X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ale mam dziś banana na buzi :) przyszedł dziś wózek baby design husky choć go jeszcze nie będziemy składać ze względu na remont pokoju to i tak jestem w nim zakochana <3
    Dalile śliczne zdjęcia córci <3
    Byłam też dziś w biedrze i kupiłam 2 ręczniki są bardzo fajne były jeszcze pieluszki i kocyki ale wszystko w bardzo małej ilości gdybym była później pewnie nie było by w czym wybierać z ciuszkow nic też nie było.
    Co do fotelika to będzie bez bazy ale ze wzglegu na auto za to chcemy kupić lepszy fotelik firmy maxi cisi.

Gratki udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:10

jusella, Maka, eve90, Zuzulka88, aisa, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet do Biedry nie pchałam choć po drodze była. Jak znam życie to nic by już nie było.

Stokrotka cieszę się, że Ty się cieszysz :-)

No i obiad jednak sam się robi- Pierworodny zaprosił mnie na pizzę :-D a że ledwie się z łóżka wytoczyłam to pizza przyjedzie do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:17

stokrotka2013, Maka, nowatorka, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny caly dzien spie, jakas jestem slaba taka dzisiaj. nagralam moj falujacy brzuch na komorce :)
    ide kupic szpinak na ta moja anemie i zrobie sobie tarte ze szpinakiem i ricotta :D

eve90, Zuzulka88, jusella, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Hej dziewczyny !!!

Dawno nie pojawiałam się na forum i nie wiem może już omawiałyście ten temat ale mam pytanie o foteliki do samochodów.

Zastanawiam się czy jest sens inwestować w bazę ISOFIX do fotelika?

Niby wydaje się to bezpieczniejszym rozwiązaniem niż zwykłe pasy, ale biorąc pod uwagę że mamy dwa samochody i poruszamy się raz jednym raz drugim, a bazę instaluje się teoretycznie na stałe to teraz nie wiem czy wystarczą zwykłe pasy czy może lepiej kupić bazę i zamontować ją w tym aucie w którym częściej będziemy wozić dziecko a na ewentualne inne trasy po prostu przypinać je zwykłym pasem?

Wiadomo że jest to koszt o ok. 600 - 700 zł większy ale jeśli ma to zwiększyć mojemu dziecku bezpieczeństwo zamykam oczy - jem przez miesiąc suchy chleb i zbieram na bazę ;)

Pozdrawiam Was ciepło ja i mój synek Leoś który macha do Was z mojego już sporego brzuszka :)

Mój mąż dzisiaj stwierdził że kupujemy wózek adamexa, do niego bierzemy nosidełko maxi cosi i kupujemy bazę pod nosidło do samochodu.Podobno znalazł bazę która pasuje do nosidełka i fotelika samochodowego dla większego malucha.
    Także taki mamy plan póki co...

Zuzulka88, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o zakupie używanej bazy a nówki fotelika np. maxi cosi?
    Nie zdecydowałabym się na używany fotelik przez możliwe mikrouszkodzenia, ale baza chyba mogłaby być? Obniży to cenę zestawu o jakieś 200 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:18

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A co myślicie o zakupie używanej bazy a nówki fotelika np. maxi cosi?
    Nie zdecydowałabym się na używany fotelik przez możliwe mikrouszkodzenia, ale baza chyba mogłaby być? Obniży to cenę zestawu o jakieś 200 zł.
    Daily takie same mikro uszkodzenia miga dotyczyć bazy niestety. Jeśli używana to tylko ze sprawdzonego źródła.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    jejku dziewczyny caly dzien spie, jakas jestem slaba taka dzisiaj. nagralam moj falujacy brzuch na komorce :)
    ide kupic szpinak na ta moja anemie i zrobie sobie tarte ze szpinakiem i ricotta :D
    Nowatorska, szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, bo tylko ok 2,8 mg/100 g, więcej mają orzechy laskowe. Kiedyś ktoś popełnił błąd w publikacja i od tamtej pory wszyscy jedzą szpinak na anemie ;)

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orzechy laskowe mniami...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Nowatorska, szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, bo tylko ok 2,8 mg/100 g, więcej mają orzechy laskowe. Kiedyś ktoś popełnił błąd w publikacja i od tamtej pory wszyscy jedzą szpinak na anemie ;)
    dzieki za rade. jutro je kupie.
    co jeszcze wg was jest dobre na anemie? z tego co ja wiem to mieso czerwone, czekolada czarna, buraki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:29

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit: śliczne! Mój typ! planujecie na razie tylko to dostawiane łóżeczko? My się nad takim zastanawiamy ale boję się że potem będzie szybko za małe a kupować dwóch łóżeczko tez sensu nie widzę za bardzo...

Ja niedawno dopiero wróciłam od fryzjera, skróciła mi włosy (bez litości) ale to dobrze bo juz czasem mnie denerwowały za długie... ;) no i znów jestem blondynka, ostatnio miałam pomysł żeby zrobić bardziej naturalne ale poddaje się, w czerwcu jeszcze umówie się na odrost i może po urodzeniu gdzieś na jesień znajdę czas ;)

Zuzulka88, jusella, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ala pozostała Alą i to się już nie zmieni :)
    Ogólnie wszystko w porządku,ale Mała skacze mi po szyjce i się lekko rozpulchniła -jest długa i zamknięta ale trochę za miękka i dostałam na to Luteinę.:) dostałam skierowanie na glukozę,w przyszłym tygodniu robię podejście.
    Ogólnie jestem szczęśliwa !
    Też zaszłam do Biedronki,ale u mnie były tylko śliniaki. Wyszłam z niej niepocieszona..
    Mnie się marzy piwo z sokiem-takie meega zimne . Ale takie cuda pewnie za rok :)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6022345584 taki kocyk upatrzylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:06

Zuzulka88, jusella, figaa, eve90, aisa, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit -piękna kołyska :)

jusella, Asit lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Byłam w biedronce i też TYLKO kocyki! Mąż wziął jeden - pomarańczowy... do niczego nam nie będzie pasował, ale to prezent od taty dla dziuni, więc muszę to przełknąć.

Jesteśmy po powtórce połówkowego i nie jestem do końca radosna - okazało się, że (nagle) mam łożysko przodujące - tj. zero dźwigania i seksu, a do tej pory nic mi lekarz o tym nie mówił... mogło się to pojawić przez ostatni tydzień?
    Dodatkowo z serduszkiem ok, przepływy wszystko cacy, ale jeszcze w 30 tyg muszą ponownie ocenić "ciągłość p.m. komorowej z odejściem AO" czy któraś z was wie co to znaczy?

Tak się Bąbelina zasłaniała przed Panem Doktorem
    b3742386afa88891med.jpg

A tak się pokazała rodzicom
    a148f82655383846med.jpg
    piękne fotyyy <3

MirelS lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie foty, to screeny z filmiku :D mam całe badanie na płycie, 4d gratis :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja też dziś odwiedziłam biedronkę i kupiłam jedynie kocyk. Pieluszki będę zamawiać tańsze na allegro wraz z wielką paką innych rzeczy. Ubranka u nas były, ale na chłopczyka mi się nie podobały - o wiele ładniejsze kupuje w ciucholandach ;) No i polowałam na ręcznik, ale niestety nie było u nas.

Ja nie planuję kupować żadnej bazy, nie znam nikogo kto by takową rzecz miał i jakoś dzieciaczkom nic nie jest. ALE - Jak kogoś stać na taki wydatek to czemu nie ;)

Ale macie smaczki - ja cierpię ciągle na zgagę,śpię prawie na siedząco :(

Zuzulka88, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, ale ponoć noworodki nie powinny mieć poduszek.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kasiulina, ale ponoć noworodki nie powinny mieć poduszek.
    Nie bede jej uzywac na poczatku :) jest w zestawie to wezme :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo poduszek - kupujecie poduszkę - klin ? czy całkiem na płasko? nie wiem czy zamawiać..

majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem na płasko. Klin kupię, jeśli będzie potrzeba.

goodwill, aisa lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na plasko :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ