X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala, potraktuj te badania jak każde inne, nie warto się teraz stresować! Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam..

07.02.2014 Syn [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, wróciłam od lekarza. Dobrych wiadomości nie ma ..
    pęcherzyk ciążowy jest 1,23cm. Lekarz powiedział, że na pewno nie jest to 7 tydzień, jak wyliczył belly. Pęcherzyk jest pusty.. nic a nic nie widać, ani zarodka, ani ciałka żółtego, nic.
    Kazał czekać, brać duphaston .. z tego wszystkiego i on się przejął i ja i zapomniał wypisać i będę musiała znów jechać..
    kolejne usg 24 listopada i wtedy będzie 100% pewności czy wóz czy przewóz. Czy zarodek za mały czy pusty...

Ciężki czas..
    idę się położyć i wypłakać.. nie wiem, czy to coś pomoże, ale nie mam lepszego pomysłu...

sorki, że Wam zasmucam..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    pęcherzyk ciążowy jest 1,23cm. Lekarz powiedział, że na pewno nie jest to 7 tydzień, jak wyliczył belly. Pęcherzyk jest pusty.. nic a nic nie widać, ani zarodka, ani ciałka żółtego, nic.
    Kazał czekać, brać duphaston .. z tego wszystkiego i on się przejął i ja i zapomniał wypisać i będę musiała znów jechać..
    kolejne usg 24 listopada i wtedy będzie 100% pewności czy wóz czy przewóz. Czy zarodek za mały czy pusty...

Ciężki czas..
    idę się położyć i wypłakać.. nie wiem, czy to coś pomoże, ale nie mam lepszego pomysłu...

sorki, że Wam zasmucam..
    ja dzis tez bylam, pecherzyk mniejszy o 2 tyg. jutro ide na oddzial, zeby to potwierdzic i podjac odpowiednie kroki. mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze

• Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..

trzymamy kciuki kochana!

f2w3xzkr2ktb9yiw.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    ja dzis tez bylam, pecherzyk mniejszy o 2 tyg. jutro ide na oddzial, zeby to potwierdzic i podjac odpowiednie kroki. mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze

Daj znać kochana co i jak!

f2w3xzkr2ktb9yiw.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *01.07.2016 - Katuni, Angella908, Karolina_karolina
    *02.07.2016 - Oldżi, Biedroneczka
    *04.07.2016 - Nutka-koloru
    *05.07.2016 - Aisa
    *06.07.2016 - Natasza
    *07.07.2016 - Talusia
    *10.07.2016 - Namea
    *11.07.2016 - Ejrene, nowatorka
    *13.07.2016 - Milcia
    *14.07.2016 - Edka, Mona_M, Karolina1990

Miał być 1.07.2016, ale wg Pana Doktora bedzie 2.07.2016 :)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ejrene wrote:
    Hej :)

Byłam rano u tego gina. Dał mi luteinę dowcipną, nie wiadomo czemu było krwawienie, ale stwierdził że powinno bić serduszko a jeszcze nie biło i to mu się nie podobało. mi się wydaje że ma jeszcze czas. mówił żebym za tydzień przyszła sprawdzić czy już jest.

Nie denerwuj się Kochana :) Za tydzień zobaczysz serduszko ;)
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..
    Nanatasza wiem doskonale co czujesz :( spróbuj czymś zająć myśli, czekanie jest najgorsze. Tulę Cię mocno, trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:01

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *01.07.2016 - Katuni, Angella908, Karolina_karolina
    *02.07.2016 - Oldżi, Biedroneczka
    *04.07.2016 - Nutka-koloru
    *05.07.2016 - Aisa
    *06.07.2016 - Natasza
    *07.07.2016 - Talusia
    *10.07.2016 - Namea
    *11.07.2016 - Ejrene, nowatorka
    *13.07.2016 - Milcia
    *14.07.2016 - Edka, Mona_M, Karolina1990
    *19.07.2016 - Wiola90

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za wsparcie.. Nie mogę się ogarnac.. Nie wiem czym głowę zajac..
    Bloodflower trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza trzymaj się:-* tule:-*

Nanatasza lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dziewczyny dzieki za wsparcie.. Nie mogę się ogarnac.. Nie wiem czym głowę zajac..
    Bloodflower trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Może mialaś puźną owulację i ciąża młodsza? Trzymam kciuki za Ciebie :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..
    Miałam to samo rok temu...wiem co przeżywasz.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie denerwuj się na zapas. Było mnóstwo przypadków kiedy w 7 tc nic nie było a o 8 tv juz serduszko biło. Czesto tez jest to wina czulosci sprzetu. Sprzęt gorszej jakości i juz cuda wychodzą. Może faktycznie ciaza jest mlodsza. Najlepiej jakbyś zrobiła betę. A po 48h zrobiła druga i wtedy będziesz wiedziała na 100% czy ciąża rośnie.

mamuśka1, Nanatasza lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..

hej ! jestem lipcówką 2015 i rok temu miałam podobną sytuacje, byłam w piątek na usg na nfz i lekarz mówił że nic nie ma, żadnego zarodka itp a byłam już wg belly prawie w 8tyg, w poniedziałek pobiegłam wręcz do mojego gina a tam śliczny zarodek i bijące serduszko i nie wiem czy w weekend się ujawnił czy tamten lekarz był zwykłym pacanem ze złym sprzętem ?:)
    Teraz ujawniony zarodek gaworzy obok mnie, trzymam kciuki !!!

Karolina_karolina, namea, Wiola90, Ejrene, bloodflower, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza- trzymaj sie! Musisz wierzyć, ze bedzie dobrze i dzidziuś sie pojawi :) do tego czasu spróbuj nie zwariować :*

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza trzymam kciuki, żeby wszystko było jednak dobrze :*

Też byłam dziś na wizycie, ciąża potwierdzona 6/7 tydzień, serduszko bije jak szalone <3 wszystko super, termin póki co 5 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:04

Talusia, Karolina_karolina, Milcia, Nanatasza, aisa, katuni lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza - Kochana będzie dobrze trzeba wierzyć!

Ja dostalam wcześniej jak bylam u tego głupka giną, badania na cukier,toxo, choroby weneryczne,i morfologię. Pojade zrobic w poniedzialek mam nadzieje,ze do środy wyniki dostane.

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Nanatasza trzymam kciuki, żeby wszystko było jednak dobrze :*

Też byłam dziś na wizycie, ciąża potwierdzona 6/7 tydzień, serduszko bije jak szalone <3 wszystko super, termin póki co 5 lipca :)

Wspaniała wiadomość!! <3
    A powiedz prosze,czy termin się zgadza z terminem belly?
    Bo jak ha bylam w gina to od poprzez badanie ginekologiczne stwierdził ze cisza 3/4tydzoen.. a wedlug belly byl 5tydz(4pluw 2dni) także nie wiem jak to rozumieć..

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Wspaniała wiadomość!! <3
    A powiedz prosze,czy termin się zgadza z terminem belly?
    Bo jak ha bylam w gina to od poprzez badanie ginekologiczne stwierdził ze cisza 3/4tydzoen.. a wedlug belly byl 5tydz(4pluw 2dni) także nie wiem jak to rozumieć..
    Belly mi wyznaczył 3 lipca także nie pokrywa się :) ale jak znam życie dzidziuś i tak wyjdzie kiedy będzie chciał ;)

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się będzie dobrze tak jak dziewczyny piszą może to wina sprzętu lekarza może warto iść jeszcze do innego . Ja tak zrobiłam bo tak to była bym już po zabiegu dzięki jednej pani doktor . Będzie dobrze i wszystkie w Lipcu będziemy Ściskać maleństwa.

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ