X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wczoraj się tym nie martwiłam, ale dzisiaj to już mi się wydaje trochę za długo.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta jak bardzo Cię to niepokoi to przejdź się do przychodni i poproś o ktg- na pewno wszystko jest w porządku ale po co się niepotrzebnie stresować.
    U mnie, jak Szymon siedzi za spokojnie i zaczynam się niepokoić to kładę się na prawym boku z podkurczonymi nogami i zaraz łomot dostaję- Młody nie cierpi tej pozycji.

Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta jak lekkie ruchy czujesz to powinno byc ok. Na moja zawsze dzialaja truskawki, po nich szaleje.

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki- któraś z Was pisała coś o śledziach z porami- proszę o przepis :-D

Dziś pierwszy raz jadłam wędzoną rybkę o nazwie malwa- polecam, pychotka!

Zuzulka88, kamenkaa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta moim tez dziś jakoś wyjątkowo spokojny, ale troszkę go czulam w dzień, wiec staram się wyluzowac. Ale dla pewnosci na ktg można pojechać.
    Analiza u nas tez chyba będzie Aleksander, ale mi się akurat skrót Olek podoba. Koleżanka nazwała synka Aleksy, rzadko spotykane imię, wołają do niego właśnie często Aleks.

jusella, Zuzulka88, eve90, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u mnie są takie dni że małego nie czuję nawet przez kilka godzin. Ja ciągle w ruchu jestem, więc może dlatego. Myślę, że nic złego się z nie dzieje. Poza tym bardzo często czuję właśnie takie delikatne, pojedyncze kopniaki.

jusella, Zuzulka88, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I jestem po wizycie I kolejna zalamka ale mialam dzisiaj zle przeczucie. W posiewie z szyjki wyszla jakas bakteria :( od dzisiaj jestem na antybiotyku I globulkach przez 10 dni. Za tydzien kolejna wizyta zeby zobaczyc co sie dzieje z szyjka. Na dzien dzisiejszy byla troszke dluzsza ale dalej widac od wewnatrz rozwarcie wiec mam sie oszczedzac. Boje sie antybiotyku ale gin powiedzial ze koboeta w ciazy ma byc sterylna szczegolnie zakladajac pessar. No I tyle u mnie nie marudze wam juz dzisiaj.

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, bierz antybiotyk i się nie stresuj. Będzie dobrze!

nowa!, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- po pierwsze będzie dobrze a po drugie marudź ile Ci się podoba!

nowa!, kijanka_88, kamenkaa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tylko wam marudze a chcialabym wkoncu napisac ze wszystko dobrze i czekac na kolejna wizyte tak jak kazda z was a ja ostatnio co tydzien jestem na kontroli i co tydzien cos nowego.masakra jutro mi przejdzie a dodatkowo hormony u kobiety w ciazy nie pomagaja w uzalaniu sie nad soba.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po całym dniu.

Nowa nam zawsze możesz pomarudzić od tego jesteśmy by sie wspierać :) Bierz antybiotyk i będzie git :)

Zuzulka gratuluję udanej wizyty :)

Staram się was pomału nadrobić. Ogólnie noc była do d spałam 4h. Potem cały dzień zaganiany i prawie zero czasu dla siebie bo ciągle coś!

Niepokoi mnie to że jak lezę na lewym boku dłużej w łóżku to zaczyna mnie boleć lewa noga od biodra w dół. Chwyta mnie to w nocy i musze się przewrócić. Do tego potwierdza się to na gimnastyce. Nie mogę sie położyć na lewym boku na macie! No koszmar normalnie bo zaraz już mnei ból chwyta nie tak sotry ale jednak... Musze zapisać się do gin i jej to zgłosić. Do tego boli mnie kręgosłup... Masakra.

Co tam jeszcze? Widziałam że pisałyście o owu i szansach na daną płeć. My to tak <3 przed owu i w czasie owu więc no cóż. Ale drugi musi być już chłopak a dokłądnie mamy taką nadzieję, więc tak jakby się wspomożemy. Też chodziłam w szczęśliwym cyklu na monitoring tylko akurat jedną wizytę mi odwołano a na drugiej potwierdziła mi że pęcherzyk pękł i tyle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:39

jusella, nowa!, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa najwazniejsze ze jestes pod stala kontrola i lekarz nie pozwoli zeby sie cos zlego dzidzi stalo

jusella, nowa!, Zuzulka88, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Co to ktg to nie wiem jak to tutaj wygląda, ale mam detektor tętna domowy i bez problemu znalazłam serduszko. Słyszałam nawet, że się rusza mały bo serce było słychać raz cicho, raz głośniej.
    Tylko ja tych ruchów nie czułam. Teraz zjadłam 2 czekoladki i popijam czekoladę na gorąco i czuje jak kopie, ale wewnątrz. Może się po prostu przekręcił, zmienił pozycje a ja już sieje panikę...

jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, nic się nie przejmuj! Antybiotyk Ci pomoże i będzie po sprawie. Tylko słuchaj lekarza i oszczędzaj się! ;)

nowa!, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja ostatnio tylko wam marudze a chcialabym wkoncu napisac ze wszystko dobrze i czekac na kolejna wizyte tak jak kazda z was a ja ostatnio co tydzien jestem na kontroli i co tydzien cos nowego.masakra jutro mi przejdzie a dodatkowo hormony u kobiety w ciazy nie pomagaja w uzalaniu sie nad soba.

Oj, oj... każda z nas narzeka jak jej źle. Po to jesteśmy, żeby wspierać i pomagać sobie nawzajem!

nowa!, jusella, Zuzulka88, stokrotka2013, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczyny :)

Zuzulka88, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Dalile pisze!

Nowa, zobacz, ja też tu ciągle wylewam swoje zmartwienia :)
    Przecież ciąża to tylko beztroskie chwile, ale mnóstwo zmartwień i zagadek dla każdej z nas. A nikt tak nie zrozumie, jak jedna ciężarówka innej ciężarówki ;)

jusella, nowa!, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella to bedę robic śledzie w smietanie ogolnie to niby surowe wiec nie wolno ?

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo truskawek ja dziś kupiłam troszke i takie były dobre ze wszystkie wszamalam, mniammm! :)

Dziewczyny jutro wizyta i zobaczę swojego maluszka, ciekawe ile urosl, w 20+4 ważył 290g ale teraz już czuje silne męskie kopy! Także mysle ze ładnie nam podrosl :)

nowatorka, kamenkaa, Zuzulka88, jusella, Kasiulina, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Apropo truskawek ja dziś kupiłam troszke i takie były dobre ze wszystkie wszamalam, mniammm! :)

Dziewczyny jutro wizyta i zobaczę swojego maluszka, ciekawe ile urosl, w 20+4 ważył 290g ale teraz już czuje silne męskie kopy! Także mysle ze ładnie nam podrosl :)

aj te truskawy takie dmuchane są jakos mi nie smakuja poczekam na nasze:)
    trzymam kciuki za wizyte

eve90, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ