X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy przewijaka ktory zalozymy na wannie bo poza wanna w lazience miejsca nie mamy a kapac sie bedziemy pod prysznicem ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, rozumiem Cię doskonale, bo ja też w chwili obecnej przez większość czasu jestem sama. Dobrze, że mam 8-miesięcznego szczeniaka do towarzystwa, przynajmniej ktoś od czasu do czasu "popyskuje" i pohałasuje w domu :-D
    Trzymam kciuki za wizytę! Wierzę, że można dostać na głowę wyczekując ruchów dziecia. Sama się martwię i za dużo myślę, kiedy mój żaboń jest leniwy i mało aktywny. Miałam szczęście, bo pierwsze ruchy poczułam oficjalnie na początku 16tygodnia, wiedziałam że na 100% to TO! Ok 2-3tyg. wcześniej czułam delikatnie pukanie pod ręką i bąbelkowanie rybki.

Na temat pasów nie mam zdania, bo rzadko kiedy jeżdżę samochodem, a jak już to na krótkich trasach. Poza tym, w czasie ciąży o dziwo wytworzyła mi się choroba lokomocyjna i nie najlepiej znoszę jazdę szczególnie jak mam słaby dzień. Jak mówię mojemu B, że mi źle, to ten przyspiesza, a mnie sie robi jeszcze gorzej szczególnie na krętych drogach. W sumie do tej pory jeszcze nie rozgryzłam czy przyspiesza dlatego, że się martwi o moje złe sampoczucie i chce mnie jak najszyciej dotransportwać na miejsce, czy dlatego, że boi się, że mu sfajdam się na deskę rozdzielczą ;-)
    Któraś też ma takie coś z jazdą?

Kasiulina, piękny bunio! <3 Kiedyś się odważę pokazać moją piłeczkę z wystającym pępuchem niczym przycisk do windy.

A co do niedzieli, to mój dziś od rana też tańcuje jak szalony. Wietrzyłam go przez 3h na spacerze, może dlatego ;-)

jusella, ada89, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam się trochę o podłogę, bo tam są kółeczka ;/

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina też mi się podoba to łóżeczko - w Smyku jest za około 240 zł

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kasiulina też mi się podoba to łóżeczko - w Smyku jest za około 240 zł
    wiesz co, u mnie w Płocku jest hurtownia z artykułami dla dzieci i też w podobnej cenie :) wezmę razem z wózkiem - może rabat dadzą :D

jusella, eve90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina śliczny brzuszek :)

Łózeczko bardzo fajne :) też bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.

Taki :
    http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html

Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
    Wybraliśmy taki zestaw :

http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543

Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Kasiulina śliczny brzuszek :)

Łózeczko bardzo fajne :) też bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.

Taki :
    http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html

Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
    Wybraliśmy taki zestaw :

http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543
    jak dla mnie ten drugi zestaw ładniejszy :)

aisa lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLECAM ŚLIWKI Z BIEDRONKI - MEGA SŁODKIE I SMACZNE :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero sie przebudzilam :) po obiadku zrobilam sobie mala sjeste, ale nie jestem jakos specjalnie wypoczeta wiec pewnie o normalnej godz pojde spac :)

Kasiulina, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony :) ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo :)

teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy :)

Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieranie :) chociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac :) Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola ;)

Kasiulina, jusella, kot_bury, Asit, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Dziękuje :) dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony :) ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo :)

teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy :)

Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieranie :) chociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac :) Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola ;)

co do płci - ja się modlę,żeby moja dziewczynka nie stała się chłopcem :)

na pewno znajdziesz w sobie tyle siły aby to zrobić ! a że po francusku ? kto bogatemu zabroni :D

Pauli11, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjąc w Belgii mam do wyboru ewnetualnie po niderlandzku :) Jednak po francusku mowie lepiej :)

U nas na ostaniom USG tez lekarka sugerowała dziewczynkę :) chociaż jak ona to ujeła tylko przez wykluczenie bo siusiaka nigdzie widać nie było, ale dziewczęcych genitaliów też nie. Stąd lekarka powiedziała zeby sie wstrzymać z zakupami do kolejnego usg. Teraz mamy usg połówkowe 18.03 mam nadzieje ze juz wszystko będzie wiadomo :)

Kasiulina, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie jednego dnia powiedział 'chyba dziewczynka' a drugiego to ' no dziewuszka, dziewuszka' - także mam nadzieję,że tak już zostanie. bo było to na połówkowym :)
    nienawidzę pisać z telefonu tu na forum, bo ucina mi wpisy ;/ ktoś też tak ma ?

Pauli11, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak ja się brałam za pisanie pracy inżynierskiej czy magisterskiej... Trochę mi to zajęło :D

Kasiulina, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powiedział ostatnio tak "chłopca to raczej z tego nie będzie" :D

Kasiulina, Asit, niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    I znowu zostałam sama... Jak ten weekend szybko leci. Mąż znowu pojechał do pracy do piątku wieczór :(
    A jutro wizyta u lekarza. Niestety sama. Już się stresuję, z resztą jak przed każdą wizytą. Tymbardziej, że dalej nie czuje ruchów dzidziusia.
    Mam nadzieję, że wszystko ok i że poznam w końcu płec :)

Ada, ja też jutro wizytuję i też sama, bo mąż w pracy. Także jest nas już dwie :)
    Ruchy poczujesz, spokojnie. Mój gin bardzo się zdziwił, jak mu powiedziałam, że w 19 tygodniu czuję ruchy, bo powiedział, że w pierwszej ciąży zwykle dłużej kobiety nie czują.
    Za to od kiedy czuję małego, to niepokoję się za każdym razem kiedy się długo nie odzywa...

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA się tak do ruchów przyzwyczaiłam, że nie mogę sobie przypomnieć jak to było zanim Zosia mi w brzuchu buszowała.
    Ostatnio mówiłam mężowi, że jak ja przezyję jak jej już tam nie będzie? No chyba, że mi się pod koniec da we znaki i będe z niecierpliwością czekać na poród. ;)

Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    nienawidzę pisać z telefonu tu na forum, bo ucina mi wpisy ;/ ktoś też tak ma ?

Kasiulina jak buźki wstawiasz to zjada posta :-)

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kasiulina jak buźki wstawiasz to zjada posta :-)
    już to rozkminiłam, ale dzięki :D
    ale z drugiej strony, jak się w postach nie uśmiechać, jak ja cały czas zacieszona jestem :D

Pauli11, Asit, niezapominajka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka o której wizytujesz? Daj znać po

Asit miesiac temu z mojego niewyraźnego zdjęcia płci, obstawiłaś, że będzie chłopak ;)
    Jutro zobaczymy czy miałas racje, bo już sie powinnam dowiedzieć :)

kot_bury, Asit, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ