Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jem domowe lody śmietankowe i was nadrabiam
Dziewczyny, z rajdu po promocjach zgłaszam:
lampka nocna led (przenośna lekka) netto 9zł kupiłam i daje ładne przytłumione światło, łagodne, nie daje po oczach
od 29.03 w tesco jest -30% na wanienkijusella, majeczka87, eve90, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
nowatorka wrote:u nas tu nie bardzo sledzie sa... i niestety sera na sernik tez nie ma i nad tym bbb ubolewam bo uwielbiam serniki a tutaj niestety te cheescake'i sa okropne bleee
jusella, kamenkaa, nowatorka, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
martynko tylko pamietaj zeby cycole myc przed karmieniem;) ja tez napewno w jakis krem sie wyposaze;)
zakupy zrobione, klops się piecze,śledzie zamarynowane obiad sie gotuje, 2 prania zrobione, buty odebrane ( choc znow pojda do reklamacji bo niechca mi ich przyjac wrrr) - nieźle jak na dzień który miał byc leniuchowaniem;) Łóżeczko tez przyszlo;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:45
jusella, eve90, figaa, Agness27, martynka870 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
A więc moja lista apteka gemini :(oczywiście wypisałam to co z mojego punktu widzenia będzie potrzebne)
-Oilatum 500ml do kąpieli (ok. 40,00 zł)
-termometr bezdotykowy (ok. 120,00 zł)
-termometr do wody (ok.5,00 zł)
-obcinaczki do paznokci (7,00 zł)
-nożyczki dla niemowląt (ok. 6,00 zł)
-sól fizjologiczna (ok. 10,00 zł)
-waciki, płatki kosmetyczne (ok. 6,00zł)
-patyczki (3 zł)
-szczotka do włosów z miękkim włosiem (ok. 20 zł)
-krem na odparzenia (np. linomag - 6,39 zł, sudokrem 250g - 22,19 )
-smoczek lovi 2szt. 0-3m (15,29)
-laktator ręczny (ok. 70,00 zł)
-krem ochronny na słońce
-octenisept w sprayu 50ml. (17,00)
-aspirator frida Mariner (16,89)
-woda morska Mariner(18,39)
-Oilatum krem do codziennego użytku 350 ml. (31,69)
-podkład frota/cerata - (12,19)
-kompres żelowy (10,00 zł)
-motherhood, chusteczki muślinowe 7 szt. - (38,39)
-czopki glicerynowe
-czopki przeciwgorączkowe
-coś na kolki
-wkładki laktacyjne
-podkłady jednorazowe
-majtki jednorazowe
-krem do pielęgnacji piersi (maltan, oilan ) ok. 11-13,00 zł
Znalazłam również ten żel co ułatwia poród nazywa się NATALIS i koszt. 149,00 zł.
To jest moja lista pewnie jeszcze będę coś dopisywać a obok dopisałam średnie ceny.majeczka87, jusella, MirelS, eve90, Ejrene, Naditta, figaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!
majeczka87, kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, _analiza, figaa, kot_bury, Agness27, mamuśka1 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
czy mogę do Was dołączyć?
ciążę znoszę dobrze ale teraz straaaasznie się mecze więc święta przygotowuje moja teściowa
ja tylko coś posprzatam, doprawie i na małe zakupy pójdę
kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, MirelS, nowa!, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
moze od nich Ci eve wychodza bakterie w moczu... niech sie teraz ładnie wytepia na wieki wieków amen
a Marcel to wstyyyydziochWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:00
eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam się pięknie
Dajecie równo z postami, chyba Was nie nadrobię tak jak obiecałamAle od teraz postaram się być na bieżąco.
Dzień zmarnowany, jestem uziemiona, muszę czekać na kuriera, za to od rana ogarniam chałupę po 9 dniach nieobecności. Mój B + pies z ADHD = sajgon! Zabić to mało.
Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, brzuchole rosną aż miło.
Trochę się martwię, bo zrobiłam podstawowe badanie krwi w Polsce i anemia jak byk pomimo regularnego brania Femibionu! Od jakiś 2 tyg męczą mnie potworne zgagi, odechciewa mi się jeść, w ogóle mało jem, może to jest przyczyną złych wyników...
Poza tym mam wielkanocną deprechę. Stwierdziłam, że pierdzielę i nic nie robię na świętakamenkaa, jusella, nowa!, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Oj Majeczka oby
na nieszczęście jeszcze strasznie napina mi się macica i mam twardy brzuch co też zaniepokoiło moją gin.
Witaj Ania - znasz już płeć? dobrze, że możesz się oszczędzać- ja też będę musiała..
Jutro planuję upiec spody ciast i trochę ogarnąć dom a resztę już moja mama pewnie dokonczy
LiloUK - ZGAGA to moja zmora całą ciąże i dziś już dostałam na to receptę, bo musiałam spać prawie na siedzaco tak kwasy mi podchodziły. Trzeba jeść jakoś mimo tegoLilouK, majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nowa, jesteś wielka, dziękuję bardzo! Ja już zapisałam, będę modyfikować pod siebie w wolnej chwili
LilouK, welcome back, że tak powiem
Nie zostałas na świeta w Polsce?
Dziewczyny, dla mnie te święta to nie święta. Bez rodziny to nie to samo. Nawet się zbuntowałam i nie robię żadnych ciast i sałatek.LilouK, jusella, nowa!, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
MirelS, no nie jest za fajnie. Aż mi się z paszczy ulewa czasami.
Mleka się nie napiję, bo mnie aż trzepie. Ostatnio w przypływie rozpaczy napiłam się aż 2 łyki, nie powiem, przyniosło chwilową ulgę w przełyku, ale ten smak nieprzegotowanego mleka w gębie w połączeniu ze zgagą, oj nie!
Naditta, niestety nie mogłam zostać dłużej, bo mój pieseł zostałby bez opiekiCzarna rozpacz!
Zgadzam się, dla mnie święta to nie święta bez rodziny. A w UK to już w ogóle, mają dziwne zwyczaje tutaj. Właściwie tego nawet "zwyczajem" nie można nazwać, taka lipa!
Jakby nie patrzeć, mamy piękne tradycje, czy to na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, z których możemy być dumniMam nadzieję, że będę w stanie przekazać je moim dzieciom w przyszłości, no i że same kiedyś wybiorą polską tradycję ponad (lipną :-p) angielską
jusella, MirelS, Naditta, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witaj Ania, rozgość się
wiesz już na kogo czekasz? Na chłopca czy dziewczynkę?
Naditta ja też strajkuję w te święta - bez Tatuśka to nie to samo
Dostałam skierowanie do ortopedy i na 4 kwietnia mam więc w miarę znośnie.
W ogóle to miałam dziś Dzień Ciężarnej- wszystko bez stania w kolejkach załatwiłam- szok! Nawet przed pasami kierowcy się zatrzymywali. No ale żeby za dobrze mi nie było to zaczęła mnie głowa boleć.
LilouK, nowa!, Ejrene, TheForfie, _analiza, aisa, Naditta, figaa, Maka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!
MirelS witaj w klubie krótkich szyjek
Jeśli chodzi o nakaz siedzenia na pupie to przenośnia? bo mi Pan doktor powiedział że jak już mam siedzieć to w pozycji półsiedzącej i jak najmniej ogólnie siedzieć żeby nie uciskać na szyjkę a najlepsze to leżenie z nogami trochę wyżej.
A szyję masz zamkniętą?eve90 lubi tę wiadomość
-
Eve gratuluję udanej wizyty
Nowatorka dzięki tobie lasagna wydaje się czymś łatwymBo mnei zawsze przerażała
Jusella a co to dokładnie za pas. Ja też mam problemy z kręgosłupem i chyba by mi się przydał czasami
Telashe właśnie mi przypomniałaś że miałam iść sobie lody kupić ale już mi się nie chce pupci z domu ruszać.
Nowa super lista. Ja dzisiaj kupiłam sudocrem bo w rossmanie mały kosztuje teraz niecałe 10 złMi koleżanka polecała zielony Linomg
Mirel S gratulacje udanej wizyty. Leż odpoczywaj i oby nie było potrzeby zakładania pessaru.
Przyszły dzisiaj półśpiochy, jeden pajacyk, sterylizator i podgrzewaczCzekam jeszcze na jedną przesyłkę ale pewnie będzie jutro, sobota lub poniedziałek. Do paczkomatu to może najpóźniej w sobotę
jusella, eve90 lubią tę wiadomość