Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia663 wrote:Dzięki Dziewczyny za miłe powitanie
. Jak u was z wyprawką dla malucha?. Zaczelyscie juz zakupowe szaleństwo?. Ja przyznam ze mam mały dylemat ile czego i na jaki rozmiar.
większość z nas już zaczęła, dla młodego ja prawie skończyłamzostają tylko techniczne itemy typu butelki itd.
kot_bury, eve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Karolajjn:) wrote:Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...
nie mam problemu z plamieniami/bólami podczas ani po kąpieli a skoro mnie to relaksuje to nie widzę powodu aby sobie tego odmawiać.
LilouK, goodwill, kot_bury, jusella, _analiza, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Analiza ja jestem przekonana ze te bole na @ maja cos wspolnego z zaparciami albo odwrotnie biegunkami. Od kiedy ich nie mam, nie mam tez boli. Dlatego tez w niedz na grilu ze znajomymi niestety grila nie zjem.przyniose sobie jakas salatke z ryzem
Ps. Uwazajcie z tymi syropami i kiwi zeby w 2 strone nie podraznic jelit.nie wiem czy pamietacie ale ja kiedys jadlam po 3 kiwi dziennie (lubie) i potem mnie taka biegunka zlapala ze az przenioslo sie to na skurcze macicy i krwawienie. Takze ani w 1 ani w 2 nie trzeba przesadzac. Najlepiej to nie jesc smazonych i ciezkich a jesc duzo warzyw i owocow.
Kama co do vicksa to ja nie wiem czy go mozna. Ja kiedys psikalam takim sprayem do nosa i potem sie dowiedzialam ze on rozszerza naczynia i moze spowodowac skurcze (mi sie na szczescie nic od niego nie stalo)kot_bury, jusella, aisa, _analiza, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:A ja polecam starą, dobrą owsiankę na śniadanie. Popijam sobie kefir w ciągu dnia, podjadam jogurty naturalne. Całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa, makaronów i ryżu- wszystko ciemne. Do tego staram się przemycać zawsze jak najwięcej warzyw np do zup, kanapek, serka wiejskiego czy jajecznicy, bo wszelkiego rodzaju sałatki nie smakują mi w ciąży. Z owoców najlepsze jabłka- zjadam czasem 2-3 dziennie.
Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chcePodziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.
Mam dla ciebie rozwiązanie, sprawdzone przeze mnie. Aplikacja w telefonie - przypomina, żeby pić np. co godzinę. Nalewasz duży kubek wody i co godzinę bierzesz dwa-trzy duże łyki.kama005, jusella, LilouK, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witaj Monia663
Jeśli chodzi o wyprawke to ja zaczełam sie rozglądać i kupuje niektóre rzeczy wózek i fotelik juz doszedłmebelki zamowiłam ale musze czekac 3 miesiace na odbiór.
Z ubrankami jeszcze nie moge poszaleć gdyz czekam na potwierdzeni plcieve90, jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Karolajjn:) wrote:Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...
Pozwalam sobie od czasu do czasu poleżeć. Tak to prysznicZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
goodwill wrote:Dziewczyny, któraś z Was wpisywała tu nazwy warsztatów, na które się zapisała, czy mogłaby przypomnieć? Nie mogę znaleźć tego...
Bezpieczny Maluch
Świadoma Mama
Mama Wie
Planeta Dziecko
Mamo To Jagoodwill, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowa! wrote:O ja ciebie... asit jak ty tak możesz mówić o kukurydzy chodzi juz za mną dłuższy czas. Az ślina mi sie zbiera na myśl o kukurydzy z sola i masełkiem.
September wrote:Ejrene z wielką radością poproszę o dopisanie mi Tobiasza
stokrotka2013 wrote:Hej po przebojowym poniedziałku (awaria auta) źle spałam w nocy za to małe szalalo.
Dziś polowkowe usg trochę się srtesuje trzymajcie kciuki 12:20.
kama005 wrote:Ja się domagam normalnych leków dla kobiet w ciąży a nie jakiejś o kant d potluc medycyny naturalnej która gówno daje (przynajmniej na mnie chyba nie działa)... Ogólnie nie śpię po nocach bo mnie kaszel męczy załamuje mnie już to....
LilouK wrote:Miłego dnia wszystkim, mam nadzieję, że panowie obdaruja Was masą dobrych czekoladek i pięknymi kwiatkami
LilouK wrote:Czasami problem jest po prostu zbyt mała ilość wypijanej wody w ciągu dnia. Mam z tym problem i martwię się, że mało piję. Co poradzić jak mi się nie chcePodziwiam te, które wypijają po 2-3 litry wody dziennie.
ja zwykle pijam dużo, bo na tyle mam ochotę, ale trafiają się dni, kiedy wypijam 3-4 szklanki herbaty dziennie i też czuję się "napita".
Karolajjn:) wrote:Kochane a jak macie z kapielami ? Traydycyjne leżenie w wannie ? Czy szybki prysznic ? Dużo słyszałam o tym że powinno brać się tylko prysznic a nie ukrywam że mam ochotę w końcu poleżeć w wannie i się zrelaksować ...chyba na święta wproszę się na nocleg do teściów (zwykle nocujemy u moich rodziców lub u babci męża, bo teściowie mieszkają w małej kawalerce - ale tylko u nich jest wanna
).
Słyszałam, że chodzi raczej o temperaturę wody - ciepło powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, więc lepiej kąpać się w ciut chłodniejszej (ale też bez przesady, nie w zupełnie zimnej, gdzie tu przyjemność). Gdyby to była sprawa samej wody, to lekarze nie zalecaliby chodzenia na basen, a mój gorąco zachęca
jusella, LilouK, aisa, September, _analiza, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja od święta kąpiel a tak to prysznic
Ja biorę i witamin mama plus i Omega Med Optima Forte DHA. Nie mam żadnych problemów. Wyniki b dobre. Z Dzieckiem też wszystko ok. Poza tym przypominam że w ciąży zapotrzebowanie na witaminy i inne składniki wzrasta. Tak samo zapotrzebowanie na kwas foliowy wzrasta i czasami to 0,4mg to za mało. jestem też świadoma tego że z moją dieta nie pokryje zapotrzebowania na dane składniki a każdy z nich jest potrzebny nam jak i dziecku. Poza tym maluchy nam zabierają a gdzie to jeszcze prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Ja konsultowalam z moją Gin i przyznała mi rację że jeśli mam świadomość że moja dieta jest uboga to lepiej brać tak jak ja to robię.eve90, jusella, LilouK, Ejrene, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Jak to mówią " widać Pani taka uroda" z tymi zaparciami
Trzymam kciuki za magiczny syrop!
Jem dużo warzyw strączkowych i szczere powiedziawszy nic mi nie ma po nich.
Natomiast źle się czuję po smażonych i przetworzonych mięsiwach. Nadmiar białej mąki cementuje mnie od środka, w ogóle tutejsze pieczywo mi nie podchodzi.
Co jeden brzuch to inny
LilouK, ja bym tutejszego "czegoś" nawet nie nazwała pieczywem. My już dawno temu kupiliśmy automat do chleba, pieczemy swój. Przynajmniej wiemy, co jest w środku
To Ci zazdroszczę z tymi strączkowymi, bo ja je uwielbiam, ale niestety nie lubimy się w ciąży...jusella, LilouK, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzisiaj w pytanie na śniadanie był temat czy słać dzieci do żłobka czy nie. Większość komentarzy pod tym na fb mówi że słać a część że to skandal bo dziecko to nie zabawka i po co komuś dziecko jeśli je wysyła do żłobka. Masakra. A jak ktoś nie ma wyjścia? My będziemy musieli i nie czuje się z tego powodu gorsza. Ale się wkurzyłam jak to czytalam.
kot_bury, jusella, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam kobietki i przesyłam życzenia dla wszystkich mamusi i ich coreczek
Witamy Monia
Co do witamin biorę vitaminer ale dziś i jutro chyba tez w superpharm promocje z kartą life style, i kupiłam doppel herz mama premium za połowę ceny czyli 25zl z 50zl, wracajac do zakupów to są super promocje, od kosmetyków np. loreala za pół ceny, po pampersy pampers Premium Care za 36,99, po bio oil za 125ml za 30zl, aż po emolium emulsja do kapieli dla dzidziusia za 12,99, także naprawde dobre ceny
Ja już wycwiczona po szkole rodzenia i na obiadek spagetti bo szybko się robi a czas goni gdyż troszke remontujemy dom rodzinny mojego i farby idą w ruch, ja raczej jestem od "czekajjj domaluj tutaj" albo "może podać wam coś?" Ale tam gdzie mogę staram się też pomóckot_bury, jusella, aisa, Ejrene, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Jusella, dobra jesteś z tym jedzeniem w nocy
bardzo mnie śmieszą Twoje historie o nocnym podjadanii, ubrudzonej pościeli itd
A przed ciążą też tak miałaś, że potrafiłas jeść w nocy? Czy to u Ciebie typowo ciążowy objaw?
W ciąży co noc praktycznie muszę coś wszamać a wcześniej to tylko przed okresem 2-3 dni - ale wtedy to paluszki wystarczyły. Teraz to muszę albo kanapkę jakąś malutką albo porządne jabłko czy gruszkę. Skarżyłam się pielęgniarce jak mi krew pobierała, że przez nich musiałam się głodzić całą noc i powiedziała, że często "ciężaróweczkom" w nocy cukier spada i stąd te napady głodu.
Tatusiek się śmieje, że mi lodówkę koło łóżka postawi to nie będę w nocy "pielgrzymować"kot_bury, Naditta, LilouK, aisa, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Dlatego tez w niedz na grilu ze znajomymi niestety grila nie zjem.przyniose sobie jakas salatke z ryzem
Nowatorka, wczoraj chyba Asit fajny przepis na dorsza z warzywami wyczaiła i podawała link do tej stronki - on jest w folii robiony i tez polecany na grillasama bym się chętnie skusiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:53
kot_bury, Ejrene, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze takich napadów głodu nie mam, ale jak pośpię dłużej jak dzisiaj (do 9) to budzę się z takim głodem, że ciężko do kuchni dojść
Dziewczyny, mam dzisiaj wolny dzień, powinnam odpocząć, bo ostatnio przeginałam, a ja czuje wyrzuty sumienia, że nic nie robię...
Nie wiem jak ja wysiedzę w domu, jak już zacznę urlop macierzyński...jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016