Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Omega Med Optima Forte. Ma tylko niezbędne minimum i kwasy DHA, których w większości nie ma, albo są w małych dawkach.. W OmegaMed Optima Forte są składniki w zalecanych dawkach zgodnie z najnowszymi Wytycznymi postępowania u dzieci, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Co do pęcherza.. Moja Zosia leży mi centralnie na nim i sobie skacze.. Mam tak, że chce mi się siku tak mocno, że aż boli, a po 5 sekundach w ogóle..
jusella, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Kasiulina wrote:Moje pytanie na dziś -
Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim !

Też biorę Femibion 2. W ogólę byłam na tym zwykłym femibionie (chyba classic) po poronieniu i na długo zanim zaszłam w drugą ciążę. Jestem zadowolona, bo nigdy nie miałam żadnych sensacji żółądkowo-jelitowych po nim.
Płacę też ok 50zł. Moja kuzynka kupuje go gdzieś na necie za 30 kilka zł, ale osobiście nie wierzę internetom, szczególnie jeśli chodzi o leki więc wolę zapłacic więcej w aptece.
Kasiulina, nick nieaktualny, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wiola - gratuluję córeczki!
To już teraz możesz zaczynać zakupy na całego 
Stokrotka - oby wszystko było dobrze! Zdaj relację
Trzymam też kciuki za pozostałe wizyty jeśli jeszcze jakieś są.
Ona2012 - mi wczoraj lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy. Choć ja czuję raczej o stałych porach. Ale bywają dni, że prawie nie czuję.
Kasiulina - mi lekarz powiedział, że nie widzi konieczności brania witamin, ale sobie kupiłam i jak mi się przypomni to łyknę
No plus żelazo, bo już w 9tc bardzo mi spadlo.
aisa, Kasiulina, nick nieaktualny, eve90, jusella, Wiola90, Ejrene, Ejrene, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Nadrabiam weekend i wczorajszy dzień więc wpisy mogą być lekko przeterminowane

Chorowitki, kurujcie się!
Gratuluje udanych wizyt i potwierdzeń płci a w niektórych przypadkach niespodzianek z płcią
Ada, nie martw się na zapas. Na pewno torbiel się wchłonie!
Co do pasów to ja zapinam.
Kasiulina, fajny brzuszek
Bardzo fajne meble wybrałyście dla dzieciaczków
Małe będzie spało z nami w sypialni więc nic specjalnego nie szykuje. Jasiowi za to szykujemy pokoik.
Naditta, mi najlepiej śpi się na lewym boku. Czasem przebudzam się i leże na plecach.
Kasiulina, nick nieaktualny, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o taką regulację prawną to jest ona w Szwecji bardzo pożądana i wyczekiwana. Nie ma czegoś takiego jak w Pl, jednostronna opieka nad dzieckiem a wiele osób na to czeka. Jest tylko dwustronna, rodzice muszą się podzielić opieką nad dzieckiem nawet jeśli się nienawidzą i ze sobą nie rozmawiają. Podział jest zazwczaj tydzień na tydzień, bądź dwa na dwa albo tydzień pracowy i weekendy.Dalile wrote:Do przemyślenia w temacie równosci płci:
http://namzalezy.pl/szwedzi-chca-aborcji-takze-dla-mezczyzn/
Głupio tłumaczone jest to równością płci, ale taka prawna regulacja bardzo by się tu przydała.
Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.
Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chce
Podziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.
Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnika
aisa, nick nieaktualny, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
Kasiulina wrote:Witam sie i ja
Dziewczyny ! Spełnienia niespełnionego Wam życzę 
Ja skurczy żadnych nie czuje.. Mała skopała mnie z rana a teraz śpi,więc pewnie do wieczora mam spokój
U mnie na obiad kopytka z sosem pieczarkowym ... Mhmhmhm (^__^)
Moje pytanie na dziś -
Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim !

Ja biorę mama DHA i płacę za 30 tabletek 32-34zł u siebie w aptece.Ale maja przebitki, trzeba pytać w aptekach bo pierwsze opakowanie kupiłam za 38zł.
jusella, Wiola90, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Co do witamin to ja biorę raz na kilka dni coś. Zwykle magnez, witaminę D i kwas foliowy, czasami dorzucam żelazo.
Podobno od brania witamin dzieci rosną duże, a moje i tak jest duże
Koleżanka brała witaminy prawie do konca ciazy i dostała opierdziel od lekarza, że nie ma takiej potrzeby już po pierwszym trymestrze. A przez to jej dziecko miało ponad 4 kg. Lekarz powiedział, że to od tych witamin.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
AsiT, bardzo fajne ciuszki

Majeczka, współczuje przejść z krztuścem i tego, że nie wiadomo które rozwiązanie jest najlepsze...
Tana, ja nie czuje jeszcze żadnych skurczybyków
Eve, dzieci faktycznie reagują bardziej na pewne osoby, dźwięki, muzykę. Coś w tym jest.
Niezapominajka, fajnie że dowiedziałaś się cegoś nowego na szkole rodzenia, szczególnie przydatne może okazać się obgadanie najbliższych szpitali
Nowatorka, ja nie czuje regularnie ruchów ani o tej samej porze.
Mój pępek też już prawie płaski.
Maka, mi się wydaje, że te ten dyskomfort w brzuchu masz od zaparć. Tym bardziej, że nic się z szyjką nie dzieje, lekarz niczego niepokojącego nie widział. Musisz lepiej zadbać o dietę...
eve90, jusella, niezapominajka, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
. Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet
. Ja termin mam na 04.07 i wiem ze bede mieć synka
. Mogę sie do was przyłączyć ?
aisa, Karolajjn:), Kasiulina, LilouK, Smile, goodwill, Telashe, Pauli11, Dalile, nick nieaktualny, kama005, eve90, jusella, September, Wiola90, niezapominajka, ona2012, Ejrene, majeczka87, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekamy na relację po

Nie wiem jak Wy, ale ja w nocy śpię i nie wiem czy dziecię wtedy kopie czy nie
Wiola, piękne imię dla córki
Kasiulina, ja biorę vitaminer tylko dość często zapominam. Listek z kwasem dha częściej biorę. No i żelazo, ale to inna sprawa.
Analiza, prawda, że mamy chcą najlepiej, ale czasem tylko zestresują człowieka
nick nieaktualny, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url] -
Karolajjn - ja lubię poleżeć, byle nie za gorąca woda i nie za długo.

Witam się i również składam życzenia z okazji Dnia Kobiet: dużo zdrowia, szczęścia, rozpakowania w terminie i zdrowiusieńkich grzeczniutkich dzieciaczków!
Smile, Karolajjn:), eve90, jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnika
Jak to mówią " widać Pani taka uroda" z tymi zaparciami
Trzymam kciuki za magiczny syrop!
Jem dużo warzyw strączkowych i szczere powiedziawszy nic mi nie ma po nich.
Natomiast źle się czuję po smażonych i przetworzonych mięsiwach. Nadmiar białej mąki cementuje mnie od środka, w ogóle tutejsze pieczywo mi nie podchodzi.
Co jeden brzuch to inny
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Bo z witaminami trzeba uważać.. To co zalecają towarzystwa neonatologiczne i ginekologiczne to kwas foliowy z folianami, Wit. D,kwasy DHA, jod i żelazo. I Tyle. Niektóre kobiety biorą jednak szereg innych,: A,B, C itd. i to nie jest wskazane.
Karolajjn - ja codziennie prysznic, w wannie też leżę raz na jakiś czas. Pilnuję tylko, żeby woda nie miała więcej niż 37 stopni i leżę maksymalnie pół godziny. DO takich kąpieli wiem od lekarza i położnej że nie ma przeciwwskazań.
Karolajjn:), jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Ja się przyznaję bez bicia, że tylko pobieznie zerknęłam na wcześniejsze posty:P. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn które są po wizytach, pewnie kolejne za m-c, a moja już w sobotę

Wszystkiego dobrego dla Nas z okazji Naszego Święta, żebyśmy zawsze były zdrowe, uśmiechnięte i szczupłe:)
Monia663 zapraszamy:)rozgość się u nas:)
Karolajjn:) ja zawsze byłam i jestem za prysznicem:)
Karolajjn:), Pauli11, nick nieaktualny, eve90, jusella, aisa, September, Wiola90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Karolajjn
ja staram sie ograniczać kąpiele, ale całkowicie nie potrafię z nich zrezygnować. Pomimo tego ze mam małą wannę i ciasno mi w niej szczególnie teraz to raz w tyg. Kąpiel musi być
Przed ciążą bardzo często się kąpałam.
Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość