X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ma rację - Naditta im mniej stresu tym jesteśmy zdrowsze :)

_analiza, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ooo Ada jak dobrze ze nie jestem sama, ja jeszcze z dziewczynka takim gigantem :D :D :D
    a torbiel na pewno sie wchlonie :)
    Spokoooojnie, poczekaj jak ja jutro się zgłoszę na forum po wizycie, podejrzewam ze obie Was przeskoczymy wyrośnięciem! :) u mnie od początku tydzień do przodu i waga spora wiec teraz się spodziewam dobrego 500 g :)

A co do basenu - no właśnie ja myślę tak samo, nie chodziłam przed ciążą, za to jestem z tych lapiacych infekcje z powietrza wiec nie chce ryzykować. Myślałam że tylko ja taka przewrazliwiona. Chyba faktycznie lepiej pieseły na spacer wygnać:)

Naditta- phi. Phi. Phi. Phi. Zatrucie. Komputer w kąt (poza forum) rzucić! Teraz już będą tylko "tyć" nasze łobuzy to proszę się nie dziwić jak rosną :) matka wariatka! :) :*

Basia- a basen w lato... aaa nie mogę się doczekać! ;)

Naditta, Zuzulka88, aisa, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle - dziś czytałam tez artykuł o tym, że dietą mamy ogromny wpływ na to jakie urodzi się nasze dziecko (w sumie nie odkrycie) ale np pisali ze odpowiednie nawodnienie mamy wpływa na rozwój mózgu dziecka, omega na inteligencję i koncentrację, a ruch w ciąży zmniejsza obtłuszczenie dzieciątka. Nie wiem na ile to prawda ale dziś planuje: migdały, orzechy, wypić 5 l wody, przespacerować dobre 3 km i nie zwariować na wieczor:)

Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, Agaax, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomoc bo dzisiaj jakoś nie myślę za dobrze:)

Z czym Wam się kojarzy hasło "Mamo to ja"?

_analiza, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za sprowadzenie mnie na ziemię, jesteście niezastąpione! :*
    Chyba tego mi trzeba :D

_analiza, Zuzulka88, jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Hahaha tez teraz nad tym mysle (jutro warsztaty:P)

Zuzulka88, jusella, Smile lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mogę polecić maść Bephanten do pupci, pachwin, wszelkich zgięć.

nio ja go rozważalam też ale jest kosmicznie drogi.. a ten na A podobno ten sam sklad za 14 zl;) jak bedzie do dupy to kupie Bephanten wtedy;)

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile mnie to się tylko z warsztatami kojarzy, bo o tym była tu mowa hehe :D

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    no ja tez bym sie bala na basen ze wzgledu na zarazki ...
    Moj ginekolog pozwolil mi chodzic na basen,ale zapobiegawczo man sobie zapodawac Lactovaginal.
    Kupilismy dzisiaj wozek. Ciesze sie,ze pojechalismy,bo byl ostatni.. na nastepny 12 tygodni czekania. :) takze chociaz to z glowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:08

Zuzulka88, Gagaga, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Smile widzę, że dostałaś karteczkę do losowania nagród :) wymyśl coś odnośnie dziecka. Byłam na tych warsztatach już 3 razy i powiem szczerze, że jak nie masz jakiegoś super plakatu zrobionego, to niestety nagrody nie dostaniesz :/

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam w kwietniu te warsztaty... kurcze powinni upredzic ze mozna cos wygrac jak sie jakies dzieło przyniesie;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

a propos basenu i aktywności fizycznej w ogóle - ja uważam, że lepiej robić cokolwiek niż leżeć na kanapie. Obawy o basen jak najbardziej rozumiem, a teraz się robi taka pogoda, że dobrze jest wyjść na spacer, pogimnastykować się, jeśli macie piłki, to posiedzieć np. przed telewizorem - zawsze będzie lepsze samopoczucie.

Właśnie wróciłam z połówkowego - na 100% dziewczynka, waży 426g - więc chyba jest taka średnio duża (ale i ja i mój mąż urodziliśmy się mali, więc w ogóle mnie to nie dziwi), jak to powiedziała lekarka - "w głowie ma wszystko dobrze poukładane", kość udowa, ramieniowa, serce w porządku, żołądek, pęcherz, profil twarzy ok. Jedyne co mnie tylko zastanawia, to, że z wyliczeń wychodzi młodsza - tj. 21t+3d, ale babka mówiła, że tak może być i 4 dni to żadna różnica.
    A i jeszcze mi szyjkę sprawdziła - 36 mm, zamknięta.

Więc jestem zadowolona. I będzie Emilka.

Co do listy wyprawkowej - ja jeszcze nic nie robiłam, więc fajnie, że dyskutujecie, z ciekawością się czegoś dowiem.

Buźki!

majeczka87, Zuzulka88, Naditta, nowatorka, Pauli11, kot_bury, eve90, Kasiulina, aisa, Ejrene, September, figaa, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nio ja go rozważalam też ale jest kosmicznie drogi.. a ten na A podobno ten sam sklad za 14 zl;) jak bedzie do dupy to kupie Bephanten wtedy;)

W zwykłych aptekach tubka 30 g kosztuje ok 30 zł, ale w Gemini za tubkę 100 g płacę czasem niecałe 30 zł, a jeszcze gratis dostaję tubkę 30 g. Trzeba dobrze szukać, a w Gemini jest naprawdę korzystna cena :)

majeczka87, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jak tak to zupelnie inna sprawa;) jak sie trafiaja możliwosci i okazje to można korzystaĆ JAK najbardziej;) luubie to ;)

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w poniedziałkowe popołudnie :)

Widze ze wiele z was juz myśli lub zaczela szkoły rodzenia, my tez wybieramy sie do szkoły rodzenia ale pewnie zaczniemy jakoś w kwietniu :)

Ja też polecam materac lateksowy lub z pianki wysokoelastycznej, najlepsze dla małych placków.

Majeczka87 dziękuje za liste wyprawkową. Ja swoja stworzylam juz jakis czas temu w excelu i stopniowo odkreslam co juz zakupione :) Ale zawsze pzyda się spojrzeć co wy macie na swoich listach :)

Naditta nie czytaj :) myśle ze zebrałąs troche wiecej wody , dopoki nie masz podwyzszonego cisniania i wielu innych objawów trudno mówic o zatruciu ciązowym.

Ja juz z niecierpliwością czekam i odliczam dni do mojego usg połówkowego w piątek. juz nie moge się doczekac :) mam nadzieje ze to moje maleństwo wreszcie zechce sie ladnie zaprezentowac i pokazac ze jest chłopcem albo dziewczynka. Narazie mamy tylko podejrzenia ze to byc moze dziewczynka.

jusella, Zuzulka88, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bolą Was łydki? Mnie czasem rano a na wieczór to już obowiązkowo :-/
    Często w ciągu dnia nogi wyżej kładę ale to nie pomaga.

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lipcóweczki zapraszam na bazarek musze szybko sprzedać górę ubranek po mojej lipcowej córeczce :)

Agness27 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja ogólnie od bardzo dawna mam problem z łydkami - zawsze pomagało spanie na brzuchu ze zgiętymi do góry nogami. W ciąży niestety to odpada, więc zostaje mi się męczyć. Z tym że u mnie to bardziej rwanie niż ból. Pytałam o to gine, "pocieszyła" mnie tylko że będzie jeszcze gorzej :P Złotej rady niestety na to nie miała :/

jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej wcale mi nie pomogłyście:(:)

Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella i Zuzulka - a może magnez by Wam pomógł?

Zuzulka88, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ