Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Omega Med Optima Forte. Ma tylko niezbędne minimum i kwasy DHA, których w większości nie ma, albo są w małych dawkach.. W OmegaMed Optima Forte są składniki w zalecanych dawkach zgodnie z najnowszymi Wytycznymi postępowania u dzieci, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Co do pęcherza.. Moja Zosia leży mi centralnie na nim i sobie skacze.. Mam tak, że chce mi się siku tak mocno, że aż boli, a po 5 sekundach w ogóle..jusella, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina wrote:Moje pytanie na dziś -
Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim !
Też biorę Femibion 2. W ogólę byłam na tym zwykłym femibionie (chyba classic) po poronieniu i na długo zanim zaszłam w drugą ciążę. Jestem zadowolona, bo nigdy nie miałam żadnych sensacji żółądkowo-jelitowych po nim.
Płacę też ok 50zł. Moja kuzynka kupuje go gdzieś na necie za 30 kilka zł, ale osobiście nie wierzę internetom, szczególnie jeśli chodzi o leki więc wolę zapłacic więcej w aptece.Kasiulina, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wiola - gratuluję córeczki!
To już teraz możesz zaczynać zakupy na całego
Stokrotka - oby wszystko było dobrze! Zdaj relację
Trzymam też kciuki za pozostałe wizyty jeśli jeszcze jakieś są.
Ona2012 - mi wczoraj lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy. Choć ja czuję raczej o stałych porach. Ale bywają dni, że prawie nie czuję.
Kasiulina - mi lekarz powiedział, że nie widzi konieczności brania witamin, ale sobie kupiłam i jak mi się przypomni to łyknęNo plus żelazo, bo już w 9tc bardzo mi spadlo.
aisa, Kasiulina, kot_bury, eve90, jusella, Wiola90, Ejrene, Ejrene, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam weekend i wczorajszy dzień więc wpisy mogą być lekko przeterminowane
Chorowitki, kurujcie się!
Gratuluje udanych wizyt i potwierdzeń płci a w niektórych przypadkach niespodzianek z płcią
Ada, nie martw się na zapas. Na pewno torbiel się wchłonie!
Co do pasów to ja zapinam.
Kasiulina, fajny brzuszek
Bardzo fajne meble wybrałyście dla dzieciaczkówMałe będzie spało z nami w sypialni więc nic specjalnego nie szykuje. Jasiowi za to szykujemy pokoik.
Naditta, mi najlepiej śpi się na lewym boku. Czasem przebudzam się i leże na plecach.Kasiulina, kot_bury, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Do przemyślenia w temacie równosci płci:
http://namzalezy.pl/szwedzi-chca-aborcji-takze-dla-mezczyzn/
Głupio tłumaczone jest to równością płci, ale taka prawna regulacja bardzo by się tu przydała.Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.
Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chcePodziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.
Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnikaaisa, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Kasiulina wrote:Witam sie i ja
Dziewczyny ! Spełnienia niespełnionego Wam życzę
Ja skurczy żadnych nie czuje.. Mała skopała mnie z rana a teraz śpi,więc pewnie do wieczora mam spokój
U mnie na obiad kopytka z sosem pieczarkowym ... Mhmhmhm (^__^)
Moje pytanie na dziś -
Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim !
Ja biorę mama DHA i płacę za 30 tabletek 32-34zł u siebie w aptece.Ale maja przebitki, trzeba pytać w aptekach bo pierwsze opakowanie kupiłam za 38zł.jusella, Wiola90, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Co do witamin to ja biorę raz na kilka dni coś. Zwykle magnez, witaminę D i kwas foliowy, czasami dorzucam żelazo.
Podobno od brania witamin dzieci rosną duże, a moje i tak jest duże
Koleżanka brała witaminy prawie do konca ciazy i dostała opierdziel od lekarza, że nie ma takiej potrzeby już po pierwszym trymestrze. A przez to jej dziecko miało ponad 4 kg. Lekarz powiedział, że to od tych witamin.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
AsiT, bardzo fajne ciuszki
Majeczka, współczuje przejść z krztuścem i tego, że nie wiadomo które rozwiązanie jest najlepsze...
Tana, ja nie czuje jeszcze żadnych skurczybyków
Eve, dzieci faktycznie reagują bardziej na pewne osoby, dźwięki, muzykę. Coś w tym jest.
Niezapominajka, fajnie że dowiedziałaś się cegoś nowego na szkole rodzenia, szczególnie przydatne może okazać się obgadanie najbliższych szpitali
Nowatorka, ja nie czuje regularnie ruchów ani o tej samej porze.
Mój pępek też już prawie płaski.
Maka, mi się wydaje, że te ten dyskomfort w brzuchu masz od zaparć. Tym bardziej, że nic się z szyjką nie dzieje, lekarz niczego niepokojącego nie widział. Musisz lepiej zadbać o dietę...eve90, jusella, niezapominajka, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
. Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet
. Ja termin mam na 04.07 i wiem ze bede mieć synka
. Mogę sie do was przyłączyć ?
aisa, Karolajjn:), Kasiulina, LilouK, Smile, goodwill, Telashe, Pauli11, Dalile, kot_bury, kama005, eve90, jusella, September, Wiola90, niezapominajka, ona2012, Ejrene, majeczka87, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekamy na relację po
Nie wiem jak Wy, ale ja w nocy śpię i nie wiem czy dziecię wtedy kopie czy nie
Wiola, piękne imię dla córki
Kasiulina, ja biorę vitaminer tylko dość często zapominam. Listek z kwasem dha częściej biorę. No i żelazo, ale to inna sprawa.
Analiza, prawda, że mamy chcą najlepiej, ale czasem tylko zestresują człowiekakot_bury, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Karolajjn - ja lubię poleżeć, byle nie za gorąca woda i nie za długo.
Witam się i również składam życzenia z okazji Dnia Kobiet: dużo zdrowia, szczęścia, rozpakowania w terminie i zdrowiusieńkich grzeczniutkich dzieciaczków!Smile, Karolajjn:), eve90, jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnika
Jak to mówią " widać Pani taka uroda" z tymi zaparciamiTrzymam kciuki za magiczny syrop!
Jem dużo warzyw strączkowych i szczere powiedziawszy nic mi nie ma po nich.
Natomiast źle się czuję po smażonych i przetworzonych mięsiwach. Nadmiar białej mąki cementuje mnie od środka, w ogóle tutejsze pieczywo mi nie podchodzi.
Co jeden brzuch to innyjusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Bo z witaminami trzeba uważać.. To co zalecają towarzystwa neonatologiczne i ginekologiczne to kwas foliowy z folianami, Wit. D,kwasy DHA, jod i żelazo. I Tyle. Niektóre kobiety biorą jednak szereg innych,: A,B, C itd. i to nie jest wskazane.
Karolajjn - ja codziennie prysznic, w wannie też leżę raz na jakiś czas. Pilnuję tylko, żeby woda nie miała więcej niż 37 stopni i leżę maksymalnie pół godziny. DO takich kąpieli wiem od lekarza i położnej że nie ma przeciwwskazań.
Karolajjn:), jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja się przyznaję bez bicia, że tylko pobieznie zerknęłam na wcześniejsze posty:P. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn które są po wizytach, pewnie kolejne za m-c, a moja już w sobotę
Wszystkiego dobrego dla Nas z okazji Naszego Święta, żebyśmy zawsze były zdrowe, uśmiechnięte i szczupłe:)
Monia663 zapraszamy:)rozgość się u nas:)
Karolajjn:) ja zawsze byłam i jestem za prysznicem:)Karolajjn:), Pauli11, kot_bury, eve90, jusella, aisa, September, Wiola90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajjn
ja staram sie ograniczać kąpiele, ale całkowicie nie potrafię z nich zrezygnować. Pomimo tego ze mam małą wannę i ciasno mi w niej szczególnie teraz to raz w tyg. Kąpiel musi być
Przed ciążą bardzo często się kąpałam.
Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość