Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Ja od święta kąpiel a tak to prysznic
Ja biorę i witamin mama plus i Omega Med Optima Forte DHA. Nie mam żadnych problemów. Wyniki b dobre. Z Dzieckiem też wszystko ok. Poza tym przypominam że w ciąży zapotrzebowanie na witaminy i inne składniki wzrasta. Tak samo zapotrzebowanie na kwas foliowy wzrasta i czasami to 0,4mg to za mało. jestem też świadoma tego że z moją dieta nie pokryje zapotrzebowania na dane składniki a każdy z nich jest potrzebny nam jak i dziecku. Poza tym maluchy nam zabierają a gdzie to jeszcze prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Ja konsultowalam z moją Gin i przyznała mi rację że jeśli mam świadomość że moja dieta jest uboga to lepiej brać tak jak ja to robię.
Nie warto przedakowywać witamin.
Ja konsultowałam to z prof. Krzysztofem Czajkowskim (konsultant ds. perinatologii) i prof. Kornacką (konsultant ds. neonatologii). Zgodnie twierdzą, że nie powinno się brać wielu witamin w ciąży, tylko podstawowe.
Oczywiście każdy robi jak uważa, ale myślę, że specjaliści wiedzą co mówią.
Naditta, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
hmm ciekawe. Co lekarz to inne zdanie...
No nic. Wyniki są ok, żadnych niedoborów no nie wiem...
Nadita ja bym się cieszyła jakbym mogła nic nie robić
Ja na obiadek zjadłam zupę jarzynową bo mi została z wczoraj
Myślę co by tu jakieś ciacho zrobić tylko nie mam pomysłuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:13
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kama, ale to właśnie nie chodzi o niedobry tylko przedawkowanie witamin i przyzwyczajenie organizmu do podawania gotowych witamin.
Nie będę nikogo namawiać, bo to nie o to tu chodzi.
Co do ciacha - za mną chodzi chałka z masłem i mlekiem, ale dziś nie mam czasu zrobić, może jutro mi się uda.
Ostatnio zrobiłam sernik na zimno (nie z torebki) z mrożonymi truskawkami i prawie cały sama zjadłamTaką miałam chęć
jusella, Ejrene, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam nową mamusię
Ja też biorę vita-miner, ale często zdarza mi się zapomnieć zażyć i ogólnie częściej zjadam ten blisterek z dha, a ten witaminowy coraz rzadziej (jest tak wielka ta piguła,że mdli mnie przy połykaniu
Kama zjadłam w niedzielę od znajomej świetne ciasto - malinowa chmurka - rozpływałam się jedząc to cudo i zamierzam piec w najbliższym czasie. Przepis w necie łatwo znaleźćjusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Oj ja niedobra nie przywitałam się z nową Koleżanką - witaj Monia
Dziś na obiad u mnie miruna z dużą ilością surówki z kiszonej kapustki i kilkoma frytkami. Należy mi się po dzisiejszym spacerze - jak wyszłam z domu przed 12stą to dopiero przed 15stą wróciłam - taka ładna, wiosenna pogoda, że aż żal było do domu wracać
Ejrene, aisa, eve90, julietta139, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella wybaczam
. Ja również uwielbiam mirunę, zawsze mam kawałek w zamrażalniku.
U mnie czyli w świętokrzyskim szaro,ponuro i pada deszcz
więc o spacerze nie ma mowy. A jak tam u Ciebie z wagą?. Czy tylko ja przytyłam aż tak
.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Monia hmm, że tak powiem lekko się załamałam jak przed chwilą na wadze stanęłam - w ciągu miesiąca prawie 3 kg przytyłam
. Od początku ciąży prawie 9 kg.
W pierwszej ciąży ponad 20kg na plusie do porodu miałam (a prawdę mówiąc to bardziej 30 niż 20 kg)kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kama ja to bym zjadła takie ciacho jak moja Prababcia robiła. Takie zwykłe ciasto kruche (mąka, żółtka, trochę śmietany, odrobina cukru i masło) wyłożone cienką warstwą a na to powidła śliwkowe i -jak ja to nazywałam - "kruszynka"... Coś a'la dzisiejsze tarty tylko to się wtedy kruchy placek nazywało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:41
Ejrene, aisa, eve90, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kama te saszetki nie nadają się dla kobiet w ciąży.
Monia witajJa dopiero dochodzę do wagi sprzed ciąży, a od największego spadku wagi przybyło mi niecałe 3 kg.
Byliśmy dzisiaj oglądać wózki. Do tej pory byłam zdecydowana na expander essence, ale nawet nie mieli go do obejrzenia. Sprzedawca bardzo nam zachwalał bebetto holand i teraz mam mętlik w głowiejusella, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
eve90 wrote:Witam kobietki i przesyłam życzenia dla wszystkich mamusi i ich coreczek
Witamy Monia
Co do witamin biorę vitaminer ale dziś i jutro chyba tez w superpharm promocje z kartą life style, i kupiłam doppel herz mama premium za połowę ceny czyli 25zl z 50zl, wracajac do zakupów to są super promocje, od kosmetyków np. loreala za pół ceny, po pampersy pampers Premium Care za 36,99, po bio oil za 125ml za 30zl, aż po emolium emulsja do kapieli dla dzidziusia za 12,99, także naprawde dobre ceny
Ja już wycwiczona po szkole rodzenia i na obiadek spagetti bo szybko się robi a czas goni gdyż troszke remontujemy dom rodzinny mojego i farby idą w ruch, ja raczej jestem od "czekajjj domaluj tutaj" albo "może podać wam coś?" Ale tam gdzie mogę staram się też pomóc
eve gdzie sa te promocje? dasz namiary?idziemy na te warsztaty? http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?workshop_type=2
eve90 lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Wiola90 Zanim się zdecydujesz zerknij jeszcze na modele Roan Bass i Coletto Florino. Cena podobna a same dobre opinie o tych wózkach. Ja napewno zdecyduję się na któryś z nich.
Dziewczyny czy któraś z was ma na oku te modele? czyli Roan Bass ora Coletto Florino.Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Monia663 wrote:kijanka_88 najgorsze jest to że ja pochłaniam ostatnio niesamowite ilości jedzenia i nie mogę się powstrzymać ;/. Wiecznie chodzę głodna
ja zauważyłam wzrost apetytu od 2 tygodni no i skoczyłam o ponad 2 kg, a tak to powoli rosłam... teraz sie pilnować staram, ale też głodna chodzę często, bo tak to bym jadła cały czas.
Staram sie jeść regularnie co 3 godziny no i nie jem na noc do 18:00 jem
pofolgowałam sobie 2 tyg, ale ciagnie mnie do słodkiego a nie do normalnego jedzenia niestety...
plus mam teraz plan rozpoczęcia spacerów, basen odpada ze względu na wysokie ryzyko infekcjijusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dniazdrowychbdzieci i kochanych mężów :*
- gratuluje udanych wizytcoraz więcej mam już wie kto u nich w brzuchu mieszka
- co do witamin ja też jestem za braniem tylko tych z podstawowym składem i teraz jem Omegamed Opimę Fortę, wcześniej Pregnę Plus
- witam nową koleżankęja przytyłam już chyba ponad 6 kg
I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać
Patrząc na wagę waszych dzieci to puki co mój synek jest na podium- grubasek forum :p
Smile, jusella, eve90, aisa, September, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość