X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala, potraktuj te badania jak każde inne, nie warto się teraz stresować! Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam..

07.02.2014 Syn [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, wróciłam od lekarza. Dobrych wiadomości nie ma ..
    pęcherzyk ciążowy jest 1,23cm. Lekarz powiedział, że na pewno nie jest to 7 tydzień, jak wyliczył belly. Pęcherzyk jest pusty.. nic a nic nie widać, ani zarodka, ani ciałka żółtego, nic.
    Kazał czekać, brać duphaston .. z tego wszystkiego i on się przejął i ja i zapomniał wypisać i będę musiała znów jechać..
    kolejne usg 24 listopada i wtedy będzie 100% pewności czy wóz czy przewóz. Czy zarodek za mały czy pusty...

Ciężki czas..
    idę się położyć i wypłakać.. nie wiem, czy to coś pomoże, ale nie mam lepszego pomysłu...

sorki, że Wam zasmucam..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    pęcherzyk ciążowy jest 1,23cm. Lekarz powiedział, że na pewno nie jest to 7 tydzień, jak wyliczył belly. Pęcherzyk jest pusty.. nic a nic nie widać, ani zarodka, ani ciałka żółtego, nic.
    Kazał czekać, brać duphaston .. z tego wszystkiego i on się przejął i ja i zapomniał wypisać i będę musiała znów jechać..
    kolejne usg 24 listopada i wtedy będzie 100% pewności czy wóz czy przewóz. Czy zarodek za mały czy pusty...

Ciężki czas..
    idę się położyć i wypłakać.. nie wiem, czy to coś pomoże, ale nie mam lepszego pomysłu...

sorki, że Wam zasmucam..
    ja dzis tez bylam, pecherzyk mniejszy o 2 tyg. jutro ide na oddzial, zeby to potwierdzic i podjac odpowiednie kroki. mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze

• Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..

trzymamy kciuki kochana!

f2w3xzkr2ktb9yiw.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    ja dzis tez bylam, pecherzyk mniejszy o 2 tyg. jutro ide na oddzial, zeby to potwierdzic i podjac odpowiednie kroki. mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze

Daj znać kochana co i jak!

f2w3xzkr2ktb9yiw.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *01.07.2016 - Katuni, Angella908, Karolina_karolina
    *02.07.2016 - Oldżi, Biedroneczka
    *04.07.2016 - Nutka-koloru
    *05.07.2016 - Aisa
    *06.07.2016 - Natasza
    *07.07.2016 - Talusia
    *10.07.2016 - Namea
    *11.07.2016 - Ejrene, nowatorka
    *13.07.2016 - Milcia
    *14.07.2016 - Edka, Mona_M, Karolina1990

Miał być 1.07.2016, ale wg Pana Doktora bedzie 2.07.2016 :)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ejrene wrote:
    Hej :)

Byłam rano u tego gina. Dał mi luteinę dowcipną, nie wiadomo czemu było krwawienie, ale stwierdził że powinno bić serduszko a jeszcze nie biło i to mu się nie podobało. mi się wydaje że ma jeszcze czas. mówił żebym za tydzień przyszła sprawdzić czy już jest.

Nie denerwuj się Kochana :) Za tydzień zobaczysz serduszko ;)
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..
    Nanatasza wiem doskonale co czujesz :( spróbuj czymś zająć myśli, czekanie jest najgorsze. Tulę Cię mocno, trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:01

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *01.07.2016 - Katuni, Angella908, Karolina_karolina
    *02.07.2016 - Oldżi, Biedroneczka
    *04.07.2016 - Nutka-koloru
    *05.07.2016 - Aisa
    *06.07.2016 - Natasza
    *07.07.2016 - Talusia
    *10.07.2016 - Namea
    *11.07.2016 - Ejrene, nowatorka
    *13.07.2016 - Milcia
    *14.07.2016 - Edka, Mona_M, Karolina1990
    *19.07.2016 - Wiola90

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za wsparcie.. Nie mogę się ogarnac.. Nie wiem czym głowę zajac..
    Bloodflower trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza trzymaj się:-* tule:-*

Nanatasza lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dziewczyny dzieki za wsparcie.. Nie mogę się ogarnac.. Nie wiem czym głowę zajac..
    Bloodflower trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Może mialaś puźną owulację i ciąża młodsza? Trzymam kciuki za Ciebie :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..
    Miałam to samo rok temu...wiem co przeżywasz.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie denerwuj się na zapas. Było mnóstwo przypadków kiedy w 7 tc nic nie było a o 8 tv juz serduszko biło. Czesto tez jest to wina czulosci sprzetu. Sprzęt gorszej jakości i juz cuda wychodzą. Może faktycznie ciaza jest mlodsza. Najlepiej jakbyś zrobiła betę. A po 48h zrobiła druga i wtedy będziesz wiedziała na 100% czy ciąża rośnie.

mamuśka1, Nanatasza lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Ciężki czas..

sorki, że Wam zasmucam..

hej ! jestem lipcówką 2015 i rok temu miałam podobną sytuacje, byłam w piątek na usg na nfz i lekarz mówił że nic nie ma, żadnego zarodka itp a byłam już wg belly prawie w 8tyg, w poniedziałek pobiegłam wręcz do mojego gina a tam śliczny zarodek i bijące serduszko i nie wiem czy w weekend się ujawnił czy tamten lekarz był zwykłym pacanem ze złym sprzętem ?:)
    Teraz ujawniony zarodek gaworzy obok mnie, trzymam kciuki !!!

Karolina_karolina, namea, Wiola90, Ejrene, bloodflower, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza- trzymaj sie! Musisz wierzyć, ze bedzie dobrze i dzidziuś sie pojawi :) do tego czasu spróbuj nie zwariować :*

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza trzymam kciuki, żeby wszystko było jednak dobrze :*

Też byłam dziś na wizycie, ciąża potwierdzona 6/7 tydzień, serduszko bije jak szalone <3 wszystko super, termin póki co 5 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:04

Talusia, Karolina_karolina, Milcia, Nanatasza, aisa, katuni lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza - Kochana będzie dobrze trzeba wierzyć!

Ja dostalam wcześniej jak bylam u tego głupka giną, badania na cukier,toxo, choroby weneryczne,i morfologię. Pojade zrobic w poniedzialek mam nadzieje,ze do środy wyniki dostane.

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Nanatasza trzymam kciuki, żeby wszystko było jednak dobrze :*

Też byłam dziś na wizycie, ciąża potwierdzona 6/7 tydzień, serduszko bije jak szalone <3 wszystko super, termin póki co 5 lipca :)

Wspaniała wiadomość!! <3
    A powiedz prosze,czy termin się zgadza z terminem belly?
    Bo jak ha bylam w gina to od poprzez badanie ginekologiczne stwierdził ze cisza 3/4tydzoen.. a wedlug belly byl 5tydz(4pluw 2dni) także nie wiem jak to rozumieć..

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Wspaniała wiadomość!! <3
    A powiedz prosze,czy termin się zgadza z terminem belly?
    Bo jak ha bylam w gina to od poprzez badanie ginekologiczne stwierdził ze cisza 3/4tydzoen.. a wedlug belly byl 5tydz(4pluw 2dni) także nie wiem jak to rozumieć..
    Belly mi wyznaczył 3 lipca także nie pokrywa się :) ale jak znam życie dzidziuś i tak wyjdzie kiedy będzie chciał ;)

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się będzie dobrze tak jak dziewczyny piszą może to wina sprzętu lekarza może warto iść jeszcze do innego . Ja tak zrobiłam bo tak to była bym już po zabiegu dzięki jednej pani doktor . Będzie dobrze i wszystkie w Lipcu będziemy Ściskać maleństwa.

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ