X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ale mam dziś banana na buzi :) przyszedł dziś wózek baby design husky choć go jeszcze nie będziemy składać ze względu na remont pokoju to i tak jestem w nim zakochana <3
    Dalile śliczne zdjęcia córci <3
    Byłam też dziś w biedrze i kupiłam 2 ręczniki są bardzo fajne były jeszcze pieluszki i kocyki ale wszystko w bardzo małej ilości gdybym była później pewnie nie było by w czym wybierać z ciuszkow nic też nie było.
    Co do fotelika to będzie bez bazy ale ze wzglegu na auto za to chcemy kupić lepszy fotelik firmy maxi cisi.

Gratki udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:10

jusella, Maka, eve90, Zuzulka88, aisa, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet do Biedry nie pchałam choć po drodze była. Jak znam życie to nic by już nie było.

Stokrotka cieszę się, że Ty się cieszysz :-)

No i obiad jednak sam się robi- Pierworodny zaprosił mnie na pizzę :-D a że ledwie się z łóżka wytoczyłam to pizza przyjedzie do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:17

stokrotka2013, Maka, nowatorka, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny caly dzien spie, jakas jestem slaba taka dzisiaj. nagralam moj falujacy brzuch na komorce :)
    ide kupic szpinak na ta moja anemie i zrobie sobie tarte ze szpinakiem i ricotta :D

eve90, Zuzulka88, jusella, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Hej dziewczyny !!!

Dawno nie pojawiałam się na forum i nie wiem może już omawiałyście ten temat ale mam pytanie o foteliki do samochodów.

Zastanawiam się czy jest sens inwestować w bazę ISOFIX do fotelika?

Niby wydaje się to bezpieczniejszym rozwiązaniem niż zwykłe pasy, ale biorąc pod uwagę że mamy dwa samochody i poruszamy się raz jednym raz drugim, a bazę instaluje się teoretycznie na stałe to teraz nie wiem czy wystarczą zwykłe pasy czy może lepiej kupić bazę i zamontować ją w tym aucie w którym częściej będziemy wozić dziecko a na ewentualne inne trasy po prostu przypinać je zwykłym pasem?

Wiadomo że jest to koszt o ok. 600 - 700 zł większy ale jeśli ma to zwiększyć mojemu dziecku bezpieczeństwo zamykam oczy - jem przez miesiąc suchy chleb i zbieram na bazę ;)

Pozdrawiam Was ciepło ja i mój synek Leoś który macha do Was z mojego już sporego brzuszka :)

Mój mąż dzisiaj stwierdził że kupujemy wózek adamexa, do niego bierzemy nosidełko maxi cosi i kupujemy bazę pod nosidło do samochodu.Podobno znalazł bazę która pasuje do nosidełka i fotelika samochodowego dla większego malucha.
    Także taki mamy plan póki co...

Zuzulka88, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o zakupie używanej bazy a nówki fotelika np. maxi cosi?
    Nie zdecydowałabym się na używany fotelik przez możliwe mikrouszkodzenia, ale baza chyba mogłaby być? Obniży to cenę zestawu o jakieś 200 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:18

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A co myślicie o zakupie używanej bazy a nówki fotelika np. maxi cosi?
    Nie zdecydowałabym się na używany fotelik przez możliwe mikrouszkodzenia, ale baza chyba mogłaby być? Obniży to cenę zestawu o jakieś 200 zł.
    Daily takie same mikro uszkodzenia miga dotyczyć bazy niestety. Jeśli używana to tylko ze sprawdzonego źródła.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    jejku dziewczyny caly dzien spie, jakas jestem slaba taka dzisiaj. nagralam moj falujacy brzuch na komorce :)
    ide kupic szpinak na ta moja anemie i zrobie sobie tarte ze szpinakiem i ricotta :D
    Nowatorska, szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, bo tylko ok 2,8 mg/100 g, więcej mają orzechy laskowe. Kiedyś ktoś popełnił błąd w publikacja i od tamtej pory wszyscy jedzą szpinak na anemie ;)

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orzechy laskowe mniami...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Nowatorska, szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, bo tylko ok 2,8 mg/100 g, więcej mają orzechy laskowe. Kiedyś ktoś popełnił błąd w publikacja i od tamtej pory wszyscy jedzą szpinak na anemie ;)
    dzieki za rade. jutro je kupie.
    co jeszcze wg was jest dobre na anemie? z tego co ja wiem to mieso czerwone, czekolada czarna, buraki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:29

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit: śliczne! Mój typ! planujecie na razie tylko to dostawiane łóżeczko? My się nad takim zastanawiamy ale boję się że potem będzie szybko za małe a kupować dwóch łóżeczko tez sensu nie widzę za bardzo...

Ja niedawno dopiero wróciłam od fryzjera, skróciła mi włosy (bez litości) ale to dobrze bo juz czasem mnie denerwowały za długie... ;) no i znów jestem blondynka, ostatnio miałam pomysł żeby zrobić bardziej naturalne ale poddaje się, w czerwcu jeszcze umówie się na odrost i może po urodzeniu gdzieś na jesień znajdę czas ;)

Zuzulka88, jusella, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ala pozostała Alą i to się już nie zmieni :)
    Ogólnie wszystko w porządku,ale Mała skacze mi po szyjce i się lekko rozpulchniła -jest długa i zamknięta ale trochę za miękka i dostałam na to Luteinę.:) dostałam skierowanie na glukozę,w przyszłym tygodniu robię podejście.
    Ogólnie jestem szczęśliwa !
    Też zaszłam do Biedronki,ale u mnie były tylko śliniaki. Wyszłam z niej niepocieszona..
    Mnie się marzy piwo z sokiem-takie meega zimne . Ale takie cuda pewnie za rok :)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6022345584 taki kocyk upatrzylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:06

Zuzulka88, jusella, figaa, eve90, aisa, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit -piękna kołyska :)

jusella, Asit lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Byłam w biedronce i też TYLKO kocyki! Mąż wziął jeden - pomarańczowy... do niczego nam nie będzie pasował, ale to prezent od taty dla dziuni, więc muszę to przełknąć.

Jesteśmy po powtórce połówkowego i nie jestem do końca radosna - okazało się, że (nagle) mam łożysko przodujące - tj. zero dźwigania i seksu, a do tej pory nic mi lekarz o tym nie mówił... mogło się to pojawić przez ostatni tydzień?
    Dodatkowo z serduszkiem ok, przepływy wszystko cacy, ale jeszcze w 30 tyg muszą ponownie ocenić "ciągłość p.m. komorowej z odejściem AO" czy któraś z was wie co to znaczy?

Tak się Bąbelina zasłaniała przed Panem Doktorem
    b3742386afa88891med.jpg

A tak się pokazała rodzicom
    a148f82655383846med.jpg
    piękne fotyyy <3

MirelS lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie foty, to screeny z filmiku :D mam całe badanie na płycie, 4d gratis :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja też dziś odwiedziłam biedronkę i kupiłam jedynie kocyk. Pieluszki będę zamawiać tańsze na allegro wraz z wielką paką innych rzeczy. Ubranka u nas były, ale na chłopczyka mi się nie podobały - o wiele ładniejsze kupuje w ciucholandach ;) No i polowałam na ręcznik, ale niestety nie było u nas.

Ja nie planuję kupować żadnej bazy, nie znam nikogo kto by takową rzecz miał i jakoś dzieciaczkom nic nie jest. ALE - Jak kogoś stać na taki wydatek to czemu nie ;)

Ale macie smaczki - ja cierpię ciągle na zgagę,śpię prawie na siedząco :(

Zuzulka88, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, ale ponoć noworodki nie powinny mieć poduszek.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kasiulina, ale ponoć noworodki nie powinny mieć poduszek.
    Nie bede jej uzywac na poczatku :) jest w zestawie to wezme :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo poduszek - kupujecie poduszkę - klin ? czy całkiem na płasko? nie wiem czy zamawiać..

majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem na płasko. Klin kupię, jeśli będzie potrzeba.

goodwill, aisa lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na plasko :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ