X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nasze dzieci jakieś leniwe się ostatnio zrobiły. Może to przesilenie wiosenne ;)

jusella, kot_bury, Ollaala lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tELASHE MAM to samo, tzn miałam a potem tylko na biodro mi to przeszlo...

jusella, Ollaala lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa, ile pannica waży.

Też mam wizytę jutro z rana :) Zobaczymy, czy mała pozostała 9 dni do przodu :)

jusella, nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem :)

jusella, Ollaala, Agness27 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem :)
    Jaś śpi w turystycznym. Przenieśliśmy Go tam bo to był nocny wędrowniczek i wciąż uderzał w szczebelki. Tylko materac mamy normalny w sensie lepszy.

jusella, Grzybka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi znajomi tak korzystają z łóżeczka turystycznego. Mają mało miejsca a nei wiedza kiedy będą musieli się przeprowadzić i nie kupowali normalnego :) Są bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zakup łóżeczka turystycznego, już nawet znaleźliśmy takie z przewijakiem i innymi pierdolami. Pewnie kupimy w maju/czerwcu. Chcemy oszczędzić miejsce no i też potem, będzie prościej je przechowywać. Nie ma szczebelków, więc dziecko nie będzie między nie wpadać. Tylko tak jak pisze aisa, zakupimy lepszy materac o ile będzie taka potrzeba.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka
    Dziewczyny co dzis robicie na obiad ? bo ja nie mam wogole pojecia ..

Co polecacie coś na szybko ........Doradźcie coś ...

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić łóżeczko ale do kuchni, żeby co chwilę nie biegać do pokoju jak pichcę. No i przyda się też w lato do ogrodu (mówię o przyszłym roku).

Kamenkaa ja dziś filet z kurczaka, do tego warzywa na patelnię i szpinak. Szybkie, proste, zdrowe a co najważniejsze smaczne.

aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja chcę kupić łóżeczko ale do kuchni, żeby co chwilę nie biegać do pokoju jak pichcę. No i przyda się też w lato do ogrodu (mówię o przyszłym roku).

Kamenkaa ja dziś filet z kurczaka, do tego warzywa na patelnię i szpinak. Szybkie, proste, zdrowe a co najważniejsze smaczne.

hmm W Wielki Czwartek miesko :O ? dziś post......Jutro Wielki Piątek..
    Ja tam syna ucze do postu :) wiec szukam coś bezmiesnego :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś grochówka :) tak mnie naszło, że musiałam zrobić!

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w ogóle nie myślimy dużymi zakupami, po świętach może wreszcie się ogarnę żeby zobaczyć co mogę "po ciotkach" ewentualnie wykorzystać, w tym gruby sprzęt właśnie. Kiedyś oglądaliśmy te turystyczne ale kurde ciężko się zdecydować, bo my rozważamy tez to dostawiane do łóżka. Prawdopodobnie problemu z miejscem nie będzie bo jednak bierzemy się za remont poddasza wiec na początku będzie tam wielka składownia;)

No i ja mam odwieczny problem estetyczny bo jednak chciałabym żeby mój dom chociaż w części zachował swój charakter a nie zamienił się w śmietnik sprzętowo-zabawkowy :D

Kamenkaa ja nie pomogę, za to chętnie skorzystam z porad;)

A czy któraś z Was kupowała juz kocyk/otulacz bambusowy? Pytam bo znajome mają lamillou i on jest świetny na lato właśnie, wielki wymiar i praktyczny, tylko ta cena mnie zabija:/ i szukam jakichś zamienników tylko właśnie z tej bambusowej cienkiej bawełny a nie poliestrowo-sztucznego polaru... Jak macie jakieś sprawdzone linki to podrzucajcie:)

Ada, Nadditta - ja dziś rano miałam też lekki schiz, że małego nie czuje i chociaż sama wiem DOSKONALE ze czasem może mieć dzieć leniwy dzień, czasem może się daleko schować na kręgosłupie to i tak siadł mi to na psychikę. Uciskanie nie pomagało, czekoladka nie pomogła, nie wiedziałam co zrobić. Ale już jest lepiej i dziś po raz kolejny żałuję że nie kupiłam detektora - to taki cudowny uspokajacz!

Aaa i musze się pochwalić - wczoraj przyszły trampeczki na lato dla mamusi i od razu lepszy humor! :P
    a dziś siadam do neta i klikam wreszcie inhalator i ciśnieniomierz, wszyscy wkoło chorują wiec pewnie się przyda. No i musze siąść żeby wybrać dla siebie jakieś luzniejsze ciuchy bo powoli mam z tym problem, buty na wiosnę, jakieś pierdółki.

Muszę też wymyślić prezent dla męża bo on kwietniowy i w ogóle nie mam pomysłu a po jego ostatnich szaleństwach pandorowych muszę dorównać i zadowolić chłopa;)

kamenkaa, jusella, aisa, Ollaala, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    A u mnie dziś grochówka :) tak mnie naszło, że musiałam zrobić!

ja tam wole sie trzymać postu jak wielki Czwartek to Wielki Post :) musze uczyć syna
    co go naucze bedzie uczył potem swoje dzieci hihi :)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa- to jajko sadzone z ziemniakami zrób i będzie po sprawie:) albo spaghetti Napoli ;)

Chociaż my w ciąży jesteśmy zwolnione chyba z postu:)

kamenkaa, Maka, Ollaala, kot_bury lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa, a może racuchy? albo naleśniki z twarożkiem na słodko :)

Ja racuchy wczoraj miałam i tak sobie pojadłam, mniam :)

Swoją drogą, w Wielki Czwartek nie ma Postu Post zaczyna się od Wielkiego Piątku, a kończy się po rezurekcjach, także spokojnie dzisiaj mięsko można Chyba, że ktoś tak po prostu sobie zażyczy i robi post we wszystkie Wielkie Dni :)

kamenkaa, _analiza, jusella, Maka, Ollaala, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Kamenkaa ja nie pomogę, za to chętnie skorzystam z porad;)

Wiesz co jak Post zrobie dzisiaj Naleśniki :)

lub myślałam o plackach z sosem pieczarkowym..

Rammel - ja jakoś obchodzę ten dzien jako post tak mnie nauczyła mamcia :P i tak sie jakos juz przyzwyczaiłam
    Każdy robi po swojemu ogólnie w kościele też niby mówią ze to dzien bez mięsny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:02

_analiza, Rammel, Ollaala lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wielki Czwartek nie obowiązuje ani post ścisły ani jakościowy.

Maka, kot_bury, Ejrene, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo naleśniki dobry pomysł.... może nawet zrobię z jakimś szpinakiem, serem na słono? :)

Musze dziś rybę kupić bo mój chłop na diecie jest i białko musi dostarczyć wiec musze tez zadbać o to żeby jutro nie grzeszył, dobrze że o tym rozmawiamy bo by mi pewnie wyleciało z głowy...

kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pościsz to może makaron ze szpinakiem :-)

Cały tydzień mięsa na oczy nie widziałam to mi się należy, a po za tym ja z tych niewierzących.

eve90, Ollaala, kot_bury, Telashe, Agness27 lubią tę wiadomość

• Rammel Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    _analiza wrote:

Rammel - ja jakoś obchodzę ten dzien jako post tak mnie nauczyła mamcia :P i tak sie jakos juz przyzwyczaiłam
    Każdy robi po swojemu ogólnie w kościele też niby mówią ze to dzien bez mięsny

Jasne, każdy robi po swojemu :) Dobrze, że syna tak uczysz, przynajmniej będzie dawał też dobry przykład jak będzie duży :)

_analiza mój mąż jest wprawdzie majowy, ale też powoli zastanawiam się nad prezentem :) Trampki na wiosnę-lato dobra rzecz. Jeszce jak są takie fajowe kolorowe to już w ogóle super :) Też muszę pomyśleć nad jakimiś ciuchami, butami, bo jak patrzę do swojej szafy, że wszystko takie szaro bure to aż mnie mdli. Wiosna idzie, trzeba poszaleć :D

kamenkaa, Ollaala, jusella lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ