X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki, to ja też się wstrzymam z zakupem :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klin miałam w zestawie z materacem i nakładką na niego, ale nie był używany. Jedynie przydaje się jak dziecko ma katar.

Jak zmienialiśmy nosidełko na fotelik, to pytaliśmy w sklepach o bazy na isofix i sprzedawca nam powiedział, że w testach wcale dobrze nie wychodzi, bo podczas wypadku często się uchwyty wyłamują z zaczepów i potem baza jest do wyrzucenia. My mieliśmy nosidełko zwykłe, zawsze było dobrze zapięte i fotelik teraz też mamy bez bazy, ale jak ktoś chce, to czemu nie. Kwestia preferencji.

MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile śliczna córeczka :)

Asit łóżeczko fajne.

Ja kupiłam w biedrze i kupiłam dwa kocyki i dwa ręczniki i do tego podkłady na pzrewijak DADA bo wychozdiło średnio 1zł za podkład :)

A z ubranek najmniejszy rozmiar był 68 może po jednej sztuce.

Przyszły ubranka które kupiłam na allegro. No po prostu cudne! Zamawiam kolejne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:55

Kasiulina, jusella, Zuzulka88, julietta139, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy bez bazy maxi cosi. Tylko mój samochód ma jakieś krótkie pasy i zawsze się meczylam z zapinaniem, u męża było ok. Może z baza by było trochę wygodniej. Ale juz raczej nie będziemy dokupywac

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dzieki za rade. jutro je kupie.
    co jeszcze wg was jest dobre na anemie? z tego co ja wiem to mieso czerwone, czekolada czarna, buraki..

Kasza gryczana, żółtka jaj, zielone warzywa, soczewica, korzeń pietruszki. A wszystko to najlepiej łączyć z czymś co ma witaminę C (kapusta kiszona, czerwona papryka)
    Do porannej jajecznicy wypić można szklankę soku pomarańczowego, do buraczków dodać soku z cytryny a do drugiego dania surówka z kapusty lub ogórków kiszonych.

U mnie organizm sam woła o produkty bogate w żelazo- kiedyś nie przełknęłabym kaszy gryczanej a teraz przynajmniej raz w tygodniu mam ochotę, tak samo mam z kaszanką i jajecznicą. Jajecznicę polecam z natką pietruszki (żelazo + wit. C)

eve90, nowatorka, Zuzulka88, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Byłam w biedronce i też TYLKO kocyki! Mąż wziął jeden - pomarańczowy... do niczego nam nie będzie pasował, ale to prezent od taty dla dziuni, więc muszę to przełknąć.

Jesteśmy po powtórce połówkowego i nie jestem do końca radosna - okazało się, że (nagle) mam łożysko przodujące - tj. zero dźwigania i seksu, a do tej pory nic mi lekarz o tym nie mówił... mogło się to pojawić przez ostatni tydzień?
    Dodatkowo z serduszkiem ok, przepływy wszystko cacy, ale jeszcze w 30 tyg muszą ponownie ocenić "ciągłość p.m. komorowej z odejściem AO" czy któraś z was wie co to znaczy?

Tak się Bąbelina zasłaniała przed Panem Doktorem
    b3742386afa88891med.jpg

A tak się pokazała rodzicom
    a148f82655383846med.jpg

Daile pociesze Cie. W polowkowym jak sie okazuje ogromny procent jest ze wychodzi przodujace. Ale dzieki Bogu jak rosnie brzuszek to sie przewaznie podnosi. U mnie sie podnioslo i mysle ze narazie nie denerwuj sie i nie czytaj na necie. Jak za meisiac zrobi usg to zobaczysz ze bedzie wyzej;)

Mirel ja kupuje od razu klin. Nie bedzie poki co poduszek tylko bede kladla malucha wyzej na tym klinie. pOloze go pod materac. raz ze bedzie lepiej dla drog oddechowych to i dla drog pokarmowych;) wiec same plusy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:09

eve90, jusella, MirelS, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wizycie :-) wszystko w jak najlepszym porządku, szyjka twarda i długa. Następna wizyta za 2 tygodnie i dla mojego świętego spokoju tak będziemy się spotykać.

majeczka87, eve90, jusella, nowatorka, Dalile, renieczka, _analiza, figaa, kot_bury, Kasiulina, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, po wypadku jest do wyrzucenia baza i fotelik.
    Każda i każdy. Co do testów - to zależy od modelu fotelika. Jeśli dobrze pamiętam to Cabriofix Maxi Cosi w testach bez bazy dostał 4 gwiazdki a z baza 5 gwiazdek, co oczywiście nie oznacza ze przy innych firmach jest tak samo. Jedna gwiazdka to jednak duża różnica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:25

jusella lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszałam i czytałam, że klin jest przydatny przy infekcjach górnych dróg oddechowych i jak dziecko ulewa. Majewska, a czemu lepiej? Chętnie się dowiem czegoś nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:23

aisa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki od wczoraj mam problemy z brzuszkiem - przestawia mi rzeczy na szafkach :-). Co chwilę o coś zawadzam- a to o kubek a to garnek. Jak chciałam sięgnąć po szklankę do szafki to przewrócił butelkę z wodą... i łapię się na tym, że próbuję go wciągnąć a tu się nie da :-D.
    Wasze brzuszki też takie niesforne?

majeczka87, eve90, MirelS, niezapominajka, renieczka, aisa, _analiza, kot_bury, Kasiulina, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

myślałam że ja ma taki spadek formy ale jak Was poczytałam to trochę się pocieszyłam, ja się ledwo ruszam tak mi się chce spać, wczoraj miałam alarm brzuszkowy, twardy bolesny lekkie skurcze, leki, ciepła kąpiel... pierwszy raz widziałam strach w oczach M... przeszło ale jestem taka ni jaka jak nie ja ... ;/ jakbym za szyba funcjonowała.. ;(

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niesforne ręce. Ciągle mi coś z nich wypada albo coś gdzieś niechcący uderzę... Masakra...

Brzuch mi jeszcze nie zawadza aż tak bardzo ale czasami się łapię na tkaich ruchach jakbym go nie miała :D

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Ja slyszałam i czytałam, że klin jest przydatny przy infekcjach górnych dróg oddechowych i jak dziecko ulewa. Majewska, a czemu lepiej? Chętnie się dowiem czegoś nowego.

nio wlasnie mialam na mysli ulewanie, ale tez ogolnie trawienie z grawitacja idzie bardziej i nie cofa sie tak jedzenie jak przy lezeniu na plasko. Ponadto nosek sie lepiej oddtyka jak lezy sie tej w pozycji. Klinek nie jest drogi, dopiero w tym roku u kolezanki go odkrylam i powiem ze maly wynalazek a pomoze dzieciom;) Na bezpiecznym maluchu tez mowiono ze zapobiega naglej smierci lozeczkowej

jusella, eve90, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do klinu ja również miałam go nie używać ale po zajeciach z fizjoterapeutka postanowiłam zakupić

majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Asit: śliczne! Mój typ! planujecie na razie tylko to dostawiane łóżeczko? My się nad takim zastanawiamy ale boję się że potem będzie szybko za małe a kupować dwóch łóżeczko tez sensu nie widzę za bardzo...

Ja niedawno dopiero wróciłam od fryzjera, skróciła mi włosy (bez litości) ale to dobrze bo juz czasem mnie denerwowały za długie... ;) no i znów jestem blondynka, ostatnio miałam pomysł żeby zrobić bardziej naturalne ale poddaje się, w czerwcu jeszcze umówie się na odrost i może po urodzeniu gdzieś na jesień znajdę czas ;)
    ta moja dostawaka jest dosc spora 90x40 wiec mysle spokojnie do 6 miesiaca nam posluzy pozniej przeniose do lozeczka.

jusella, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, dzięki. Będę w sobotę na konferencji poświęconej noworodków to jeszcze dopytam o klina kogoś z Profesorów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:45

majeczka87, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, to proszę, daj znać co profesory powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:47

aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten klin to ciekawa sprawa. Aż poszukam w necie ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Olcia, to proszę, daj znać co profesory powiedzą
    Na pewno się odezwę :) popytam konsultante wojewódzka ds. Neontaologii -ona będzie wiedziała najlepiej :)

jusella, aisa, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A autokorekta ciągle Majeczkę na Majewską zmienia :D

Ja właśnie myślę, że kupię klin jak dziecko będzie ulewało w łóżeczku np.

majeczka87 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ