Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Dzisiaj piateczek i długo wyczekiwana wizyta u fryzjera :) także odrosty na pół głowy zniknął! :)

Ejrene, aisa, jusella, majeczka87, Kasiulina, _analiza, Zuzulka88, nick nieaktualny, Karolajjn:), Maka, nowatorka, figaa, Telashe lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień :)

Jestem z siebie dumna :D nie z wymiotowałam i nie zemdlałam na glukozie :)
    Brawo Ty :)

U mnie też piękne słonko :)

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie musisz poprawiac moge byc Majewska hehe nic sie nie stalo przeciez;))))

Eve miłego spedzenia czasu u pani fryzjerki ;D szalej mała szalej ;)

Ejrene tez tak chce nie zygac i nie mdleć bo zaczelam bac sie tego badania normlnie.

jusella taki poranek to ja rozumiem! niech optymizm Cię nie opuszcza ;)

jusella, Zuzulka88, Ejrene, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Majewska ;-)

Przed chwilą się okazało, że Szymon nie lubi różowego- założyłam różową podkoszulkę i takiego grzmota dostałam, że mnie zgięło- biegiem zmieniłam koszulkę bo wolę nie ryzykować.

Kurcze mam totalnie wolny weekend (Pierworodny u taty swojego, Tatusiek zagramanicą) i nie wiem co z tym czasem zrobić :/

majeczka87, Zuzulka88, aisa, nick nieaktualny, figaa, eve90, Telashe lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leć do jakiejs kolezanki ;) korzystaj z wolnego czasu ;)

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z koleżankami to jest problem bo się po świecie porozjeżdżały a stacjonarne już plany mają :-(
    Ale nic- dziś sobie domowe spa zrobię a jutro coś wymyślę.
    Macie może jakieś przepisy jak się zrelaksować domowymi sposobami?

Zuzulka88, majeczka87, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie znowu dziś słonecznie :)
    Jeśli chodzi o mój brzuch to też muszę dalej stawać przy myciu naczyń :D No i przy ubieraniu butów oczywiście też już jest problem :P

Jusella mnie relaksują robótki ręczne, ale teraz nie mam na nie czasu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:33

majeczka87, aisa, jusella, figaa, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasta do zębów tylko wysuszy opryszczkę, cebula i czosnek mają działanie przeciwzapalne.

Mi brzuch najbardziej przeszkadza w wiązaniu butów. Co się przy tym ostękam to głowa mała. Zakupiłam długą łyżkę do butów, jednak nie ma ona funkcji wiązania ich :D a szkoda.

Kasiulina, Zuzulka88, aisa, niezapominajka, jusella, Maka, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Z koleżankami to jest problem bo się po świecie porozjeżdżały a stacjonarne już plany mają :-(
    Ja uwielbiam domowy peeling kawowy ! :)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje plany na weekend to wypad na miasto w babskim gronie, juz sie doczekac nie moge :)

_analiza, jusella, figaa, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

peeling ciala z fusow kawy, soli kamienej i zelu pod prysznic ;)

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się piątkowo - cudowna dziś pogoda, aż chce się żyć :)

Wpadły mi dodatkowe pieniądze i zamiast kupić sobie buty, to kupiłam Młodemu komplet wielorazowych pieluszek... a niech ma, jeszcze trochę w nich pochodzę, a nuż się okaże, że od razu wskoczę w sandały i nic nie trzeba kupować :)

majeczka87, Zuzulka88, Karolajjn:), jusella, Maka, _analiza, figaa, eve90, Ejrene lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe jak czyyalam to pomyslalam o Tobie: http://pompejanska.rosemaria.pl/2016/03/anna-uzdrowiona-z-nerwicy-natrect-i-lekow/#more-21524

f2wlanlihx9vcryh.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się i ja w piątek. Na zwolnieniu to jakoś piątek, niedziela czy wtorek nie ma dla mnie znaczenia, dzień podobny do dnia, weekend poznaję po ogromnej kolejce po chleb( jakby miała być zagłada i wszyscy bunkry uzupelniali;P) no i po mężu który w domu pojawia się przed 20;) u mnie, w centrum Polski pochmurno niestety, ale trzeba wyjść do ludzi;) już nie mogę doczekać się lipca, nie wiem jak wy, ale ja wariuję sama w domu;) jeszcze nic nie mogę kupić, bo czekam na remont żeby mieć gdzie wszystko pochować, więc to czekanie na lipiec się dłuży:(
    Nur bójcie się glukozy, ja wymiotowalam pół ciąży, nic nie jadłam i dałam radę, Mąż ze mną był i trochę mnie zagadał, byli ciężko ale do przeżycia;)
    P.S. Możecie podać linki do jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro z ubrankami, pieluszkami?

Zuzulka88, jusella, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki od wczoraj mam problemy z brzuszkiem - przestawia mi rzeczy na szafkach :-). Co chwilę o coś zawadzam- a to o kubek a to garnek. Jak chciałam sięgnąć po szklankę do szafki to przewrócił butelkę z wodą... i łapię się na tym, że próbuję go wciągnąć a tu się nie da :-D.
    Wasze brzuszki też takie niesforne?

mój mi nie przewraca nic ale łapie się na tym , że zahaczam nim o szafę jak ktoś stoi przed lustrem i próbuję przejść ;D , no i moja kurtka już protestuje bo się rozdziela jak wsiadam do samochodu , a niestety pogoda tak wiosenna , że bez zimówki z domu nie można się ruszyć .. :D

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane , znalazłam na allegro taki zestaw mebli , podrzucam linka może którejś z Was się przyda ;-)
    http://allegro.pl/baby-raj-19el-posciel-meble-przewijak-i5853928144.html

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bzun:
    9af4e4faf6aff435med.jpg

Przeszkadza tylko ja muszę się schylić :)
    Wczoraj było pięknie, dziś już znów zimno. A ja jestem zmuszona wyjść z domu.

Maka, nick nieaktualny, majeczka87, Kasiulina, jusella, nowatorka, eve90, aisa, Ejrene, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta to tak jak ja- też wstrzymuję się z zakupami jak tylko mogę bo remont mnie czeka. Do połowy maja planuję się z nim uporać a potem hulaj dusza! Zostanie mi miesiąc na zakupy to raczej się wyrobię

julietta139, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie są ceny pieluch flanelowych w Polsce? Kupiłam wczoraj 5 szt za £6 i zastanawiam się jak to wypada w porównaniu do Polski.

Pytanie nr 2: wołowina w ciąży, można czy nie? Koleżanka mówiła, że lekarz jej nie pozwolił jeść wołowiny a to chyba dość wartościowe mięso? Mam zamiar zrobić lasagne jutro, bo zaprosiliśmy znajomych na kolacje. Bez wołowiny się nie obejdzie.

Pytanie nr 3: odzywka do paznokci eveline 8w1, można? Musiałam uratować swoje paznokcie, bo były okropnie miękkie po hybrydowe, ale jak smaruje ta odżywki to czuję ból przez chwilę :/

nick nieaktualny, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem wolowine, jesli nie jesz surowej to mozna jak najbardziej.

co do odzywki do paznokci nie powiem, ewevline do rzes jest bezpieczna w ciazy

Naditta, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ