Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada, rozumiem Cię doskonale, bo ja też w chwili obecnej przez większość czasu jestem sama. Dobrze, że mam 8-miesięcznego szczeniaka do towarzystwa, przynajmniej ktoś od czasu do czasu "popyskuje" i pohałasuje w domu
Trzymam kciuki za wizytę! Wierzę, że można dostać na głowę wyczekując ruchów dziecia. Sama się martwię i za dużo myślę, kiedy mój żaboń jest leniwy i mało aktywny. Miałam szczęście, bo pierwsze ruchy poczułam oficjalnie na początku 16tygodnia, wiedziałam że na 100% to TO! Ok 2-3tyg. wcześniej czułam delikatnie pukanie pod ręką i bąbelkowanie rybki.
Na temat pasów nie mam zdania, bo rzadko kiedy jeżdżę samochodem, a jak już to na krótkich trasach. Poza tym, w czasie ciąży o dziwo wytworzyła mi się choroba lokomocyjna i nie najlepiej znoszę jazdę szczególnie jak mam słaby dzień. Jak mówię mojemu B, że mi źle, to ten przyspiesza, a mnie sie robi jeszcze gorzej szczególnie na krętych drogach. W sumie do tej pory jeszcze nie rozgryzłam czy przyspiesza dlatego, że się martwi o moje złe sampoczucie i chce mnie jak najszyciej dotransportwać na miejsce, czy dlatego, że boi się, że mu sfajdam się na deskę rozdzielczą
Któraś też ma takie coś z jazdą?
Kasiulina, piękny bunio!Kiedyś się odważę pokazać moją piłeczkę z wystającym pępuchem niczym przycisk do windy.
A co do niedzieli, to mój dziś od rana też tańcuje jak szalony. Wietrzyłam go przez 3h na spacerze, może dlategojusella, ada89, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kasiulina też mi się podoba to łóżeczko - w Smyku jest za około 240 zł
wezmę razem z wózkiem - może rabat dadzą
jusella, eve90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina śliczny brzuszek
Łózeczko bardzo fajneteż bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.
Taki :
http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html
Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
Wybraliśmy taki zestaw :
http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543
Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Pauli11 wrote:Kasiulina śliczny brzuszek
Łózeczko bardzo fajneteż bralismy pod uwagę firme Klupś tylko ze model z sówkami.
Taki :
http://dino.sklep.pl/nowy/klups-marsell-lozeczko-120x60cm-z-szuflada-komoda-z-przewijakiemregal10-taniej-do-31-stycznia-p-22075.html
Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić meble w Belgii na miejscu i w sumie w zupelnie innym stylu.
Wybraliśmy taki zestaw :
http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=101257&groep_id=2130&merk=46543
aisa lubi tę wiadomość
-
Dziękuje
dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony
ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo
teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy
Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieraniechociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac
Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola
Kasiulina, jusella, kot_bury, Asit, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Pauli11 wrote:Dziękuje
dlugo nam zeszło zanim wybralismy, ale klamka juz zapadła został zamówiony
ale dostawa bedzie dopiero na poczatku czerwca wiec mój partner jeszcze moze sie cieszyc swoim prywatnym biurem zanim przejmnie go maleństwo
teraz czekamy na potwierdzenie płci zeby kompletowac inne rzeczy
Wcześniej nie miałąm czasu o tym myśleć bo miałam duzo zajęć ze stazem, praca magisterska i wieloma innymi rzeczami. Od poczatku marca skończylam staż na pediatrii to mam wiecej czasu na buszowanie i wybieraniechociaz praca mgr wisi i trzeba ja w koncu napisac
Pisanie pracy mgr po polsku nie było proste a po francusku to juz naprawde potrzebna jest mi silna wola
co do płci - ja się modlę,żeby moja dziewczynka nie stała się chłopcem
na pewno znajdziesz w sobie tyle siły aby to zrobić ! a że po francusku ? kto bogatemu zabroniPauli11, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Żyjąc w Belgii mam do wyboru ewnetualnie po niderlandzku
Jednak po francusku mowie lepiej
U nas na ostaniom USG tez lekarka sugerowała dziewczynkęchociaż jak ona to ujeła tylko przez wykluczenie bo siusiaka nigdzie widać nie było, ale dziewczęcych genitaliów też nie. Stąd lekarka powiedziała zeby sie wstrzymać z zakupami do kolejnego usg. Teraz mamy usg połówkowe 18.03 mam nadzieje ze juz wszystko będzie wiadomo
Kasiulina, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
no u mnie jednego dnia powiedział 'chyba dziewczynka' a drugiego to ' no dziewuszka, dziewuszka' - także mam nadzieję,że tak już zostanie. bo było to na połówkowym
nienawidzę pisać z telefonu tu na forum, bo ucina mi wpisy ;/ ktoś też tak ma ?Pauli11, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ada89 wrote:I znowu zostałam sama... Jak ten weekend szybko leci. Mąż znowu pojechał do pracy do piątku wieczór
A jutro wizyta u lekarza. Niestety sama. Już się stresuję, z resztą jak przed każdą wizytą. Tymbardziej, że dalej nie czuje ruchów dzidziusia.
Mam nadzieję, że wszystko ok i że poznam w końcu płec
Ada, ja też jutro wizytuję i też sama, bo mąż w pracy. Także jest nas już dwie
Ruchy poczujesz, spokojnie. Mój gin bardzo się zdziwił, jak mu powiedziałam, że w 19 tygodniu czuję ruchy, bo powiedział, że w pierwszej ciąży zwykle dłużej kobiety nie czują.
Za to od kiedy czuję małego, to niepokoję się za każdym razem kiedy się długo nie odzywa...Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
JA się tak do ruchów przyzwyczaiłam, że nie mogę sobie przypomnieć jak to było zanim Zosia mi w brzuchu buszowała.
Ostatnio mówiłam mężowi, że jak ja przezyję jak jej już tam nie będzie? No chyba, że mi się pod koniec da we znaki i będe z niecierpliwością czekać na poród.Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kasiulina jak buźki wstawiasz to zjada posta
ale z drugiej strony, jak się w postach nie uśmiechać, jak ja cały czas zacieszona jestemPauli11, Asit, niezapominajka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Grzybka o której wizytujesz? Daj znać po
Asit miesiac temu z mojego niewyraźnego zdjęcia płci, obstawiłaś, że będzie chłopak
Jutro zobaczymy czy miałas racje, bo już sie powinnam dowiedziećkot_bury, Asit, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie