X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:

są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
    mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
    rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"

Aaaa teraz chyba czaje ;) wystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha

Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...
    Najlepiej przedzwonic i dopytac. U nas miejscowe dziewczyny podpisuja listy obecnosci do urzedu miejskiego a reszta z poza wypelnia deklaracje. A ja można trzy razy do roku zmienic za free :)

jusella, eve90, Zuzulka88, Telashe lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się mam zamiar wybrać ze względu na to, że przypadkowo trochę znaleźli mi pewien rodzaj przeciwciał we krwi, które mogą powodować wady serca.

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    No ja się mam zamiar wybrać ze względu na to, że przypadkowo trochę znaleźli mi pewien rodzaj przeciwciał we krwi, które mogą powodować wady serca.

To lepiej sprawdzić by miec pewność a to badanie właśnie wykrywa wady jak są ale wrodzone

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ufam swoim lekarzom i pokazuje mi przepływy i wszystko i mówi że jest ok. Moja koleżanka miała echo serca u małej robione ale miała ku temu wskazania.

Kurde chciałam kupić pieluszki na allegro ale nikt nie napisał że cena przesyłki jest za sztukę! Odpuściłam stwierdziłam że pójdę do sklepu i normalnie kupię :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    budyń waniliowy... pyyycha :D

Zuzulka88, stokrotka2013, majeczka87, Kasiulina lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z warsztatów. W sumie całkiem fajne tylko segment o rytuałach maluszka nuuudny. Segment o szczepieniach mocno sugestywny, chociaż mnie w sumie nie trzeba było przekonywać do szczepień. Dobrze zrobiony.

Co do hasła -jeśli przed Wami jeszcze warsztaty Mamo to ja - u nas wygrały wierszyki i była tylko jedna praca "klejona".

Co do tego echa - u mnie jeszcze jest tak, że tata ma wadę serca (myślałam zs wrodzoną, ale okazało sie jak spytalam mamy ze to po anginie komplikacja) I dowiadywalam się w związku z tym na początku ciąży o to echo. Usłyszałam ze jak w rodzinie są przypadki chorób serca to ma się to bezpłatnie. A mój lekarz wszystkie dziewczyny na to wysyła - tyle ze prywatnie.

Mi przepływy wychodzą w normie i obraz serduszka w usg tez, a to echo to takie dmuchanie na zimne.

Jestem trochę zła bo chciał nagrać na płytę ale coś się zacięło i nie mam nic. Dobrze ze zdjęcia wydrukowal. Zastanawiam się czy nie pójść sobie kolo 30tc do lekarza który tylko tym się zajmuje - takiego który może siedzieć 15 minut żeby złapać ładne foto;) a mojemu to widać ze czasu trochę szkoda woli do konkretnych badań przechodzić, chociaż bez żadnego mruknięcia zgodził się na nagranie CD.

Aaa no i oczywiście jesteśmy starsi, prawie 2 tygodnie, średnia z usg wychodzi 22t6d... :)

Zuzulka88, Naditta, eve90, jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Śliczne macie zdjęcia maleństw :) Ja się dowiedziałam, że mój gine nie nagrywa usg na płytkę (cyt.) "bo sprzęt bywa zawodny" - cokolwiek miałoby to znaczyć :/ Więc zostają mi tylko zdjęcia.
    A ja już po drugich zajęciach na szkole rodzenia :) I znowu zadowolona z tego że byłam :) Wiele ciekawych rzeczy dowiedziałam się o porodzie, co się dzieje w trakcie i jak zachowuje się maleństwo :)
    Wykąpani, najedzeni idziemy spać :)
    Dobrej nocki wszystkim :)

eve90, nowatorka, _analiza, aisa, jusella, Kasiulina, kot_bury, Agness27, Dalile lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja ufam swoim lekarzom i pokazuje mi przepływy i wszystko i mówi że jest ok. Moja koleżanka miała echo serca u małej robione ale miała ku temu wskazania.

Kurde chciałam kupić pieluszki na allegro ale nikt nie napisał że cena przesyłki jest za sztukę! Odpuściłam stwierdziłam że pójdę do sklepu i normalnie kupię :)

No właśnie- grunt to zaufanie mieć do lekarza :-)

Co do allegro to chyba musiałaś na jakąś "chorą" aukcję trafić, przeglądałam trochę jakiś czas temu i z reguły cena za przesyłkę była jedna bez względu na ilość (ewentualnie od wagi uzależniona).
    Powiem Ci, że mnie teraz zaskoczyłaś :/ chcę na allegro kupić bo w sklepie 2x drożej ale teraz dokładnie posprawdzam

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ! ;)
    W końcu znalazłam chwilę żeby tutaj napisać , a w sumie w końcu weszłam na laptop żeby to zrobić bo przez telefon nienawidzę pisać na forum , wiec po prostu Was "Lajkuję'

Mam nadzieję ,że dzień zleciał Wam w mega słonecznej i przyjemnej atmosferze !
    Bo niestety u mnie szaro buro i ponuro . :)

Kochane mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia w ciąży , czy mierzycie? jeśli tak to jakie zazwyczaj macie?
    Może trochę panikuję ale ostatnio zakupiłam sobie ciśnieniomierz, i w jakim oto szoku byłam , że codziennie od kilku dni mam ciśnienie 100/65 bądź max 111/64
    Wizytuje u gin dopiero 4 kwietnia . I nie wiem czy to jest powód do niepokoju , czy odwiedzić lekarz rodzinną , czy w panice jechać od razu na IP . Chciałabym się najpierw Was poradzić może któraś z Was ma podobnie? i nie jest to powód do niepokoju .
    Dodam , ze przed ciążą miałam ciśnienie 130/85 .
    Na wizytach u gina przy pomiarze ciśnienia z wizyty na wizytę miałam coraz to i słabsze ciśnienie .

Przepraszam jeśli zawracam Wam tym niepotrzebnie głowę , ale to jest moja pierwsza ciąża i boję się każdej zmiany w swoim organizmie ....

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ! :*

vbrjclq.png[/url]
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn ja przed ciążą miałam zawsze idealne ciśnienie. A teraz moje najwyższe to 115/65. Codziennie mam raczej 102/57;) i wszystko w porządku, to nic złego, wystarczy napić się kawy albo iść na spacer, na IP możesz jechać jak będziesz miała 150 i wzwyż, wtedy trzeba się martwić. A takto kontroluj puls żeby nie był za wysoki( ponad 100). Takto wszystko w normie;)

Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Dobry wieczór ! ;)
    Kochane mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia w ciąży , czy mierzycie? jeśli tak to jakie zazwyczaj macie?
    Może trochę panikuję ale ostatnio zakupiłam sobie ciśnieniomierz, i w jakim oto szoku byłam , że codziennie od kilku dni mam ciśnienie 100/65 bądź max 111/64
    Wizytuje u gin dopiero 4 kwietnia . I nie wiem czy to jest powód do niepokoju , czy odwiedzić lekarz rodzinną , czy w panice jechać od razu na IP . Chciałabym się najpierw Was poradzić może któraś z Was ma podobnie? i nie jest to powód do niepokoju .
    Na wizytach u gina przy pomiarze ciśnienia z wizyty na wizytę miałam coraz to i słabsze ciśnienie .
    Ponoc niskie ciśnienie w ciąży jest normalne. Ja również takie miewam i jak powiedzialam o tym mojemu gin to uspokoila mnie i powiedziała ze jesli zle sie przy tym czuje to ze mogę wypic kawę żeby podnieś sobie ciśnienie.

Karolajjn:), Zuzulka88, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf .. dziękuje dziewczyny uspokoiłyście mnie :)
    Mój M wraca w nastepnym tygodniu to pewnie będę miała już wyższe ciśnienie :)

jusella, Zuzulka88, Ejrene lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moj M tez mi dzis bardzo podnosi cisnienie wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale moi teściowie wyprowadzają mnie z równowagi totalnie ,to są duże dzieci i wciągają we wszystko mojego męża

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry

Dziś wizyta u położnej. Waga, ciśnienie, cukier i hb z palca. Pogadanka, mierzenie macicy i słuchanie serduszka pewnie będzie.

Moje ciśnienie nie przekracza 100/70.

Miłego dnia wszystkim :*

jusella, julietta139, kot_bury, Zuzulka88, Ejrene, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niskie ciśnienie w ciąży, ale ja z reguły zawsze mam niskie

1usag7rf69y59i8r.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją zawsze miałam jak komar w piętach, a teraz wręcz książkowe.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Najlepiej przedzwonic i dopytac. U nas miejscowe dziewczyny podpisuja listy obecnosci do urzedu miejskiego a reszta z poza wypelnia deklaracje. A ja można trzy razy do roku zmienic za free :)
    Jasne, jednak pamiętajmy o swoich prawach i nie dajmy się zbyć przez wewnętrzne regulacje. Warto znać prawa pacjenta a jak trzeba to korzystać z buzi :) a wojownicza się zrobilam w ciąży...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dziewczyny z Dolnego Śląska czy, któraś z was zamierza rodzić w Trzebnicy ?

Ja się trochę zastanawiam, bo mój lekarz stamtąd jest (taka byłam genialna, że nie sprawdziłam, po opiniach wybrałam). Najbardziej to się dojazdu boję, że nie zdążę i urodzę w aucie :) ale ogólnie chyba wybór szpitala jakoś mi zobojętniał, zapisałam się na Facebooku do grupy z opiniami o wrocławskich i okolicznych porodówkach i o każdym da się znaleźć dobre i złe opinie.
    Karolajjn:) wrote:

Ja mierzę i też mam niskie, właśnie w granicach 100-110/60-70. Za to przed wizytą u ginekologa od razu szybuje i przez to kazali mi mierzyć dwa razy dziennie. Po tygodniu przestało mi się chcieć, mierzę jak mi się przypomni i cały czas jest takie samo. Położna twierdzi, że dobre :)

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury ja do tego szpitala mam 30km i właśnie tam będę rodzic i ponoc ma dobre opinie . A jak sie nazywa twój lekarz ? Moze sie spotkamy w lipcu :)
    Witam sie u mnie dzis pięknie świeci słoneczko :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn
    Ja tez mysialam zakupic cisnieniomierz Bo z kolei na wizycie zawsze sie podnosilo 150/80 lub 140/85
    W domu jak mierze to jest ok 110/60
    ,120/65 I w tych granicach sie utrzymuje
    Gorzej jak masz wysokie bo wtedy zagraża dziecku.
    Mojej koleżance rozwiązali 3 tyg przed terminem bliźniaczą ciążę przez cc bo z wysokim ciśnieniem trafila 170/100 i szybko zrobili cc bo przeplywy u dzieci zaczely sie psuć.Na szczęście wszystko dobrze i chłopcy maja juz 3 mies:)

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ