Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez nie biore zadnych witamin oprocz kwasu foliowego. odzywiam sie b dobrze, jem duzo warzyw i owocow. my do niskich nie nalezymy takze ja wogole sie nie martwie o to ze dzidzia jest duza, tzn martwie sie o siebie jak ja ja urodze ale o nia nie
Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie do za dużych nie należe, ale mąż juz tak
Tylko, że od mojej strony często rodziły się duże dzieci, siostra sporo ponad 4 kg, a moj tato prawie 5kg
;O ja sama jakies 3,5, wiec tak mogłoby byc
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
U mnie oboje z mężem po urodzeniu ważyliśmy po 3,600. Za to moja mama urodziła mojego prawie 5 kg brata i to naturalnie !!! Może mała będzie duża po wujku
oby nie, aż taka duża, bo ciuchów nie wykorzystamy. Dobrze, że szwagierka rodzi miesiąc po mnie to najwyżej jej ciuchy oddam
jusella lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Cześć wam mamusie
Witam sie w to smutne i stresujace popołudnie. Trudno być tak blisko tych wszystkich wydazen. Zwlaszcza ze z metra korzystam na codzien.
Tak mnie rano zestesowała ta sytuacja ze az miałam skurczebardzo nieprzyjemne na szczescie magnez i ciepły prysznic sobie znimi poradzily.
poza tym wszystko u nas dobrze. Mała kopie wiec chociaz o nia jestem spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:02
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
nick nieaktualnyTak po mojej rodzinie wychodzi, że wymiary po urodzeniu nie zawsze przekładają się na wymiary dorosłe
mój tata był długi i miał ponad 5 kg, a teraz jest szczupły i niewysoki, ja z kolei wbiłam się równo w średnie 3.5 kg, a jestem gruba
Ale za to koszulkę mam fajną!
MirelS, Ejrene, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, Naditta, jusella, Agness27, majeczka87, kama005, Dalile, figaa, aisa, _analiza, Pauli11, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość
-
Ale tu cichutko dzisiaj...
Pauli, dobrze kojarzę, że Ty mieszkasz w Belgii?
Na mnie też nie za dobrze działają takie informacje, tym bardziej, że zdaję sobie sprawę, że ataki w Londynie, to może być kwestia czasu. Ja i mój mąż na szczęście nie musimy dojeżdżać metrem do pracy i nie pracujemy blisko centrum. Tyle dobrego...
Nie możemy nic zrobić, a im o to chodzi, żeby obudzić w nas strach.17.07.2016
-
Rammel wrote:Moja szwagierka rodziła pierwszą córkę w Orzepowicach i ona była bardzo zadowolona. Opieka ok, ale ja faktycznie też różne opinie słyszałam. Zastanawiałam się jeszcze nad Gliwicami. Ostatnio jedna dziewczyna ze szkoły rodzenia bardzo mi polecała, podobno nie we wszystkich szpitalach można zażyczyć sobie znieczulenia, a w Gliwicach dają o każdej porze dnia i nocy, bo mają non stop anestezjologa. Ale Knurów biorę też pod uwagę, bo mam najbliżej
Termin z OM mam na 28.07 a z ostatniego USG prenatalnego na 19.07.
Ejren- różnica 9 dni. Pewnie moje dziecię do najmniejszych nie będzie należeć
Co do Gliwic to ja znowu słyszałam nie za fajne opinie wiec już sama nie wiem
a jesli chodzi o znieczulenie to nawet o nim nie myśle pierwsze dziecko urodziłam bez jakiegoś znieczulenia to i drugie urodzenie chce znieczuleń dam radę
Jak to się mówi jak weszło tAk i wyjdzie heheh :p
ale myle ze Knr
Mój syn po urodzeniu miał Wagę 3900 a 59długiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:35
jusella, Rammel, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam Was
Zwariowana pogoda (bo nawet grzmiało u nas
źle na mnie wpływa, podczytuje ale nie mam siły pisać. Ja się nie spodziewam wielkoluda bo oboje jesteśmy przeciętni jeśli o wzrost chodzi.
Synek też na razie w normach.
A zamachy... przykre co się dzieje na świecie
Kocie gdzie kupiłaś taką koszulkę? Też bym sobie sprawiła
Co fajnego pieczecie na święta ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:41
jusella, kamenkaa, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja przez tą pogodę dziś pół dnia przespałam, drugie pół nietomna chodzę, nawet obiadu nie gotowałam i dziś na suchej karmię jadę.
A na święta to chyba nic nie szykuję- Tatusiek nie przyjeżdża to i nie mam dla kogo a Pierworodny u ojca będzie.
eve90, kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja dzis miałam wizytę u swojego giną i dzis o dziwo sie nie spoznil za to ja prawie tak bo zapomniałam karty ciąży:)
Na szczęście 2 panie byly przede mną wiec miałam chwile na odpoczynek:)
Wojtek wazy 760g i juz przekrecil sie glowka do domu:)
A mi dzis waga skoczyla w gore i od poczatku ciąży przybylo 4 kg także nie jest najgorzej:)
W piatek robiłam krzywa,morfologię i mocz no i wyszla lekka anemia i bakterie w moczu no i dostałam leki szelazo i zuravit.
Dziwila mnie ta anemia bo jem wszystko ,warzywa i owoce tez a tu taki wynik...
Trzeba będzie sie wzmocnić sokiem z buraków
A dzis Wojtek mega szaleje w brzuchu-maly brojek:)jusella, MirelS, ada89, aisa, _analiza, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Eve jusella tak to por surowy jablko i dwie marchewki. Do tego majonez sol cukier i kwasek
pysznosci
jusella to sama w swieta?Mam problen z bolem biodra od piatku.. Dzis pospr atalam i pogimnastykowalam sie w szkole rodzenia i znow mocno boli. Uparlam sie na to ze pojde na droge krzyzowa ulicami mojego miasta. Zanim doszlam do kosciola z ktorego ruszala ok 1 km od domu az plakac mi sie chcialo. Na szczescie jak juz ruszylam z droga to troche odpuscilo i dalam rade
jusella, eve90, kamenkaa, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Majeczka na to wygląda, że sama. Tzn pójdę do Babci ze święconką i pewnie do Rodziców na obiad chociaż teraz to się dzikus zrobiłam i najchętniej w domu bym siedziała. Ogólnie nie przepadam za świętami Ale to się zmieni jak Szymonek będzie bo organizowanie świąt dla dzieci to czysta przyjemność
Dzięki za przepis na surówkęmam wszystko to jutro zrobię, tylko zastanawiam się co do tej surówki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:49
eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella oby szymonek dal duzo radosci
spedzaj sobie z rodzicami
tez bedzie fajnie. Pamietaj kwasku tylko szczypta i lyzeczka malusia cukru bo sie przedobrzy
moze jakies miesko: gulasz? Kotlet? Kuciak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:53
jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016