X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) teraz rzadko tutaj zaglądam, jestem na urlopie w PL to szkoda czasu na neta.
    Napiszecie co potrzeba kupić w aptece dla noworodka do 3 msc?
    Mam już roztwór soli morskiej do nosa, sól fizjologiczna, maść na odparzenia, octenispet, żel na zabkowanie, gaziki jałowe do pępka. Co tu jeszcze potrzeba? Chciałabym to wszystko kupic tutaj w PL, większy wybór i taniej. Pozdrawiam z rana.

aisa, jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mam identycznie z lewą nogą. Staram się spać na lewym boku, wiec to pewnie jakis ucisk. Ale jak zacznie w nocy boleć to już cały dzień z głowy. Boli nawet jak nie leże ;/ Daj znac co powiedział lekarz na tą nogę.

Naditta jak ruchy? Bo ja też coś od wczoraj słabo czuje ;/ Narazie czekam...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia :)

aisa, Kasiulina, jusella, Rammel, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka wiem że dla dzieciaczka trzeba podawać witamine D + K do pełnego 3msca także to również w aptece możesz się zaopatrzyć :)

P.S. przed wizytą spać nie moge nigdy

jusella lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve o ktorej masz wizyte? Na pewno bedzie wszystko ok :) ja juz zatesknilam za widokiem mojej na ekranie ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, coś do odciągnania kataru (gruszka, Frida, katarek), na gorączke czopki bądź w płynie-np pedicetamol.
    U mnie wit D się dostaje, zapytaj Asit albo na wątku No czy u Was nie ma tego.

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się czwartkowo i 24 tc :)
    Mój synuś też nie kopie regularnie wczoraj też miał swój mniej aktywny dzień ale wieczorem nadrobil :) i też się zastanawiałam czy wszystko ok.

Miłego dnia :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

Naditta jak ruchy? Bo ja też coś od wczoraj słabo czuje ;/ Narazie czekam...

Wczoraj wieczorem mały się coś kręcił, pomogła czekolada do picia ;)
    Ale takie słabo wyczuwalne i inne te ruchy. Wywnioskowałam, że zmienił pozycje, bo czuję go nie zaraz pod skórą, a głębiej, jakby mnie w środku kopał. I dzisiaj też już zaczyna dokazywać, więc mam nadzieję, że jest ok.
    Może u Ciebie podobnie tzn zmiana pozycji?
    Na spokojnie wsluchaj się w swoje ciało, ja jak coś robię to nie zauważam ruchów. Muszę usiąść i się skupić.
    Mam nadzieję, że młody zaraz wróci do pozycji wcześniejszej, bo jednak wolę czuć jego silne kopniaki.
    U mnie doszła jeszcze zmiana pogody, wcześniej słońce,a od wczoraj pochmurno i ma padać. Ja czuję się jak kupa, więc może mały odziedziczył po mnie wrażliwość na zmiany pogody i też mu się nic nie chce i jest senny ;)

jusella, Rammel, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka patyczki z ogranicznikiem. Ja w aptece internetowej kupowałam jeszcze szczotkę z miękkim włosiem, nożyczki do paznokci, oliwkę do kąpieli i do ciała, na kolki Bobotic, herbatkę koperkową. Dla siebie też w aptece możesz pokupować potrzebne rzeczy.

martynka870, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a czytałam, że nie powinno się czyścić patyczkami uszu. To czym w takim razie?
    A dla siebie to mam podkłady, wkładki laktacyjne, majteczki Poporodowe, maść na brodawki.nie wiem co jeszcze

e96b0e4df0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Misiaczki! :)

martynka, podkłady chłonne do przewijania i na czas połogu? ponoć przydatna rzecz jak np się w nocy przesiąknie to ratują materac.
    możesz też maść z antybiotykiem w razie trudno gojących się ran np tribiotic
    okłady żelowe zimne/ciepłe

piękny dzień! :) chyba upiekę mini ptysie z bitą śmietaną :D chce mi się. Dziś noc pod wezwaniem koszmarów, ale zaczynam się przyzwyczajać.

A tak z marudzenia, to szukam sposobu na ból pupy. Tzn kości ogonowej, bo promieniuje mi do prawej nogi i jak np umyję podłogę i poschylam się nad mopem te 15min to nie mogę chodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:44

jusella, Rammel lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Milcia a czytałam, że nie powinno się czyścić patyczkami uszu. To czym w takim razie?
    A dla siebie to mam podkłady, wkładki laktacyjne, majteczki Poporodowe, maść na brodawki.nie wiem co jeszcze

My nie czyściliśmy uszu, tylko patyczki były do pielęgnacji pępka. Psikaliśmy Octeniseptem i potem wokół pępka patyczkiem okrężenymi ruchami. Tak nam położna kazała robić.

martynka870, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-D
    Obudziło mnie piękne słoneczko- odbija się od okien sąsiadów i prosto w oczy mi świeci :-)

Mnie od wczoraj kręgosłup boli, chodzę jak stara babka. Dziś jeszcze jedno podejście robię i idę do sklepu medycznego zobaczyć czy są pasy ciążowe.

kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z apteki dla mamy to jeszcze podkłady poporodowe (takie wielkie podpaski w majty), majtki poporodowe siateczkowe, herbatka na laktację, Tantum Rosa do podmywania lub wyciąg z kory dęby na lepsze gojenie rany. Mogą też być osłonki na sutki podczas karmienia, bo nie kosztują dużo, a mogą bardzo pomóc szczególnie na początku jak piersi nie są przyzwyczajone i boli jak dziecko ciągnie.

martynka870, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 7 miesiacu, jeszcze tylko 3 i w końcu zobaczę synka :)

Antek jak mnie nieraz kopnie to ostatnio sprawdzałam czy dziury w brzuchu nie zrobił :P

Rammel, stokrotka2013, jusella, TheForfie, _analiza, kamenkaa, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, w 23 tygodniu :)
    Wczoraj pisałam pod wieczór długiego posta na tablecie, coś niechcący kliknęłam i wszystko się skasowało. Tak się zirytowałam, że nic już nie napisałam, bo wiecie jak się na tablecie pisze :P

Nie umiałam wczoraj spać, moja mała prawie całą noc dokazywała i też się wystraszyłam czy wszystko OK, bo w ciągu dnia taka nadpobudliwa nie była. Każda moja pozycja do spania była dla niej chyba niewygodna, już się zastanawiałam czy na stojąco nie zacząć spać :)

Dziś piękna pogoda, aż chce się wyjść na dwór :) i mam taki zamiar bo idę na szkołę rodzenia.

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada jestem zapisana do mojej gin na wtorek więc wtedy dam znać.

Martynka jaką maść kupiłaś na brodawki?

O właśnie jeszcze te osłonki na brodawki :) Ale ja takie zakupy sobie zrobię później. tak w maju :) Albo pomału bo już część mam bo jakieś promocje albo na allegro w sklepach dla dzieci pokupowałam. Dzisiaj właśnie powinna przyjechać jedna paczka :)

Mnie też kręgosłup od wczoraj boli. Masakra jakaś.

Moja ma od wczoraj wieczór mniej chęci do ruszania sie. Może sie obróciła. Teraz czuje że coś tam się rusza ale słabo to czuje też wolę jak mnie tak porządnie bije ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To tylko u mnie dziś ponuro ?
    Mój mały też ostatnio ze 4 dni słabo się ruszał, i na pewno dlatego że się inaczej ułożył.

Ja mam wizytę za tydzień, też jestem ciekawa ile mój kawaler urósł :)
    Nowatorka a Ty kiedy masz ?

aisa, jusella, kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Dziewczyny śliczne brzuszki macie:))
    Ja właśnie czekam na kuriera z rzeczami dla dzieci i dla Mnie i jeszcze musze zrobić listę co musze kupic ale teraz będę miec większość:)

Co do bólów to mnie tez od jakiegoś czasu bola bardzo pachwiny,szczególnie przy wstawaniu no i dodatkowo rwa kulsxowa dokucza mocniej i jeszcze kolka..ach te uroki ciążowe:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa, ile pannica waży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ