X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że muszę zluzowac ale to świeża sprawa i tak mi siedzi w głowie ale zaraz wstaje i wezmę się dziś za listę wyprawkowa to mi dobrze zrobi

A i wczoraj testowalam adapter do pasów super sprawa i jak wygodnie się mi jechało, bez was to bym nie miała pojęcia ze coś takiego istnieje cieszę się że jestem tu z wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:13

Zuzulka88, jusella, Smile lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko. Zostawić Was na pół dnia i potem nie da się nadrobić! :)

LilouK- nie wiem nic o aptecznych sposobach ale na opryszczkę najlepsze domowe sposoby to: smarowanie cebulą jak jeszcze nie pękły pęcherze, olejek tamanu od początku do końca (olejek szybko neutralizuje wirusa i po 1 dniu przechodzisz do etapu gojenia ranki, która też goi się szybciej). Sprawdzone na własnej skórze nie jeden raz.

Maka - no historia z przystojnyM lekarzem mnie rozwaliła, prawie oplułam klawiaturę w pracy herbatką:) oby tylko tacy na naszej drodze! ;) dooobrze, że to był tylko fałszywy alarm ! :)

Majeczka- :* :* ja miałam droznosc jajowodów sprawdzaną laparoskopowo, bo tradycyjnego hsg nie mogli "przepchać" przez szyjkę. Pod kamerką okazało się, że wszystko w porządsiu :) no a u mnie ten szczęśliwy cykl to taki mocno z zaskoczenia, już się szykowałam psychicznie do inseminacji :)

Milcia-pierwsze słyszę o tym hibiskusie, ja malinową od początku ciąży pije (a w składzie zawsze więcej lub mniej tego hibiskusa...) musze doczytać....

Zuzulka88, jusella, kot_bury, majeczka87, LilouK lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pierwszaaaaa :-)

Dzień dobry wszystkim, ale się baby rozpędziły wczoraj, no! Musiałam Was nadrabiać z rana ;-)

Wpadłam na chwilkę się przywitać i życzyć wszystkim miłego dnia. Zaraz zbieram się na lotnisko i lecę do domu :-) Co za radość!

Ps. Wiecie może czy można stosować zovirax w ciąży w małych ilościach? Wyskoczyła mi oprycha w nosie O.o

Ja na opryszczke bralam te plasterki. Pani w aptece mi to dała jak powiedziałam że chce coś co może stosować kobieta w ciąży. Zovirax ma na ulotce że nie stosować u kobiet w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:31

Zuzulka88, LilouK lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Taka herbatkę owocową piję, w składzie brak hibiskusa. Kupuje w rossmannie: https://www.e-sano.pl/produkt/herbata-biofix-zurawina-z-malina-exp-20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:34

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)

dla wszystkich niecierpliwców https://www.doz.pl/leki baza leków z wyszukiwarką :) są tam wszystkie ulotki więc jak mamy wątpliwości to można odszukać lub jak ktoś (np taka sierota jak ja) zgubi.
    Obudziłam się z pozytywnym nastawieniem że coś podłubię, popielę i znów ogrodniczo... (to taki odpowiednik marcowania się u mnie) wyglądam przez okno, a tam..... śnieg! nosz orzeszku :/ teraz nie mam wymówki do sprzątania w domu ;)

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nawrót wymiotów.. Od tygodnia co rano. Już mam dość. A mało tego wczoraj za oknem wiosna- dzisiaj pada śnieg! Szlag by to.

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka herbaty owocowe z firmy Biofix nie mają hibiskusa- Ja piję żurawinę z granatem. Herbatka pyszna a dodatkowo spełnia funkcję odświeżacza powietrza ;-) już kilka osób pytało czym u mnie tak ładnie pachnie a to herbatka :-)

aisa, Agness27, _analiza, Zuzulka88, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

LilouK, szczęśliwej podróży!!

U mnie śliczna pogoda, słońce świeci, idzie wiosna :)
    Miłego dnia wszystkim!!

jusella, Zuzulka88, eve90, LilouK lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Wiedziałam, że źle mnie zrozumiesz :) moja wypowiedz nie miała ani krzty ironi i złośliwości, naprawdę! :)

Ej no... po północy było :D

Agness27, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spoko :) i jak najbardziej wrzucaj linki, są potrzebne!

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Główny Inspektor Farmaceutyczny zadecydował, że z obrotu na terenie całego kraju zostaje wycofany Amol. Lek stosuje się wewnętrznie przy przeziębieniach, zaburzeniach żołądkowo-jelitowych lub zewnętrznie, przy bólach mięśniowych, stawowych.

Decyzja GIF ma rygor natychmiastowej wykonalności. Ma to związek z faktem, iż wytwórca przedmiotowego produktu leczniczego nie może wykluczyć obecności szkła w niektórych seriach Amolu."

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, całkowicie zdeklarowany skowronek ostatnio siedzzę do 1 -2 w nocy a rano wstać nie mogę. Co się ze mną dzieje?

W moim Amolu chyba nie ma, ale dzięki a ostrzeżenie, nie zauważyłam go nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:25

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak gin nic nie mowil zlego to ty sie nie doszukuj tam nic ;) mi wogole nie mowi ile szyjka, chyba jej nie m8erzy, po prostu pewnie widzi na oko ze jest ok albo mierzy i nie mowi. W kazdym razie nie wiem ile ma moja i nie chce wiedziec ;)

A ja znowu snilam ze zjadlam owoce morza przez przypadek i to jeszcze moja mama mi je zaserwowala. Okropnosc, plakalam przez sen :/

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile- może Ty w ciąży jesteś ;-)

julietta139, _analiza, Zuzulka88, kot_bury, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz? :D

jusella, Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja też tak mam, że siedzę do 1, 2 a potem jak wstaję jestem zdziwiona, że już 10;)
    U mnie w centralnej Polsce wróciła zima, aż się wychodzić nie chce...
    Stokrotko nie martw się, mnie ginekolog powiedział, że 2,8 cm to powoli można zacząć się martwić, a od 2,5 cm zaczynają działać, więc spokojnie, poza tym szyjka zawsze przy następnej wizycie może być dłuższa, ale co się namartwisz to twoje, więc wyluzuj i tak jak mówisz zajmij się wyprawką, bo spoooro tego;)
    Ja mam dzisiaj wizytę, połówkowe już miałam 3 tyg temu, więc dzisiaj tylko pewnie spr szyjkę i posłuchamy serduszka i do domu. ;)
    Słonecznego dnia dziewuszki(chociaż u was niech będzie) ;)

jusella, Zuzulka88, kot_bury, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę krakać ale taka myśl mi przez głowę przeszła :-D

Zuzulka88, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Majeczka herbaty owocowe z firmy Biofix nie mają hibiskusa- Ja piję żurawinę z granatem. Herbatka pyszna a dodatkowo spełnia funkcję odświeżacza powietrza ;-) już kilka osób pytało czym u mnie tak ładnie pachnie a to herbatka :-)
    Dzięki dziewczyny, właśnie wróciłam z rossmana, zapach cudny!!! ;)

Któraś z Was dostawała może juz płytę z nagraniem usg od lekarza, bo nie pamiętam? Trzeba swoją płytę przynosić czy maja tam zapas? :) pytam bo mój mężu dziś walczy o życie (boli gardełko :P) ale go wysłałam po płytę i nie wiem czy w ogóle potrzebnie :)

Ja juz nie mogę się doczekać wizyty (15.30) ach ach ach. Oby zleciało jak najprędzej :)

nowatorka, Zuzulka88, jusella, majeczka87, aisa, Kasiulina, stokrotka2013, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam płytę, ale swoją miałam w razie czego w torebce :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ