Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Ja juz po usg połówkowym. I oficjalnie na 100% bedzie dziewczynka. Wszystko jest bardzo dobrze, serduszko, mózg wszystke organyMała ma juz 450 g i 24 cm. Sama nie wiem czy to duzo czy mało ? Gienkolog powiedziała ze dokłądnie w normie do wieku.
To połókowe bylo dla nas obojga wzruszające, jak lekarka powiedziała ze to będzie dziewczynka to tatuś malenstwa aż po chusteczke musiał siegęnaćuroczy bedzie córeczka tatusia
Teraz czas zacząć burze mózgów i wybrac imieBędzie trudny orzech do zgryzienia z imieniem. Dla chłopca miałąm upatrzone imię Leon, ale będzie wyczekana dziewczynka wiec trzeba będzie poszukac i wybrac coś wyjątkowego dla naszej ksiezniczki
Kasiulina, Agaax, kot_bury, eve90, jusella, Dalile, Telashe, majeczka87, aisa, stokrotka2013, nowatorka, Agness27, Naditta, Zuzulka88, Ejrene, renieczka, julietta139, _analiza lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Hej
Co do opryszczki to tak jak pisałyście, a z aptecznych maści to można stosować krem Erazaban (na ulotce pisze, że dla kobiet w ciąży może być stosowany), a co do odżywki z eveline, nie wiem jak to w ciąży, ale studiuje kosmetologię i na ćwiczeniach widziałam prywatne zdjęcia klientek po tej odżywce od naszej profesorki i już nigdy więcej jej nie tknę
U mnie masa idzie, + 10 kg, puchnę okropnie, nogi jak balony, nie mam kostek, nogi w pajączkach... uroki ciąży.
Jeszcze 2 tyg i L4, odliczam z niecierpliwością!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:22
eve90, Telashe, Zuzulka88, julietta139 lubią tę wiadomość
-
Pauli gratulacje
Nie wiem dlaczego ale jak o imieniu pisałaś, że chłopak miał być Leonem to mi od razu dla dziewczynki Lenka na myśl przyszła
Agaax dziś w PnŚ o buraku mówili, że jest "wszechstronny" i pomaga też odtruć organizm i pozbyć się nadmiaru wody, w sumie to wszystkie soki warzywne są dobre- może Tobie choć troszkę pomoże- oczywiście trzymam za to kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 15:42
Agaax, Pauli11, kot_bury, Telashe, eve90, aisa, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:jeśli masz na myśli kwestię postu to ciężarne mają od niego dyspensę. Poza tym pościć można na wiele sposobów. Jeśli to był sarkazm to przepraszam, wróciłam od teściów gdzie kobieta beton prowadzi wojnę religijną.
co do odżywki- ja jej nie stosuję, widziałam co potrafi zrobić z paznokciami
Nie to nie był sarkazm. To był zwykły żart. Przepraszam, jeśli ktoś mógł poczuć się urażony.Telashe, kot_bury, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Jusella Lena może i ładnie ale teraz to bardzo popularne imię
wśród naszych znajomych sa juz 3 Leny wiec my odpuścimy kolejna Lene
Ale mysle że bedzie fajnie wspólnie wybierac i poszukiwac imienia dla naszej małej księżniczkijusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Ejrene wrote:Naditta ale ta odżywka tylko doraźnie Ci pomoże bo ona " działa" puki smarujesz nią pazkokcie jak przesraniesz to przestanie działać.Też kiedyś czttałam artykół o tego typu odżywkach że to samo zło, bo tak naprawdę poprzez swój chemiczny skład speawia że pazkokcie muszą się brinić i robią się twardsze.
Ja wiem, ale chciałam choćby doraźnie pomoc swoim paznokciom, bo w pracy dużo rzeczy muszę robić rękami i codziennie miałam brzydkie połamane paznokcie. Były za miękkie. Odżywkę stosuje od tygodnia, już jest lepiej więc ja odstawiam bo wiem czy to grozi, sam kiedyś dużo o niej czytałam. Dużo złego.Ejrene lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Ja wiem, ale chciałam choćby doraźnie pomoc swoim paznokciom, bo w pracy dużo rzeczy muszę robić rękami i codziennie miałam brzydkie połamane paznokcie. Były za miękkie. Odżywkę stosuje od tygodnia, już jest lepiej więc ja odstawiam bo wiem czy to grozi, sam kiedyś dużo o niej czytałam. Dużo złego.
jusella lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe wrote:właśnie dlatego zaznaczyłam, że mogę być ciut przewrażliwiona dzisiaj i odebrać nie zgodnie z intencją
Spoko, właśnie dlatego dodaje emotikony do postów czasem,żeby było wiadomo że to żarcikjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Telashe niewiem jaki tam masz stosunek do tego, ja 3 tyg po tej nowennie zostałam wysłuchana i mam owoc tego w brzuchuuu;) Dalam pomysl a zrobisz wg wlasnej woli, wiadomo
Toz nie bede sie gniewac jak nie;)
Mój biedny kręgosłuuuuup.....Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Naditta wrote:Dziewczyny a jakie są ceny pieluch flanelowych w Polsce? Kupiłam wczoraj 5 szt za £6 i zastanawiam się jak to wypada w porównaniu do Polski.
Pytanie nr 2: wołowina w ciąży, można czy nie? Koleżanka mówiła, że lekarz jej nie pozwolił jeść wołowiny a to chyba dość wartościowe mięso? Mam zamiar zrobić lasagne jutro, bo zaprosiliśmy znajomych na kolacje. Bez wołowiny się nie obejdzie.
Pytanie nr 3: odzywka do paznokci eveline 8w1, można? Musiałam uratować swoje paznokcie, bo były okropnie miękkie po hybrydowe, ale jak smaruje ta odżywki to czuję ból przez chwilę
Co do pieluszek flanelowych to ja mam upatrzone na allegro 3,80/sz w sklepach ok 5zl lub drożej zalezy jaki sklep:)
Co do wolowiny to dziwię sie ze nie można.
W miesie jest dużo żelaza potrzebne nam brzuszkowym:)
Surowa na pewno odpada:)
Co do odzywki to ja jej używam i bardzo paznokcie ni pękają.no i sie nie zastanawiałam czy można w ciąży:))
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
w ciąży nie powinno się stosować odżywek z formaldehydem, a chyba wszystkie z eveline go zawierają. Wcześniej jej używałam raz na jakiś czas, ale teraz zmieniłam na golden rose bez tego świństwa.julietta139 wrote:P.S. Możecie podać linki do jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro z ubrankami, pieluszkami?
Ja zamówiłam sporo rzeczy od tego sprzedawcy w środę a dzisiaj już dostałam przesyłkę. Jestem zadowolona tylko 2 pieluchy tetrowe przysłali w innym wzorze, niż zamawiałam bo się skończyły, ale to drobiazgAgness27, Zuzulka88, jusella, julietta139, Agaax lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Pauli11 super Gratulacje Córci:))
U Nas dla dziewczynki mieliśmy Marcelinka ale będzie Wojtek:)
Wiola90 a gdzie kupujesz ta odżywkę golden rosę i ul kosztuje?
A My dzis pomalowalismy łóżeczko po córce:)
Jutro zobaczymy jak za dnia będzie wyglądało i czy nie będzie trzeba trzeciej warstwy klasc:)
a rano bylam na badaniach i robiłam nieszczesna krzywa cukrowa i 2 godz moment zleciało bo spotkałam koleżankę z pracy ktora byla u lekarza po przedłużenie zwolnienia bo ma problemy z kręgosłupem.
Myślałam ze będzie gorzej z ta krzywa ale dalam rade wytrzymać bo mogłam z cytrynka wypic-mega slodka lemoniada:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:43
Zuzulka88, Pauli11, jusella, aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
julietta
ja kupuje pieluchy od tych sprzedawców
http://allegro.pl/pielucha-flanelowa-druk-kolor-pieluszka-flanela-i6006751546.html
http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-60x80-tetra-pieluchy-tetrowe-hit-i6052182736.html
a ubranka
http://allegro.pl/pajac-pajacyk-rozpinany-wyprawka-roz-56-promocja-i5796269217.html
http://allegro.pl/body-krotki-rekaw-r-56-duzo-wzorow-piekne-kolory-i5650641341.html
i sporo kupiłam od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/pajacyk-pajac-dartomik-wyprawka-hit-cenowy-56-i5573722617.html
ja zaraz kończę prasowanie i wstawiam pranie. i tak w kółkojusella, eve90, julietta139 lubią tę wiadomość
-
Pauli gratuluję wizyty
Moja krzywa cukrowa jeszcze przede mną, w poniedziałek mam wizytę więc pewnie dostanę skierowanie
Muszę chyba przystopować z zakupem ciuszków, bo już w dwóch pudłach się nie mieszczą heheCzekam tylko aż zrobi się cieplej żeby wziąć się za pranie
Pauli11, jusella lubią tę wiadomość
-
Zuzulka ja na razie mam podzielone na rozmiary i są po siatkach popakowane
ale też już te siateczki się nie mieszczą w wielkiej torbie
Też czekam z praniem ale nie mamy jeszcze komody więc nawet nie ma gdzie powkładac później
jusella, Zuzulka88, julietta139 lubią tę wiadomość
-
Wiola90 wrote:w ciąży nie powinno się stosować odżywek z formaldehydem, a chyba wszystkie z eveline go zawierają. Wcześniej jej używałam raz na jakiś czas, ale teraz zmieniłam na golden rose bez tego świństwa.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074
Ja zamówiłam sporo rzeczy od tego sprzedawcy w środę a dzisiaj już dostałam przesyłkę. Jestem zadowolona tylko 2 pieluchy tetrowe przysłali w innym wzorze, niż zamawiałam bo się skończyły, ale to drobiazg
widzę ze z tej samej stronki zamawiałaś co ja chce zamówić))
Wiola90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wasze maluszki miewaja mniej aktywne dni ?
U mnie dziś synuś mniej aktywny i się martwię :(czy wszystko jest ok
A wiecie co mi ostatnio baby w laboratorium powiedziały jak zapytałam czy ciężarne mogą po za kolejka cytuję "ciąża to nie choroba" no i swoje trzeba odczekać.eve90 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)