X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, stwierdzam, że miałaś farta z tym dniem ciężarnej, bo mnie wczoraj na lotnisku nikt nawet bagażu nie pomógł wrzucić na taśmę czy do schowka, tylko się gapić i pchac potrafią. Hmmm, może brzuch mam za mały i nie kwalifikuję się do bycia ciężarną ;-)
    Mało tego, jakieś stado starych kwok wepchało się przede mną w kolejkę, bo "one były tutaj pierwsze, tylko sobie siedziały na ławce". Ich torebki oczywiście też "siedziały" razem z nimi, żeby przypadkiem ktoś nie usiadł obok ;-) I te ich komentarze na temat kobiet z wózkami "oh, współczuję tym młodym mamom, musi im być ciężko podróżówać tak daleko z dziećmi... ale nam to było doooopiero ciężko" O.o eh, szkoda gadać! ;-)

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie ma właśnie takiego podejścia do kobiet w ciąży. Nie traktują ludzie nas jakoś inaczej. Widać to w sklepach czy w komunikacji miejskiej! Nie przepuszczą a jeszcze się wepchną przed nas lub tak jak ja tez zaobserwowałąm ostatnio kasy z pierwszeńśtwem a największe tłumy do nich i jeszcze full wypakowane wózki.

jusella, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pas stabilizująco podtrzymujący dla ciężarówek :-) dziś chwilę miałam go na sobie i czułam znaczną ulgę. Odciąża kręgosłup i brzucho podtrzymuje. Można kupić w aptece ale pan w medycznym mi powiedział, że refundacja jest na niego i zamiast 200 zł płaci się 10 zł. No i dziś szybko po skierowanie i zaklepałam wizytę. Oczywiście chcieli mnie na koniec kwietnia dopiero dać ale weszłam do lekarki i 4 kwietnia mam przyjść po świstek i jeszcze skierowanie na masaże :-)
    Taki pas to chyba Aisa kiedyś pokazywała.
    Mnie kręgosłup masakrycznie boli a w nocy ból do kości ogonowej promieniuje. Dziś jak wracałam to poryczałam się z bólu.

Lilouk sama w to nie wierzyłam, u lekarza to facet drzwi przede mną do gabinetu otworzył i prawie siłą wepchnął jak powiedziałam, że poczekam (chciałam chwilę siąść i odsapnąć)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:27

kot_bury, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Nowatorka dzięki tobie lasagna wydaje się czymś łatwym :) Bo mnei zawsze przerażała :D
    hehe no ja dopiero tutaj we wloszech sie przekonalam jakie to latwe a jak fajnie podac tak na stol :P wystarczy tylko znalezc w polsce odpowiednie skladniki. platy lazanii na pewno sa,sos bolonski w sloiku jest, ser to moze byc i parmezan starkowany i inny zolty, najgorzej chyba z beszamelem bo u nas to jest gotowy w kartoniku, w pl tez pewnie sie znajdzie ale nie wszedzie. chyba jest z tego co wiem w torebce w proszku do zrobienia.
    ps. jak macie jeszzce jakiej pytania odnosnie lazanii lub wloskiej kuchni to walcie :)
    b55guh.jpg2elcny1.jpg wlasnie sobie zrobilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:07

kama005, jusella, stokrotka2013, figaa, Maka, kamenkaa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór!
    Przeżyłam glukozę, mdliło, niepowiem, ale luzik, super przyjazna babeczka też robiąca badanie mnie zagadała i przeżyłam bez problemu! Mąż był ze mnie dumny!
    Dla tych przed - babeczka sobie zepsuła wynik, bo dzień wcześniej zjadła.. uwaga... całą puszkę brzoskwiń w zalewie! :D:D
    I musiała powtarzać.

Wyniki mam jak marzenie - 98 na czczo, 154 po godzinie i 124 po dwóch.

Obskoczyliśmy jeszcze galerię i tesco... nie wiem na co wydaliśmy ok 500 zł. Słowo. Ja się przyznajdę tylko do miksera, b nie mam czym ciasta zrobić. Ale rezta? Szok i wstrząs.

Jak wróciłam to od razu kima, bo sie odzwycziłam od wstawania o 7 :)

Piękny, pozytywny dzień!

Grzybka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem :)

Ja chcę kupić do rodziców. Około 150 zł widziałam w hurtowni, gdzie oglądałam wózki.

jusella, kot_bury, Agness27, aisa, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Hej dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? :) ciążę znoszę dobrze ale teraz straaaasznie się mecze więc święta przygotowuje moja teściowa :) ja tylko coś posprzatam, doprawie i na małe zakupy pójdę :)

Hej Ania!

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka właśnie jem Twoją surówkę- powiem jedno: ZA- RĄ- BI-STA! Choć mam ochotę powiedzieć dosadniej :-D. Suróweczka ma jedną wadę- za mało zrobiłam :/

stokrotka2013, kot_bury, majeczka87, eve90, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hehe no ja dopiero tutaj we wloszech sie przekonalam jakie to latwe a jak fajnie podac tak na stol :P wystarczy tylko znalezc w polsce odpowiednie skladniki. platy lazanii na pewno sa,sos bolonski w sloiku jest, ser to moze byc i parmezan starkowany i inny zolty, najgorzej chyba z beszamelem bo u nas to jest gotowy w kartoniku, w pl tez pewnie sie znajdzie ale nie wszedzie. chyba jest z tego co wiem w torebce w proszku do zrobienia.
    ps. jak macie jeszzce jakiej pytania odnosnie lazanii lub wloskiej kuchni to walcie :)
    b55guh.jpg2elcny1.jpg wlasnie sobie zrobilam :)

Nowatorka, przecież beszamel taki prosty do zrobienia, po co kupować gotowy w płynie czy proszku? :)
    U Was tam pewnie gotowy w płynie to bez chemii, taki w proszku ma zapewne tablice mendelejewa, nie ma się co truć ;)

jusella, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel na jutro:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_budyniowy/przepis.html
    http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-meringue-pie

A mąż w sobotę ukręci sałatkę i na tym się nasz wkład w Wielkanoc kończy. A jak u was?

Plecam domowy beszamel - bezkonkurencyjny i prosty wbrew temu co gadają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:11

stokrotka2013, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić takie łóżeczko:

http://www.joiebaby.com/commuter-change

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    My chcemy kupić takie łóżeczko:

http://www.joiebaby.com/commuter-change

Fajne, ale tak na codzień turystyczne?

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan świąteczny to ciasto krówka ze strony moje wypieki spody już mam właśnie się upiekly, jutro robię śledzika na słodko,w sobotę sałatkę zrobię z ananasem szynką jajkiem i kukurydzą z majonezem i mąż będzie robił barszcz biały ze strony kwestia smaku i pieczeń wg Magdy Gesler i to cały nasz wkład świąteczny.

Dziś przyszły adaptery do wózka na fotelik i mamy już kpl jeśli chodzi o mobilność :)

Ja turystyczne łóżeczko akurat mam po chrzesniaku i będę korzystać w kuchni jak będę pichcic i może na podwórku.

Gratki udanych wizyt :)

figaa, kot_bury, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella jak dobrze pamiętam to kiedyś pisałaś o domowym sposobie na czyszczenie pralki możesz jeszcze raz podać przepis :) z góry dziękuję :)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem :)

Ja kupywalam turystyczne łóżeczko na allegro bo często wyjeżdżaliśmy do moich rodziców i naprawde bardzo fajna sprawa no i wygodna:)
    .mozna spokojnie złożyć i postawić w kat:)
    Teraz się przyda dla Syneczka jak się urodzi i troszkę podrośnie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Ja tez dzisiaj miałam bardzo udana:) wszystko jest dobrze, chłopak na 100 %, wazy juz ponad 500 gr:)

Maka, nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, jusella, mamuśka1, _analiza, aisa, majeczka87, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja chcę kupić łóżeczko ale do kuchni, żeby co chwilę nie biegać do pokoju jak pichcę. No i przyda się też w lato do ogrodu (mówię o przyszłym roku).

Kamenkaa ja dziś filet z kurczaka, do tego warzywa na patelnię i szpinak. Szybkie, proste, zdrowe a co najważniejsze smaczne.

Ja tez dxis miałam szpinak z makaronem i do tego swiezo wyciśnięty soczek z buraka i jabłka pychota i samo zdrowie:))

Figaa Gratulacje Syneczka:)
    Teraz tylko imie wybierać:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:35

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    U nas w kielcach byłam miesiąc temu i były tylko takie grube minky i polarowe ale będę patrzeć, może coś się trafi.

Śmiać mi się tylko chciało jak odkryłam ze muślinowe pieluchy są właściwie takie same jak tetra a mnie się kojarzyły niewiadomo czemu z jakimś super delikatnym materialem:)
    Apropos pieluch: w pepco są fajne flanelowe za 4 zł :)

W pepco fajne pieluszki potwierdzam bo dzis dokupywałam kolorowa tetre bo z allegro dla Córci dali mi inne wzorki u byłby w domu placz ze jej wzorki nie przyszly ale na szczęście w pepco dostałam i mega zadowolenie bylo na twarzy dziecka:)
    Swoja droga nie widziałam ich wczesniej albo nie bylo no i dużo ciekawych wzorkow i tylko 1zl droższe niz w necie:)
    Będę pamięta na przyszłość:)
    Przy okazji wzięłam puzle z elza dla córci ba zająca a niech ma:))

jusella, aisa, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-) My niedawno wróciliśmy z zakupów. Dalile u mnie to samo nic takiego nie kupiliśmy a ponad 400 zł poszlooo... Dawno Wam nie narzekalam więc dzisiaj sobie "narzekne"... Znowu wróciły pieprzone zaparcia. Po dwóch bezproblemowych tygodniach. I nie ratuje mnie nic prócz czopkow glicerynowych. Jestem załamana i wkurzona.

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka zazdroszczę pamięci :-)
    Torebka sody oczyszczonej tam gdzie proszek i szklanka octu (albo więcej) bezpośrednio do bębna i jedno pranie puścić.

Agness27, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa gratuluje synka.

Ja już jak sprzątam w domu to robię też takie porządku pod dziecko :D Mój niedługo mnie pozabija za to że przestawiam rzeczy :D Jeszcze jego ogarnę by tak nie bałaganił :D

Ja też chce zrobić ciasto krówka. Ostatnio jedliśmy takie z biedy i było przepyszne. Musze się nauczyć :)

jusella, figaa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ