Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że muszę zluzowac ale to świeża sprawa i tak mi siedzi w głowie ale zaraz wstaje i wezmę się dziś za listę wyprawkowa to mi dobrze zrobi

A i wczoraj testowalam adapter do pasów super sprawa i jak wygodnie się mi jechało, bez was to bym nie miała pojęcia ze coś takiego istnieje cieszę się że jestem tu z wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:13

Zuzulka88, jusella, Smile lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko. Zostawić Was na pół dnia i potem nie da się nadrobić! :)

LilouK- nie wiem nic o aptecznych sposobach ale na opryszczkę najlepsze domowe sposoby to: smarowanie cebulą jak jeszcze nie pękły pęcherze, olejek tamanu od początku do końca (olejek szybko neutralizuje wirusa i po 1 dniu przechodzisz do etapu gojenia ranki, która też goi się szybciej). Sprawdzone na własnej skórze nie jeden raz.

Maka - no historia z przystojnyM lekarzem mnie rozwaliła, prawie oplułam klawiaturę w pracy herbatką:) oby tylko tacy na naszej drodze! ;) dooobrze, że to był tylko fałszywy alarm ! :)

Majeczka- :* :* ja miałam droznosc jajowodów sprawdzaną laparoskopowo, bo tradycyjnego hsg nie mogli "przepchać" przez szyjkę. Pod kamerką okazało się, że wszystko w porządsiu :) no a u mnie ten szczęśliwy cykl to taki mocno z zaskoczenia, już się szykowałam psychicznie do inseminacji :)

Milcia-pierwsze słyszę o tym hibiskusie, ja malinową od początku ciąży pije (a w składzie zawsze więcej lub mniej tego hibiskusa...) musze doczytać....

Zuzulka88, jusella, nick nieaktualny, majeczka87, LilouK lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pierwszaaaaa :-)

Dzień dobry wszystkim, ale się baby rozpędziły wczoraj, no! Musiałam Was nadrabiać z rana ;-)

Wpadłam na chwilkę się przywitać i życzyć wszystkim miłego dnia. Zaraz zbieram się na lotnisko i lecę do domu :-) Co za radość!

Ps. Wiecie może czy można stosować zovirax w ciąży w małych ilościach? Wyskoczyła mi oprycha w nosie O.o

Ja na opryszczke bralam te plasterki. Pani w aptece mi to dała jak powiedziałam że chce coś co może stosować kobieta w ciąży. Zovirax ma na ulotce że nie stosować u kobiet w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:31

Zuzulka88, LilouK lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Taka herbatkę owocową piję, w składzie brak hibiskusa. Kupuje w rossmannie: https://www.e-sano.pl/produkt/herbata-biofix-zurawina-z-malina-exp-20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:34

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)

dla wszystkich niecierpliwców https://www.doz.pl/leki baza leków z wyszukiwarką :) są tam wszystkie ulotki więc jak mamy wątpliwości to można odszukać lub jak ktoś (np taka sierota jak ja) zgubi.
    Obudziłam się z pozytywnym nastawieniem że coś podłubię, popielę i znów ogrodniczo... (to taki odpowiednik marcowania się u mnie) wyglądam przez okno, a tam..... śnieg! nosz orzeszku :/ teraz nie mam wymówki do sprzątania w domu ;)

jusella, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nawrót wymiotów.. Od tygodnia co rano. Już mam dość. A mało tego wczoraj za oknem wiosna- dzisiaj pada śnieg! Szlag by to.

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka herbaty owocowe z firmy Biofix nie mają hibiskusa- Ja piję żurawinę z granatem. Herbatka pyszna a dodatkowo spełnia funkcję odświeżacza powietrza ;-) już kilka osób pytało czym u mnie tak ładnie pachnie a to herbatka :-)

aisa, Agness27, _analiza, Zuzulka88, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

LilouK, szczęśliwej podróży!!

U mnie śliczna pogoda, słońce świeci, idzie wiosna :)
    Miłego dnia wszystkim!!

jusella, Zuzulka88, eve90, LilouK lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Wiedziałam, że źle mnie zrozumiesz :) moja wypowiedz nie miała ani krzty ironi i złośliwości, naprawdę! :)

Ej no... po północy było :D

Agness27, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spoko :) i jak najbardziej wrzucaj linki, są potrzebne!

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Główny Inspektor Farmaceutyczny zadecydował, że z obrotu na terenie całego kraju zostaje wycofany Amol. Lek stosuje się wewnętrznie przy przeziębieniach, zaburzeniach żołądkowo-jelitowych lub zewnętrznie, przy bólach mięśniowych, stawowych.

Decyzja GIF ma rygor natychmiastowej wykonalności. Ma to związek z faktem, iż wytwórca przedmiotowego produktu leczniczego nie może wykluczyć obecności szkła w niektórych seriach Amolu."

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, całkowicie zdeklarowany skowronek ostatnio siedzzę do 1 -2 w nocy a rano wstać nie mogę. Co się ze mną dzieje?

W moim Amolu chyba nie ma, ale dzięki a ostrzeżenie, nie zauważyłam go nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:25

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak gin nic nie mowil zlego to ty sie nie doszukuj tam nic ;) mi wogole nie mowi ile szyjka, chyba jej nie m8erzy, po prostu pewnie widzi na oko ze jest ok albo mierzy i nie mowi. W kazdym razie nie wiem ile ma moja i nie chce wiedziec ;)

A ja znowu snilam ze zjadlam owoce morza przez przypadek i to jeszcze moja mama mi je zaserwowala. Okropnosc, plakalam przez sen :/

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile- może Ty w ciąży jesteś ;-)

julietta139, _analiza, Zuzulka88, nick nieaktualny, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz? :D

jusella, Zuzulka88, nick nieaktualny, niezapominajka lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja też tak mam, że siedzę do 1, 2 a potem jak wstaję jestem zdziwiona, że już 10;)
    U mnie w centralnej Polsce wróciła zima, aż się wychodzić nie chce...
    Stokrotko nie martw się, mnie ginekolog powiedział, że 2,8 cm to powoli można zacząć się martwić, a od 2,5 cm zaczynają działać, więc spokojnie, poza tym szyjka zawsze przy następnej wizycie może być dłuższa, ale co się namartwisz to twoje, więc wyluzuj i tak jak mówisz zajmij się wyprawką, bo spoooro tego;)
    Ja mam dzisiaj wizytę, połówkowe już miałam 3 tyg temu, więc dzisiaj tylko pewnie spr szyjkę i posłuchamy serduszka i do domu. ;)
    Słonecznego dnia dziewuszki(chociaż u was niech będzie) ;)

jusella, Zuzulka88, nick nieaktualny, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę krakać ale taka myśl mi przez głowę przeszła :-D

Zuzulka88, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Majeczka herbaty owocowe z firmy Biofix nie mają hibiskusa- Ja piję żurawinę z granatem. Herbatka pyszna a dodatkowo spełnia funkcję odświeżacza powietrza ;-) już kilka osób pytało czym u mnie tak ładnie pachnie a to herbatka :-)
    Dzięki dziewczyny, właśnie wróciłam z rossmana, zapach cudny!!! ;)

Któraś z Was dostawała może juz płytę z nagraniem usg od lekarza, bo nie pamiętam? Trzeba swoją płytę przynosić czy maja tam zapas? :) pytam bo mój mężu dziś walczy o życie (boli gardełko :P) ale go wysłałam po płytę i nie wiem czy w ogóle potrzebnie :)

Ja juz nie mogę się doczekać wizyty (15.30) ach ach ach. Oby zleciało jak najprędzej :)

nowatorka, Zuzulka88, jusella, majeczka87, aisa, Kasiulina, stokrotka2013, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam płytę, ale swoją miałam w razie czego w torebce :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ