X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy przewijaka ktory zalozymy na wannie bo poza wanna w lazience miejsca nie mamy a kapac sie bedziemy pod prysznicem ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, rozumiem Cię doskonale, bo ja też w chwili obecnej przez większość czasu jestem sama. Dobrze, że mam 8-miesięcznego szczeniaka do towarzystwa, przynajmniej ktoś od czasu do czasu "popyskuje" i pohałasuje w domu :-D
    Trzymam kciuki za wizytę! Wierzę, że można dostać na głowę wyczekując ruchów dziecia. Sama się martwię i za dużo myślę, kiedy mój żaboń jest leniwy i mało aktywny. Miałam szczęście, bo pierwsze ruchy poczułam oficjalnie na początku 16tygodnia, wiedziałam że na 100% to TO! Ok 2-3tyg. wcześniej czułam delikatnie pukanie pod ręką i bąbelkowanie rybki.

Na temat pasów nie mam zdania, bo rzadko kiedy jeżdżę samochodem, a jak już to na krótkich trasach. Poza tym, w czasie ciąży o dziwo wytworzyła mi się choroba lokomocyjna i nie najlepiej znoszę jazdę szczególnie jak mam słaby dzień. Jak mówię mojemu B, że mi źle, to ten przyspiesza, a mnie sie robi jeszcze gorzej szczególnie na krętych drogach. W sumie do tej pory jeszcze nie rozgryzłam czy przyspiesza dlatego, że się martwi o moje złe sampoczucie i chce mnie jak najszyciej dotransportwać na miejsce, czy dlatego, że boi się, że mu sfajdam się na deskę rozdzielczą ;-)
    Któraś też ma takie coś z jazdą?

Kasiulina, piękny bunio! <3 Kiedyś się odważę pokazać moją piłeczkę z wystającym pępuchem niczym przycisk do windy.

A co do niedzieli, to mój dziś od rana też tańcuje jak szalony. Wietrzyłam go przez 3h na spacerze, może dlatego ;-)

jusella, ada89, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam się trochę o podłogę, bo tam są kółeczka ;/

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina też mi się podoba to łóżeczko - w Smyku jest za około 240 zł

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kasiulina też mi się podoba to łóżeczko - w Smyku jest za około 240 zł
    wiesz co, u mnie w Płocku jest hurtownia z artykułami dla dzieci i też w podobnej cenie :) wezmę razem z wózkiem - może rabat dadzą :D

jusella, eve90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina śliczny brzuszek :)

Łózeczko bardzo fajne :) też bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.

Taki :
    http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html

Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
    Wybraliśmy taki zestaw :

http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543

Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Kasiulina śliczny brzuszek :)

Łózeczko bardzo fajne :) też bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.

Taki :
    http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html

Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
    Wybraliśmy taki zestaw :

http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543
    jak dla mnie ten drugi zestaw ładniejszy :)

aisa lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLECAM ŚLIWKI Z BIEDRONKI - MEGA SŁODKIE I SMACZNE :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero sie przebudzilam :) po obiadku zrobilam sobie mala sjeste, ale nie jestem jakos specjalnie wypoczeta wiec pewnie o normalnej godz pojde spac :)

Kasiulina, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony :) ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo :)

teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy :)

Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieranie :) chociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac :) Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola ;)

Kasiulina, jusella, kot_bury, Asit, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Dziękuje :) dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony :) ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo :)

teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy :)

Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieranie :) chociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac :) Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola ;)

co do płci - ja się modlę,żeby moja dziewczynka nie stała się chłopcem :)

na pewno znajdziesz w sobie tyle siły aby to zrobić ! a że po francusku ? kto bogatemu zabroni :D

Pauli11, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjąc w Belgii mam do wyboru ewnetualnie po niderlandzku :) Jednak po francusku mowie lepiej :)

U nas na ostaniom USG tez lekarka sugerowała dziewczynkę :) chociaż jak ona to ujeła tylko przez wykluczenie bo siusiaka nigdzie widać nie było, ale dziewczęcych genitaliów też nie. Stąd lekarka powiedziała zeby sie wstrzymać z zakupami do kolejnego usg. Teraz mamy usg połówkowe 18.03 mam nadzieje ze juz wszystko będzie wiadomo :)

Kasiulina, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie jednego dnia powiedział 'chyba dziewczynka' a drugiego to ' no dziewuszka, dziewuszka' - także mam nadzieję,że tak już zostanie. bo było to na połówkowym :)
    nienawidzę pisać z telefonu tu na forum, bo ucina mi wpisy ;/ ktoś też tak ma ?

Pauli11, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak ja się brałam za pisanie pracy inżynierskiej czy magisterskiej... Trochę mi to zajęło :D

Kasiulina, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powiedział ostatnio tak "chłopca to raczej z tego nie będzie" :D

Kasiulina, Asit, niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    I znowu zostałam sama... Jak ten weekend szybko leci. Mąż znowu pojechał do pracy do piątku wieczór :(
    A jutro wizyta u lekarza. Niestety sama. Już się stresuję, z resztą jak przed każdą wizytą. Tymbardziej, że dalej nie czuje ruchów dzidziusia.
    Mam nadzieję, że wszystko ok i że poznam w końcu płec :)

Ada, ja też jutro wizytuję i też sama, bo mąż w pracy. Także jest nas już dwie :)
    Ruchy poczujesz, spokojnie. Mój gin bardzo się zdziwił, jak mu powiedziałam, że w 19 tygodniu czuję ruchy, bo powiedział, że w pierwszej ciąży zwykle dłużej kobiety nie czują.
    Za to od kiedy czuję małego, to niepokoję się za każdym razem kiedy się długo nie odzywa...

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA się tak do ruchów przyzwyczaiłam, że nie mogę sobie przypomnieć jak to było zanim Zosia mi w brzuchu buszowała.
    Ostatnio mówiłam mężowi, że jak ja przezyję jak jej już tam nie będzie? No chyba, że mi się pod koniec da we znaki i będe z niecierpliwością czekać na poród. ;)

Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    nienawidzę pisać z telefonu tu na forum, bo ucina mi wpisy ;/ ktoś też tak ma ?

Kasiulina jak buźki wstawiasz to zjada posta :-)

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kasiulina jak buźki wstawiasz to zjada posta :-)
    już to rozkminiłam, ale dzięki :D
    ale z drugiej strony, jak się w postach nie uśmiechać, jak ja cały czas zacieszona jestem :D

Pauli11, Asit, niezapominajka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka o której wizytujesz? Daj znać po

Asit miesiac temu z mojego niewyraźnego zdjęcia płci, obstawiłaś, że będzie chłopak ;)
    Jutro zobaczymy czy miałas racje, bo już sie powinnam dowiedzieć :)

kot_bury, Asit, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ