X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Omega Med Optima Forte. Ma tylko niezbędne minimum i kwasy DHA, których w większości nie ma, albo są w małych dawkach.. W OmegaMed Optima Forte są składniki w zalecanych dawkach zgodnie z najnowszymi Wytycznymi postępowania u dzieci, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.

Co do pęcherza.. Moja Zosia leży mi centralnie na nim i sobie skacze.. Mam tak, że chce mi się siku tak mocno, że aż boli, a po 5 sekundach w ogóle..

jusella, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Moje pytanie na dziś -
    Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim ! :):)

Też biorę Femibion 2. W ogólę byłam na tym zwykłym femibionie (chyba classic) po poronieniu i na długo zanim zaszłam w drugą ciążę. Jestem zadowolona, bo nigdy nie miałam żadnych sensacji żółądkowo-jelitowych po nim.

Płacę też ok 50zł. Moja kuzynka kupuje go gdzieś na necie za 30 kilka zł, ale osobiście nie wierzę internetom, szczególnie jeśli chodzi o leki więc wolę zapłacic więcej w aptece.

Kasiulina, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• September Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola - gratuluję córeczki! :) To już teraz możesz zaczynać zakupy na całego :D
    Stokrotka - oby wszystko było dobrze! Zdaj relację ;)
    Trzymam też kciuki za pozostałe wizyty jeśli jeszcze jakieś są.

Ona2012 - mi wczoraj lekarz powiedział, że to jeszcze za wcześnie na regularne ruchy. Choć ja czuję raczej o stałych porach. Ale bywają dni, że prawie nie czuję.

Kasiulina - mi lekarz powiedział, że nie widzi konieczności brania witamin, ale sobie kupiłam i jak mi się przypomni to łyknę :) No plus żelazo, bo już w 9tc bardzo mi spadlo.

aisa, Kasiulina, kot_bury, eve90, jusella, Wiola90, Ejrene, Ejrene, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam weekend i wczorajszy dzień więc wpisy mogą być lekko przeterminowane :P

Chorowitki, kurujcie się!

Gratuluje udanych wizyt i potwierdzeń płci a w niektórych przypadkach niespodzianek z płcią ;D

Ada, nie martw się na zapas. Na pewno torbiel się wchłonie!

Co do pasów to ja zapinam.

Kasiulina, fajny brzuszek :)

Bardzo fajne meble wybrałyście dla dzieciaczków :) Małe będzie spało z nami w sypialni więc nic specjalnego nie szykuje. Jasiowi za to szykujemy pokoik.

Naditta, mi najlepiej śpi się na lewym boku. Czasem przebudzam się i leże na plecach.

Kasiulina, kot_bury, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Do przemyślenia w temacie równosci płci:
    http://namzalezy.pl/szwedzi-chca-aborcji-takze-dla-mezczyzn/
    Jeśli chodzi o taką regulację prawną to jest ona w Szwecji bardzo pożądana i wyczekiwana. Nie ma czegoś takiego jak w Pl, jednostronna opieka nad dzieckiem a wiele osób na to czeka. Jest tylko dwustronna, rodzice muszą się podzielić opieką nad dzieckiem nawet jeśli się nienawidzą i ze sobą nie rozmawiają. Podział jest zazwczaj tydzień na tydzień, bądź dwa na dwa albo tydzień pracowy i weekendy.

Głupio tłumaczone jest to równością płci, ale taka prawna regulacja bardzo by się tu przydała.

Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Femibion kupuję w aptece internetowej Gemini za niecałe 37 zł.

jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.

Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chce O.o Podziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.

Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
    U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
    LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnika :)

aisa, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Witam sie i ja :) Dziewczyny ! Spełnienia niespełnionego Wam życzę :)
    Ja skurczy żadnych nie czuje.. Mała skopała mnie z rana a teraz śpi,więc pewnie do wieczora mam spokój :)
    U mnie na obiad kopytka z sosem pieczarkowym ... Mhmhmhm (^__^)
    Moje pytanie na dziś -
    Czy zażywacie witaminy dla kobiet w ciąży ? I jakie ? Bo ja biorę Femibion 2 ale u mnie 50 zł kosztuje i myślę o zamienniku jakimś...Miłego dnia wszystkim ! :):)

Ja biorę mama DHA i płacę za 30 tabletek 32-34zł u siebie w aptece.Ale maja przebitki, trzeba pytać w aptekach bo pierwsze opakowanie kupiłam za 38zł.

jusella, Wiola90, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja biorę raz na kilka dni coś. Zwykle magnez, witaminę D i kwas foliowy, czasami dorzucam żelazo.
    Podobno od brania witamin dzieci rosną duże, a moje i tak jest duże :P
    Koleżanka brała witaminy prawie do konca ciazy i dostała opierdziel od lekarza, że nie ma takiej potrzeby już po pierwszym trymestrze. A przez to jej dziecko miało ponad 4 kg. Lekarz powiedział, że to od tych witamin.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiT, bardzo fajne ciuszki :)

Majeczka, współczuje przejść z krztuścem i tego, że nie wiadomo które rozwiązanie jest najlepsze...

Tana, ja nie czuje jeszcze żadnych skurczybyków ;)

Eve, dzieci faktycznie reagują bardziej na pewne osoby, dźwięki, muzykę. Coś w tym jest.

Niezapominajka, fajnie że dowiedziałaś się cegoś nowego na szkole rodzenia, szczególnie przydatne może okazać się obgadanie najbliższych szpitali ;D

Nowatorka, ja nie czuje regularnie ruchów ani o tej samej porze.

Mój pępek też już prawie płaski.

Maka, mi się wydaje, że te ten dyskomfort w brzuchu masz od zaparć. Tym bardziej, że nic się z szyjką nie dzieje, lekarz niczego niepokojącego nie widział. Musisz lepiej zadbać o dietę...

eve90, jusella, niezapominajka, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :). Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet :). Ja termin mam na 04.07 i wiem ze bede mieć synka :). Mogę sie do was przyłączyć ? ;)

aisa, Karolajjn:), Kasiulina, LilouK, Smile, goodwill, Telashe, Pauli11, Dalile, kot_bury, kama005, eve90, jusella, September, Wiola90, niezapominajka, ona2012, Ejrene, majeczka87, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekamy na relację po :)

Nie wiem jak Wy, ale ja w nocy śpię i nie wiem czy dziecię wtedy kopie czy nie :P

Wiola, piękne imię dla córki ;)

Kasiulina, ja biorę vitaminer tylko dość często zapominam. Listek z kwasem dha częściej biorę. No i żelazo, ale to inna sprawa.

Analiza, prawda, że mamy chcą najlepiej, ale czasem tylko zestresują człowieka ;)

kot_bury, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadrobiłam ;D w częściach poodpisywałam, ale się udało :D

Hej Monia663 :)
    Zasilasz grono lipcowych mam, które czekają na chłopca ;)

eve90, jusella, September, niezapominajka, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn - ja lubię poleżeć, byle nie za gorąca woda i nie za długo. :)

Witam się i również składam życzenia z okazji Dnia Kobiet: dużo zdrowia, szczęścia, rozpakowania w terminie i zdrowiusieńkich grzeczniutkich dzieciaczków!

Smile, Karolajjn:), eve90, jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Tylko właśnie owsianka nie zawsze pomaga. Ze mną tak jest. Ja jem owsianka praktycznie codziennie, bardzo często z suszonymi śliwkami. Oprócz tego moja dieta to w 80% warzywa i owoce. I co? Zaparcia mam od samego początku ciąży, nic nie pomaga. Dzisiaj zazylam ten cudowny syrop, mam nadzieję, że w końcu on pomoże.
    U mnie podobnie jak u reszty, dyskomfort brzucha jak tylko zjem coś nie tak. Np wczoraj miałam trochę fasoli z zupie. Cała noc się kręciłam i jeszcze dzisiaj ja czuję. A mój mąż nic. To przez ciąże takie problemy trawienne.
    LilouK, uważaj też z ilością błonnika. Jakiś czas temu moja dieta to było.zero białych produktów, wszytsko ciemne, chleba te zytnie, ciężkie razowe itd i po jakimś czasie zaczęłam mieć codziennie bóle brzucha. Próbowałam odstawiać jakieś produkty, bo nie wiedziałam co mi szkodzi. Okazało się, że szkodzila mi za duża ilość błonnika :)

Jak to mówią " widać Pani taka uroda" z tymi zaparciami ;-) Trzymam kciuki za magiczny syrop!

Jem dużo warzyw strączkowych i szczere powiedziawszy nic mi nie ma po nich.
    Natomiast źle się czuję po smażonych i przetworzonych mięsiwach. Nadmiar białej mąki cementuje mnie od środka, w ogóle tutejsze pieczywo mi nie podchodzi.

Co jeden brzuch to inny :-)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z witaminami trzeba uważać.. To co zalecają towarzystwa neonatologiczne i ginekologiczne to kwas foliowy z folianami, Wit. D,kwasy DHA, jod i żelazo. I Tyle. Niektóre kobiety biorą jednak szereg innych,: A,B, C itd. i to nie jest wskazane.

Karolajjn - ja codziennie prysznic, w wannie też leżę raz na jakiś czas. Pilnuję tylko, żeby woda nie miała więcej niż 37 stopni i leżę maksymalnie pół godziny. DO takich kąpieli wiem od lekarza i położnej że nie ma przeciwwskazań.

Karolajjn:), jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyznaję bez bicia, że tylko pobieznie zerknęłam na wcześniejsze posty:P. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn które są po wizytach, pewnie kolejne za m-c, a moja już w sobotę:)

Wszystkiego dobrego dla Nas z okazji Naszego Święta, żebyśmy zawsze były zdrowe, uśmiechnięte i szczupłe:)

Monia663 zapraszamy:)rozgość się u nas:)

Karolajjn:) ja zawsze byłam i jestem za prysznicem:)

Karolajjn:), Pauli11, kot_bury, eve90, jusella, aisa, September, Wiola90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn :) ja staram sie ograniczać kąpiele, ale całkowicie nie potrafię z nich zrezygnować. Pomimo tego ze mam małą wannę i ciasno mi w niej szczególnie teraz to raz w tyg. Kąpiel musi być :) Przed ciążą bardzo często się kąpałam.

Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za miłe powitanie :). Jak u was z wyprawką dla malucha?. Zaczelyscie juz zakupowe szaleństwo?. Ja przyznam ze mam mały dylemat ile czego i na jaki rozmiar.

Pauli11, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ