Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:
są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"
Aaaa teraz chyba czajewystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha
Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...jusella, eve90, Zuzulka88, Telashe lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Naditta wrote:No ja się mam zamiar wybrać ze względu na to, że przypadkowo trochę znaleźli mi pewien rodzaj przeciwciał we krwi, które mogą powodować wady serca.
To lepiej sprawdzić by miec pewność a to badanie właśnie wykrywa wady jak są ale wrodzonejusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja ufam swoim lekarzom i pokazuje mi przepływy i wszystko i mówi że jest ok. Moja koleżanka miała echo serca u małej robione ale miała ku temu wskazania.
Kurde chciałam kupić pieluszki na allegro ale nikt nie napisał że cena przesyłki jest za sztukę! Odpuściłam stwierdziłam że pójdę do sklepu i normalnie kupięZuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z warsztatów. W sumie całkiem fajne tylko segment o rytuałach maluszka nuuudny. Segment o szczepieniach mocno sugestywny, chociaż mnie w sumie nie trzeba było przekonywać do szczepień. Dobrze zrobiony.
Co do hasła -jeśli przed Wami jeszcze warsztaty Mamo to ja - u nas wygrały wierszyki i była tylko jedna praca "klejona".
Co do tego echa - u mnie jeszcze jest tak, że tata ma wadę serca (myślałam zs wrodzoną, ale okazało sie jak spytalam mamy ze to po anginie komplikacja) I dowiadywalam się w związku z tym na początku ciąży o to echo. Usłyszałam ze jak w rodzinie są przypadki chorób serca to ma się to bezpłatnie. A mój lekarz wszystkie dziewczyny na to wysyła - tyle ze prywatnie.
Mi przepływy wychodzą w normie i obraz serduszka w usg tez, a to echo to takie dmuchanie na zimne.
Jestem trochę zła bo chciał nagrać na płytę ale coś się zacięło i nie mam nic. Dobrze ze zdjęcia wydrukowal. Zastanawiam się czy nie pójść sobie kolo 30tc do lekarza który tylko tym się zajmuje - takiego który może siedzieć 15 minut żeby złapać ładne foto;) a mojemu to widać ze czasu trochę szkoda woli do konkretnych badań przechodzić, chociaż bez żadnego mruknięcia zgodził się na nagranie CD.
Aaa no i oczywiście jesteśmy starsi, prawie 2 tygodnie, średnia z usg wychodzi 22t6d...Zuzulka88, Naditta, eve90, jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Gratuluję udanych wizyt
Śliczne macie zdjęcia maleństw
Ja się dowiedziałam, że mój gine nie nagrywa usg na płytkę (cyt.) "bo sprzęt bywa zawodny" - cokolwiek miałoby to znaczyć
Więc zostają mi tylko zdjęcia.
A ja już po drugich zajęciach na szkole rodzeniaI znowu zadowolona z tego że byłam
Wiele ciekawych rzeczy dowiedziałam się o porodzie, co się dzieje w trakcie i jak zachowuje się maleństwo
Wykąpani, najedzeni idziemy spać
Dobrej nocki wszystkimeve90, nowatorka, _analiza, aisa, jusella, Kasiulina, kot_bury, Agness27, Dalile lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Ja ufam swoim lekarzom i pokazuje mi przepływy i wszystko i mówi że jest ok. Moja koleżanka miała echo serca u małej robione ale miała ku temu wskazania.
Kurde chciałam kupić pieluszki na allegro ale nikt nie napisał że cena przesyłki jest za sztukę! Odpuściłam stwierdziłam że pójdę do sklepu i normalnie kupię
No właśnie- grunt to zaufanie mieć do lekarza
Co do allegro to chyba musiałaś na jakąś "chorą" aukcję trafić, przeglądałam trochę jakiś czas temu i z reguły cena za przesyłkę była jedna bez względu na ilość (ewentualnie od wagi uzależniona).
Powiem Ci, że mnie teraz zaskoczyłaśchcę na allegro kupić bo w sklepie 2x drożej ale teraz dokładnie posprawdzam
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór !
W końcu znalazłam chwilę żeby tutaj napisać , a w sumie w końcu weszłam na laptop żeby to zrobić bo przez telefon nienawidzę pisać na forum , wiec po prostu Was "Lajkuję'
Mam nadzieję ,że dzień zleciał Wam w mega słonecznej i przyjemnej atmosferze !
Bo niestety u mnie szaro buro i ponuro .
Kochane mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia w ciąży , czy mierzycie? jeśli tak to jakie zazwyczaj macie?
Może trochę panikuję ale ostatnio zakupiłam sobie ciśnieniomierz, i w jakim oto szoku byłam , że codziennie od kilku dni mam ciśnienie 100/65 bądź max 111/64
Wizytuje u gin dopiero 4 kwietnia . I nie wiem czy to jest powód do niepokoju , czy odwiedzić lekarz rodzinną , czy w panice jechać od razu na IP . Chciałabym się najpierw Was poradzić może któraś z Was ma podobnie? i nie jest to powód do niepokoju .
Dodam , ze przed ciążą miałam ciśnienie 130/85 .
Na wizytach u gina przy pomiarze ciśnienia z wizyty na wizytę miałam coraz to i słabsze ciśnienie .
Przepraszam jeśli zawracam Wam tym niepotrzebnie głowę , ale to jest moja pierwsza ciąża i boję się każdej zmiany w swoim organizmie ....
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ! :*[/url]
-
Karolajn ja przed ciążą miałam zawsze idealne ciśnienie. A teraz moje najwyższe to 115/65. Codziennie mam raczej 102/57;) i wszystko w porządku, to nic złego, wystarczy napić się kawy albo iść na spacer, na IP możesz jechać jak będziesz miała 150 i wzwyż, wtedy trzeba się martwić. A takto kontroluj puls żeby nie był za wysoki( ponad 100). Takto wszystko w normie;)
Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:Dobry wieczór !
Kochane mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia w ciąży , czy mierzycie? jeśli tak to jakie zazwyczaj macie?
Może trochę panikuję ale ostatnio zakupiłam sobie ciśnieniomierz, i w jakim oto szoku byłam , że codziennie od kilku dni mam ciśnienie 100/65 bądź max 111/64
Wizytuje u gin dopiero 4 kwietnia . I nie wiem czy to jest powód do niepokoju , czy odwiedzić lekarz rodzinną , czy w panice jechać od razu na IP . Chciałabym się najpierw Was poradzić może któraś z Was ma podobnie? i nie jest to powód do niepokoju .
Na wizytach u gina przy pomiarze ciśnienia z wizyty na wizytę miałam coraz to i słabsze ciśnienie .
Karolajjn:), Zuzulka88, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Dziś wizyta u położnej. Waga, ciśnienie, cukier i hb z palca. Pogadanka, mierzenie macicy i słuchanie serduszka pewnie będzie.
Moje ciśnienie nie przekracza 100/70.
Miłego dnia wszystkim :*jusella, julietta139, kot_bury, Zuzulka88, Ejrene, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Najlepiej przedzwonic i dopytac. U nas miejscowe dziewczyny podpisuja listy obecnosci do urzedu miejskiego a reszta z poza wypelnia deklaracje. A ja można trzy razy do roku zmienic za free
a wojownicza się zrobilam w ciąży...
Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
nick nieaktualnynowa! wrote:Dziewczyny z Dolnego Śląska czy, któraś z was zamierza rodzić w Trzebnicy ?
Ja się trochę zastanawiam, bo mój lekarz stamtąd jest (taka byłam genialna, że nie sprawdziłam, po opiniach wybrałam). Najbardziej to się dojazdu boję, że nie zdążę i urodzę w aucieale ogólnie chyba wybór szpitala jakoś mi zobojętniał, zapisałam się na Facebooku do grupy z opiniami o wrocławskich i okolicznych porodówkach i o każdym da się znaleźć dobre i złe opinie.
Karolajjn:) wrote:Kochane mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia w ciąży , czy mierzycie? jeśli tak to jakie zazwyczaj macie?
Ja mierzę i też mam niskie, właśnie w granicach 100-110/60-70. Za to przed wizytą u ginekologa od razu szybuje i przez to kazali mi mierzyć dwa razy dziennie. Po tygodniu przestało mi się chcieć, mierzę jak mi się przypomni i cały czas jest takie samo. Położna twierdzi, że dobreZuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Karolajjn
Ja tez mysialam zakupic cisnieniomierz Bo z kolei na wizycie zawsze sie podnosilo 150/80 lub 140/85
W domu jak mierze to jest ok 110/60
,120/65 I w tych granicach sie utrzymuje
Gorzej jak masz wysokie bo wtedy zagraża dziecku.
Mojej koleżance rozwiązali 3 tyg przed terminem bliźniaczą ciążę przez cc bo z wysokim ciśnieniem trafila 170/100 i szybko zrobili cc bo przeplywy u dzieci zaczely sie psuć.Na szczęście wszystko dobrze i chłopcy maja juz 3 mies:)Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość