X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja od święta kąpiel a tak to prysznic :)

Ja biorę i witamin mama plus i Omega Med Optima Forte DHA. Nie mam żadnych problemów. Wyniki b dobre. Z Dzieckiem też wszystko ok. Poza tym przypominam że w ciąży zapotrzebowanie na witaminy i inne składniki wzrasta. Tak samo zapotrzebowanie na kwas foliowy wzrasta i czasami to 0,4mg to za mało. jestem też świadoma tego że z moją dieta nie pokryje zapotrzebowania na dane składniki a każdy z nich jest potrzebny nam jak i dziecku. Poza tym maluchy nam zabierają a gdzie to jeszcze prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Ja konsultowalam z moją Gin i przyznała mi rację że jeśli mam świadomość że moja dieta jest uboga to lepiej brać tak jak ja to robię.
    Kama, absolutnie nie ma potrzeby brania tylu witamin.
    Nie warto przedakowywać witamin.
    Ja konsultowałam to z prof. Krzysztofem Czajkowskim (konsultant ds. perinatologii) i prof. Kornacką (konsultant ds. neonatologii). Zgodnie twierdzą, że nie powinno się brać wielu witamin w ciąży, tylko podstawowe.

Oczywiście każdy robi jak uważa, ale myślę, że specjaliści wiedzą co mówią.

Naditta, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ciekawe. Co lekarz to inne zdanie... :/ No nic. Wyniki są ok, żadnych niedoborów no nie wiem...

Nadita ja bym się cieszyła jakbym mogła nic nie robić :)

Ja na obiadek zjadłam zupę jarzynową bo mi została z wczoraj :)

Myślę co by tu jakieś ciacho zrobić tylko nie mam pomysłu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:13

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, ale to mój pierwszy wolny dzień od dawna i chyba nie potrafię się odnaleźć :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ale to właśnie nie chodzi o niedobry tylko przedawkowanie witamin i przyzwyczajenie organizmu do podawania gotowych witamin.
    Nie będę nikogo namawiać, bo to nie o to tu chodzi.

Co do ciacha - za mną chodzi chałka z masłem i mlekiem, ale dziś nie mam czasu zrobić, może jutro mi się uda.
    Ostatnio zrobiłam sernik na zimno (nie z torebki) z mrożonymi truskawkami i prawie cały sama zjadłam :P Taką miałam chęć :)

jusella, Ejrene, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię :)

Ja też biorę vita-miner, ale często zdarza mi się zapomnieć zażyć i ogólnie częściej zjadam ten blisterek z dha, a ten witaminowy coraz rzadziej (jest tak wielka ta piguła,że mdli mnie przy połykaniu ;)

Kama zjadłam w niedzielę od znajomej świetne ciasto - malinowa chmurka - rozpływałam się jedząc to cudo i zamierzam piec w najbliższym czasie. Przepis w necie łatwo znaleźć :D

jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wyobrażam sobie zrezygnować całkiem z kąpieli - dla mnie to relaks i odprężenie. Staram się tylko nie zamaczać bardzo brzusia, który i tak wystaje poza linie wody :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam u was z wagą?. Bo u mnie o zgrozo już prawie + 10 kg :/

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja niedobra nie przywitałam się z nową Koleżanką - witaj Monia :-)

Dziś na obiad u mnie miruna z dużą ilością surówki z kiszonej kapustki i kilkoma frytkami. Należy mi się po dzisiejszym spacerze - jak wyszłam z domu przed 12stą to dopiero przed 15stą wróciłam - taka ładna, wiosenna pogoda, że aż żal było do domu wracać

Ejrene, aisa, eve90, julietta139, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Dziewczyny a jak tam u was z wagą?. Bo u mnie o zgrozo już prawie + 10 kg :/

U mnie + 7 , no i dzisiaj zakonczylam prace, teraz zostahe w domu i pracuje tutaj ;)

jusella, Agaax, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella wybaczam :). Ja również uwielbiam mirunę, zawsze mam kawałek w zamrażalniku. :) U mnie czyli w świętokrzyskim szaro,ponuro i pada deszcz :/ więc o spacerze nie ma mowy. A jak tam u Ciebie z wagą?. Czy tylko ja przytyłam aż tak :/.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 najgorsze jest to że ja pochłaniam ostatnio niesamowite ilości jedzenia i nie mogę się powstrzymać ;/. Wiecznie chodzę głodna

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet na wagę nie chce wchodzić :D

Ja szukam właśnie jakiejś inspiracji na ciasto. Chodzi za mną tarta ale nie mogę znaleźć dobrego przepisu

jusella, Ejrene, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia hmm, że tak powiem lekko się załamałam jak przed chwilą na wadze stanęłam - w ciągu miesiąca prawie 3 kg przytyłam :/. Od początku ciąży prawie 9 kg.
    W pierwszej ciąży ponad 20kg na plusie do porodu miałam (a prawdę mówiąc to bardziej 30 niż 20 kg)

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja to bym zjadła takie ciacho jak moja Prababcia robiła. Takie zwykłe ciasto kruche (mąka, żółtka, trochę śmietany, odrobina cukru i masło) wyłożone cienką warstwą a na to powidła śliwkowe i -jak ja to nazywałam - "kruszynka"... Coś a'la dzisiejsze tarty tylko to się wtedy kruchy placek nazywało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:41

Ejrene, aisa, eve90, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam ciacho- biała dama:)dla moich Panów:)

jusella, aisa, kijanka_88, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama te saszetki nie nadają się dla kobiet w ciąży.

Monia witaj :) Ja dopiero dochodzę do wagi sprzed ciąży, a od największego spadku wagi przybyło mi niecałe 3 kg.

Byliśmy dzisiaj oglądać wózki. Do tej pory byłam zdecydowana na expander essence, ale nawet nie mieli go do obejrzenia. Sprzedawca bardzo nam zachwalał bebetto holand i teraz mam mętlik w głowie :/

jusella, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam kobietki i przesyłam życzenia dla wszystkich mamusi i ich coreczek :)

Witamy Monia :)

Co do witamin biorę vitaminer ale dziś i jutro chyba tez w superpharm promocje z kartą life style, i kupiłam doppel herz mama premium za połowę ceny czyli 25zl z 50zl, wracajac do zakupów to są super promocje, od kosmetyków np. loreala za pół ceny, po pampersy pampers Premium Care za 36,99, po bio oil za 125ml za 30zl, aż po emolium emulsja do kapieli dla dzidziusia za 12,99, także naprawde dobre ceny :)

Ja już wycwiczona po szkole rodzenia i na obiadek spagetti bo szybko się robi a czas goni gdyż troszke remontujemy dom rodzinny mojego i farby idą w ruch, ja raczej jestem od "czekajjj domaluj tutaj" albo "może podać wam coś?" Ale tam gdzie mogę staram się też pomóc :P

eve gdzie sa te promocje? dasz namiary? ;) idziemy na te warsztaty? http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?workshop_type=2

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 Zanim się zdecydujesz zerknij jeszcze na modele Roan Bass i Coletto Florino. Cena podobna a same dobre opinie o tych wózkach. Ja napewno zdecyduję się na któryś z nich.

Dziewczyny czy któraś z was ma na oku te modele? czyli Roan Bass ora Coletto Florino.

Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    kijanka_88 najgorsze jest to że ja pochłaniam ostatnio niesamowite ilości jedzenia i nie mogę się powstrzymać ;/. Wiecznie chodzę głodna

ja zauważyłam wzrost apetytu od 2 tygodni no i skoczyłam o ponad 2 kg, a tak to powoli rosłam... teraz sie pilnować staram, ale też głodna chodzę często, bo tak to bym jadła cały czas.
    Staram sie jeść regularnie co 3 godziny no i nie jem na noc do 18:00 jem
    pofolgowałam sobie 2 tyg, ale ciagnie mnie do słodkiego a nie do normalnego jedzenia niestety...

plus mam teraz plan rozpoczęcia spacerów, basen odpada ze względu na wysokie ryzyko infekcji

Kijanka
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia :) zdrowychbdzieci i kochanych mężów :*

- gratuluje udanych wizyt :) coraz więcej mam już wie kto u nich w brzuchu mieszka

- co do witamin ja też jestem za braniem tylko tych z podstawowym składem i teraz jem Omegamed Opimę Fortę, wcześniej Pregnę Plus

- witam nową koleżankę :) ja przytyłam już chyba ponad 6 kg

I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać :)

Patrząc na wagę waszych dzieci to puki co mój synek jest na podium- grubasek forum :p

Smile, jusella, eve90, aisa, September, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ