Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagaga u mnie tak jak u Zuzulki- magnez nie pomaga bo to nie są skurcze tylko taki ciągły ból. Podejrzenia były, że to problemy z krążeniem ale nie lekarz to wykluczył, przed ciążą też bolały a teraz się nasiliło
Chyba przejdę się do apteki bo coś mi świta, że w pierwszej ciąży używałam maści z kasztanowcaZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny niech wam ktos (maz) porobi masaze odprowadzajace lydek od kostek w kierunku kolan i robcie cwiczenia: nogi podparte troche uniesione i wykonujecie ruchy stopami w przod i w tyl. to wam poprawi krazenie
jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
ja po wizycie, mała 650 gram
:D:D dłuuga
spała w najlepsze rozciągnięta od jednego kolca biodrowego po drugi.. umiejętnie zasłaniając się rączkami...
Mamusia dostała ochrzan, że jej brzuch twardnieje a ja sobie latam w najlepsze... trochę mnie bolał ale bez przesady.. no więc leżę... już mnie nosi, oczywiście zwolnienie z pracy, bo jak stwierdziła te pare dni w domu widać że mi dobrze zrobiły.. generalnie mam nie przesadzać, nie latać ciągle , nie ćwiczyć jakoś szczególnie i w końcu wypocząć... bo jeszcze pare dobrych tygodni przedemną...
ale powiem szczerze ze byłam bardzo zaskoczona różnicą usg 21 tyg a 25 tyg ... ooogooormna teraz nie dziwie się że taki skok wagi więc dziewczyny spokojnie fizjologia robi swoje w koncu musimy przybrać bo w naszych brzuchach intensywnie maleństwo rośnie...
Zuzulka88, eve90, aisa, Ejrene, majeczka87, nowatorka, jusella, nowa!, Smile, Agaax, Malwinaa, stokrotka2013, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:43
Agness27 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
Majeczka - dziękuję i ja za listę
ja również polecam maść alantan - tania a dobra
Kijanka gratuluję udanej wizyty! chyba czas przystopować
Przeraziłam się jak stanęłam dziś na wagę. Na początku ciąży niecałe 59, a dziś w południe 65,5mam obawy co to będzie do końca...
Zuzulka88, majeczka87, jusella lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.
a czemu odpada? nie zanurzasz się w tym tylko para na Ciebie lecimi niejednokrotnie tylko to "siadanie" np. na jakieś wiaderko z gorącą wodą , że tak powiem uratowało tyłek
eve90, jusella lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.
Spróbuj pojeść kilka dni owoce żurawiny. Mi bardzo pomagały. Ewentualnie sok z żurawiny lub tabletki Żurawit.Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
zależy o jakiej nasiadówce mówimy
pewnie taka na wrzątek tak, ale mi na gorącą wodę jakoś nie zaszkodziło tak samo jak i kąpiele. W pierwszym trymestrze gdyby nie to to bym zwariowała z bólu. Teraz już ostatecznie można brać furagine podobno. Ja już całe szczęście nie mam tego problemu.
-
Zum ( zapalenia ukladu moczowego) moglabym ksiazke napisac:
- ostre - wiztya u lekarza- antybiotyk- boli jak jaasna cholera , moze doprowadzic do krwinkomoczu itd.
- przewlekle- ja biore urinal praktycznie codzinnie, dzieki bogu nie mialam zaostrzenia w ostatnich miesiacach wtedy zostaje furagin ( niezalecany w 1,3 trymetrze) lub antybiotyk nie wiem jak palin
Nasiaduwek nie robie bo mi nie pomagaja wrecz przeciwnie, zawsze cieple skarpety i zawsze 2 l wody ZAWSZE, mamy schize z mezem wieczorem zawsze oitr w nocy sie budze i tez pije... Niestety indukuje to czeste wizyty w toalecie ale przy ajmniej nie boli.
Tyle moge sie podzielic z wlasnych doswiadczen.
Po ciazy polecam szczepionke doustna- urovacxom czy jakos tak.Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
MirelS to idziemy z wagą łeb w łeb
ciesze się ze moglam komus pomoc w takim razie z tą wyprawką
kijanka faaajnie że maluszek zdrowy i dłuuugi;) bedzie miala nogi modelki;)
eve90 dziewczyno kochana nie mam pojecia... ale slyszalam ze ten zurawit i naprawde duzo wody pić.. ja tylko raz to mialam i to rok przed ciaza i wspominam to okrutnie nieprzyjemnie... masakra jakas.. a co mowi na to lekarz?Zuzulka88, jusella, MirelS, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Był Pan od remontu
zaczynamy na początku kwietnia
:D
Kupiłam sukienkę na święta za całe 8.50http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/galeria/6945973/3#zdj5
Na zapalenie pęcherza - jeśli się ciągnie, nie ustępuje, bądź nie daj Bóg ślady krwi w moczu to koniecznie lekarz i antybiotyk!
Ja jestem za nasiadówkami, nie musicie się zanurzać we wrzątku. W ciąży mam spokój, ale miewałam zapalenia wcześniej i żeby nie nasiadówki, to bym umarła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:01
Zuzulka88, jusella, MirelS, Pauli11, aisa, eve90, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Zuzulka88 wrote:Jusella, daj znać czy kasztanowiec pomaga
Nowatorka, czasami sama masujęmoże faktycznie zatrudnię M
Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuzulka88 wrote:Gagaga pytałam o magnez, gine mówiła że nie zaszkodzi brać, ale ona nie gwarantuje że pomoże. Biorę regularnie MagneB6, ale niestety łydki dalej dokuczają
a no właśnie - bo jak ja miałam skurcze łydek to mi pomogło. To trzymam kciuki, żeby Wam przeszłoZuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Kijanka- gratuluję
Telashe- rollmasaż? A cóż to? I z czym się je?
Eve ostatnio z lekarzem miałam pogadankę na temat leków w ciąży i diety i jakoś tak na temat zapalenia pęcherza zeszło i mówił, że w tego typach infekcji zalecane są duże dawki wit C nawet 10 tabl jednorazowo dziennie- nie zaszkodzi bo Wit C jest rozpuszczalna w wodzie i po prostu ją się wysika i "czyści" drogi moczowe
Zuzulka88 mam maść- farmakolog mnie zapewniała, że można w ciąży. To "Maść kasztanowa " z GorVita 14 zł- posmarowałam i czuję ulgę- nie wiem czy faktycznie działa czy to efekt placebo- ważne, że nie boli.
Był też krem do nóg dla ciężarówek z Musteli ale cena zabójcza- ponad 50 zł - byłam skłonna ją kupić ale farmakolog nie polecałaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:29
Zuzulka88, Agness27, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość