X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam na usg prenetalnych to nie dostałam plytki tylko same zdjęcia.
    Teraz moja gin do prenatalnych daje mi szczegolowy opis usg i zdjęcia.
    Ale naprawdę w porządku lekarz bo wszystko dokladnie tłumaczy i wszystko mówi nie jak co po niektórzy wielka laske robią jak maja cos powiedzieć.

Zobaczymy co usg serduszka w czwartek pokaze-mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:09

Zuzulka88, kot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauważyłam zabawną rzecz u mojego potomka.
    Jak kucam, schylam się i nawet jak siedzę na kibelku, dostaje od razu kopniaki, i to mocne. Zapewne wtedy go przygniatam i się rzuca mały gnojek :)
    Przez to te zaparcia. Nie da matce porządnie posiedzieć na kibelku ;)

_analiza, Zuzulka88, jusella, majeczka87, Agness27, stokrotka2013, eve90, LilouK, LilouK lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    Dziewczyny, które możecie edytować plik w excelu możecie mi dopisać proszę imię Jakub :-) zastanawialiśmy się z mężem i nie byliśmy pewni co do imienia ale moja 4-letnia siostrzenica zaczęła mi mówić do brzucha Kubuś i już chyba nie mamy wyjścia :-)bo niby jak tu wytłumaczyć dziecku, że to jednak nie Kubuś tylko np. Franuś :-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja szykuje się na jutro.
    Mały kolejny dzień dzisiaj odpoczywa i mało się rusza a to łobuz.
    No i dzisiaj przyszedł do mnie fotelik maxi cosi cabriofix z bazą - wygląda zacnie. Testować będę jak mąż wróci z pracy bo nie chcę dźwigać tej bazy.
    U mnie dziś pochmurno ale wam dziewczyny życzę słonecznego dnia.

_analiza, Zuzulka88, jusella, ada89, aisa, Agness27, stokrotka2013, eve90, Ejrene lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Jak kucam, schylam się i nawet jak siedzę na kibelku, dostaje od razu kopniaki, i to mocne. Zapewne wtedy go przygniatam i się rzuca mały gnojek :)
    Hahah znowu przybijam wirtualną pionę! :)

Mam to samo, jak siedzę przy biurku i za bardzo go ściskam. Śmiałam się wczoraj nawet z M., że przemądrzałe chce mi powiedzieć "ee, ee, gdzie mi tu się pcha, weeeeźżeee matka, daj oddychać!" :) :) :)

Zuzulka88, kot_bury, Naditta, jusella lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa! a udało CI się upolować w dobrej cenie gdzieś? My na razie chcemy jechać do sklepu, żeby fachowiec zamocował i sprawdził czy aby n a pewno pasuje i kąt jest dobry. Ostatecznie chyba na 2wayFix się zdecydujemy, żeby do drugiego fotelika było od razu.

Co do płytki - my na dwóch usg dostaliśmy, ale zapasową też miałam w torebce.

Jestem szczęśliwa bo od kilku dni czuję wyraźne ruchy :) Kilka razy poczułam nawet pod ręką, więc mam nadzieję, że dziś wieczorem mąż poczuje. Niesamowite uczucie! siedzę i się śmieję do siebie :)

Zuzulka88, _analiza, kot_bury, jusella, Telashe, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia2209 fotelik i bazę odkupiłam od znajomych za 450,00 zł w bardzo dobrym stanie. Długo miotałam się czy kupić nowy czy od nich używany i decyzja padła na używany z bazą.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, u nas się udało wczoraj :) mąż tak się z tego ucieszył, że... idzie na macierzyński :) chciał już wcześniej, sam zaproponował, ale w końcu udało się nam ustalić konkrety. Zażyczył sobie 3 ostatnich miesięcy, 9-12 :) jak coś przyjmuję zakłady, ile wytrzyma :D

jusella, Zuzulka88, aisa, eve90, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Ja też na królową się nie nadaję bo na tronie wysiedzieć nie mogę. Coś mnie gniecie, kopie, wierzga...
    Zaparć odpukać jako takich nie mam ale i tak każda wizyta w "przybytku" to wyzwanie.
    Zauważyłam, że gładko mi idzie jak zjem duszoną kapustę kiszoną (np. w bogosie, albo z pieczarkami i z soczewicą) dlatego małe porcje zamroziłam i jak "coś" idzie nie tak to zjadam i jakoś idzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:10

Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po USG.

Jestem 100% dziewczynką, ważę 548g, moje serduszko bije 141ud/min. Ogólnie wszystko u mnie dobrze ale nie chciałam się za bardzo pokazać :) A do tego podczas badania dostałam czkawki co utrudniło lekarzowi badanie przez chwilę :D

12528545-10207849232295948-713752541-o.jpg

12596726-10207849232655957-1968085003-o.jpg

WG USG ciąża jest starsza tylko o 2 dni niż wg OM.
    Lekarz mi powiedział że może być dużą dziewczynką ale nie musi bo może przystopować :)

Jesteśmy bardzo szczęśliwi :)

Biorę się za nadrabianie was ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:29

majeczka87, kot_bury, jusella, mamuśka1, aisa, Naditta, Agness27, ona2012, Dunda, Malwinaa, Telashe, stokrotka2013, _cherryLady, eve90, nowatorka, Kasiulina, Ejrene, _analiza, Agaax, Maka, Ama, Zuzulka88, LilouK lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dzień Dobry,
    Dziewczyny, które możecie edytować plik w excelu możecie mi dopisać proszę imię Jakub :-) zastanawialiśmy się z mężem i nie byliśmy pewni co do imienia ale moja 4-letnia siostrzenica zaczęła mi mówić do brzucha Kubuś i już chyba nie mamy wyjścia :-)bo niby jak tu wytłumaczyć dziecku, że to jednak nie Kubuś tylko np. Franuś :-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja szykuje się na jutro.
    Mały kolejny dzień dzisiaj odpoczywa i mało się rusza a to łobuz.
    No i dzisiaj przyszedł do mnie fotelik maxi cosi cabriofix z bazą - wygląda zacnie. Testować będę jak mąż wróci z pracy bo nie chcę dźwigać tej bazy.
    U mnie dziś pochmurno ale wam dziewczyny życzę słonecznego dnia.

U nas też Kubuś :)

nowa!, kama005, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko bo ważę sie raz na tydzień i wszystko ok ogólnie ale dzis jak się wazylam to troche sie zdziwilam bo mam pól kilo mniej niż w zeszłym tygodniu a jem normalnie

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama- cóż za Słodka Istotka :-), gratuluję!

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka wcześniej organizm mógł więcej wody zatrzymywać a teraz to wydaliłaś i stąd ta różnica. U mnie też czasem tak jest- dochodzą do tego zaparcia i waga się waha. W ogólnym rozrachunku i tak pewnie na plus wychodzisz

mamuśka1, Agness27, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella tak 4,700 na plusie puki co obecnie . Ale maly szaleje to jestem spokojna

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

U Mnie to samo jest:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama.... jaka ślicznotka! I spora :D Super!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama 005
    Piekna waga córci no i faktycznie zapowiada sie ze będzie duza cora:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat :)

Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.

Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat :)

Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.

Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.

Dunda ja prawdo podobnie nie będę chodziła do szkoły rodzenia, ponieważ tam gdzie chcę rodzić jej nie ma. Zamierzam natomiast pojechać obejrzeć oddział bo jest taka możliwość i pogadam z położną.

Dziewczyny z Dolnego Śląska czy, któraś z was zamierza rodzić w Trzebnicy ?

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda ja nie planuje chodzić do szkoły rodzenia będę się edukować przez neta u mnie mąż pracuje w 4-brygadowce i ciężko by było z dojazdem.

Ale ja mam dziś dzień z rana melancholia i na sentymenty mnie brało po śniadaniu mnie sponiewierało syn nie lubi płatków kukurydzianych z mlekiem.
    Później małe zakupy i teraz jestem happy bo zakupiłam pieluszki tetrowe i tylko czekać teraz na kuriera .

A z szyjką tak jak piszecie skoro gin mówi nie przejmujemy się to tak ma być :)
    Kama śliczne zdjęcia córcia urocza <3 mój synio nie chciał ładnie zapozowac urwis ;)
    Miłego popołudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:01

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: