepszego Kobiety z okazji naszego święta :D
    Dużo miłości, radości i czułości! Spokojnych i donoszonych ciąż i oczywiście lekkich porodów :)

_analiza, September, kot_bury, eve90, jusella, Wiola90, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Macie tak po sikaniu ze odczuwacie taki jakby... dyskomfort pustego pęcherza? To jest uczucie porównywalne do bólu po długo przetrzymywanym moczu - powinno odczuć się ulgę a jeszcze przez jakiś czas czuje taki delikatny ból... macie tak?
    Ja mam, nie codziennie, ale się zdarza..
    W poprzedniej ciąży też tak miałam, mocz w porządku, z pęcherzem nie mam problemów więc uznaje to za normę.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    U mnie dzisiaj dzień odpoczynku, nareszcie...
    Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet i oby żaden z naszych mężczyzn dzisiaj nie zapomniał jaki to dzień!

Analiza, nareszcie ktoś to nazwał! Z tym pecherzem. Ja tak mam, zawsze rano jak się wysikam. Bardzo nie lubię tego uczucia!

_analiza, September, kot_bury, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ja mam, nie codziennie, ale się zdarza..
    W poprzedniej ciąży też tak miałam, mocz w porządku, z pęcherzem nie mam problemów więc uznaje to za normę.
    No właśnie ja też myślę że to "norma" i ucisk małego na pęcherz ale mama mi mruczy za uchem żeby sobie sprawdzić w badaniach mocz i nerki.
    Wiem ze chce dobrze ale czasem to denerwujące bo zamiast uspokajać to tylko zasiewa zawsze ziarenko niepewności...

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, dobra jesteś z tym jedzeniem w nocy :D bardzo mnie śmieszą Twoje historie o nocnym podjadanii, ubrudzonej pościeli itd :)
    A przed ciążą też tak miałaś, że potrafiłas jeść w nocy? Czy to u Ciebie typowo ciążowy objaw? :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) Dziewczyny ! Spełnienia niespełnionego Wam życzę :)
    Ja skurczy żadnych nie czuje.. Mała skopała mnie z rana a teraz śpi,więc pewnie do wieczora mam spokój :)
    U mnie na obiad kopytka z sosem pieczarkowym ... Mhmhmhm (^__^)
    Moje pytanie na dziś -
    Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim ! :):)

September, aisa, kot_bury, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.

Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chce O.o Podziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ