X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga pytałam o magnez, gine mówiła że nie zaszkodzi brać, ale ona nie gwarantuje że pomoże. Biorę regularnie MagneB6, ale niestety łydki dalej dokuczają :/

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile Mamo to ja to jedynie mi się z gazetą kojarzy :-) w pierwszej ciąży to był taki mój "Internet" i prenumerowałam

Zuzulka88, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga u mnie tak jak u Zuzulki- magnez nie pomaga bo to nie są skurcze tylko taki ciągły ból. Podejrzenia były, że to problemy z krążeniem ale nie lekarz to wykluczył, przed ciążą też bolały a teraz się nasiliło :-(
    Chyba przejdę się do apteki bo coś mi świta, że w pierwszej ciąży używałam maści z kasztanowca

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny niech wam ktos (maz) porobi masaze odprowadzajace lydek od kostek w kierunku kolan i robcie cwiczenia: nogi podparte troche uniesione i wykonujecie ruchy stopami w przod i w tyl. to wam poprawi krazenie

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, mała 650 gram :D:D:D dłuuga :P spała w najlepsze rozciągnięta od jednego kolca biodrowego po drugi.. umiejętnie zasłaniając się rączkami...

Mamusia dostała ochrzan, że jej brzuch twardnieje a ja sobie latam w najlepsze... trochę mnie bolał ale bez przesady.. no więc leżę... już mnie nosi, oczywiście zwolnienie z pracy, bo jak stwierdziła te pare dni w domu widać że mi dobrze zrobiły.. generalnie mam nie przesadzać, nie latać ciągle , nie ćwiczyć jakoś szczególnie i w końcu wypocząć... bo jeszcze pare dobrych tygodni przedemną...

ale powiem szczerze ze byłam bardzo zaskoczona różnicą usg 21 tyg a 25 tyg ... ooogooormna teraz nie dziwie się że taki skok wagi więc dziewczyny spokojnie fizjologia robi swoje w koncu musimy przybrać bo w naszych brzuchach intensywnie maleństwo rośnie...

Zuzulka88, eve90, aisa, Ejrene, majeczka87, nowatorka, jusella, nowa!, Smile, Agaax, Malwinaa, stokrotka2013, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, daj znać czy kasztanowiec pomaga :)

Nowatorka, czasami sama masuję :) może faktycznie zatrudnię M :D

eve90, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:43

Agness27 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Majeczka - dziękuję i ja za listę :)
    ja również polecam maść alantan - tania a dobra :)
    Kijanka gratuluję udanej wizyty! chyba czas przystopować:P

Przeraziłam się jak stanęłam dziś na wagę. Na początku ciąży niecałe 59, a dziś w południe 65,5 :( mam obawy co to będzie do końca...

Zuzulka88, majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny, co stosujecie na zapalenie pęcherza? Już mi się znudziło siedzieć w łazience, słyszałam o nasiadowce ale dla kobiet w ciąży to chyba odpada? Dodaje żurawinę do herbaty.. nie wiem co jeszcze, a powraca mi to co jakiś czas w ciazy.

a czemu odpada? nie zanurzasz się w tym tylko para na Ciebie leci ;) mi niejednokrotnie tylko to "siadanie" np. na jakieś wiaderko z gorącą wodą , że tak powiem uratowało tyłek ;)

eve90, jusella lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ryzykowałabym nasiadówki- jednak wszystko się nagrzewa od tej pary :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:51

eve90 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że czytałam, że nasiadówki są zabronione w ciąży.

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

Spróbuj pojeść kilka dni owoce żurawiny. Mi bardzo pomagały. Ewentualnie sok z żurawiny lub tabletki Żurawit.

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy o jakiej nasiadówce mówimy ;) pewnie taka na wrzątek tak, ale mi na gorącą wodę jakoś nie zaszkodziło tak samo jak i kąpiele. W pierwszym trymestrze gdyby nie to to bym zwariowała z bólu. Teraz już ostatecznie można brać furagine podobno. Ja już całe szczęście nie mam tego problemu.

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zum ( zapalenia ukladu moczowego) moglabym ksiazke napisac:
    - ostre - wiztya u lekarza- antybiotyk- boli jak jaasna cholera , moze doprowadzic do krwinkomoczu itd.
    - przewlekle- ja biore urinal praktycznie codzinnie, dzieki bogu nie mialam zaostrzenia w ostatnich miesiacach wtedy zostaje furagin ( niezalecany w 1,3 trymetrze) lub antybiotyk nie wiem jak palin :/

Nasiaduwek nie robie bo mi nie pomagaja wrecz przeciwnie, zawsze cieple skarpety i zawsze 2 l wody ZAWSZE, mamy schize z mezem wieczorem zawsze oitr w nocy sie budze i tez pije... Niestety indukuje to czeste wizyty w toalecie ale przy ajmniej nie boli.
    Tyle moge sie podzielic z wlasnych doswiadczen.

Po ciazy polecam szczepionke doustna- urovacxom czy jakos tak.

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bóle łydek mnie pomaga rollmasaż :) wykonywałam pełne cykle przed ciążą a teraz zwyczajnie omijam brzuch :) działa cuda :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to idziemy z wagą łeb w łeb ;) ciesze się ze moglam komus pomoc w takim razie z tą wyprawką;)

kijanka faaajnie że maluszek zdrowy i dłuuugi;) bedzie miala nogi modelki;)

eve90 dziewczyno kochana nie mam pojecia... ale slyszalam ze ten zurawit i naprawde duzo wody pić.. ja tylko raz to mialam i to rok przed ciaza i wspominam to okrutnie nieprzyjemnie... masakra jakas.. a co mowi na to lekarz?

Zuzulka88, jusella, MirelS, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był Pan od remontu :) zaczynamy na początku kwietnia :D:D

Kupiłam sukienkę na święta za całe 8.50 :) http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/galeria/6945973/3#zdj5

Na zapalenie pęcherza - jeśli się ciągnie, nie ustępuje, bądź nie daj Bóg ślady krwi w moczu to koniecznie lekarz i antybiotyk!
    Ja jestem za nasiadówkami, nie musicie się zanurzać we wrzątku. W ciąży mam spokój, ale miewałam zapalenia wcześniej i żeby nie nasiadówki, to bym umarła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:01

Zuzulka88, jusella, MirelS, Pauli11, aisa, eve90, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Jusella, daj znać czy kasztanowiec pomaga :)

Nowatorka, czasami sama masuję :) może faktycznie zatrudnię M :D
    no samemu to ciezko. wazne zeby to byl masaz mocny tak jakby sie chcialo tam to wszystko wypchnac do gory :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Gagaga pytałam o magnez, gine mówiła że nie zaszkodzi brać, ale ona nie gwarantuje że pomoże. Biorę regularnie MagneB6, ale niestety łydki dalej dokuczają :/

a no właśnie - bo jak ja miałam skurcze łydek to mi pomogło. To trzymam kciuki, żeby Wam przeszło

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka- gratuluję :-)

Telashe- rollmasaż? A cóż to? I z czym się je?

Eve ostatnio z lekarzem miałam pogadankę na temat leków w ciąży i diety i jakoś tak na temat zapalenia pęcherza zeszło i mówił, że w tego typach infekcji zalecane są duże dawki wit C nawet 10 tabl jednorazowo dziennie- nie zaszkodzi bo Wit C jest rozpuszczalna w wodzie i po prostu ją się wysika i "czyści" drogi moczowe

Zuzulka88 mam maść- farmakolog mnie zapewniała, że można w ciąży. To "Maść kasztanowa " z GorVita 14 zł- posmarowałam i czuję ulgę- nie wiem czy faktycznie działa czy to efekt placebo :-)- ważne, że nie boli.
    Był też krem do nóg dla ciężarówek z Musteli ale cena zabójcza- ponad 50 zł - byłam skłonna ją kupić ale farmakolog nie polecała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:29

Zuzulka88, Agness27, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ