X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w tym pięknym, mglistym dniu :) poczułam wiosnę i zabrałam się za porządki :)

Zuzulka88, kot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie teoria z owulacją się sprawdziła ;)

Zuzulka88, eve90, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry;)

Jeśli chodzi o teorię z owulacja to też w nią wierzę - my staraliśmy się długo (półtora roku) i szczęśliwy cykl był "na obserwowanym". Więc najpewniej wstrzeliliśmy się w owulkę.

Co do stresu faceta i płci- nie wierze, mój mąż żyje na szpilkach i mamy chłopca;)

Teraz mamy ułatwione zadanie bo na drugie możemy sobie poczekać i będziemy właśnie celować w dziewczynkę, czyli <3 <3 do 12 dc i potem przerwa :) zobaczymy czy się sprawdzi... :P

Ja wczoraj dostałam swojską kiełbę i zrobiłam zalewajkę, mamusia śledzie juz zrobiła, nie mogę doczekać się swiat;)

Macie jakieś sprawdzone przepisy na super sałatki? Chce coś od siebie na święta donieść teściom i rodzicom i myślę nad jakąś lżejszą sałatką;)

Zuzulka88, eve90, jusella, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta teoria z celowaniem w płeć to tylko większe lub mniejsze prawdopodobieństwo poczęcia w okolicach owulacji chłopca. Dosłownie kilka procent więcej. No cóż, wiadomo, że w tej kwestii to wszystko w rękach (i innych częściach ciała) naszych chłopów. :P

Zuzulka88, _analiza, kot_bury, eve90, jusella, Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Na śląsku bardzo mgliście, przynajmniej w centralnej części, aż się nie chce z domu wychodzić.

Jeśli chodzi o teorie z owulacją, to pewnie coś w niej jest, bo słyszałam to nieraz. My też byliśmy "na obserwowanym", ale nasza determinacja była i przed i w trakcie i po owulacji :D więc w sumie nie wiem z którego "rzutu" nam się udało :D

Spróbujemy teorię wykorzystać przy drugim, żeby ucelować chłopczyka :)

Zuzulka88, eve90, jusella, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kot_bury :) śliczny brzuszek i naprawde super koszulka

Naditta tak mieszkam w Belgii dokładnie w Brukseli wiec wsztkie wydarzenia sa duzo bardziej stresujace .Wczoraj przez cał dzien czekalam na potwiedzenia ze znajomi i przyjaciele sa bezpieczni.

jesli chodzi o wymaiary naszej małej :) to tez w normie , ani aj ani tatuś dziecka do wielkoludów nie należymy wiec mam nadzieje ze i mała sie uplasuje blizej tych 3 kg :)

u nas ta teoria owulacji tez sie nie sprawdziła ;)

Zuzulka88, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :) bylam wczoraj na polowkowym i uspokujcie mnie, bo lekarz nic o tym nie wspomnial a ja dopiero w domu zauważyłam na wynikach jest cos w stylu "szacowana waga płodu" i jest wykres gdzie pokazuje że w 37tg na 95% będzie ważyło prawie 4,5kg czy to o to w tym chodzi? Nie mam w rodzinie wysokich ani otyłych osób, ja z partnerem jestesmy szczupli i środniowzrostowi :p teraz jestem w 23tyg i mała waży 530g czyli według norm, to znaczy że będzie ważyła 4,5kg.?

Zuzulka88, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Ja po poniedziałkowej wizycie ;) Mały waży około 350 g :) Gine miała mały problem z wypatrzeniem siusiaka i już zwątpiła czy aby na pewno będzie chłopiec- muszę przyznać że nawet się ucieszyłam :D 4 kwietnia mam połówkowe, więc wtedy wszystko się okaże ;)
    Jakoś tak dzień za dniem mi mija, na nic nie mam siły ani ochoty :/ Najchętniej to bym spała cały czas :P
    A jeśli chodzi o teorię z owulacją to w naszym przypadku chyba się sprawdziła- <3 w okolicach owulacji i wygląda na to że będzie chłopczyk. Ale M ma inną teorię- był na górze i "strzelał" głęboko hehe :D

_analiza, eve90, Pauli11, jusella, kot_bury, MirelS, aisa, figaa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Ta teoria z celowaniem w płeć to tylko większe lub mniejsze prawdopodobieństwo poczęcia w okolicach owulacji chłopca. Dosłownie kilka procent więcej. No cóż, wiadomo, że w tej kwestii to wszystko w rękach (i innych częściach ciała) naszych chłopów. :P
    Tak racja, zgadzam sie:) ale zawsze to te kilka % szansy;)

A tak serio to jak tam myślę to chyba bardziej się sprawdza chiński kalendarz płci! :)

Może tego spróbujemy przy staraniach o drugie;)

TheForfie- u mnie nie zauważyłam czegoś takiego, zerknę w domu, ale ma 99% nie mam. A w takie wyliczenia to bym nie wierzyła bo wszędzie mówią ze różnie dzieci rosną- to ze teraz np ma spory przyrost masy nie znaczy ze w tym tempie będzie przyrastać, może się zatrzymać, i na odwrot- z małego może podskoczyć na srednie;)

Gdyby tak liczyć to ja w 21tc miałam 500g czyli co, ponad 5 kg trzeba liczyć? :)

**w sumie to nawet nie mam nic przeciwko, z brzuchem będzie ciężko chodzić ale po urodzeniu może nie będę miała takiego strachu przed opiekowaniem się kryszyną 2.5 kg;)

jusella, Zuzulka88, kot_bury, TheForfie, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nam można jeść śledzie? Bo mam ochotę od kilku dni o chyba sobie kupię na święta. Tylko pamiętam że coś kiedyś czytałam, że śledzie to niby surowa ryba i nie można w ciąży. Więc jak to w końcu jest?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kubkiem Inki... moja nowa miłość :D

Wstałam dziś rano i nie boli mnie kręgosłup. Czuję się jak nowo narodzona :D śmieję się, że mnie pokarało, bo jeszcze w zeszłym tygodniu na wizycie u położnej powiedziałam, że momentami czuję się tak świetnie, że gdyby Młody mnie nie kopał, to w ogóle nie czułabym się w ciąży. No i miałam za swoje :) podejrzewam, że ten cud to dzięki basenowi :)

Koszulkę kupiłam w LC Waikiki - to podobno jakaś turecka sieciówka, ale chyba niezbyt popularna, bo z tego, co widzę, ma całe trzy sklepy w Polsce - jeden w Katowicach i dwa we Wrocławiu. Nawet polskiej strony nie mają :) za to ciuchy sympatyczne, ceny nie za wysokie (np. dżinsy ciążowe kupiłam za 75 zł - fakt, dość cienkie, ale w H&M podobnej grubości kosztowały dwa razy tyle, koszulkę chyba za 30).

eve90, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, nawet bym na to nie wpadła :) śledzie w occie to jedna z niewielu ryb, jakie w ogóle jadam, położna z lekarzem na mnie burczą - ale nie, że nie wolno śledzi, tylko że powinnam więcej :)

Zuzulka88, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenia jakiegoś złapałam :/ ale muszę się zebrać w sobie bo "wycieczka" do banku dziś mnie czeka, więc koniec lenistwa!

Obok banku jest sklep rybny to do Majeczkowej surówki będzie rybka :-) i może jakiś śledzik na jutro...
    Nie wyobrażam sobie życia bez śledzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:11

_analiza, Maka, kamenkaa, eve90, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Hej wam :) bylam wczoraj na polowkowym i uspokujcie mnie, bo lekarz nic o tym nie wspomnial a ja dopiero w domu zauważyłam na wynikach jest cos w stylu "szacowana waga płodu" i jest wykres gdzie pokazuje że w 37tg na 95% będzie ważyło prawie 4,5kg czy to o to w tym chodzi? Nie mam w rodzinie wysokich ani otyłych osób, ja z partnerem jestesmy szczupli i środniowzrostowi :p teraz jestem w 23tyg i mała waży 530g czyli według norm, to znaczy że będzie ważyła 4,5kg.?

U mnie w 21+3 mała miała 517 g. A waga jest czysto hipotetyczna, bo może być +-500 g pod koniec ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:13

jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! To w takim razie u mnie na świątecznym stole śledzie w sosie śmietanowym z porami! :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wmuszam w siebie sok warzywny.. od dziecka nie lubię i nie jadam warzyw. Jak ja się poświęcam dla tej małej.
    Żeby nie było, że mam fanaberie - jak czegoś nie jem, tzn. że próba zjedzenia kończy się wymiotami. Dlatego sok, a nie warzywa jako takie.
    Do tej pory starałam się uzupełniać witaminy owocami, ale nie zawsze to zdaje egzamin.

Jutro jednak idę na krzywą cukrową, oby było dobrze, bo później chciałabym jeszcze zakupy zrobić.

U mnie piękne słońce, przewietrzyłam cały dom i suszę pranie na słonku :) Obiad gotowy od wczoraj, więc laba. Witam pięknie!! :D

Taki edit: sok warzywny to nie dla mnie. Wracam do owoców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 13:44

Maka, kot_bury, jusella, aisa, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ja właśnie sobie usiadłam i śmieje się do brzucha bo faluje :-) zaraz idę obiad odgrzac. A poza tym humor całkiem niezły - doszły zamówione ubrania i wszystkie pasują :-D

eve90, stokrotka2013, nowatorka, _analiza, majeczka87, jusella, aisa, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    też macie te Skurcze Braxtona-Hicksa bo mi tak w nocy stwardniał brzuch że pomyslalam ze to to na dosłownie chwilunie :)

a tak pozatym pogoda cudowna na spacerek dobra;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwóch nocy boli wszystko jak śpię na bokach to biodra, mała kopie... jak próbuję na plecach to jakbym się dusziła... poduszka pomaga, ale niewiele.

Że nie wspomnę o tym, że ciągle czuję się jakbym właśnie z konia zeszła, tak mnie spojenie łonowe boli ilekroć wstanę, że chodzić nie mogę.

Niech mnie któraś dobije.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza u ciebie będzie Aleks jak u mnie :-) a będziesz pisać po polsku czy przez x?

W kalendarzu chińskim wychodzi dziewczynka hihi. Myślę że nie ma reguły :-)

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ