X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę do Damiana i to jest normalne że ludzie przepuszczają kobietę w ciąży i pielęgniarki biorą poza kolejnością...

Moja ma czasami mniej aktywne dni ale jak kopie to jest ok :)

jusella, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli u nas też problem z imieniem dla dziewczynki. Miał być chłopiec i imię Wojtek, a jednak okazała się dziewczynka :)

Zuzulka88, Agness27, Pauli11 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi znajomi też mają dziewczynkę i jak się wchodzi na temat imienia to dochodzi do kłótni :D Dobrze że mają czas do czerwca :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka u mnie Szymonek czasami cały dzień się nie "odzywa" i się martwię a na drugi dzień rozrabia jakby szaleju się najadł i wtedy mam go czasami dosyć bo już niezłe kopniaki potrafi "sprzedać" i niektóre naprawdę bolą.

A z tym traktowaniem kobiet w ciąży to porażka. Ludzie coraz bardziej nieczuli są. Mnie ostatnio babsko w Rossmannie ciśnienie podniosło- przy każdej kasie tabliczka jak wół z informacją że kobiety w ciąży bez kolejki no i chciałam skorzystać z tego przywileju bo źle się poczułam to skomentowała pipa jedną to tekstem "dupy dawała a teraz pcha się bez kolejki". Gdyby nie to, że słabo mi było to przysięgam dostałaby w twarz.

Zuzulka88, stokrotka2013, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama fakt, ja też muszę zakupić jakąś komodę dla maleństwa, bo szafy już pękają w szwach hehe :D
    Milcia, o jak ja bym chciała usłyszeć na połówkowych, że to jednak dziewczynka :D Już pomijam fakt, że wszystkie zakupione przeze mnie ciuszki są na chłopczyka- z radością zaczęłabym poszukiwania dla dziewczynki :P
    U nas każda rozmowa o imieniu kończy się awanturą :P Póki co odłożyłam temat na później :P

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 mnie z imieniem "natchnęło" w środku nocy i oczywiście nie wytrzymałam do rana i Tatuśka obudziłam skomentował to tak: "może być Szymon" i dalej spał. Myślałam, że mnie zbył tą odpowiedzią ale rano zapytał "jak tam Szymonek" i tak zostało :-D

Zuzulka88, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to tak jak mój. Przyszedł do domu i tak ni z gruchy ni z pietruchy powiedział Natalia ładne imię i teraz mówi tak "Nasza Natalka" :)

jusella, Zuzulka88, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też miewa mniej aktywne dni. To normalne, ale zawsze jakoś mi z tyłu głowy siedzi, czy aby na pewno wszystko ok. Dzisiaj też już od południa się nie odzywa nic.

stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sytuacjach kiedy za długo nie daje znaku o sobie kładę się na prawym boku (czego Szymcio nie cierpi) i po chwili bancka zarobię żebym pozycję zmieniła - wredna matka jestem ale chyba lepsze to niż zamartwianie się

stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja w sytuacjach kiedy za długo nie daje znaku o sobie kładę się na prawym boku (czego Szymcio nie cierpi) i po chwili bancka zarobię żebym pozycję zmieniła - wredna matka jestem ale chyba lepsze to niż zamartwianie się

Też to robię! Ale ja na lewym i troszkę na brzuszku. Zaraz jak mnie nie walnie....

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluszki miewaja mniej aktywne dni ?
    U mnie dziś synuś mniej aktywny i się martwię :(czy wszystko jest ok :/

A wiecie co mi ostatnio baby w laboratorium powiedziały jak zapytałam czy ciężarne mogą po za kolejka cytuję "ciąża to nie choroba" no i swoje trzeba odczekać.

Ale to bylo chamskie jak tak Ci powiedziały.
    U nas pod zabiegowym mega kolejki codziennie ale ciężarne,osoby starsze i dzieci do 6lat bez kolejki.
    No ja dzis tez weszłam bez pytania ludzi bo jak bym miała 2 godz czekać na wejście i potem kolejne 2 po glukozie to bym padla:(
    Ale nic nie gadali ze weszłam-a niech by spróbowali:)
    Swoich praw trzeba pilnować bo tak to by nikt nie puścił..
    Coraz większe chamstwo sie szerzy...:(

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do leżenia to powinno sie spać ba lewym boku ale mi i tak wygodniej na prawym:)
    Przed ciąża to często na brzuchu spalam ale teraz nie da rady...

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Wiola90 a gdzie kupujesz ta odżywkę golden rosę i ul kosztuje?:)
    Ja kupuje na stoisku golden rose w galerii, cena ok 12 zł.
    A tu analiza :) http://www.srokao.pl/2015/03/black-diamond-odzywka-do-paznokci-ktora.html

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się na plecach i po dłuższej chwili się odezwał na początku leniwie a później już konkretnie <3 a mi od razu lepiej :)

Pewnie dziecko się pospalo i rośnie :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja kupuje na stoisku golden rose w galerii, cena ok 12 zł.
    A tu analiza :) http://www.srokao.pl/2015/03/black-diamond-odzywka-do-paznokci-ktora.html

A w rosmanie taka można dostać albo cos podobnego?:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Położyłam się na plecach i po dłuższej chwili się odezwał na początku leniwie a później już konkretnie <3 a mi od razu lepiej :)

Pewnie dziecko się pospalo i rośnie :)

Podobno jak się zje cos słodkiego to dziecko bardziej ruchliwe sie robi:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A w rosmanie taka można dostać albo cos podobnego?:))
    W rossmanie nie widziałam, myślę że prędzej w mniejszych drogeriach.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, jak poprzednio poszłam do laboratorium akurat po święcie 15 sierpnia i było mega dużo ludzi. Przede mną też dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i ja za nią, a przed nami z 20 osób. Ja jestem z tych, że jeśli się dobrze czuję, to się nie wychylam, bo wiem, jak ludzie reagują. No i tak stałyśmy oparte o ścianę, a przed nami multum moherów i każda na nas złowieszczym wzrokiem patrzyła, jakby nas chciały ostrzec: ani się ważcie wejść przed nami"... A innym razem jak byłam już w mniejszej kolejce, to byłam chyba 4 albo 5 i przyszedł starszy pan ok 75 lat. Usiadł koło mnie i mówi; a pani to teraz wchodzi, nie? I wychylił się na ludzi przede mną i dodał: bo pani to teraz w takim stanie się należy. No jakie było moje zdziwienie. Nikt nic starszemu panu nie powiedział, a ja weszłam bez czekania. Ale prawda taka, że ludzie to totalna znieczulica. Jak kasjer poprosi bez kolejki albo otworzy specjalnie kasę, to czuć złośliwy wzrok innych na plecach :/

No a tak z innej beczki, zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i poszło ponad 400 zł, ale już prawie wszystko do porodu i dla maleństwa mam, no i dla męża i starszej córki też :)

Zjadłam budyń z malinami... normalnie chodził za mną chyba od tygodnia i już się oprzeć nie mogłam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    W rossmanie nie widziałam, myślę że prędzej w mniejszych drogeriach.
    u mnie to są 2 rosmany i natura z drogerii..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Podobno jak się zje cos słodkiego to dziecko bardziej ruchliwe sie robi:)

U mnie to nie działa.
    Młody chyba słodyczy nie lubi bo wczoraj mnie Zmuliło po ciachu i dziś też po drożdzówce biegłam do wc zwrócić

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ