X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie jestem zameldowana w miescie w którym jest szkola rodzenia ale to nie problem. Poprostu wypelnia sie deklaracje;)

mmm dobrze było komara uciąc;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:45

jusella, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Co prawda jestem zapisana na zajęcia, ale planuje niedługo zmienić szpital w którym będę rodzic, bo ten bliżej mnie jest dużo lepszy. No i wtedy mi te zajęcia przypadną, a na takie same w nowym szpitalu już nie ma szans żebym się załapała. Bardzo nad tym ubolewam, no ale cóż poradzić.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chodzić do skzoły rodzenia do innego szpitala niż będę rodzić. Nie było innej opcji a bardzo chcieliśmy wziąć w tym udział :)

goodwill, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jestem po wizycie i 100% moja wymarzona córunia będzie :D waży niecałe 450g :) a ja przytyłam ok 8 kg :P a już myślałam że chłopak, bo ruchy czuje juz od 14 tygodnia i coraz mocniejsze, tak daje mi popalić a tu sie okazuje że jakaś tancerka chyba będzie hehe :p w tym miesiący przemeblowanie, nowe meble, malowanie scian i później łóżeczko :D teraz to już z górki, nie mogłam się ak tej płci doczekać.. :D
    Ze szkołą rodzenia to nie wiem, raczej będę chodzić ale też do innego miasta niż będę rodziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:16

kama005, jusella, goodwill, Ejrene, _analiza, aisa, Agaax, stokrotka2013, eve90, nowatorka, Kasiulina, majeczka87, Zuzulka88, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was jest w 1szej ciąży i nie będzie chodzić do szkoły rodzenia? Ja jestem nastawiona na cc bo za dużo już przeszłam, żeby ryzykować zdrowie Maluszka. Mój lekarz nie bardzo i powiedział, że jeszcze będziemy dyskutować na ten temat :)

Po drugie nie mam meldunku w mieście w którym mieszkam wiec za szkole będę zmuszona zapłacić i się zastanawiam czy faktycznie jest to warte tych pieniędzy jak w necie są tez dostępne kursy.

Np moi znajomi powiedzieli, że się więcej dowiedzieli z filmików Zawitkowskiego niż ze szkoły.
    Hej:) ja nie bd chodzila:)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie gratuluje dziewczynki :)

Ja ruchy czuje od 16 tyg i jak na pierwszą ciążę to bardzo wcześnie i też myślałam że chłopak a jest dziewczynka :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie- gratuluje córeczki.
    Aż dwie dziewczynki nam się dziś trafiły :-)

Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    My będziemy chodzić do skzoły rodzenia do innego szpitala niż będę rodzić.

U mnie tak samo. Musiałam zgrać szkołę rodzenia z pracą mojego chłopa i inaczej się nie dało. O tej, do której się zapisałam słyszałam pozytywne rzeczy.
    Poza tym jest darmo. ;)
    Wydaje mi się, że dla początkującej mamy każda informacja może być na wagę złota! Starsze koleżanki - w tym jedna, która ma już 2 dzieci - polecały mi bardzo.

TheForfie - gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:42

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda
    Ja tez nie chodziłam w pierwszej ciąży i teraz tez nie będę:)
    Ale wiadomo to kwestia indywidualna:)

TheForfie również przylaczam się do gratulacji:))

A ruchy synka czuje od 17 tygodnia:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:51

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    888f69a9e3665b82gen.jpg
    Cześć ciocie!

Witamy się z warsztatów, u nas wszystko w porządku, mam skierowanie na krzywą cukrową i echo serca w kwietniu.

Aleks ma 550 g
    (mówiłam ze Was przebijemy! :P)
    I jest zdrowym chłopcem :)

Szyjka długa, dzieć miedniczkowo ułożony ;)

To tyle na teraz, nadrobię Was po warsztatach!

jusella, aisa, ada89, Ejrene, Naditta, Dunda, goodwill, stokrotka2013, Ama, MirelS, nowatorka, Kasiulina, majeczka87, figaa, Maka, kama005, Zuzulka88, Gagaga, martynka870, kot_bury, LilouK lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza
    Śliczna waga Synka -będzie duży chłopak
    A do tego jak się ładnie na zdjęciach pokazał

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, gratulacje! :)

A skąd skierowanie na echo serca?

Pytam, bo czytałam artykuł o tym, że warto wybrać się na to badanie, nawet prywatnie (wiem, drogo). I ja planuję się zapisać i zrobić to jak będę na urlopie w Polsce.

A Wy co o tym myślicie?

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic o tym nie słyszałam. Po co to?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja tez nie jestem zameldowana w miescie w którym jest szkola rodzenia ale to nie problem. Poprostu wypelnia sie deklaracje;)

Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:

są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
    mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
    rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"

Aaaa teraz chyba czaje ;) wystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha

Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:50

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nic o tym nie słyszałam. Po co to?

Po to, żeby wykryć gdyby ewentualnie coś było nie tak z sercem dziecka. Zwykłe USG tego nie wykryje. A wady serca to najczęstsze wady wrodzone u płodu. Jeśli są w czas wykryte, umożliwiają operację jeszcze w brzuchu mamy, czy wybór odpowiedniego, specjalistycznego szpitala.

https://parenting.pl/portal/echo-serca-plodu

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINK!! :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:23

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Serio?? Bo na stronie szpitala w którym chce rodzic i są tam szkoły rodzenia jest wyraźnie zaznaczone cyt.: "Miasto Stołeczne Warszawa finansuje zajęcia kobietom w ciąży, które spełniają jeden z poniższych warunków:

są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy,
    mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę,
    rozliczają podatek dochodowy od osób fizycznych w urzędzie skarbowym na terenie m.st. Warszawy"

Aaaa teraz chyba czaje ;) wystarczy, ze złoże PIT w Wawie i powinno styknac tak? Czyżbym odzyskała moja zdolność myślenia ha ha

Tylko pewnie i tak już za późno żeby jakieś miejsce znaleźć...
    nie ma to znaczenia. Położna ma obowiązek edukować swoje pacjentki, wystarczy złożyć deklarację w najbliższej przychodni i musisz zostać przydzielona. W naszym kraju NIE MA rejonizacji. Kiedyś była... dalej próbują to wmawiać i praktykować, ale rejonizacja nie istnieje. Można złożyć deklarację wszędzie bez względu na miejsce zamieszkania i/lub zameldowania. Ba! deklaracje można składać 3razy w ciągu roku jeśli chcesz przychodnię lub położną zmienić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:54

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja już na żadne dodatkowe badania się nie wybieram :-) Ufam mojemu lekarzowi bezgranicznie, jest świetnym fachowcom z wieloletnim stażem, praktycznie mam co miesiąc badania prenatalne :-) (bardzo dokładnie USG robi) i jeśli cokolwiek wskazywałoby, że coś jest nie tak to od razu by mnie skierował dalej. Sama z siebie nigdzie nie idę!
    :-D :-D :-D :-!

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Analiza, gratulacje! :)

A skąd skierowanie na echo serca?

Pytam, bo czytałam artykuł o tym, że warto wybrać się na to badanie, nawet prywatnie (wiem, drogo). I ja planuję się zapisać i zrobić to jak będę na urlopie w Polsce.

A Wy co o tym myślicie?
    Ja o echu serca słyszałam już od początku ciąży, i to tylko ze względu na profilaktykę właśnie tak jak piszesz.

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w czwartek mam echo bo u Malego prawa komora serca jest znacznie mniejsza od lewej i tętno 120-123 czasem niższe.
    Idę prywatnie do Invicta Gdansk ( 200zl ) tam jest bdb specjalista od wad wrodzonych.
    Mi zalecila gin echo by w razie co pomoc malemu jak będzie trzeba w brzuszku badz po urodzeniu no chyba ze jednak nie będzie potrzebna interwencja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:29

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ