X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Smaruje się czymś od początku ciąży, pewnie dlatego brzuch/sutki mnie nie swędzą. Używam olejku ze słodkich migdałów, a teraz dołączyłam do miłośniczek palmersa skoncentrowanego kremu i wszystko objeżdżam rano i wieczorem. Polecam!!!

Lecę zaraz do biedry, osiedlowa, mała - może jednak będzie ręczniczek z kapturkiem.
    Miłego dnia!

Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sir dzisiaj przejdę do Biedronki. Zobaczę co mają :)

Zaraz jedziemy odebrać nowe autko.

Ja na razie nie mam rozstępów nowych a smaruje się palmersem.

Sucha skórę juzbzwalczylam tylko teraz te brodawki i skutki się mega wysuszają... Masakra!

Ja na yen targ bym poszła zawsze to coś świeżego :)

Co do baldachimu to moim zdaniem zbędny bajer :)

Ja czekam na przesyłki z allegro może dzisiaj lub jutro już będą :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam zakupy na Gemini :)

goodwill lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać czy warto wyruszyc do tej biedronki:)

Zuzulka88, TheForfie lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Ja od początku ciazy smaruje sie Mustela i jak do tej pory jestem zadowolona. Niestety sutki też mnie swędzą i cięzko sobie z tym poradzic.

Co do badachimu to ja nie kupuje według mnie zbędny zbieracz kurzu.

Moje maleństwo w nocy postanowiło sobie zrobić maraton kopania :) owszem jest to bardzo przyjemne kiedy tak intensywnie daje o sobie znac, chociaz przez te jej charce nie spałam miedzy 2 a 4 wiec dzis czuje sie lekko nie wyspana.

nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Asit pochwalisz się kołyską?
    Jeśli chodzi o baldachim też mi się wydaje, że kurz tylko zbiera, no chyba że rmoskitiera- to może się przydać, żeby jakieś latacze nie pogryzły Dzieciątka

No i mam dylemat- dziś u nas jest rynek, przyjeżdżają baby ze wsi i zastanawiam się czy chce mi się iść czy nie. Bo z jednej strony masa ludzi a z drugiej warzywka od chłopa, jaja od baby...

Oj Jusella, ja tak jak Asit- nawet nie wiesz ile bym dała za takie warzywka, owoce czy jajka prosto od chłopa. Tutaj wszystko z supermarketu bez smaku. Wszytsko takie same. Nawet wielkością muszą być równe.
    (jak kupie czasem jablka w polskim sklepie, to w pracy się mnie wszyscy pytają skąd się biorą takie duże jablka, oni nawet takich nigdy nie widzieli)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Jadena zaraz na polowkowe ale w pytaniu na sniadanie temat o ciazy wegetarianskiej. Wniosek - bez miesa sie nie obedzie bo spada na leb na szyje. Jest u nas bezmiesna mama? Ciekawi mnie jak jest naprawde.
    W tvn w rozmowach w toku za to mamy palace paczkę dziennie

Zuzulka88, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Ja smaruje zwykłym balsamem, nie mam na razie rozstępów, skóra nie swędzi. Ale może to dlatego że od conajmniej 10 lat co wieczór smaruje. Jak skończy mi się balsam to kupuje palmersa :-)

Dzisiaj o 18 wizytuje. Martwię się trochę kluciami w szyjce...

A poza tym pogoda ładna. Tylko troszkę sił mniej niż wczoraj.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :) dajcie znać jak tam wasze bobasy :)
    Ja też juz odliczam godziny do swojego usg połówkowego :)zostały 23 godziny oczekiwania :)

Maka, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzien dobry!
    Jadena zaraz na polowkowe ale w pytaniu na sniadanie temat o ciazy wegetarianskiej. Wniosek - bez miesa sie nie obedzie bo spada na leb na szyje. Jest u nas bezmiesna mama? Ciekawi mnie jak jest naprawde.

Dalile, ja byłam bezmiesna przed ciążą i na jej początku. Potem zaczęłam jeść minimalne ilości, raz na 2 tyg mam jakieś mięso na obiad. Mąż mnie zmusił :D. A tak serio, to bałam się trochę, że nie znam jeszcze na tyle diety bezmiesnej, żeby dziecku dostarczyć wszystkich składników. Tak czy siak, jestem mało mięsna. Bardzo mało i rzadko jem. I tylko indyka i kurcze. Po ciąży wracam do diety bezmiesnej ;)
    A tak w ramach ciekawostki Wam powiem, że jak zrobiłam badania po kilku m-cach nie jedzenia mięsa, to wyniki miałam lepsze niż kiedykolwiek, nawet wieczna anemia zniknęła!

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

moja znajoma palila cala ciaze i dziecko ok (jest juz babcia)
    drugiej mama palila z nia w ciazy i ma alergie na wszystko i podejrzewa ze to przez to bo nikt w rodzinie nie ma takich alergii. tak naprawde nic nie wiadomo. niektore pija i pala w ciazy i jest ok. kazda robi wg wlasnego sumienia. ja bym nie miala serca takiemu bezbronnemu malenstwu ktore sie dopiero formuje dostarczac dymu papierochow albo alkoholu ktorego by nie moglo strawic.

co do mojego rozstepu to chyba nie byl rozstep jednak bo juz dzisiaj go nie ma :) smaruje sie teraz 2x dziennie bo brzuch intensywnie rosnie.

maka, pauli kciukasy za wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:26

jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, jestem tego samego zdania. A jak ktoś mówi, że ktoś palił, a dziecko się zdrowe urodziło to mnie szlag trafia. Bo co z tego że zdrowe się urodziło, skoro może w przyszłości mieć przez to problemy ze zdrowiem? Np astma.
    Ja sama paliłam przed ciazą, ale teraz jak sobie wyobrażę, że miałabym zapalić i dusić mojego maluszka to aż mi się płakać chce, nie potrafiłabym.
    Nie zmienia to faktu, że jak już urodzę i będę sobie mogła na to pozwolić, to kupię butelkę rożowego wina i paczkę papierosów :D. Ale tak tylko jednorazowo, bo chyba do palenia już nie wrócę ;)

jusella, nowatorka, Zuzulka88, TheForfie, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    Właśnie wróciłam do domu bo zwiedzalam biedronki w poszukiwaniu rzeczy dla dziecka i dopiero w 3 kupiłam ręczniczki -bardzo fajne wzorki i wzięłam od razu kocyk bo byl bardzo mieciutki:)
    Pieluszki sobie darowalam bo na allegro u mojego sprzedawcy taniej kupie:)
    Tu w paczce 5sztuk tetry 14.99 lub 3 flanelowe w tej cenie.
    Teraz sie ogarniam i zaraz wycieczka do gdańska na usg serduszka

jusella, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reczniczkiw w biedronce to patrzcie w tych większych bo tak jak u mnie w malych tylko kocyk byl a w drugiej kocyk ,body,polspiochy.
    Najlepiej sie tez podpytac sprzedawcy w którym najszybciej można dostać:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile- moja siostra jest bezmięsną mamą bezmięsnego czterolatka i ani ona ani Mati nie mają żadnych problemów z anemią. Ona zero mięsa, ryb też nie ale Dzieć ryby je (nigdy mięska nie jadł)

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!!

Dawno nie pojawiałam się na forum i nie wiem może już omawiałyście ten temat ale mam pytanie o foteliki do samochodów.

Zastanawiam się czy jest sens inwestować w bazę ISOFIX do fotelika?

Niby wydaje się to bezpieczniejszym rozwiązaniem niż zwykłe pasy, ale biorąc pod uwagę że mamy dwa samochody i poruszamy się raz jednym raz drugim, a bazę instaluje się teoretycznie na stałe to teraz nie wiem czy wystarczą zwykłe pasy czy może lepiej kupić bazę i zamontować ją w tym aucie w którym częściej będziemy wozić dziecko a na ewentualne inne trasy po prostu przypinać je zwykłym pasem?

Wiadomo że jest to koszt o ok. 600 - 700 zł większy ale jeśli ma to zwiększyć mojemu dziecku bezpieczeństwo zamykam oczy - jem przez miesiąc suchy chleb i zbieram na bazę ;)

Pozdrawiam Was ciepło ja i mój synek Leoś który macha do Was z mojego już sporego brzuszka :)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

Lwica
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nowatorka, jestem tego samego zdania. A jak ktoś mówi, że ktoś palił, a dziecko się zdrowe urodziło to mnie szlag trafia. Bo co z tego że zdrowe się urodziło, skoro może w przyszłości mieć przez to problemy ze zdrowiem? Np astma.
    Ja sama paliłam przed ciazą, ale teraz jak sobie wyobrażę, że miałabym zapalić i dusić mojego maluszka to aż mi się płakać chce, nie potrafiłabym.
    Nie zmienia to faktu, że jak już urodzę i będę sobie mogła na to pozwolić, to kupię butelkę rożowego wina i paczkę papierosów :D. Ale tak tylko jednorazowo, bo chyba do palenia już nie wrócę ;)
    oooo ja odliczam miesiace dni i minuty kiedy sobie zrobie kolacje z sushi, surowych ryb, i wielkiego drogiego szampana :D :D :D

goodwill, jusella, Naditta, Zuzulka88, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My np bazy nie kupywalismy pod fotelik.ale za to staraliśmy wybierac lepsze foteliki i w sprawdzonych sklepach.

Co do mięsa.moja koleżanka w ciąży bliźniaczej miała problemy z jedzeniem mięsa bo ja odrxucalo no a potem miała przez to kipskie wyniki i musiała brać witaminy..
    Ja tez nie zawsze mam chęć na mięso ale staram się jeść:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Hej dziewczyny !!!

Dawno nie pojawiałam się na forum i nie wiem może już omawiałyście ten temat ale mam pytanie o foteliki do samochodów.

Zastanawiam się czy jest sens inwestować w bazę ISOFIX do fotelika?

Niby wydaje się to bezpieczniejszym rozwiązaniem niż zwykłe pasy, ale biorąc pod uwagę że mamy dwa samochody i poruszamy się raz jednym raz drugim, a bazę instaluje się teoretycznie na stałe to teraz nie wiem czy wystarczą zwykłe pasy czy może lepiej kupić bazę i zamontować ją w tym aucie w którym częściej będziemy wozić dziecko a na ewentualne inne trasy po prostu przypinać je zwykłym pasem?

Wiadomo że jest to koszt o ok. 600 - 700 zł większy ale jeśli ma to zwiększyć mojemu dziecku bezpieczeństwo zamykam oczy - jem przez miesiąc suchy chleb i zbieram na bazę ;)

Pozdrawiam Was ciepło ja i mój synek Leoś który macha do Was z mojego już sporego brzuszka :)
    My po przeczytaniu masy artykułów i statystyk zdecydowaliśmy się na bazę. Nie montuje się jej na stałe, można bez problemu przełożyć do innego samochodu.
    Niestety 80 % osób nie używających baz montuje źle foteliki.. Generalnie chodzi o naciągi pasów.
    Widziałam jak się montuje bez bazy i ja sama bym się nie podjęła tego naciągnia..
    My zdecydowaliśy się na 2wayfix Maxi Cosi, z racji tego, że można do niej wpiąć drugi fotelik tyłem do kierunku jazdy.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po przeczytaniu wielu artykułów i po obejrzniu fimników tez zdecydowaliśmy sie na baze i tez wybraliśmy 2wayFix Maxi Cosi z fotelikiem Maxi Cosi Pebble Plus. Zestaw dosyć drogi ale według mnie warto było wydac te pieniądze dla bezpieczeństwa malucha.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ