Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
basia7777 wrote:Nie dość że mąż się rozłożył to i ja dzisiaj gorzej... Katar się zaczął i słaba jestem.. Do tego moja ósemka się odezwała... Kurde noo ta cholerna kieszonka... Jutro muszę kupić coś na smarowanie dziąsła.
Basia współczuje i choroby i zęba bo ja ostatnio bardzo się męczyłam i nawet nie wiedziałam, który ząb mnie bolał i dzisiaj stwierdziłam, że to może ósemka, która jeszcze mi nie wyszła. A raczej na RTG się nie zdecyduje. -
Dobry wieczór
U mnie jak zwykle nie może być nudno- po rozmowie telefonicznej z koleżanką, uśmiechnięta wstałam z fotela i zonk.. Czuję że dziecko mam strasznie nisko, dodatkowo takie napieranie na krocze... Zadzwoniłam w panice to dr, ten że dzisiaj mnie nie przyjmie, mam jechać na IP. No i pojechałam.. I się okazało, że moje dziecię postanowiło oprzeć się na szyjce... Może bym to jeszcze przeczekala ale w sobotę pobolewal mnie brzuch i dlatego czarny scenariusz się pisał w głowie sam. Usg trwało dobre 30 min. A byście zobaczyly tego dr...- niesamowicie przystojny... To usg dopochwowe jeszcze nigdy tak nie wchodziło jak dziśZuzulka88, jusella, Naditta, Karolajjn:), Telashe, basia7777, Agness27, Kasiulina, Smile, Milcia, Ama, MirelS, Agaax, eve90, kama005, julietta139, majeczka87, stokrotka2013, Wiola90, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
-
a ja mam dla was historię z dzisiaj tak dla uśmiechu.
odwiedziła nas bardziej zrzędliwa połowica mojego teścia znana również jako kobieta beton. Uznała że ona się do nas wprowadza bo musi mnie wszystkiego nauczyć... I że przyszła sernik upiec. Bo źle że nie tyje i że ona mnie jeszcze upasie (to ma być groźba?) i że nie powinna pracować w ogrodzie bo to za dużo ruchu
i że szkoda paznokci...
(nie dalej niż tydzień temu mówiła że musi się za mnie wstydzić bo długie czerwone pazury mają tylko cyt. "kobiety nieobyczajne i nieroby")
tak pomyślałam trzymając siekierę, że w sumie wypadałoby róże nawieźć... Myślicie że posłużyłaby jako odżywka? czy może za dużo jadu?Zuzulka88, Maka, eve90, julietta139, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Maka, a jak Ty to czułaś, że dziecko jest bardzo nisko? Bo ja czasem mam uczucie jakby dziecko mnie po kroczu kopało.
Może te doktorek miał podobne do Ciebie odczucia co do usg, skoro zrobił Ci dopochwowe w tym tyg ciąży?Zuzulka88, jusella, Telashe, _analiza lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
ja to teraz czuje mala doslownie wszedzie. raz bardzo nisko, tak jak Naditta jakby mnie normalnie w krocze kopala, ostatnio tez sie tego przestraszylam troche ze tak nisko, czasem ja czuje przy prawym lub lewym kolcu biodrowym a czasem nad pepkiem.
maka i w koncu co ci powiedzial lekarz ze dzidzia zejdzie z tej szyjki sama ?
ps. ja tez mam super przystojnego gina i to nie tylko ja tak mowie ale kazdy kto go widzial lub znaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:13
Zuzulka88, jusella, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Czułam tak ciężko w kroczu, ja myślałam że już serio gdzieś w kanale rodnym siedzi.. Mama mówi "może to nie mały napiera a grubsza sprawa" ale nie dość że mi się nie chciało to bałam się że jak spróbuję a jednak to nie to, to wypchne młodego... Haha, nie bo badał i szyjkę
ale naprawdę młodziutki przystojniak, przy tym bardzo sympatyczny - będzie miał kolejki. Siostra już zczaila że nie miał obrączki
jusella, Zuzulka88, Agness27, majeczka87, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:)
Ależ sie rozpisujecie ze nie nadążam:))
Co wyprawki listy to ja tez powoli zaczelam robic żeby o niczym nie zapomnieć
I co chwila dopisuje i wykreślam:)
Dzis kupiłam proszek lovela bo akurat na promocji w rosmanie jest:)
Dzis tez rozgladalismy sie za większym fotelikiem dla córki ale super model widzieliśmy ,fakt 370 zl ale posluzy dlugo:))
Z Córcia ogarnialysmy Jej pokój i Male pluszaki odkladalismy do Wojtka pokoju żeby zrobić miejsce na Jej laleczki:))
Jak tylko zrobi sie cieplej to będziemy uczyć corcie jazdy bez kolek na rowerze ,mam nadzieje ze bez większych urazów sie obędzie:)jusella, Zuzulka88, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Basia nie pomogę Ci bo jak dotąd wszelkie choróbska trzymają się z daleka ode mnie.
Z tego co wiem, to jak temperatura nie jest bardzo wysoka to lepiej jej nie zbijać bo organizm walczy- lepiej coś napotnego zażyć np. napar z czarnego bzu, herbata z sokiem z czarnego bzu albo malin i z miodem, okutać się kołdrą i porządnie wypocić (u mnie działa łyżka miodu rozpuszczoną w soku z całej cytryny - to biorę na noc, pocę się jak głupia, ze 3 muszę się przebrać ale rano śladu po gorączce nie ma)Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Dziewczyny czy bolą Was łydki? Mnie czasem rano a na wieczór to już obowiązkowo
Często w ciągu dnia nogi wyżej kładę ale to nie pomaga.
Teraz staram sie brac 1 tab magazynu dziennie by nie bylo nawrotu.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.
Nie chce Cie martwic ale problemy z pęcherzem to norma w ciąży..
Ja biorę tabletki z zurawinki i dodatkowo żurawinę i jak narazie nie boli..Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
basia7777 wrote:Dziewczyny czy ja mogę wziąść apap taki do rozpuszczenia? Mam też taki w tabletce do rozpuszczenia też można?
I mam paracetamol w czopkach 250 mogę w razie gorączki taka dawkę zażyć?basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Postaram się was zaraz nadrobić jak nie to jutro jak mój mąż pójdzie do pracy
Pojechałam dzisiaj na gimnastykę. W pewnym momencie nie mogłam się w ogóle skupić. Robiłam co innego nie nadazalam gubilam się. Do tego nie miałam siły i ochoty ćwiczyć. Masakra! No ale jakoś przetrwałam.
Mój M mi dzisiaj poprawił humor. Byliśmy u znajomych i oni mają niedawno urodzona córeczkęA mój M mi powiedział że chciałby by mała była już z nami
wrylo mnie ale zrobiło mi się miło
Ja po tej wizycie u nich stwierdziłam że mam za mało rzeczy ale też że chciałabym już mieć mała przy sobie
eve90, Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość