X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u nas byl sklep polski (co prawda troche daleko ode mnie) ale go zamkneli :(
    Takze nie mam tu ani serka bialego, ani smietany, masla dobrego, ogorkow kiszonych, kapusty kiszonej i jeszcze kilku innych :/

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem domowe lody śmietankowe i was nadrabiam :D Dziewczyny, z rajdu po promocjach zgłaszam:

lampka nocna led (przenośna lekka) netto 9zł kupiłam i daje ładne przytłumione światło, łagodne, nie daje po oczach

od 29.03 w tesco jest -30% na wanienki :)

jusella, majeczka87, eve90, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    u nas tu nie bardzo sledzie sa... i niestety sera na sernik tez nie ma i nad tym bbb ubolewam bo uwielbiam serniki a tutaj niestety te cheescake'i sa okropne bleee :(
    U mnie też jest tylko to paskudztwo do sernika, ale ja daje jogurt grecki zamiast tego. Fakt że wychodzi rzadsze ciasto, ale na drugi dzień po upieczeniu jest już jak normalne. Też może tak spróbuj ;)

jusella, kamenkaa, nowatorka, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama005 ja kupiłam krem do pielęgnacji brodawek linoderm mama. Czytałam opinie, że dobry.

jusella, majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynko tylko pamietaj zeby cycole myc przed karmieniem;) ja tez napewno w jakis krem sie wyposaze;)

zakupy zrobione, klops się piecze,śledzie zamarynowane obiad sie gotuje, 2 prania zrobione, buty odebrane ( choc znow pojda do reklamacji bo niechca mi ich przyjac wrrr) - nieźle jak na dzień który miał byc leniuchowaniem;) Łóżeczko tez przyszlo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:45

jusella, eve90, figaa, Agness27, martynka870 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc moja lista apteka gemini :(oczywiście wypisałam to co z mojego punktu widzenia będzie potrzebne)
    -Oilatum 500ml do kąpieli (ok. 40,00 zł)
    -termometr bezdotykowy (ok. 120,00 zł)
    -termometr do wody (ok.5,00 zł)
    -obcinaczki do paznokci (7,00 zł)
    -nożyczki dla niemowląt (ok. 6,00 zł)
    -sól fizjologiczna (ok. 10,00 zł)
    -waciki, płatki kosmetyczne (ok. 6,00zł)
    -patyczki (3 zł)
    -szczotka do włosów z miękkim włosiem (ok. 20 zł)
    -krem na odparzenia (np. linomag - 6,39 zł, sudokrem 250g - 22,19 )
    -smoczek lovi 2szt. 0-3m (15,29)
    -laktator ręczny (ok. 70,00 zł)
    -krem ochronny na słońce
    -octenisept w sprayu 50ml. (17,00)
    -aspirator frida Mariner (16,89)
    -woda morska Mariner(18,39)
    -Oilatum krem do codziennego użytku 350 ml. (31,69)
    -podkład frota/cerata - (12,19)
    -kompres żelowy (10,00 zł)
    -motherhood, chusteczki muślinowe 7 szt. - (38,39)
    -czopki glicerynowe
    -czopki przeciwgorączkowe
    -coś na kolki
    -wkładki laktacyjne
    -podkłady jednorazowe
    -majtki jednorazowe
    -krem do pielęgnacji piersi (maltan, oilan ) ok. 11-13,00 zł

Znalazłam również ten żel co ułatwia poród nazywa się NATALIS i koszt. 149,00 zł.

To jest moja lista pewnie jeszcze będę coś dopisywać a obok dopisałam średnie ceny.

majeczka87, jusella, MirelS, eve90, Ejrene, Naditta, figaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!

majeczka87, kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, _analiza, figaa, kot_bury, Agness27, mamuśka1 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? :) ciążę znoszę dobrze ale teraz straaaasznie się mecze więc święta przygotowuje moja teściowa :) ja tylko coś posprzatam, doprawie i na małe zakupy pójdę :)

kamenkaa, aisa, nowatorka, jusella, eve90, Ejrene, MirelS, nowa!, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel oby nie trzeba bylo go zakladac :*

kamenkaa, eve90, MirelS, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc infekcje to mam bakterie i jakieś zakażenie grzybiczne i dostałam macmiror a potem po kuracji nim lactovaginal, wszystko razem na 22 dni i laba na zabawy :P

kot_bury lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze od nich Ci eve wychodza bakterie w moczu... niech sie teraz ładnie wytepia na wieki wieków amen :)

a Marcel to wstyyyydzioch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:00

eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstydzioch i rozbójnik! :P

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pięknie :-)

Dajecie równo z postami, chyba Was nie nadrobię tak jak obiecałam :-( Ale od teraz postaram się być na bieżąco.
    Dzień zmarnowany, jestem uziemiona, muszę czekać na kuriera, za to od rana ogarniam chałupę po 9 dniach nieobecności. Mój B + pies z ADHD = sajgon! Zabić to mało.

Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, brzuchole rosną aż miło.

Trochę się martwię, bo zrobiłam podstawowe badanie krwi w Polsce i anemia jak byk pomimo regularnego brania Femibionu! Od jakiś 2 tyg męczą mnie potworne zgagi, odechciewa mi się jeść, w ogóle mało jem, może to jest przyczyną złych wyników...

Poza tym mam wielkanocną deprechę. Stwierdziłam, że pierdzielę i nic nie robię na święta O.o

kamenkaa, jusella, nowa!, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Majeczka oby :) na nieszczęście jeszcze strasznie napina mi się macica i mam twardy brzuch co też zaniepokoiło moją gin.
    Witaj Ania - znasz już płeć? dobrze, że możesz się oszczędzać- ja też będę musiała..
    Jutro planuję upiec spody ciast i trochę ogarnąć dom a resztę już moja mama pewnie dokonczy :)
    LiloUK - ZGAGA to moja zmora całą ciąże i dziś już dostałam na to receptę, bo musiałam spać prawie na siedzaco tak kwasy mi podchodziły. Trzeba jeść jakoś mimo tego :/

LilouK, majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, jesteś wielka, dziękuję bardzo! Ja już zapisałam, będę modyfikować pod siebie w wolnej chwili ;)

LilouK, welcome back, że tak powiem :D
    Nie zostałas na świeta w Polsce?

Dziewczyny, dla mnie te święta to nie święta. Bez rodziny to nie to samo. Nawet się zbuntowałam i nie robię żadnych ciast i sałatek.

LilouK, jusella, nowa!, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, no nie jest za fajnie. Aż mi się z paszczy ulewa czasami.
    Mleka się nie napiję, bo mnie aż trzepie. Ostatnio w przypływie rozpaczy napiłam się aż 2 łyki, nie powiem, przyniosło chwilową ulgę w przełyku, ale ten smak nieprzegotowanego mleka w gębie w połączeniu ze zgagą, oj nie!

Naditta, niestety nie mogłam zostać dłużej, bo mój pieseł zostałby bez opieki :-( Czarna rozpacz!

Zgadzam się, dla mnie święta to nie święta bez rodziny. A w UK to już w ogóle, mają dziwne zwyczaje tutaj. Właściwie tego nawet "zwyczajem" nie można nazwać, taka lipa!
    Jakby nie patrzeć, mamy piękne tradycje, czy to na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, z których możemy być dumni :-) Mam nadzieję, że będę w stanie przekazać je moim dzieciom w przyszłości, no i że same kiedyś wybiorą polską tradycję ponad (lipną :-p) angielską ;-)

jusella, MirelS, Naditta, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania, rozgość się :-D wiesz już na kogo czekasz? Na chłopca czy dziewczynkę?
    Naditta ja też strajkuję w te święta - bez Tatuśka to nie to samo :-(

Dostałam skierowanie do ortopedy i na 4 kwietnia mam więc w miarę znośnie.

W ogóle to miałam dziś Dzień Ciężarnej- wszystko bez stania w kolejkach załatwiłam- szok! Nawet przed pasami kierowcy się zatrzymywali :-D. No ale żeby za dobrze mi nie było to zaczęła mnie głowa boleć.

LilouK, nowa!, Ejrene, TheForfie, _analiza, aisa, Naditta, figaa, Maka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam babeczki do koszyczka ale z paczki bo mi lenistwo nie pozwoliło na coś więcej dodatkowo miałam pomocnika moja siostrzenica 4-letnia.

jusella lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny:) melduję się po wizycie. Malutki waży ok 600 gramów, ruchliwy bardzo chłopczyk - siedzi główką w dół i niestety uciska mi na szyjke - w zależności od kąta mierzenia miała od 24 do 31 mm. Dostałam zakaz sprzątania, nakaz siedzenia na pupie i muszę za 2 tygodnie pojawić się znowu na pomiar szyjki, bo jak tam dalej pójdzie to pewnie pessar...Miłego popołudnia!

MirelS witaj w klubie krótkich szyjek :-)
    Jeśli chodzi o nakaz siedzenia na pupie to przenośnia? bo mi Pan doktor powiedział że jak już mam siedzieć to w pozycji półsiedzącej i jak najmniej ogólnie siedzieć żeby nie uciskać na szyjkę a najlepsze to leżenie z nogami trochę wyżej.
    A szyję masz zamkniętą?

eve90 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve gratuluję udanej wizyty

Nowatorka dzięki tobie lasagna wydaje się czymś łatwym :) Bo mnei zawsze przerażała :D

Jusella a co to dokładnie za pas. Ja też mam problemy z kręgosłupem i chyba by mi się przydał czasami :)

Telashe właśnie mi przypomniałaś że miałam iść sobie lody kupić ale już mi się nie chce pupci z domu ruszać.

Nowa super lista. Ja dzisiaj kupiłam sudocrem bo w rossmanie mały kosztuje teraz niecałe 10 zł :) Mi koleżanka polecała zielony Linomg

Mirel S gratulacje udanej wizyty. Leż odpoczywaj i oby nie było potrzeby zakładania pessaru.

Przyszły dzisiaj półśpiochy, jeden pajacyk, sterylizator i podgrzewacz :D Czekam jeszcze na jedną przesyłkę ale pewnie będzie jutro, sobota lub poniedziałek. Do paczkomatu to może najpóźniej w sobotę :D

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ