Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:ooo Ada jak dobrze ze nie jestem sama, ja jeszcze z dziewczynka takim gigantem
a torbiel na pewno sie wchlonieu mnie od początku tydzień do przodu i waga spora wiec teraz się spodziewam dobrego 500 g
A co do basenu - no właśnie ja myślę tak samo, nie chodziłam przed ciążą, za to jestem z tych lapiacych infekcje z powietrza wiec nie chce ryzykować. Myślałam że tylko ja taka przewrazliwiona. Chyba faktycznie lepiej pieseły na spacer wygnać
Naditta- phi. Phi. Phi. Phi. Zatrucie. Komputer w kąt (poza forum) rzucić! Teraz już będą tylko "tyć" nasze łobuzy to proszę się nie dziwić jak rosnąmatka wariatka!
:*
Basia- a basen w lato... aaa nie mogę się doczekać!Naditta, Zuzulka88, aisa, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
A tak w ogóle - dziś czytałam tez artykuł o tym, że dietą mamy ogromny wpływ na to jakie urodzi się nasze dziecko (w sumie nie odkrycie) ale np pisali ze odpowiednie nawodnienie mamy wpływa na rozwój mózgu dziecka, omega na inteligencję i koncentrację, a ruch w ciąży zmniejsza obtłuszczenie dzieciątka. Nie wiem na ile to prawda ale dziś planuje: migdały, orzechy, wypić 5 l wody, przespacerować dobre 3 km i nie zwariować na wieczor:)
Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, Agaax, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Smile wrote:Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomoc bo dzisiaj jakoś nie myślę za dobrze:)
Z czym Wam się kojarzy hasło "Mamo to ja"?Zuzulka88, jusella, Smile lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Milcia wrote:Ja mogę polecić maść Bephanten do pupci, pachwin, wszelkich zgięć.
nio ja go rozważalam też ale jest kosmicznie drogi.. a ten na A podobno ten sam sklad za 14 zl;) jak bedzie do dupy to kupie Bephanten wtedy;)Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nowatorka wrote:no ja tez bym sie bala na basen ze wzgledu na zarazki ...
Kupilismy dzisiaj wozek. Ciesze sie,ze pojechalismy,bo byl ostatni.. na nastepny 12 tygodni czekania.takze chociaz to z glowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:08
Zuzulka88, Gagaga, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Smile wrote:Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomoc bo dzisiaj jakoś nie myślę za dobrze:)
Z czym Wam się kojarzy hasło "Mamo to ja"?
Smile widzę, że dostałaś karteczkę do losowania nagródwymyśl coś odnośnie dziecka. Byłam na tych warsztatach już 3 razy i powiem szczerze, że jak nie masz jakiegoś super plakatu zrobionego, to niestety nagrody nie dostaniesz
Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
a propos basenu i aktywności fizycznej w ogóle - ja uważam, że lepiej robić cokolwiek niż leżeć na kanapie. Obawy o basen jak najbardziej rozumiem, a teraz się robi taka pogoda, że dobrze jest wyjść na spacer, pogimnastykować się, jeśli macie piłki, to posiedzieć np. przed telewizorem - zawsze będzie lepsze samopoczucie.
Właśnie wróciłam z połówkowego - na 100% dziewczynka, waży 426g - więc chyba jest taka średnio duża (ale i ja i mój mąż urodziliśmy się mali, więc w ogóle mnie to nie dziwi), jak to powiedziała lekarka - "w głowie ma wszystko dobrze poukładane", kość udowa, ramieniowa, serce w porządku, żołądek, pęcherz, profil twarzy ok. Jedyne co mnie tylko zastanawia, to, że z wyliczeń wychodzi młodsza - tj. 21t+3d, ale babka mówiła, że tak może być i 4 dni to żadna różnica.
A i jeszcze mi szyjkę sprawdziła - 36 mm, zamknięta.
Więc jestem zadowolona. I będzie Emilka.
Co do listy wyprawkowej - ja jeszcze nic nie robiłam, więc fajnie, że dyskutujecie, z ciekawością się czegoś dowiem.
Buźki!majeczka87, Zuzulka88, Naditta, nowatorka, Pauli11, kot_bury, eve90, Kasiulina, aisa, Ejrene, September, figaa, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:nio ja go rozważalam też ale jest kosmicznie drogi.. a ten na A podobno ten sam sklad za 14 zl;) jak bedzie do dupy to kupie Bephanten wtedy;)
W zwykłych aptekach tubka 30 g kosztuje ok 30 zł, ale w Gemini za tubkę 100 g płacę czasem niecałe 30 zł, a jeszcze gratis dostaję tubkę 30 g. Trzeba dobrze szukać, a w Gemini jest naprawdę korzystna cenamajeczka87, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Witam Was w poniedziałkowe popołudnie
Widze ze wiele z was juz myśli lub zaczela szkoły rodzenia, my tez wybieramy sie do szkoły rodzenia ale pewnie zaczniemy jakoś w kwietniu
Ja też polecam materac lateksowy lub z pianki wysokoelastycznej, najlepsze dla małych placków.
Majeczka87 dziękuje za liste wyprawkową. Ja swoja stworzylam juz jakis czas temu w excelu i stopniowo odkreslam co juz zakupioneAle zawsze pzyda się spojrzeć co wy macie na swoich listach
Naditta nie czytajmyśle ze zebrałąs troche wiecej wody , dopoki nie masz podwyzszonego cisniania i wielu innych objawów trudno mówic o zatruciu ciązowym.
Ja juz z niecierpliwością czekam i odliczam dni do mojego usg połówkowego w piątek. juz nie moge się doczekacmam nadzieje ze to moje maleństwo wreszcie zechce sie ladnie zaprezentowac i pokazac ze jest chłopcem albo dziewczynka. Narazie mamy tylko podejrzenia ze to byc moze dziewczynka.
jusella, Zuzulka88, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Jusella, ja ogólnie od bardzo dawna mam problem z łydkami - zawsze pomagało spanie na brzuchu ze zgiętymi do góry nogami. W ciąży niestety to odpada, więc zostaje mi się męczyć. Z tym że u mnie to bardziej rwanie niż ból. Pytałam o to gine, "pocieszyła" mnie tylko że będzie jeszcze gorzej
Złotej rady niestety na to nie miała
jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny