X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga pytałam o magnez, gine mówiła że nie zaszkodzi brać, ale ona nie gwarantuje że pomoże. Biorę regularnie MagneB6, ale niestety łydki dalej dokuczają :/

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile Mamo to ja to jedynie mi się z gazetą kojarzy :-) w pierwszej ciąży to był taki mój "Internet" i prenumerowałam

Zuzulka88, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga u mnie tak jak u Zuzulki- magnez nie pomaga bo to nie są skurcze tylko taki ciągły ból. Podejrzenia były, że to problemy z krążeniem ale nie lekarz to wykluczył, przed ciążą też bolały a teraz się nasiliło :-(
    Chyba przejdę się do apteki bo coś mi świta, że w pierwszej ciąży używałam maści z kasztanowca

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny niech wam ktos (maz) porobi masaze odprowadzajace lydek od kostek w kierunku kolan i robcie cwiczenia: nogi podparte troche uniesione i wykonujecie ruchy stopami w przod i w tyl. to wam poprawi krazenie

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, mała 650 gram :D:D:D dłuuga :P spała w najlepsze rozciągnięta od jednego kolca biodrowego po drugi.. umiejętnie zasłaniając się rączkami...

Mamusia dostała ochrzan, że jej brzuch twardnieje a ja sobie latam w najlepsze... trochę mnie bolał ale bez przesady.. no więc leżę... już mnie nosi, oczywiście zwolnienie z pracy, bo jak stwierdziła te pare dni w domu widać że mi dobrze zrobiły.. generalnie mam nie przesadzać, nie latać ciągle , nie ćwiczyć jakoś szczególnie i w końcu wypocząć... bo jeszcze pare dobrych tygodni przedemną...

ale powiem szczerze ze byłam bardzo zaskoczona różnicą usg 21 tyg a 25 tyg ... ooogooormna teraz nie dziwie się że taki skok wagi więc dziewczyny spokojnie fizjologia robi swoje w koncu musimy przybrać bo w naszych brzuchach intensywnie maleństwo rośnie...

Zuzulka88, eve90, aisa, Ejrene, majeczka87, nowatorka, jusella, nowa!, Smile, Agaax, Malwinaa, stokrotka2013, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, daj znać czy kasztanowiec pomaga :)

Nowatorka, czasami sama masuję :) może faktycznie zatrudnię M :D

eve90, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:43

Agness27 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Majeczka - dziękuję i ja za listę :)
    ja również polecam maść alantan - tania a dobra :)
    Kijanka gratuluję udanej wizyty! chyba czas przystopować:P

Przeraziłam się jak stanęłam dziś na wagę. Na początku ciąży niecałe 59, a dziś w południe 65,5 :( mam obawy co to będzie do końca...

Zuzulka88, majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.

a czemu odpada? nie zanurzasz się w tym tylko para na Ciebie leci ;) mi niejednokrotnie tylko to "siadanie" np. na jakieś wiaderko z gorącą wodą , że tak powiem uratowało tyłek ;)

eve90, jusella lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ryzykowałabym nasiadówki- jednak wszystko się nagrzewa od tej pary :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:51

eve90 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że czytałam, że nasiadówki są zabronione w ciąży.

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

Spróbuj pojeść kilka dni owoce żurawiny. Mi bardzo pomagały. Ewentualnie sok z żurawiny lub tabletki Żurawit.

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy o jakiej nasiadówce mówimy ;) pewnie taka na wrzątek tak, ale mi na gorącą wodę jakoś nie zaszkodziło tak samo jak i kąpiele. W pierwszym trymestrze gdyby nie to to bym zwariowała z bólu. Teraz już ostatecznie można brać furagine podobno. Ja już całe szczęście nie mam tego problemu.

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zum ( zapalenia ukladu moczowego) moglabym ksiazke napisac:
    - ostre - wiztya u lekarza- antybiotyk- boli jak jaasna cholera , moze doprowadzic do krwinkomoczu itd.
    - przewlekle- ja biore urinal praktycznie codzinnie, dzieki bogu nie mialam zaostrzenia w ostatnich miesiacach wtedy zostaje furagin ( niezalecany w 1,3 trymetrze) lub antybiotyk nie wiem jak palin :/

Nasiaduwek nie robie bo mi nie pomagaja wrecz przeciwnie, zawsze cieple skarpety i zawsze 2 l wody ZAWSZE, mamy schize z mezem wieczorem zawsze oitr w nocy sie budze i tez pije... Niestety indukuje to czeste wizyty w toalecie ale przy ajmniej nie boli.
    Tyle moge sie podzielic z wlasnych doswiadczen.

Po ciazy polecam szczepionke doustna- urovacxom czy jakos tak.

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bóle łydek mnie pomaga rollmasaż :) wykonywałam pełne cykle przed ciążą a teraz zwyczajnie omijam brzuch :) działa cuda :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to idziemy z wagą łeb w łeb ;) ciesze się ze moglam komus pomoc w takim razie z tą wyprawką;)

kijanka faaajnie że maluszek zdrowy i dłuuugi;) bedzie miala nogi modelki;)

eve90 dziewczyno kochana nie mam pojecia... ale slyszalam ze ten zurawit i naprawde duzo wody pić.. ja tylko raz to mialam i to rok przed ciaza i wspominam to okrutnie nieprzyjemnie... masakra jakas.. a co mowi na to lekarz?

Zuzulka88, jusella, MirelS, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był Pan od remontu :) zaczynamy na początku kwietnia :D:D

Kupiłam sukienkę na święta za całe 8.50 :) http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/galeria/6945973/3#zdj5

Na zapalenie pęcherza - jeśli się ciągnie, nie ustępuje, bądź nie daj Bóg ślady krwi w moczu to koniecznie lekarz i antybiotyk!
    Ja jestem za nasiadówkami, nie musicie się zanurzać we wrzątku. W ciąży mam spokój, ale miewałam zapalenia wcześniej i żeby nie nasiadówki, to bym umarła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:01

Zuzulka88, jusella, MirelS, Pauli11, aisa, eve90, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Jusella, daj znać czy kasztanowiec pomaga :)

Nowatorka, czasami sama masuję :) może faktycznie zatrudnię M :D
    no samemu to ciezko. wazne zeby to byl masaz mocny tak jakby sie chcialo tam to wszystko wypchnac do gory :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Gagaga pytałam o magnez, gine mówiła że nie zaszkodzi brać, ale ona nie gwarantuje że pomoże. Biorę regularnie MagneB6, ale niestety łydki dalej dokuczają :/

a no właśnie - bo jak ja miałam skurcze łydek to mi pomogło. To trzymam kciuki, żeby Wam przeszło

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka- gratuluję :-)

Telashe- rollmasaż? A cóż to? I z czym się je?

Eve ostatnio z lekarzem miałam pogadankę na temat leków w ciąży i diety i jakoś tak na temat zapalenia pęcherza zeszło i mówił, że w tego typach infekcji zalecane są duże dawki wit C nawet 10 tabl jednorazowo dziennie- nie zaszkodzi bo Wit C jest rozpuszczalna w wodzie i po prostu ją się wysika i "czyści" drogi moczowe

Zuzulka88 mam maść- farmakolog mnie zapewniała, że można w ciąży. To "Maść kasztanowa " z GorVita 14 zł- posmarowałam i czuję ulgę- nie wiem czy faktycznie działa czy to efekt placebo :-)- ważne, że nie boli.
    Był też krem do nóg dla ciężarówek z Musteli ale cena zabójcza- ponad 50 zł - byłam skłonna ją kupić ale farmakolog nie polecała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:29

Zuzulka88, Agness27, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ