X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana :) mężus jedzie sobie za Warszawę i tak sobie z nim wstałam :)

U nas slonce pomału się chowa za chmury a na zewnątrz -1.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierwszeństwa to ja tez mialam ostatnio bardzo niemila sytyacje. Musiałam załatwić zaświadczenie z urzedu skarbowego a że teraz czas rozliczeń to ludzi multum. I odstałam swoje z 20 min (oczywiscie nikt nie przepuscił) po czym okazało się, że to nie okienko :0 wiec pani powiedziała, żebym podeszla do innego bo ona sie tym nie zajmuje, ale zebym nie stala od nowa w tej kolejce. No to widząc,że od tego okienka ktos akurat odszedł, podchodze i załatwiam co mam załatwic. Jakie szumy i gadki się zaczęły z tyłu to masakra. Mąż powiedział do jakiejs, czy nie słyszała, ze w ciązy w urzedach kobiety mają pierwszenstwo? A ona zaczeła cos tam marudzic, że ciąza to nie choroba, że ona w dwóch była... masakra. Pan w okienku tylko powiedział, żeby sie słuchac i sie nie przejmować,czyli pierwszenstwo jest. Ale ludzie nie zwracają na to uwagi...

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i dlatego w urzędach powinny być numerki i numerki uprzywilejowane tak jak my mamy w urzędzie dzielnicy.

nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88, ada89 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli my też chcieliśmy od początku drugą dziewczynkę :) Ale do 20 tygodnia byliśmy przekonani, że jest chłopiec, bo tak nam dwóch lekarzy powiedziało. A potem zmiana i teraz na bank jest dziewczynka :)

Maka z tym kościołem to masz rację. Moi dziadkowie mimo że z rodzicami jadą samochodem i mają jakieś 5 minut drogi, to chcą być zawiezieni pół godziny wcześniej. A jak widzę takich staruszków, co na ostatnią chwilę przychodzą albo jak już się msza zacznie i potem krążą i jeszcze się o ludzi na brzegach specjalnie ocierają, to mnie krew zalewa. Przecież mogą wyjść wcześniej, ale po co, jak "im się należy".

jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Agaax w nocy mi się przypomniało, że na bolące lub puchnące nogi dobra jest kapusta. Liście kapuchy (najlepiej takiej z lodówki) trochę rozbić trzeba tłuczkiem do mięsa i okład z tego zrobić - najlepiej delikatnie owinąć bandażem. Jak takie fajne zimne są to ulga momentalna. Takie okłady pomagają też później przy karmieniu jak zapalenie piersi się przyplącze - mnie kilka razy uratowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:34

eve90, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek :)

Narazie piękne slonce to się gapie w okno synek w soboty z rana jakos tak wyjątkowo mocniej sprzedaje kopniaki i ciosy :)

Dzisiaj sobota, właściwie zeby nie urodziny u kolegi mojego M to dla mnie dzień jak co dzien ostatnio :P
    Szczerze mówiąc to dawno nie miałam takiego parcia zeby sie wystroic i pięknie ubrać :)
    Tylko jak tu przetrwać i wytrzymać jak tak szybko wszystko mnie męczy ;)

Miłej soboty wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:42

majeczka87, Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Agnes a jaka farba malowalas łóżeczko?
    Ja też chciałam przemalowac bo mam drewniane a mąż powiedział że nie bo wszystkie farby są szkodliwe a i dziecko jak podrosnie to zawsze podgryza ramę od łóżeczka.... No w sumie z tym gryzieniem to się zgodzę, ale może jest jakaś specjalna farba?

Dziewczyny czy możecie pokazać swoje zdjęcia usg jak widać płeć? :-)

to jest farba dekoral-emalia akrylowa do drewna i metalu.szybko schnie i to jest farba specjalna do malowania zabawek dzieciecyvh .20 pare zł płacilismy za puszke 0,5 l
    Też chcieliśmy odswiezyc łóżeczko po córce i zaleta tej farby jest ze nie śmierdzi :)

Zuzulka88, jusella, basia7777 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    P.S Jest jakaś tabelka z linkami? Gdzie ją mogę znaleźć?;)
    Strona 22, post Ejrene

julietta139 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie piękne słońce, wiosna w pełni. Tulipany przebiły się jakiś czas temu, z dnia na dzień widać jak idą ;)

Udanego weekendu :)

Zuzulka88, jusella, eve90, Telashe, figaa, Agaax lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link to tabelek ze str 22

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę;) ruszam na jakieś zakupy, potem może jakiś obiad z M i tak przetrwać kolejny dzień, byle do lipca;);)
    Dziękuję za "doprowadzenie" mnie do tabelki, wieczorem biorę się za przeglądanie linków;)
    Słonecznej soboty wam życzę;)

Zuzulka88, jusella, aisa lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :) u nas wiosenne porządki :)
    ślubny uznał że czas najwyższy więc on się krząta a ja piję kawę ;) do czasu... dziewczyny, co myślicie o pomyśle urlopu (3dni) we wrześniu?

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Obudziłam się w nocy myśląc jaki miałam piękny sen... byłam w ciąży. Dopiero poduszka ciążowa mi uświadomiła, że ja w ciąży jestem :-)

Zuzulka88, Ejrene, aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam taki przebojów z pierwszeństwem. Tylko pozytywne historie.

Telashe ja będę we wrześniu probowac chrzciny zorganizować :-) ale wczoraj miałam doła bo czuję się zamknięta w domu i mąż obiecal mi wyjazd. Nawet dziś mielismy nad morze jechać ale spadł śnieg.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o urlopie we wrześniu lub październiku. Chcemy wyskoczyć do Trójmiasta na weekend lub właśnie na 3dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:39

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my myśleliśmy o krynicy zdrój, celem spacerów i odpoczynku od wszystkich ;) zastanawiam się tylko czy to nie za wcześnie zważywszy na to że jestem jedynym kierowcą w domu

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Sprzątam dziś na raty, jakoś nie mogę się do tego zabrać :P
    A mam pytanko- czy Wy też oddychacie buzią? Niby nos mam drożny ale często się łapię na tym że oddycham przez usta :/

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ponażekałam dziś na pogodę z rana i teraz jak słonko świeci to jest tak ciepło że w samej bluzie można chodzić :)

Tak więc dziś rozpoczynam sezon suszenia prania na dworze :)

My wyjazd w tym roku raczej odpuścimy, może gdxieś na weekend ale na razie o tym nie myślę.

Mąż walczy z płytkami w kuchni i wszedzie jest tak brudno, mnustwo pyłu że na razie odpuszczam jakiekolwiek sprzątanie dziś :/

Zuza z tym oddychaniem też tak mam ;) czasem mam wrażenie że przez nos poprostu za mało powietrza sobie dostarczam.

A muszę zamówić okap do kuchni, zna się ktoraś na tym i podpowie na co zwracać uwagę przy wyborze ?

Zuzulka88, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

My na krótkie wakacje chcemy pojechać jeszcze z brzuszkiem. Póki co żadnych planów, na razie tylko obserwujemy last minute.

Ja dziewczyny jeżdżę pociągami do pracy codziennie. Zwykle wracam o takich porach, że jest w miarę pusto i spokojnie mogę usiąść. Któregoś dnia poszłam po pracy na małe zakupy i wsiadłam do pociągu jakieś 2 godziny później. Ciężko było się do niego wbić, duszno i oczywiście musiałam stać. Wszyscy głowy w telefonach i gazetach... Fart, że dobrze się czułam, bo jakby mi się gorzej zrobiło, to bym się tam przewróciła. Po tej sytuacji i kilku innych w metrze zamówiłam sobie taką plakietkę.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed10bc35522.jpg

Zuzulka88, majeczka87, jusella, eve90, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w sobotni poranek :)

U nas jak cały tydzien był słoneczny i ciepły tak weekend szaro-bury. Mam nadzieje ze jak pojedzimy na swieta do Polski to będzie ładnie :)

Co do wyjazdów to my we wrzesniu chcielibyśmy ruszyć do Polski z maleństwem. Też wstępnie planujemy chrzest wtedy wałaśnie.
    Co do wakcji to myslimy zeby wyskoczyc jakos w grudniu albo w styczniu na jakas ciepla wyspe kanaryjska i troche odpocząć. Ale wszytko jest uzaleznione od tego jakie to nasze maleństwo bedzie. Jak sie zgramy w tej naszej małej rodzince :)

Burza mózgów nad imieniem trwa :)

Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ