X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana :) mężus jedzie sobie za Warszawę i tak sobie z nim wstałam :)

U nas slonce pomału się chowa za chmury a na zewnątrz -1.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierwszeństwa to ja tez mialam ostatnio bardzo niemila sytyacje. Musiałam załatwić zaświadczenie z urzedu skarbowego a że teraz czas rozliczeń to ludzi multum. I odstałam swoje z 20 min (oczywiscie nikt nie przepuscił) po czym okazało się, że to nie okienko :0 wiec pani powiedziała, żebym podeszla do innego bo ona sie tym nie zajmuje, ale zebym nie stala od nowa w tej kolejce. No to widząc,że od tego okienka ktos akurat odszedł, podchodze i załatwiam co mam załatwic. Jakie szumy i gadki się zaczęły z tyłu to masakra. Mąż powiedział do jakiejs, czy nie słyszała, ze w ciązy w urzedach kobiety mają pierwszenstwo? A ona zaczeła cos tam marudzic, że ciąza to nie choroba, że ona w dwóch była... masakra. Pan w okienku tylko powiedział, żeby sie słuchac i sie nie przejmować,czyli pierwszenstwo jest. Ale ludzie nie zwracają na to uwagi...

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i dlatego w urzędach powinny być numerki i numerki uprzywilejowane tak jak my mamy w urzędzie dzielnicy.

nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88, ada89 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli my też chcieliśmy od początku drugą dziewczynkę :) Ale do 20 tygodnia byliśmy przekonani, że jest chłopiec, bo tak nam dwóch lekarzy powiedziało. A potem zmiana i teraz na bank jest dziewczynka :)

Maka z tym kościołem to masz rację. Moi dziadkowie mimo że z rodzicami jadą samochodem i mają jakieś 5 minut drogi, to chcą być zawiezieni pół godziny wcześniej. A jak widzę takich staruszków, co na ostatnią chwilę przychodzą albo jak już się msza zacznie i potem krążą i jeszcze się o ludzi na brzegach specjalnie ocierają, to mnie krew zalewa. Przecież mogą wyjść wcześniej, ale po co, jak "im się należy".

jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Agaax w nocy mi się przypomniało, że na bolące lub puchnące nogi dobra jest kapusta. Liście kapuchy (najlepiej takiej z lodówki) trochę rozbić trzeba tłuczkiem do mięsa i okład z tego zrobić - najlepiej delikatnie owinąć bandażem. Jak takie fajne zimne są to ulga momentalna. Takie okłady pomagają też później przy karmieniu jak zapalenie piersi się przyplącze - mnie kilka razy uratowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:34

eve90, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek :)

Narazie piękne slonce to się gapie w okno synek w soboty z rana jakos tak wyjątkowo mocniej sprzedaje kopniaki i ciosy :)

Dzisiaj sobota, właściwie zeby nie urodziny u kolegi mojego M to dla mnie dzień jak co dzien ostatnio :P
    Szczerze mówiąc to dawno nie miałam takiego parcia zeby sie wystroic i pięknie ubrać :)
    Tylko jak tu przetrwać i wytrzymać jak tak szybko wszystko mnie męczy ;)

Miłej soboty wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:42

majeczka87, Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Agnes a jaka farba malowalas łóżeczko?
    Ja też chciałam przemalowac bo mam drewniane a mąż powiedział że nie bo wszystkie farby są szkodliwe a i dziecko jak podrosnie to zawsze podgryza ramę od łóżeczka.... No w sumie z tym gryzieniem to się zgodzę, ale może jest jakaś specjalna farba?

Dziewczyny czy możecie pokazać swoje zdjęcia usg jak widać płeć? :-)

to jest farba dekoral-emalia akrylowa do drewna i metalu.szybko schnie i to jest farba specjalna do malowania zabawek dzieciecyvh .20 pare zł płacilismy za puszke 0,5 l
    Też chcieliśmy odswiezyc łóżeczko po córce i zaleta tej farby jest ze nie śmierdzi :)

Zuzulka88, jusella, basia7777 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    P.S Jest jakaś tabelka z linkami? Gdzie ją mogę znaleźć?;)
    Strona 22, post Ejrene

julietta139 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie piękne słońce, wiosna w pełni. Tulipany przebiły się jakiś czas temu, z dnia na dzień widać jak idą ;)

Udanego weekendu :)

Zuzulka88, jusella, eve90, Telashe, figaa, Agaax lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link to tabelek ze str 22

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę;) ruszam na jakieś zakupy, potem może jakiś obiad z M i tak przetrwać kolejny dzień, byle do lipca;);)
    Dziękuję za "doprowadzenie" mnie do tabelki, wieczorem biorę się za przeglądanie linków;)
    Słonecznej soboty wam życzę;)

Zuzulka88, jusella, aisa lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :) u nas wiosenne porządki :)
    ślubny uznał że czas najwyższy więc on się krząta a ja piję kawę ;) do czasu... dziewczyny, co myślicie o pomyśle urlopu (3dni) we wrześniu?

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Obudziłam się w nocy myśląc jaki miałam piękny sen... byłam w ciąży. Dopiero poduszka ciążowa mi uświadomiła, że ja w ciąży jestem :-)

Zuzulka88, Ejrene, aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam taki przebojów z pierwszeństwem. Tylko pozytywne historie.

Telashe ja będę we wrześniu probowac chrzciny zorganizować :-) ale wczoraj miałam doła bo czuję się zamknięta w domu i mąż obiecal mi wyjazd. Nawet dziś mielismy nad morze jechać ale spadł śnieg.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o urlopie we wrześniu lub październiku. Chcemy wyskoczyć do Trójmiasta na weekend lub właśnie na 3dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:39

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my myśleliśmy o krynicy zdrój, celem spacerów i odpoczynku od wszystkich ;) zastanawiam się tylko czy to nie za wcześnie zważywszy na to że jestem jedynym kierowcą w domu

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Sprzątam dziś na raty, jakoś nie mogę się do tego zabrać :P
    A mam pytanko- czy Wy też oddychacie buzią? Niby nos mam drożny ale często się łapię na tym że oddycham przez usta :/

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ponażekałam dziś na pogodę z rana i teraz jak słonko świeci to jest tak ciepło że w samej bluzie można chodzić :)

Tak więc dziś rozpoczynam sezon suszenia prania na dworze :)

My wyjazd w tym roku raczej odpuścimy, może gdxieś na weekend ale na razie o tym nie myślę.

Mąż walczy z płytkami w kuchni i wszedzie jest tak brudno, mnustwo pyłu że na razie odpuszczam jakiekolwiek sprzątanie dziś :/

Zuza z tym oddychaniem też tak mam ;) czasem mam wrażenie że przez nos poprostu za mało powietrza sobie dostarczam.

A muszę zamówić okap do kuchni, zna się ktoraś na tym i podpowie na co zwracać uwagę przy wyborze ?

Zuzulka88, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

My na krótkie wakacje chcemy pojechać jeszcze z brzuszkiem. Póki co żadnych planów, na razie tylko obserwujemy last minute.

Ja dziewczyny jeżdżę pociągami do pracy codziennie. Zwykle wracam o takich porach, że jest w miarę pusto i spokojnie mogę usiąść. Któregoś dnia poszłam po pracy na małe zakupy i wsiadłam do pociągu jakieś 2 godziny później. Ciężko było się do niego wbić, duszno i oczywiście musiałam stać. Wszyscy głowy w telefonach i gazetach... Fart, że dobrze się czułam, bo jakby mi się gorzej zrobiło, to bym się tam przewróciła. Po tej sytuacji i kilku innych w metrze zamówiłam sobie taką plakietkę.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed10bc35522.jpg

Zuzulka88, majeczka87, jusella, eve90, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w sobotni poranek :)

U nas jak cały tydzien był słoneczny i ciepły tak weekend szaro-bury. Mam nadzieje ze jak pojedzimy na swieta do Polski to będzie ładnie :)

Co do wyjazdów to my we wrzesniu chcielibyśmy ruszyć do Polski z maleństwem. Też wstępnie planujemy chrzest wtedy wałaśnie.
    Co do wakcji to myslimy zeby wyskoczyc jakos w grudniu albo w styczniu na jakas ciepla wyspe kanaryjska i troche odpocząć. Ale wszytko jest uzaleznione od tego jakie to nasze maleństwo bedzie. Jak sie zgramy w tej naszej małej rodzince :)

Burza mózgów nad imieniem trwa :)

Zuzulka88, jusella, figaa, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ