Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pierwszeństwa to ja tez mialam ostatnio bardzo niemila sytyacje. Musiałam załatwić zaświadczenie z urzedu skarbowego a że teraz czas rozliczeń to ludzi multum. I odstałam swoje z 20 min (oczywiscie nikt nie przepuscił) po czym okazało się, że to nie okienko :0 wiec pani powiedziała, żebym podeszla do innego bo ona sie tym nie zajmuje, ale zebym nie stala od nowa w tej kolejce. No to widząc,że od tego okienka ktos akurat odszedł, podchodze i załatwiam co mam załatwic. Jakie szumy i gadki się zaczęły z tyłu to masakra. Mąż powiedział do jakiejs, czy nie słyszała, ze w ciązy w urzedach kobiety mają pierwszenstwo? A ona zaczeła cos tam marudzic, że ciąza to nie choroba, że ona w dwóch była... masakra. Pan w okienku tylko powiedział, żeby sie słuchac i sie nie przejmować,czyli pierwszenstwo jest. Ale ludzie nie zwracają na to uwagi...
jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Pauli my też chcieliśmy od początku drugą dziewczynkę
Ale do 20 tygodnia byliśmy przekonani, że jest chłopiec, bo tak nam dwóch lekarzy powiedziało. A potem zmiana i teraz na bank jest dziewczynka
Maka z tym kościołem to masz rację. Moi dziadkowie mimo że z rodzicami jadą samochodem i mają jakieś 5 minut drogi, to chcą być zawiezieni pół godziny wcześniej. A jak widzę takich staruszków, co na ostatnią chwilę przychodzą albo jak już się msza zacznie i potem krążą i jeszcze się o ludzi na brzegach specjalnie ocierają, to mnie krew zalewa. Przecież mogą wyjść wcześniej, ale po co, jak "im się należy".jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Agaax w nocy mi się przypomniało, że na bolące lub puchnące nogi dobra jest kapusta. Liście kapuchy (najlepiej takiej z lodówki) trochę rozbić trzeba tłuczkiem do mięsa i okład z tego zrobić - najlepiej delikatnie owinąć bandażem. Jak takie fajne zimne są to ulga momentalna. Takie okłady pomagają też później przy karmieniu jak zapalenie piersi się przyplącze - mnie kilka razy uratowały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:34
eve90, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość
-
Witam w sobotni poranek
Narazie piękne slonce to się gapie w okno synek w soboty z rana jakos tak wyjątkowo mocniej sprzedaje kopniaki i ciosy
Dzisiaj sobota, właściwie zeby nie urodziny u kolegi mojego M to dla mnie dzień jak co dzien ostatnio
Szczerze mówiąc to dawno nie miałam takiego parcia zeby sie wystroic i pięknie ubrać
Tylko jak tu przetrwać i wytrzymać jak tak szybko wszystko mnie męczy
Miłej soboty wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:42
majeczka87, Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość
-
basia7777 wrote:Agnes a jaka farba malowalas łóżeczko?
Ja też chciałam przemalowac bo mam drewniane a mąż powiedział że nie bo wszystkie farby są szkodliwe a i dziecko jak podrosnie to zawsze podgryza ramę od łóżeczka.... No w sumie z tym gryzieniem to się zgodzę, ale może jest jakaś specjalna farba?
Dziewczyny czy możecie pokazać swoje zdjęcia usg jak widać płeć?
to jest farba dekoral-emalia akrylowa do drewna i metalu.szybko schnie i to jest farba specjalna do malowania zabawek dzieciecyvh .20 pare zł płacilismy za puszke 0,5 l
Też chcieliśmy odswiezyc łóżeczko po córce i zaleta tej farby jest ze nie śmierdziZuzulka88, jusella, basia7777 lubią tę wiadomość
-
Witam się w sobotę
ruszam na jakieś zakupy, potem może jakiś obiad z M i tak przetrwać kolejny dzień, byle do lipca;)
Dziękuję za "doprowadzenie" mnie do tabelki, wieczorem biorę się za przeglądanie linków;)
Słonecznej soboty wam życzęZuzulka88, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam taki przebojów z pierwszeństwem. Tylko pozytywne historie.
Telashe ja będę we wrześniu probowac chrzciny zorganizowaćale wczoraj miałam doła bo czuję się zamknięta w domu i mąż obiecal mi wyjazd. Nawet dziś mielismy nad morze jechać ale spadł śnieg.
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Ponażekałam dziś na pogodę z rana i teraz jak słonko świeci to jest tak ciepło że w samej bluzie można chodzić
Tak więc dziś rozpoczynam sezon suszenia prania na dworze
My wyjazd w tym roku raczej odpuścimy, może gdxieś na weekend ale na razie o tym nie myślę.
Mąż walczy z płytkami w kuchni i wszedzie jest tak brudno, mnustwo pyłu że na razie odpuszczam jakiekolwiek sprzątanie dziś
Zuza z tym oddychaniem też tak mamczasem mam wrażenie że przez nos poprostu za mało powietrza sobie dostarczam.
A muszę zamówić okap do kuchni, zna się ktoraś na tym i podpowie na co zwracać uwagę przy wyborze ?
Zuzulka88, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
My na krótkie wakacje chcemy pojechać jeszcze z brzuszkiem. Póki co żadnych planów, na razie tylko obserwujemy last minute.
Ja dziewczyny jeżdżę pociągami do pracy codziennie. Zwykle wracam o takich porach, że jest w miarę pusto i spokojnie mogę usiąść. Któregoś dnia poszłam po pracy na małe zakupy i wsiadłam do pociągu jakieś 2 godziny później. Ciężko było się do niego wbić, duszno i oczywiście musiałam stać. Wszyscy głowy w telefonach i gazetach... Fart, że dobrze się czułam, bo jakby mi się gorzej zrobiło, to bym się tam przewróciła. Po tej sytuacji i kilku innych w metrze zamówiłam sobie taką plakietkę.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed10bc35522.jpgZuzulka88, majeczka87, jusella, eve90, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam sie i ja w sobotni poranek
U nas jak cały tydzien był słoneczny i ciepły tak weekend szaro-bury. Mam nadzieje ze jak pojedzimy na swieta do Polski to będzie ładnie
Co do wyjazdów to my we wrzesniu chcielibyśmy ruszyć do Polski z maleństwem. Też wstępnie planujemy chrzest wtedy wałaśnie.
Co do wakcji to myslimy zeby wyskoczyc jakos w grudniu albo w styczniu na jakas ciepla wyspe kanaryjska i troche odpocząć. Ale wszytko jest uzaleznione od tego jakie to nasze maleństwo bedzie. Jak sie zgramy w tej naszej małej rodzince
Burza mózgów nad imieniem trwa
Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27