Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
_analiza wrote:
Teraz mamy ułatwione zadanie bo na drugie możemy sobie poczekać i będziemy właśnie celować w dziewczynkę, czylido 12 dc i potem przerwa
zobaczymy czy się sprawdzi...
a myi przed owu i w trakcie i po i jest dziewczynka
Pauli11 wspolczuje stresu zwiazanego z atakami. ja nie mieszkam w brukseli ale tez sie tym b stresuje. czesto ja i moja mama latamy do siebie samolotami, teraz to za kazdym razem jest stres...
Maka pokaz ubranka
Dalile wrote:Mnie od dwóch nocy boli wszystko jak śpię na bokach to biodra, mała kopie... jak próbuję na plecach to jakbym się dusziła... poduszka pomaga, ale niewiele.
Milcia wrote:U mnie w 21+3 mała miała 517 g. A waga jest czysto hipotetyczna, bo może być +-500 g pod koniec ciąży.
Kamenka ja chyba tych skurczy nie mam. albo sa b lekkie. jakichs takich mocnych nie pamietam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:12
kamenkaa, jusella, kot_bury, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Mnie od dwóch nocy boli wszystko jak śpię na bokach to biodra, mała kopie... jak próbuję na plecach to jakbym się dusziła... poduszka pomaga, ale niewiele.
Że nie wspomnę o tym, że ciągle czuję się jakbym właśnie z konia zeszła, tak mnie spojenie łonowe boli ilekroć wstanę, że chodzić nie mogę.
Niech mnie któraś dobije.
boleć mnie nie boli niclecz skurcze twardnienie brzucha na doslownie 2sekundy
a mała kopie to dla mnie przyjemnosc uwielbiam ją czućDalile, jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:to jak moja wazyla 450 w 20+2 to ja nie wiem ile bedzie miala po urodzeniu chyba 6 kg
Kamenka ja chyba tych skurczy nie mam. albo sa b lekkie. jakichs takich mocnych nie pamietam
no ja je mam ale nie są mega okropnemacica sie przygotowywuje juz do porodu wkroczyłam w 3trym
jusella, nowatorka lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:a mała kopie to dla mnie przyjemnosc uwielbiam ją czuć
Nie jak jest 3 w nocy, a ty próbujesz spać od 3h i nie daje rady zasnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:27
kamenkaa, kot_bury, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ledwo dolazłam dzis do lekarza, musialm dwa razy sie zatrzymywać, taki ból mnie łapnął... maskra... a lekarz powiedial ze tylko rehabilitacja moze mi pomoc.. oczywiscie prywatnie musze sobie pojsc
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dalile wrote:Nie jak jest 3 w nocy, a ty próbujesz spać od 3h i nie daje rady zasnąć
mnie tez przeważnie w nocy kopie - ale wiesz wole ją czuć niż nie czuc bo potem sie martwie czemu nie kopie.....
dzis po 2mnie kopała dość mocno poglaskałam brzusio i chyba zasnełajusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mnie kopie regularnie, nie daje się matce martwić. Tylko ostatnie noce są ogólnie ciężkie i chyba po prostu mam załamanie chwilowe. Minie jeśli dojdą dwie sukienki ciążowe
Albo w końcu będę tak niewyspana, że mi nic nie przeszkodzi spaćkot_bury, kamenkaa, TheForfie, jusella, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Basia- my chcemy klasycznie Aleksander ale planujemy właśnie docelowo mówić w domu tylko Aleks. Bardzo podoba mi się po prostu Alex ale nie jestem do końca przekonana do tych zangielszczonych imion, wiec taki złoty środek znalezlismy;) a jak wyjdzie to zobaczymy bo liczę się z tym ze w szkole jednak będą Olek wołać
Jeszcze nad Mikołajem się zastanawiamy ale w sumie od początku nawet jeszcze przed ciążą sobie tego Aleksa wymyśliliśmy i pewnie już tak zostanie;)
Nowatorka- wiadomo; i tak genetyka decyduje. U nas w mojej rodzinie od strony mamy same dziewuchy,od taty raczej męska gałąź; u M. przemieszanie, ale on najmłodszy i ma 3 siostry wiec stawiam na to, że dostały mu się od rodziców mocne geny, jego zdominowały bo.moje się przebić nie mogły:) i boję się, że skończymy z 3 chłopcami a dziewczyny nie ucelujemy:P
A ja baardzo chce jeszcze córę!jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja mam te skurcze codziennie ok 2 razy.
Dalile łączę się w bólu z tym spojeniem. Mnie boli po lewej stronie. Niby gin mi ostatnio powiedziała, że to nie może być spojenie, bo by bolało mnie na środku, ale mi promieniuje na przód i w sumie to nawet jak leżę na lewym boku i potem chcę wstać, to czasem ruszyć się nie mogę, bo tak boli. -
Dalile wrote:Mnie kopie regularnie, nie daje się matce martwić. Tylko ostatnie noce są ogólnie ciężkie i chyba po prostu mam załamanie chwilowe. Minie jeśli dojdą dwie sukienki ciążowe
Albo w końcu będę tak niewyspana, że mi nic nie przeszkodzi spać
No wcześniej miałam że była mało ruchliwa teraz jak już weszłam w 3try. to juz nawet w dzien a jak jest głodna i nie jem obiadu np to taki bunt w brzuchu "wojna" ze hej hahahah
Jak byłam z synem w ciąży to inaczej odczuwałam ruchy teraz tez inaczejjuz nie wiele zostalo
ostatni 3try i poród i spotkanie z moja laseczkaa
TheForfie, jusella, nowatorka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ja mam te skurcze codziennie ok 2 razy.
Dalile łączę się w bólu z tym spojeniem. Mnie boli po lewej stronie. Niby gin mi ostatnio powiedziała, że to nie może być spojenie, bo by bolało mnie na środku, ale mi promieniuje na przód i w sumie to nawet jak leżę na lewym boku i potem chcę wstać, to czasem ruszyć się nie mogę, bo tak boli.
hejka Milcia mnie te skurcze tylko w nocy łapią w dzien wogole nic...zobacze co powie lekarz na wizycie może da ten magnez -
Analiza ale jak dasz Aleksander to będą wołać na niego Olek. Mój mąż właśnie jest Aleksander a mówię na niego Alek i też się tak przedstawia. W sytuacji kiedy przedstawia się jako Aleksander to zwracają się na niego Olek.
Ja mowie Alek a mały ma być Alex lub właśnie Aleks...kamenkaa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Ja nie mam żadnych skurczy, przynajmniej nie czuję
niestety jakas grypa panuje i się zarazilam wczoraj miałam 37 ale dzisiaj juz bez gorczki i lepiej tylko katar i gardło dokuczają
Dobrze uspokoiliście mnie, wiem że jak duże dziecko to wieksza szansa na cesarke, a ja chcialabym naturalniejusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Ja dzisiaj kolejny dzien bez sil mam I co chwile usypiam w salonie :)ja skurcze tez odczuwam, najczesciej popoludniu.
Dzisiaj mam wizyte wieczorem I bede miala zakladany pessar pod warunkiem ze posiew wyjdzie ok. Troche mnie to przeraza ale bede sie bezpieczniej czuc ze donosze synka.jusella, kot_bury, kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:
Że nie wspomnę o tym, że ciągle czuję się jakbym właśnie z konia zeszła, tak mnie spojenie łonowe boli ilekroć wstanę, że chodzić nie mogę.
Niech mnie któraś dobije.
Mam tak samo jak Tydosłownie jakbym z konia zeszła. Tylko mnie pachwiny bolą. Ogólnie to sapie i stekam jak wstaje z leżącego lub pollezacego aż M się pyta czy coś mi jest
wiec mu przypominam, że w ciąży jestem. A gdzie tu lipiec... haha
Z ta waga Maleństwa to szacunki i wiem z opowieści, że niektórym dzidzia przyspieszyla w środku ciąży a potem waga wyhamowala a innym przyspieszyla na samym końcu. Ja liczę na to, że nasze lipcowe skarby wiedzą ile mają ważyć, żeby Mamusiom łatwo i przyjemnie się rodziło
jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Wróciłam z wojaży i padam. Myślałam, że już nie wyrobię na ostatniej prostej. Najważniejsze, że wszystko załatwiłam
W rybnym kolejka, odstałam swoje ale zapasy porobione
Przy okazji wdepłam do kilku aptek zorientować się po ile są pasy ciążowe i d*upa w 2 panie pierwsze słyszały, w trzeciej na zamówienie no ale jak mam zamówić jak nie wiem jaki rozmiar- babka rozłożyła tylko ręce. Cóż uroki mieszkania na za*upiu. Za to po drodze odkryłam kolejny sklep ze swojskimi wyrobami i mięsem z ichniej masarniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:09
majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny,
Ja dzisiaj kolejny dzien bez sil mam I co chwile usypiam w salonie :)ja skurcze tez odczuwam, najczesciej popoludniu.
Dzisiaj mam wizyte wieczorem I bede miala zakladany pessar pod warunkiem ze posiew wyjdzie ok. Troche mnie to przeraza ale bede sie bezpieczniej czuc ze donosze synka.
I niech zakładają, byle efekt dobry był.Twój spokój przekłąda się na spokój dzieciątka przecież.
Najważniejsze, że działają żebyś donosiła.nowa!, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:
mnie tez przeważnie w nocy kopie - ale wiesz wole ją czuć niż nie czuc bo potem sie martwie czemu nie kopie.....
dzis po 2mnie kopała dość mocno poglaskałam brzusio i chyba zasneła
ps. dziewczyny ktore dlugo mialy plaskie brzuchy: powychodzily wam juz? pochwalcie sie. moj jest juz calkiem calkiem
The Forfie wiesz chcac to mozna i 5,5 silami natury urodzic. u mnie tu wokol pelno dziewczyn ktore4, 4.5 rodzily naturalnie. wlasnie sie boje czy tu we wloszech tak "latwo" o cesarke jak w pl bo z tego co widze to w pl nie ma problemu a tutaj nie slyszalam jeszcze o cesarce bo dziecko duze albo na zyczenie. takze az sie boje rozmowy z ginem. a tak wogole to sama juz nie wiem czy chcialabym cesarke czy nie. nic juz nie wiem poza tym ze dzidzia na pewno mala nie bedzie
nowa mam nadzieje ze z pesarem juz bedziesz spokojniejsza i szybko zapomnisz ze wogole go masz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:11
jusella, TheForfie, Maka, Pauli11, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość