Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Miłym Paniom
W imieniu Szymonka składam życzenia Kobietkom Dużym i tym Malutkim - spokoju i dużo, dużo zdrówka!
Niestety nie wytrzymałam i pomimo późnej kolacji o 3ciej musiałam wstać i zjeść jabłko - już mnie te pobudki meczą.
Szymuś od rana dokazuje i już porządne kopniaki dostaję.
Stokrotka - trzymam kciuki i czekam na relacje z wizyty
Wiola - gratuluję córeczki- może mała synowa mi rośnie?
Wiola90, _analiza, September, aisa, kot_bury, eve90, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
itam wszytkie panie i życze wszystiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Stokrotka2013 trzymam kciuki za połówkowe
kama005 próbowałaś syropu z cebuli ? jest calkiem nie zły na kaszel. Ewentualnie spróbyj inhalacji chociażby z soli fizjologicznej , przynajmniej nawizy gardło wtedy kaszel powinnien byc mniejszy.
Wiola90 gratuluje zdrowej córciImie też urocze
U nas spokojnieMaleństwo łądnie szaleje od rana ku mojej uciesze
Jutro spotkanie z położną
Ciekawe jak to wyglada tutaj w Belgii
no i zostało 10 dni do usg połówkowego i juz przebieram nogami i nie mogę sie doczekać
Chciałbym juz mieć potwierdzenie że to maleństwo to dziewczynka zeby móc zaczać szalec w sklpach
Wczoraj ledwo sie juz powstrzymałam od kupienia jakiegos małego ubranka, ale i tak kupiłam kocyk ;p Z ubranek tez juz coś mam ale same unisexy i juz wiecej nie chce unisexów chce juz kupowac bardziej pod dziewczynke lub pod chłopca
Wiola90, jusella, aisa, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
vick jest boski
od dziecka mam go w apteczce- tzn najpierw miała go moja mama
M śmieje się ze mnie że jestem ekonomiczna- od tygodnia śnią mi się wakacje, więc za dnia pracuje a w nocy wyjeżdżam na urlop
trochę słonka się pokazało... jak cudnie ^^ aż się motywuje do wietrzenia pościeli.jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Maka wrote:Podbrzusze dzisiaj na razie nie dokucza, ale znowu mam problemy z zaparciami.. Syropek poszedł w ruch, kiwi też. Niech ten czas biegnie szybciej... Niech już jest czerwiec..
A może masz takie tępe bóle w ppdbrzuszu z powodu niewłaściwego wyprozniania ? Czasem podobno się tak zdarza ..nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Odkąd jem codziennie jedną activię mam dużo mnie problemów z trawieniem i wypróżnianiem. Może spróbuj?
Dziś na obiad żurek z białą kiełbaską i jajeczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:13
aisa, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Podbrzusze dzisiaj na razie nie dokucza, ale znowu mam problemy z zaparciami.. Syropek poszedł w ruch, kiwi też. Niech ten czas biegnie szybciej... Niech już jest czerwiec..
Ja wczoraj też pół dnia się przemęczyłam i wieczorem zrobiłam koktajl kiwi-jabłko.
W ogóle - wszystkiego najlepszego kobietki! :*
Macie tak po sikaniu ze odczuwacie taki jakby... dyskomfort pustego pęcherza? To jest uczucie porównywalne do bólu po długo przetrzymywanym moczu - powinno odczuć się ulgę a jeszcze przez jakiś czas czuje taki delikatny ból... macie tak?aisa, nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dzień Dobry
Wszystkiego najlepszego Kobiety z okazji naszego święta
Dużo miłości, radości i czułości! Spokojnych i donoszonych ciąż i oczywiście lekkich porodów_analiza, September, kot_bury, eve90, jusella, Wiola90, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
_analiza wrote:Macie tak po sikaniu ze odczuwacie taki jakby... dyskomfort pustego pęcherza? To jest uczucie porównywalne do bólu po długo przetrzymywanym moczu - powinno odczuć się ulgę a jeszcze przez jakiś czas czuje taki delikatny ból... macie tak?
W poprzedniej ciąży też tak miałam, mocz w porządku, z pęcherzem nie mam problemów więc uznaje to za normę.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
U mnie dzisiaj dzień odpoczynku, nareszcie...
Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet i oby żaden z naszych mężczyzn dzisiaj nie zapomniał jaki to dzień!
Analiza, nareszcie ktoś to nazwał! Z tym pecherzem. Ja tak mam, zawsze rano jak się wysikam. Bardzo nie lubię tego uczucia!_analiza, September, kot_bury, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
aisa wrote:Ja mam, nie codziennie, ale się zdarza..
W poprzedniej ciąży też tak miałam, mocz w porządku, z pęcherzem nie mam problemów więc uznaje to za normę.
Wiem ze chce dobrze ale czasem to denerwujące bo zamiast uspokajać to tylko zasiewa zawsze ziarenko niepewności...aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Jusella, dobra jesteś z tym jedzeniem w nocy
bardzo mnie śmieszą Twoje historie o nocnym podjadanii, ubrudzonej pościeli itd
A przed ciążą też tak miałaś, że potrafiłas jeść w nocy? Czy to u Ciebie typowo ciążowy objaw?aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam sie i ja
Dziewczyny ! Spełnienia niespełnionego Wam życzę
Ja skurczy żadnych nie czuje.. Mała skopała mnie z rana a teraz śpi,więc pewnie do wieczora mam spokój
U mnie na obiad kopytka z sosem pieczarkowym ... Mhmhmhm (^__^)
Moje pytanie na dziś -
Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim !
September, aisa, kot_bury, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.
Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chcePodziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.
aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość