Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez nie jestem zameldowana w miescie w którym jest szkola rodzenia ale to nie problem. Poprostu wypelnia sie deklaracje;)
mmm dobrze było komara uciąc;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:45
jusella, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja chyba też nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Co prawda jestem zapisana na zajęcia, ale planuje niedługo zmienić szpital w którym będę rodzic, bo ten bliżej mnie jest dużo lepszy. No i wtedy mi te zajęcia przypadną, a na takie same w nowym szpitalu już nie ma szans żebym się załapała. Bardzo nad tym ubolewam, no ale cóż poradzić.17.07.2016
-
W końcu jestem po wizycie i 100% moja wymarzona córunia będzie
waży niecałe 450g
a ja przytyłam ok 8 kg
a już myślałam że chłopak, bo ruchy czuje juz od 14 tygodnia i coraz mocniejsze, tak daje mi popalić a tu sie okazuje że jakaś tancerka chyba będzie hehe :p w tym miesiący przemeblowanie, nowe meble, malowanie scian i później łóżeczko
teraz to już z górki, nie mogłam się ak tej płci doczekać..
Ze szkołą rodzenia to nie wiem, raczej będę chodzić ale też do innego miasta niż będę rodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:16
kama005, jusella, goodwill, Ejrene, _analiza, aisa, Agaax, stokrotka2013, eve90, nowatorka, Kasiulina, majeczka87, Zuzulka88, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dunda wrote:Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat
Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.
Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.
-
kama005 wrote:My będziemy chodzić do skzoły rodzenia do innego szpitala niż będę rodzić.
U mnie tak samo. Musiałam zgrać szkołę rodzenia z pracą mojego chłopa i inaczej się nie dało. O tej, do której się zapisałam słyszałam pozytywne rzeczy.
Poza tym jest darmo.
Wydaje mi się, że dla początkującej mamy każda informacja może być na wagę złota! Starsze koleżanki - w tym jedna, która ma już 2 dzieci - polecały mi bardzo.
TheForfie - gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:42
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Dunda
Ja tez nie chodziłam w pierwszej ciąży i teraz tez nie będę
Ale wiadomo to kwestia indywidualna:)
TheForfie również przylaczam się do gratulacji:))
A ruchy synka czuje od 17 tygodnia:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:51
-
Cześć ciocie!
Witamy się z warsztatów, u nas wszystko w porządku, mam skierowanie na krzywą cukrową i echo serca w kwietniu.
Aleks ma 550 g
(mówiłam ze Was przebijemy!)
I jest zdrowym chłopcem
Szyjka długa, dzieć miedniczkowo ułożony
To tyle na teraz, nadrobię Was po warsztatach!jusella, aisa, ada89, Ejrene, Naditta, Dunda, goodwill, stokrotka2013, Ama, MirelS, nowatorka, Kasiulina, majeczka87, figaa, Maka, kama005, Zuzulka88, Gagaga, martynka870, kot_bury, LilouK lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza, gratulacje!
A skąd skierowanie na echo serca?
Pytam, bo czytałam artykuł o tym, że warto wybrać się na to badanie, nawet prywatnie (wiem, drogo). I ja planuję się zapisać i zrobić to jak będę na urlopie w Polsce.
A Wy co o tym myślicie?_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
majeczka87 wrote:ja tez nie jestem zameldowana w miescie w którym jest szkola rodzenia ale to nie problem. Poprostu wypelnia sie deklaracje;)
Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:
są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"
Aaaa teraz chyba czajewystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha
Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:50
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dalile wrote:Nic o tym nie słyszałam. Po co to?
Po to, żeby wykryć gdyby ewentualnie coś było nie tak z sercem dziecka. Zwykłe USG tego nie wykryje. A wady serca to najczęstsze wady wrodzone u płodu. Jeśli są w czas wykryte, umożliwiają operację jeszcze w brzuchu mamy, czy wybór odpowiedniego, specjalistycznego szpitala.
https://parenting.pl/portal/echo-serca-plodu17.07.2016
-
Dunda wrote:Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:
są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"
Aaaa teraz chyba czajewystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha
Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:54
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Naditta ja już na żadne dodatkowe badania się nie wybieram
Ufam mojemu lekarzowi bezgranicznie, jest świetnym fachowcom z wieloletnim stażem, praktycznie mam co miesiąc badania prenatalne
(bardzo dokładnie USG robi) i jeśli cokolwiek wskazywałoby, że coś jest nie tak to od razu by mnie skierował dalej. Sama z siebie nigdzie nie idę!
:-!
Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Analiza, gratulacje!
A skąd skierowanie na echo serca?
Pytam, bo czytałam artykuł o tym, że warto wybrać się na to badanie, nawet prywatnie (wiem, drogo). I ja planuję się zapisać i zrobić to jak będę na urlopie w Polsce.
A Wy co o tym myślicie?19.07.2016 r. Aleksander
-
No ja w czwartek mam echo bo u Malego prawa komora serca jest znacznie mniejsza od lewej i tętno 120-123 czasem niższe.
Idę prywatnie do Invicta Gdansk ( 200zl ) tam jest bdb specjalista od wad wrodzonych.
Mi zalecila gin echo by w razie co pomoc malemu jak będzie trzeba w brzuszku badz po urodzeniu no chyba ze jednak nie będzie potrzebna interwencjaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:29