Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak bylam na usg prenetalnych to nie dostałam plytki tylko same zdjęcia.
Teraz moja gin do prenatalnych daje mi szczegolowy opis usg i zdjęcia.
Ale naprawdę w porządku lekarz bo wszystko dokladnie tłumaczy i wszystko mówi nie jak co po niektórzy wielka laske robią jak maja cos powiedzieć.
Zobaczymy co usg serduszka w czwartek pokaze-mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:09
Zuzulka88, kot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zauważyłam zabawną rzecz u mojego potomka.
Jak kucam, schylam się i nawet jak siedzę na kibelku, dostaje od razu kopniaki, i to mocne. Zapewne wtedy go przygniatam i się rzuca mały gnojek
Przez to te zaparcia. Nie da matce porządnie posiedzieć na kibelku_analiza, Zuzulka88, jusella, majeczka87, Agness27, stokrotka2013, eve90, LilouK, LilouK lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień Dobry,
Dziewczyny, które możecie edytować plik w excelu możecie mi dopisać proszę imię Jakubzastanawialiśmy się z mężem i nie byliśmy pewni co do imienia ale moja 4-letnia siostrzenica zaczęła mi mówić do brzucha Kubuś i już chyba nie mamy wyjścia :-)bo niby jak tu wytłumaczyć dziecku, że to jednak nie Kubuś tylko np. Franuś
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja szykuje się na jutro.
Mały kolejny dzień dzisiaj odpoczywa i mało się rusza a to łobuz.
No i dzisiaj przyszedł do mnie fotelik maxi cosi cabriofix z bazą - wygląda zacnie. Testować będę jak mąż wróci z pracy bo nie chcę dźwigać tej bazy.
U mnie dziś pochmurno ale wam dziewczyny życzę słonecznego dnia._analiza, Zuzulka88, jusella, ada89, aisa, Agness27, stokrotka2013, eve90, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, zauważyłam zabawną rzecz u mojego potomka.
Jak kucam, schylam się i nawet jak siedzę na kibelku, dostaje od razu kopniaki, i to mocne. Zapewne wtedy go przygniatam i się rzuca mały gnojek
Przez to te zaparcia. Nie da matce porządnie posiedzieć na kibelku
Mam to samo, jak siedzę przy biurku i za bardzo go ściskam. Śmiałam się wczoraj nawet z M., że przemądrzałe chce mi powiedzieć "ee, ee, gdzie mi tu się pcha, weeeeźżeee matka, daj oddychać!"
Zuzulka88, kot_bury, Naditta, jusella lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nowa! a udało CI się upolować w dobrej cenie gdzieś? My na razie chcemy jechać do sklepu, żeby fachowiec zamocował i sprawdził czy aby n a pewno pasuje i kąt jest dobry. Ostatecznie chyba na 2wayFix się zdecydujemy, żeby do drugiego fotelika było od razu.
Co do płytki - my na dwóch usg dostaliśmy, ale zapasową też miałam w torebce.
Jestem szczęśliwa bo od kilku dni czuję wyraźne ruchyKilka razy poczułam nawet pod ręką, więc mam nadzieję, że dziś wieczorem mąż poczuje. Niesamowite uczucie! siedzę i się śmieję do siebie
Zuzulka88, _analiza, kot_bury, jusella, Telashe, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlcia, u nas się udało wczoraj
mąż tak się z tego ucieszył, że... idzie na macierzyński
chciał już wcześniej, sam zaproponował, ale w końcu udało się nam ustalić konkrety. Zażyczył sobie 3 ostatnich miesięcy, 9-12
jak coś przyjmuję zakłady, ile wytrzyma
jusella, Zuzulka88, aisa, eve90, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość
-
Ja też na królową się nie nadaję bo na tronie wysiedzieć nie mogę. Coś mnie gniecie, kopie, wierzga...
Zaparć odpukać jako takich nie mam ale i tak każda wizyta w "przybytku" to wyzwanie.
Zauważyłam, że gładko mi idzie jak zjem duszoną kapustę kiszoną (np. w bogosie, albo z pieczarkami i z soczewicą) dlatego małe porcje zamroziłam i jak "coś" idzie nie tak to zjadam i jakoś idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:10
Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam się po USG.
Jestem 100% dziewczynką, ważę 548g, moje serduszko bije 141ud/min. Ogólnie wszystko u mnie dobrze ale nie chciałam się za bardzo pokazaćA do tego podczas badania dostałam czkawki co utrudniło lekarzowi badanie przez chwilę
WG USG ciąża jest starsza tylko o 2 dni niż wg OM.
Lekarz mi powiedział że może być dużą dziewczynką ale nie musi bo może przystopować
Jesteśmy bardzo szczęśliwi
Biorę się za nadrabianie wasWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:29
majeczka87, kot_bury, jusella, mamuśka1, aisa, Naditta, Agness27, ona2012, Dunda, Malwinaa, Telashe, stokrotka2013, _cherryLady, eve90, nowatorka, Kasiulina, Ejrene, _analiza, Agaax, Maka, Ama, Zuzulka88, LilouK lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Dzień Dobry,
Dziewczyny, które możecie edytować plik w excelu możecie mi dopisać proszę imię Jakubzastanawialiśmy się z mężem i nie byliśmy pewni co do imienia ale moja 4-letnia siostrzenica zaczęła mi mówić do brzucha Kubuś i już chyba nie mamy wyjścia :-)bo niby jak tu wytłumaczyć dziecku, że to jednak nie Kubuś tylko np. Franuś
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja szykuje się na jutro.
Mały kolejny dzień dzisiaj odpoczywa i mało się rusza a to łobuz.
No i dzisiaj przyszedł do mnie fotelik maxi cosi cabriofix z bazą - wygląda zacnie. Testować będę jak mąż wróci z pracy bo nie chcę dźwigać tej bazy.
U mnie dziś pochmurno ale wam dziewczyny życzę słonecznego dnia.
U nas też Kubuśnowa!, kama005, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka wcześniej organizm mógł więcej wody zatrzymywać a teraz to wydaliłaś i stąd ta różnica. U mnie też czasem tak jest- dochodzą do tego zaparcia i waga się waha. W ogólnym rozrachunku i tak pewnie na plus wychodzisz
mamuśka1, Agness27, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U Mnie to samo jest:))jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat
Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.
Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda wrote:Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat
Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.
Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.
Dunda ja prawdo podobnie nie będę chodziła do szkoły rodzenia, ponieważ tam gdzie chcę rodzić jej nie ma. Zamierzam natomiast pojechać obejrzeć oddział bo jest taka możliwość i pogadam z położną.
Dziewczyny z Dolnego Śląska czy, któraś z was zamierza rodzić w Trzebnicy ?
-
Dunda ja nie planuje chodzić do szkoły rodzenia będę się edukować przez neta u mnie mąż pracuje w 4-brygadowce i ciężko by było z dojazdem.
Ale ja mam dziś dzień z rana melancholia i na sentymenty mnie brało po śniadaniu mnie sponiewierało syn nie lubi płatków kukurydzianych z mlekiem.
Później małe zakupy i teraz jestem happy bo zakupiłam pieluszki tetrowe i tylko czekać teraz na kuriera .
A z szyjką tak jak piszecie skoro gin mówi nie przejmujemy się to tak ma być
Kama śliczne zdjęcia córcia uroczamój synio nie chciał ładnie zapozowac urwis
Miłego popołudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:01
Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)