X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Teraz mamy ułatwione zadanie bo na drugie możemy sobie poczekać i będziemy właśnie celować w dziewczynkę, czyli <3 <3 do 12 dc i potem przerwa :) zobaczymy czy się sprawdzi... :P

a my <3 i przed owu i w trakcie i po i jest dziewczynka :P

Pauli11 wspolczuje stresu zwiazanego z atakami. ja nie mieszkam w brukseli ale tez sie tym b stresuje. czesto ja i moja mama latamy do siebie samolotami, teraz to za kazdym razem jest stres... :(

Maka pokaz ubranka :)
    Dalile wrote:
    Mnie od dwóch nocy boli wszystko jak śpię na bokach to biodra, mała kopie... jak próbuję na plecach to jakbym się dusziła... poduszka pomaga, ale niewiele.
    mnie jeszcze ucho do tego boli jak na boku spie a poduszke mam nowa wygodna :/
    Milcia wrote:
    U mnie w 21+3 mała miała 517 g. A waga jest czysto hipotetyczna, bo może być +-500 g pod koniec ciąży.
    to jak moja wazyla 450 w 20+2 to ja nie wiem ile bedzie miala po urodzeniu chyba 6 kg :O

Kamenka ja chyba tych skurczy nie mam. albo sa b lekkie. jakichs takich mocnych nie pamietam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:12

kamenkaa, jusella, kot_bury, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mnie od dwóch nocy boli wszystko jak śpię na bokach to biodra, mała kopie... jak próbuję na plecach to jakbym się dusziła... poduszka pomaga, ale niewiele.

Że nie wspomnę o tym, że ciągle czuję się jakbym właśnie z konia zeszła, tak mnie spojenie łonowe boli ilekroć wstanę, że chodzić nie mogę.

Niech mnie któraś dobije.

boleć mnie nie boli nic :) lecz skurcze twardnienie brzucha na doslownie 2sekundy :)
    a mała kopie to dla mnie przyjemnosc uwielbiam ją czuć:)

Dalile, jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    to jak moja wazyla 450 w 20+2 to ja nie wiem ile bedzie miala po urodzeniu chyba 6 kg :O

Kamenka ja chyba tych skurczy nie mam. albo sa b lekkie. jakichs takich mocnych nie pamietam

no ja je mam ale nie są mega okropne :) macica sie przygotowywuje juz do porodu wkroczyłam w 3trym

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te skurcze chyba, ale u mnie są mega bolesne :(krótkie bo kilka minut trwają,ale boli przeokropnie. Jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne..

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    a mała kopie to dla mnie przyjemnosc uwielbiam ją czuć:)

Nie jak jest 3 w nocy, a ty próbujesz spać od 3h i nie daje rady zasnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:27

kamenkaa, kot_bury, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo dolazłam dzis do lekarza, musialm dwa razy sie zatrzymywać, taki ból mnie łapnął... maskra... a lekarz powiedial ze tylko rehabilitacja moze mi pomoc.. oczywiscie prywatnie musze sobie pojsc

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nie jak jest 3 w nocy, a ty próbujesz spać od 3h i nie daje rady zasnąć :)

:-) mnie tez przeważnie w nocy kopie - ale wiesz wole ją czuć niż nie czuc bo potem sie martwie czemu nie kopie.....
    dzis po 2mnie kopała dość mocno poglaskałam brzusio i chyba zasneła :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopie regularnie, nie daje się matce martwić. Tylko ostatnie noce są ogólnie ciężkie i chyba po prostu mam załamanie chwilowe. Minie jeśli dojdą dwie sukienki ciążowe :D
    Albo w końcu będę tak niewyspana, że mi nic nie przeszkodzi spać :D

kot_bury, kamenkaa, TheForfie, jusella, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia- my chcemy klasycznie Aleksander ale planujemy właśnie docelowo mówić w domu tylko Aleks. Bardzo podoba mi się po prostu Alex ale nie jestem do końca przekonana do tych zangielszczonych imion, wiec taki złoty środek znalezlismy;) a jak wyjdzie to zobaczymy bo liczę się z tym ze w szkole jednak będą Olek wołać:)

Jeszcze nad Mikołajem się zastanawiamy ale w sumie od początku nawet jeszcze przed ciążą sobie tego Aleksa wymyśliliśmy i pewnie już tak zostanie;)

Nowatorka- wiadomo; i tak genetyka decyduje. U nas w mojej rodzinie od strony mamy same dziewuchy,od taty raczej męska gałąź; u M. przemieszanie, ale on najmłodszy i ma 3 siostry wiec stawiam na to, że dostały mu się od rodziców mocne geny, jego zdominowały bo.moje się przebić nie mogły:) i boję się, że skończymy z 3 chłopcami a dziewczyny nie ucelujemy:P

A ja baardzo chce jeszcze córę!

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te skurcze codziennie ok 2 razy.
    Dalile łączę się w bólu z tym spojeniem. Mnie boli po lewej stronie. Niby gin mi ostatnio powiedziała, że to nie może być spojenie, bo by bolało mnie na środku, ale mi promieniuje na przód i w sumie to nawet jak leżę na lewym boku i potem chcę wstać, to czasem ruszyć się nie mogę, bo tak boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mnie kopie regularnie, nie daje się matce martwić. Tylko ostatnie noce są ogólnie ciężkie i chyba po prostu mam załamanie chwilowe. Minie jeśli dojdą dwie sukienki ciążowe :D
    Albo w końcu będę tak niewyspana, że mi nic nie przeszkodzi spać :D

No wcześniej miałam że była mało ruchliwa teraz jak już weszłam w 3try. to juz nawet w dzien a jak jest głodna i nie jem obiadu np to taki bunt w brzuchu "wojna" ze hej hahahah :)
    Jak byłam z synem w ciąży to inaczej odczuwałam ruchy teraz tez inaczej ;-) juz nie wiele zostalo :) ostatni 3try i poród i spotkanie z moja laseczkaa

TheForfie, jusella, nowatorka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam te skurcze codziennie ok 2 razy.
    Dalile łączę się w bólu z tym spojeniem. Mnie boli po lewej stronie. Niby gin mi ostatnio powiedziała, że to nie może być spojenie, bo by bolało mnie na środku, ale mi promieniuje na przód i w sumie to nawet jak leżę na lewym boku i potem chcę wstać, to czasem ruszyć się nie mogę, bo tak boli.

hejka Milcia mnie te skurcze tylko w nocy łapią w dzien wogole nic...zobacze co powie lekarz na wizycie może da ten magnez :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ale jak dasz Aleksander to będą wołać na niego Olek. Mój mąż właśnie jest Aleksander a mówię na niego Alek i też się tak przedstawia. W sytuacji kiedy przedstawia się jako Aleksander to zwracają się na niego Olek.
    Ja mowie Alek a mały ma być Alex lub właśnie Aleks...

kamenkaa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych skurczy, przynajmniej nie czuję ;) niestety jakas grypa panuje i się zarazilam wczoraj miałam 37 ale dzisiaj juz bez gorczki i lepiej tylko katar i gardło dokuczają :/
    Dobrze uspokoiliście mnie, wiem że jak duże dziecko to wieksza szansa na cesarke, a ja chcialabym naturalnie :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ja dzisiaj kolejny dzien bez sil mam I co chwile usypiam w salonie :)ja skurcze tez odczuwam, najczesciej popoludniu.
    Dzisiaj mam wizyte wieczorem I bede miala zakladany pessar pod warunkiem ze posiew wyjdzie ok. Troche mnie to przeraza ale bede sie bezpieczniej czuc ze donosze synka.

jusella, kot_bury, kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Że nie wspomnę o tym, że ciągle czuję się jakbym właśnie z konia zeszła, tak mnie spojenie łonowe boli ilekroć wstanę, że chodzić nie mogę.

Niech mnie któraś dobije.

Mam tak samo jak Ty :D dosłownie jakbym z konia zeszła. Tylko mnie pachwiny bolą. Ogólnie to sapie i stekam jak wstaje z leżącego lub pollezacego aż M się pyta czy coś mi jest :/ wiec mu przypominam, że w ciąży jestem. A gdzie tu lipiec... haha

Z ta waga Maleństwa to szacunki i wiem z opowieści, że niektórym dzidzia przyspieszyla w środku ciąży a potem waga wyhamowala a innym przyspieszyla na samym końcu. Ja liczę na to, że nasze lipcowe skarby wiedzą ile mają ważyć, żeby Mamusiom łatwo i przyjemnie się rodziło :)

jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, z tego co ja wiem, to 3 trymestr zaczyna się od 27+0 :) Belly przekłamuje z miesiącami ciąży.

aisa, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wojaży i padam. Myślałam, że już nie wyrobię na ostatniej prostej. Najważniejsze, że wszystko załatwiłam :-)
    W rybnym kolejka, odstałam swoje ale zapasy porobione :-)
    Przy okazji wdepłam do kilku aptek zorientować się po ile są pasy ciążowe i d*upa w 2 panie pierwsze słyszały, w trzeciej na zamówienie no ale jak mam zamówić jak nie wiem jaki rozmiar- babka rozłożyła tylko ręce. Cóż uroki mieszkania na za*upiu. Za to po drodze odkryłam kolejny sklep ze swojskimi wyrobami i mięsem z ichniej masarni :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:09

majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Ja dzisiaj kolejny dzien bez sil mam I co chwile usypiam w salonie :)ja skurcze tez odczuwam, najczesciej popoludniu.
    Dzisiaj mam wizyte wieczorem I bede miala zakladany pessar pod warunkiem ze posiew wyjdzie ok. Troche mnie to przeraza ale bede sie bezpieczniej czuc ze donosze synka.

I niech zakładają, byle efekt dobry był. :) Twój spokój przekłąda się na spokój dzieciątka przecież.
    Najważniejsze, że działają żebyś donosiła.

nowa!, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    :-) mnie tez przeważnie w nocy kopie - ale wiesz wole ją czuć niż nie czuc bo potem sie martwie czemu nie kopie.....
    dzis po 2mnie kopała dość mocno poglaskałam brzusio i chyba zasneła :)
    a moja sie chowa jak zapalam swiatlo i chce ja nagrac (tzn moj falujacy brzuch) to ona jak na zlosc sie nie rusza wtedy :/

ps. dziewczyny ktore dlugo mialy plaskie brzuchy: powychodzily wam juz? pochwalcie sie. moj jest juz calkiem calkiem

The Forfie wiesz chcac to mozna i 5,5 silami natury urodzic. u mnie tu wokol pelno dziewczyn ktore4, 4.5 rodzily naturalnie. wlasnie sie boje czy tu we wloszech tak "latwo" o cesarke jak w pl bo z tego co widze to w pl nie ma problemu a tutaj nie slyszalam jeszcze o cesarce bo dziecko duze albo na zyczenie. takze az sie boje rozmowy z ginem. a tak wogole to sama juz nie wiem czy chcialabym cesarke czy nie. nic juz nie wiem poza tym ze dzidzia na pewno mala nie bedzie :/

nowa mam nadzieje ze z pesarem juz bedziesz spokojniejsza i szybko zapomnisz ze wogole go masz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:11

jusella, TheForfie, Maka, Pauli11, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: