Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
teraz rzadko tutaj zaglądam, jestem na urlopie w PL to szkoda czasu na neta.
Napiszecie co potrzeba kupić w aptece dla noworodka do 3 msc?
Mam już roztwór soli morskiej do nosa, sól fizjologiczna, maść na odparzenia, octenispet, żel na zabkowanie, gaziki jałowe do pępka. Co tu jeszcze potrzeba? Chciałabym to wszystko kupic tutaj w PL, większy wybór i taniej. Pozdrawiam z rana.aisa, jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Kama mam identycznie z lewą nogą. Staram się spać na lewym boku, wiec to pewnie jakis ucisk. Ale jak zacznie w nocy boleć to już cały dzień z głowy. Boli nawet jak nie leże ;/ Daj znac co powiedział lekarz na tą nogę.
Naditta jak ruchy? Bo ja też coś od wczoraj słabo czuje ;/ Narazie czekam...06.2015 - poronienie
-
Hej witam się czwartkowo i 24 tc
Mój synuś też nie kopie regularnie wczoraj też miał swój mniej aktywny dzień ale wieczorem nadrobili też się zastanawiałam czy wszystko ok.
Miłego dniajusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
ada89 wrote:
Naditta jak ruchy? Bo ja też coś od wczoraj słabo czuje ;/ Narazie czekam...
Wczoraj wieczorem mały się coś kręcił, pomogła czekolada do picia
Ale takie słabo wyczuwalne i inne te ruchy. Wywnioskowałam, że zmienił pozycje, bo czuję go nie zaraz pod skórą, a głębiej, jakby mnie w środku kopał. I dzisiaj też już zaczyna dokazywać, więc mam nadzieję, że jest ok.
Może u Ciebie podobnie tzn zmiana pozycji?
Na spokojnie wsluchaj się w swoje ciało, ja jak coś robię to nie zauważam ruchów. Muszę usiąść i się skupić.
Mam nadzieję, że młody zaraz wróci do pozycji wcześniejszej, bo jednak wolę czuć jego silne kopniaki.
U mnie doszła jeszcze zmiana pogody, wcześniej słońce,a od wczoraj pochmurno i ma padać. Ja czuję się jak kupa, więc może mały odziedziczył po mnie wrażliwość na zmiany pogody i też mu się nic nie chce i jest sennyjusella, Rammel, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Martynka patyczki z ogranicznikiem. Ja w aptece internetowej kupowałam jeszcze szczotkę z miękkim włosiem, nożyczki do paznokci, oliwkę do kąpieli i do ciała, na kolki Bobotic, herbatkę koperkową. Dla siebie też w aptece możesz pokupować potrzebne rzeczy.
martynka870, jusella lubią tę wiadomość
-
Dobry Misiaczki!
martynka, podkłady chłonne do przewijania i na czas połogu? ponoć przydatna rzecz jak np się w nocy przesiąknie to ratują materac.
możesz też maść z antybiotykiem w razie trudno gojących się ran np tribiotic
okłady żelowe zimne/ciepłe
piękny dzień!chyba upiekę mini ptysie z bitą śmietaną
chce mi się. Dziś noc pod wezwaniem koszmarów, ale zaczynam się przyzwyczajać.
A tak z marudzenia, to szukam sposobu na ból pupy. Tzn kości ogonowej, bo promieniuje mi do prawej nogi i jak np umyję podłogę i poschylam się nad mopem te 15min to nie mogę chodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:44
jusella, Rammel lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
martynka870 wrote:Milcia a czytałam, że nie powinno się czyścić patyczkami uszu. To czym w takim razie?
A dla siebie to mam podkłady, wkładki laktacyjne, majteczki Poporodowe, maść na brodawki.nie wiem co jeszcze
My nie czyściliśmy uszu, tylko patyczki były do pielęgnacji pępka. Psikaliśmy Octeniseptem i potem wokół pępka patyczkiem okrężenymi ruchami. Tak nam położna kazała robić.martynka870, jusella lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Obudziło mnie piękne słoneczko- odbija się od okien sąsiadów i prosto w oczy mi świeci
Mnie od wczoraj kręgosłup boli, chodzę jak stara babka. Dziś jeszcze jedno podejście robię i idę do sklepu medycznego zobaczyć czy są pasy ciążowe.
kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Z apteki dla mamy to jeszcze podkłady poporodowe (takie wielkie podpaski w majty), majtki poporodowe siateczkowe, herbatka na laktację, Tantum Rosa do podmywania lub wyciąg z kory dęby na lepsze gojenie rany. Mogą też być osłonki na sutki podczas karmienia, bo nie kosztują dużo, a mogą bardzo pomóc szczególnie na początku jak piersi nie są przyzwyczajone i boli jak dziecko ciągnie.
martynka870, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 7 miesiacu, jeszcze tylko 3 i w końcu zobaczę synka
Antek jak mnie nieraz kopnie to ostatnio sprawdzałam czy dziury w brzuchu nie zrobiłRammel, stokrotka2013, jusella, TheForfie, _analiza, kamenkaa, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja, w 23 tygodniu
Wczoraj pisałam pod wieczór długiego posta na tablecie, coś niechcący kliknęłam i wszystko się skasowało. Tak się zirytowałam, że nic już nie napisałam, bo wiecie jak się na tablecie pisze
Nie umiałam wczoraj spać, moja mała prawie całą noc dokazywała i też się wystraszyłam czy wszystko OK, bo w ciągu dnia taka nadpobudliwa nie była. Każda moja pozycja do spania była dla niej chyba niewygodna, już się zastanawiałam czy na stojąco nie zacząć spać
Dziś piękna pogoda, aż chce się wyjść na dwóri mam taki zamiar bo idę na szkołę rodzenia.
jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Ada jestem zapisana do mojej gin na wtorek więc wtedy dam znać.
Martynka jaką maść kupiłaś na brodawki?
O właśnie jeszcze te osłonki na brodawkiAle ja takie zakupy sobie zrobię później. tak w maju
Albo pomału bo już część mam bo jakieś promocje albo na allegro w sklepach dla dzieci pokupowałam. Dzisiaj właśnie powinna przyjechać jedna paczka
Mnie też kręgosłup od wczoraj boli. Masakra jakaś.
Moja ma od wczoraj wieczór mniej chęci do ruszania sie. Może sie obróciła. Teraz czuje że coś tam się rusza ale słabo to czuje też wolę jak mnie tak porządnie bijejusella lubi tę wiadomość
-
Hej
To tylko u mnie dziś ponuro ?
Mój mały też ostatnio ze 4 dni słabo się ruszał, i na pewno dlatego że się inaczej ułożył.
Ja mam wizytę za tydzień, też jestem ciekawa ile mój kawaler urósł
Nowatorka a Ty kiedy masz ?aisa, jusella, kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Dziewczyny śliczne brzuszki macie:))
Ja właśnie czekam na kuriera z rzeczami dla dzieci i dla Mnie i jeszcze musze zrobić listę co musze kupic ale teraz będę miec większość
Co do bólów to mnie tez od jakiegoś czasu bola bardzo pachwiny,szczególnie przy wstawaniu no i dodatkowo rwa kulsxowa dokucza mocniej i jeszcze kolka..ach te uroki ciążowe:))jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość