Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kot_bury wrote:Ale za to koszulkę mam fajną!
Nie fajną, superancką!
jusella wrote:A na święta to chyba nic nie szykuję- Tatusiek nie przyjeżdża to i nie mam dla kogo a Pierworodny u ojca będzie.
Zapraszam do mnie
Puszczałam dzis Zosi Vivaldiego i kopała mnie dośc znacznie... mam jakieś mieszane uczucia, czy jej się podobało, czy nie. Mąż mówi, że jakby się nie podobało to by mi dała znać tak, że bym nie miała wątpliwości. Co wy o tym sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:51
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Agnes to szelazo to takie maleńkie chyba czarno- białe groszki zamknięte w kapsułkach?
Te dzieci wszystko z Nas wyciągną oby im na dobre wyszlo:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:19
-
Dalile dzięki za zaproszenie
Szymcio jak coś mu nie pasuje to grzmoci tak, że wiadomo, że coś nie halo jest. Jak mu się podoba też obrywam ale łagodniej
W sumie to za wszystko bancki zbieramWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:44
kamenkaa, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja słyszałam gdzieś od lekarza że buraki to właśnie mało mają tego żelaza i myli właśnie przez barwę.
Byłam u znajomej i gadalysmy o płci, że ja jednak drugiego syna będę miała ( ona dwie córki ma a mąż bardzo chciał syna hi)
I wspomniała też o tych plemnikach przed owulacja. Poczytałam i rzeczywiście dziewczynkę trudniej splodzic
Plemniki męskie są szybkie i mniejsze a damskie są wolne i większe dlatego wolniej się poruszają,ale są bardziej wytrzymałe bo żyją dłużej niż męskie. Dlatego warto tuż przed owulacja wspolzyc wtedy większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę
Większość par które mają problemy z poczęciem rodzą chłopców ponieważ wspolzyja w samym centrum owulacji
Proszę jaka teoriakamenkaa, Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
kama005 wrote:Moja chyba sobie dzisiaj więcej odpoczywa ale czasami potrafi przyłożyć
Chociaż pewnie zaraz się uaktywni jak zwykle
dzis mamy nasza granice przezywalnosci
Agnes ciesze sie ze u Wojtusia wszystko okoby bakterie i anemia szybko minely. Ja przez endomende cala mlodosc sie z anemia borykalam..
Maka, Zuzulka88, eve90, jusella lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Basia slyszalam ta teorie ale raczej w nia nie wierze. Wg niej wlasnie sie "balam" ze bede miala syna a tu zonk
do tego nie mialam wogole sluzu wiec nie wiem gdzie te plemniki mialyby przeczekac. Dla mnie to loteria. Chociaz pozycja (on na gorze) by sie zgadzala
basia7777, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Też słyszałam ta teorię, ale nie wiem czy ona się do konca sprawdza. Znam mnóstwo par, które starały się o dziecko. Jedni ponad rok, inni zaledwie kilka mcy. I jest chyba 50/50 jeśli chodzi o płeć. Może sprawdziłoby się to, gdyby próbować rzeczywiście tylko przed, potem post całkowity. Tylko mogłoby to potrwać dłużej. Ja będę próbować przy następnej ciąży, to dam znać_analiza, Zuzulka88, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta ma racje
choc wiadomo ze jeszcze płucka przewaznie sa nie dorozwiniete do pelnego egzystowania i tak i tak wymagałyby aparatury ale nasze szanse rosną z kazdym dniem;)
jusella lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka miała zagrożenie przedwczesnego porodu (Szyjka bardzo krótka, skurcze i rozwarcie) wiec jak trafiła na IP to od razu podali jej sterydy na rozwój płuc dziecka.
Nie wiem czy widzialyście program 'Moje 600 gramów szczęścia '. Tam były takie kruszynki malutkie czasem, że aż ciężko uwierzyć.Zuzulka88, eve90, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Jeśli jest ryzyko porodu przedwczesnego to dają wlasnie sterydy. Obysmy nie musiały przez to przechodzić mamusie;) Niech nasze dzieci siedzą w brzuchach do terminów;) lub w ich okolice;)
Maka, Zuzulka88, eve90, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Pewnie się nie sprawdza na 100% ale pewnie zawsze to coś hihi. Podobno też faceci co mają stresujące życie to częściej rodzą się dziewczynki
Mój mąż ma takie lajtowo że do końca życia będzie chłopaków strzelał hihi.
Mam prośbę do dziewczyn ze śląska. Podobno gdzieś koło ikea w Katowicach jest jakiś fajny duży sklep z wózkami?
Nie mam daleko więc chciałabym poprzymierzac jaki byłby najbardziej wygodny itp. Gdzie uderzać?
Miłego dnia!Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Basia7777 Bobo-wózki w budynku gdzie agata maja tez strone internetowa bo to tez siec sklepow. Teraz jest dlugi czas oczekiwania na wozki my kupikismy w poniedzialek w scc w smyku. Bo jak sie dowiedzialam ze mam czekac 8-10 tyg na wozek to sie przerazilam.
Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:tak czytajac Was to mi sie wydaje że moja kruszynka jest mała wagowo w 26tyg 840 niektóre z Was maja już ponad 1000g.
kot_bury koszulka cudowna
Nie martw się czasem dziewczynki są mniejsze.moja tydzień przed terminem 3580 miała.Jeszcze jest dużo czasu i na pewno podrośnie:)jusella lubi tę wiadomość
-
My że tak powiem celowaliśmy w owulację, ale 2 dni wcześniej też baraszkowaliśmy i widocznie żeńskie plemniki mojego męża są na tyle silne, że drugi raz będzie córka. My akurat chcieliśmy dziewczynkę drugą, a że się udało to super.
Ja dzisiaj stanęłam na wadze i +6 kg i od zeszłego tygodnia 1,5 cm w obwodzie.Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Moj tak samo. Wczoraj szalal dzis bardzo grzeczny
dzis mamy nasza granice przezywalnosci
Agnes ciesze sie ze u Wojtusia wszystko okoby bakterie i anemia szybko minely. Ja przez endomende cala mlodosc sie z anemia borykalam..
Dzieki Majeczka:)
Ja tam nie czuje sie oslabiona ani nic ale teraz trzeba sie jeszcze bardziej wzmocnić by szybko minela:)Zuzulka88, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość