Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jem domowe lody śmietankowe i was nadrabiam
Dziewczyny, z rajdu po promocjach zgłaszam:
lampka nocna led (przenośna lekka) netto 9zł kupiłam i daje ładne przytłumione światło, łagodne, nie daje po oczach
od 29.03 w tesco jest -30% na wanienki
jusella, majeczka87, eve90, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Sergiusz 
-
U mnie też jest tylko to paskudztwo do sernika, ale ja daje jogurt grecki zamiast tego. Fakt że wychodzi rzadsze ciasto, ale na drugi dzień po upieczeniu jest już jak normalne. Też może tak spróbujnowatorka wrote:u nas tu nie bardzo sledzie sa... i niestety sera na sernik tez nie ma i nad tym bbb ubolewam bo uwielbiam serniki a tutaj niestety te cheescake'i sa okropne bleee

jusella, kamenkaa, nowatorka, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
martynko tylko pamietaj zeby cycole myc przed karmieniem;) ja tez napewno w jakis krem sie wyposaze;)
zakupy zrobione, klops się piecze,śledzie zamarynowane obiad sie gotuje, 2 prania zrobione, buty odebrane ( choc znow pojda do reklamacji bo niechca mi ich przyjac wrrr) - nieźle jak na dzień który miał byc leniuchowaniem;) Łóżeczko tez przyszlo;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:45
jusella, eve90, figaa, Agness27, martynka870 lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
A więc moja lista apteka gemini :(oczywiście wypisałam to co z mojego punktu widzenia będzie potrzebne)
-Oilatum 500ml do kąpieli (ok. 40,00 zł)
-termometr bezdotykowy (ok. 120,00 zł)
-termometr do wody (ok.5,00 zł)
-obcinaczki do paznokci (7,00 zł)
-nożyczki dla niemowląt (ok. 6,00 zł)
-sól fizjologiczna (ok. 10,00 zł)
-waciki, płatki kosmetyczne (ok. 6,00zł)
-patyczki (3 zł)
-szczotka do włosów z miękkim włosiem (ok. 20 zł)
-krem na odparzenia (np. linomag - 6,39 zł, sudokrem 250g - 22,19 )
-smoczek lovi 2szt. 0-3m (15,29)
-laktator ręczny (ok. 70,00 zł)
-krem ochronny na słońce
-octenisept w sprayu 50ml. (17,00)
-aspirator frida Mariner (16,89)
-woda morska Mariner(18,39)
-Oilatum krem do codziennego użytku 350 ml. (31,69)
-podkład frota/cerata - (12,19)
-kompres żelowy (10,00 zł)
-motherhood, chusteczki muślinowe 7 szt. - (38,39)
-czopki glicerynowe
-czopki przeciwgorączkowe
-coś na kolki
-wkładki laktacyjne
-podkłady jednorazowe
-majtki jednorazowe
-krem do pielęgnacji piersi (maltan, oilan ) ok. 11-13,00 zł
Znalazłam również ten żel co ułatwia poród nazywa się NATALIS i koszt. 149,00 zł.
To jest moja lista pewnie jeszcze będę coś dopisywać a obok dopisałam średnie ceny.
majeczka87, jusella, MirelS, eve90, Ejrene, Naditta, figaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!
majeczka87, kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, _analiza, figaa, kot_bury, Agness27, mamuśka1 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
czy mogę do Was dołączyć?
ciążę znoszę dobrze ale teraz straaaasznie się mecze więc święta przygotowuje moja teściowa
ja tylko coś posprzatam, doprawie i na małe zakupy pójdę
kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, MirelS, nowa!, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
moze od nich Ci eve wychodza bakterie w moczu... niech sie teraz ładnie wytepia na wieki wieków amen

a Marcel to wstyyyydzioch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:00
eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam się pięknie

Dajecie równo z postami, chyba Was nie nadrobię tak jak obiecałam
Ale od teraz postaram się być na bieżąco.
Dzień zmarnowany, jestem uziemiona, muszę czekać na kuriera, za to od rana ogarniam chałupę po 9 dniach nieobecności. Mój B + pies z ADHD = sajgon! Zabić to mało.
Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, brzuchole rosną aż miło.
Trochę się martwię, bo zrobiłam podstawowe badanie krwi w Polsce i anemia jak byk pomimo regularnego brania Femibionu! Od jakiś 2 tyg męczą mnie potworne zgagi, odechciewa mi się jeść, w ogóle mało jem, może to jest przyczyną złych wyników...
Poza tym mam wielkanocną deprechę. Stwierdziłam, że pierdzielę i nic nie robię na święta
kamenkaa, jusella, nowa!, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Oj Majeczka oby
na nieszczęście jeszcze strasznie napina mi się macica i mam twardy brzuch co też zaniepokoiło moją gin.
Witaj Ania - znasz już płeć? dobrze, że możesz się oszczędzać- ja też będę musiała..
Jutro planuję upiec spody ciast i trochę ogarnąć dom a resztę już moja mama pewnie dokonczy
LiloUK - ZGAGA to moja zmora całą ciąże i dziś już dostałam na to receptę, bo musiałam spać prawie na siedzaco tak kwasy mi podchodziły. Trzeba jeść jakoś mimo tego
LilouK, majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nowa, jesteś wielka, dziękuję bardzo! Ja już zapisałam, będę modyfikować pod siebie w wolnej chwili

LilouK, welcome back, że tak powiem
Nie zostałas na świeta w Polsce?
Dziewczyny, dla mnie te święta to nie święta. Bez rodziny to nie to samo. Nawet się zbuntowałam i nie robię żadnych ciast i sałatek.
LilouK, jusella, nowa!, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
MirelS, no nie jest za fajnie. Aż mi się z paszczy ulewa czasami.
Mleka się nie napiję, bo mnie aż trzepie. Ostatnio w przypływie rozpaczy napiłam się aż 2 łyki, nie powiem, przyniosło chwilową ulgę w przełyku, ale ten smak nieprzegotowanego mleka w gębie w połączeniu ze zgagą, oj nie!
Naditta, niestety nie mogłam zostać dłużej, bo mój pieseł zostałby bez opieki
Czarna rozpacz!
Zgadzam się, dla mnie święta to nie święta bez rodziny. A w UK to już w ogóle, mają dziwne zwyczaje tutaj. Właściwie tego nawet "zwyczajem" nie można nazwać, taka lipa!
Jakby nie patrzeć, mamy piękne tradycje, czy to na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, z których możemy być dumni
Mam nadzieję, że będę w stanie przekazać je moim dzieciom w przyszłości, no i że same kiedyś wybiorą polską tradycję ponad (lipną :-p) angielską
jusella, MirelS, Naditta, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witaj Ania, rozgość się
wiesz już na kogo czekasz? Na chłopca czy dziewczynkę?
Naditta ja też strajkuję w te święta - bez Tatuśka to nie to samo
Dostałam skierowanie do ortopedy i na 4 kwietnia mam więc w miarę znośnie.
W ogóle to miałam dziś Dzień Ciężarnej- wszystko bez stania w kolejkach załatwiłam- szok! Nawet przed pasami kierowcy się zatrzymywali
. No ale żeby za dobrze mi nie było to zaczęła mnie głowa boleć.
LilouK, nowa!, Ejrene, TheForfie, _analiza, aisa, Naditta, figaa, Maka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!
MirelS witaj w klubie krótkich szyjek
Jeśli chodzi o nakaz siedzenia na pupie to przenośnia? bo mi Pan doktor powiedział że jak już mam siedzieć to w pozycji półsiedzącej i jak najmniej ogólnie siedzieć żeby nie uciskać na szyjkę a najlepsze to leżenie z nogami trochę wyżej.
A szyję masz zamkniętą?
eve90 lubi tę wiadomość
-
Eve gratuluję udanej wizyty
Nowatorka dzięki tobie lasagna wydaje się czymś łatwym
Bo mnei zawsze przerażała 
Jusella a co to dokładnie za pas. Ja też mam problemy z kręgosłupem i chyba by mi się przydał czasami
Telashe właśnie mi przypomniałaś że miałam iść sobie lody kupić ale już mi się nie chce pupci z domu ruszać.
Nowa super lista. Ja dzisiaj kupiłam sudocrem bo w rossmanie mały kosztuje teraz niecałe 10 zł
Mi koleżanka polecała zielony Linomg
Mirel S gratulacje udanej wizyty. Leż odpoczywaj i oby nie było potrzeby zakładania pessaru.
Przyszły dzisiaj półśpiochy, jeden pajacyk, sterylizator i podgrzewacz
Czekam jeszcze na jedną przesyłkę ale pewnie będzie jutro, sobota lub poniedziałek. Do paczkomatu to może najpóźniej w sobotę
jusella, eve90 lubią tę wiadomość