Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella, stwierdzam, że miałaś farta z tym dniem ciężarnej, bo mnie wczoraj na lotnisku nikt nawet bagażu nie pomógł wrzucić na taśmę czy do schowka, tylko się gapić i pchac potrafią. Hmmm, może brzuch mam za mały i nie kwalifikuję się do bycia ciężarną
Mało tego, jakieś stado starych kwok wepchało się przede mną w kolejkę, bo "one były tutaj pierwsze, tylko sobie siedziały na ławce". Ich torebki oczywiście też "siedziały" razem z nimi, żeby przypadkiem ktoś nie usiadł obokI te ich komentarze na temat kobiet z wózkami "oh, współczuję tym młodym mamom, musi im być ciężko podróżówać tak daleko z dziećmi... ale nam to było doooopiero ciężko"
eh, szkoda gadać!
jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Teraz nie ma właśnie takiego podejścia do kobiet w ciąży. Nie traktują ludzie nas jakoś inaczej. Widać to w sklepach czy w komunikacji miejskiej! Nie przepuszczą a jeszcze się wepchną przed nas lub tak jak ja tez zaobserwowałąm ostatnio kasy z pierwszeńśtwem a największe tłumy do nich i jeszcze full wypakowane wózki.
jusella, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość
-
Kama pas stabilizująco podtrzymujący dla ciężarówek
dziś chwilę miałam go na sobie i czułam znaczną ulgę. Odciąża kręgosłup i brzucho podtrzymuje. Można kupić w aptece ale pan w medycznym mi powiedział, że refundacja jest na niego i zamiast 200 zł płaci się 10 zł. No i dziś szybko po skierowanie i zaklepałam wizytę. Oczywiście chcieli mnie na koniec kwietnia dopiero dać ale weszłam do lekarki i 4 kwietnia mam przyjść po świstek i jeszcze skierowanie na masaże
Taki pas to chyba Aisa kiedyś pokazywała.
Mnie kręgosłup masakrycznie boli a w nocy ból do kości ogonowej promieniuje. Dziś jak wracałam to poryczałam się z bólu.
Lilouk sama w to nie wierzyłam, u lekarza to facet drzwi przede mną do gabinetu otworzył i prawie siłą wepchnął jak powiedziałam, że poczekam (chciałam chwilę siąść i odsapnąć)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:27
kot_bury, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Nowatorka dzięki tobie lasagna wydaje się czymś łatwym
Bo mnei zawsze przerażała
wystarczy tylko znalezc w polsce odpowiednie skladniki. platy lazanii na pewno sa,sos bolonski w sloiku jest, ser to moze byc i parmezan starkowany i inny zolty, najgorzej chyba z beszamelem bo u nas to jest gotowy w kartoniku, w pl tez pewnie sie znajdzie ale nie wszedzie. chyba jest z tego co wiem w torebce w proszku do zrobienia.
ps. jak macie jeszzce jakiej pytania odnosnie lazanii lub wloskiej kuchni to walcie
wlasnie sobie zrobilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:07
kama005, jusella, stokrotka2013, figaa, Maka, kamenkaa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wieczór!
Przeżyłam glukozę, mdliło, niepowiem, ale luzik, super przyjazna babeczka też robiąca badanie mnie zagadała i przeżyłam bez problemu! Mąż był ze mnie dumny!
Dla tych przed - babeczka sobie zepsuła wynik, bo dzień wcześniej zjadła.. uwaga... całą puszkę brzoskwiń w zalewie!:D
I musiała powtarzać.
Wyniki mam jak marzenie - 98 na czczo, 154 po godzinie i 124 po dwóch.
Obskoczyliśmy jeszcze galerię i tesco... nie wiem na co wydaliśmy ok 500 zł. Słowo. Ja się przyznajdę tylko do miksera, b nie mam czym ciasta zrobić. Ale rezta? Szok i wstrząs.
Jak wróciłam to od razu kima, bo sie odzwycziłam od wstawania o 7
Piękny, pozytywny dzień!
Grzybka wrote:Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem
Ja chcę kupić do rodziców. Około 150 zł widziałam w hurtowni, gdzie oglądałam wózki.jusella, kot_bury, Agness27, aisa, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:hehe no ja dopiero tutaj we wloszech sie przekonalam jakie to latwe a jak fajnie podac tak na stol
wystarczy tylko znalezc w polsce odpowiednie skladniki. platy lazanii na pewno sa,sos bolonski w sloiku jest, ser to moze byc i parmezan starkowany i inny zolty, najgorzej chyba z beszamelem bo u nas to jest gotowy w kartoniku, w pl tez pewnie sie znajdzie ale nie wszedzie. chyba jest z tego co wiem w torebce w proszku do zrobienia.
ps. jak macie jeszzce jakiej pytania odnosnie lazanii lub wloskiej kuchni to walcie
wlasnie sobie zrobilam
Nowatorka, przecież beszamel taki prosty do zrobienia, po co kupować gotowy w płynie czy proszku?
U Was tam pewnie gotowy w płynie to bez chemii, taki w proszku ma zapewne tablice mendelejewa, nie ma się co trućjusella, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Cel na jutro:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_budyniowy/przepis.html
http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-meringue-pie
A mąż w sobotę ukręci sałatkę i na tym się nasz wkład w Wielkanoc kończy. A jak u was?
Plecam domowy beszamel - bezkonkurencyjny i prosty wbrew temu co gadająWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:11
stokrotka2013, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mój plan świąteczny to ciasto krówka ze strony moje wypieki spody już mam właśnie się upiekly, jutro robię śledzika na słodko,w sobotę sałatkę zrobię z ananasem szynką jajkiem i kukurydzą z majonezem i mąż będzie robił barszcz biały ze strony kwestia smaku i pieczeń wg Magdy Gesler i to cały nasz wkład świąteczny.
Dziś przyszły adaptery do wózka na fotelik i mamy już kpl jeśli chodzi o mobilność
Ja turystyczne łóżeczko akurat mam po chrzesniaku i będę korzystać w kuchni jak będę pichcic i może na podwórku.
Gratki udanych wizytfigaa, kot_bury, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
jusella jak dobrze pamiętam to kiedyś pisałaś o domowym sposobie na czyszczenie pralki możesz jeszcze raz podać przepis
z góry dziękuję
jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Grzybka wrote:Dziewczyny mam pytanie o łóżeczko turystyczne. Czy któraś z Was kupiła, rozważa kupno, miała przy starszym dziecku? U nas w mieszkaniu jest mało miejsca i tak się zastanawiam czy takie łóżeczko, które w razie czego można złożyć i odstawić w kąt, nie jest dobrym rozwiązaniem
Ja kupywalam turystyczne łóżeczko na allegro bo często wyjeżdżaliśmy do moich rodziców i naprawde bardzo fajna sprawa no i wygodna:)
.mozna spokojnie złożyć i postawić w kat:)
Teraz się przyda dla Syneczka jak się urodzi i troszkę podrośnie:)jusella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Ja tez dzisiaj miałam bardzo udana:) wszystko jest dobrze, chłopak na 100 %, wazy juz ponad 500 gr:)
Maka, nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, jusella, mamuśka1, _analiza, aisa, majeczka87, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Ja chcę kupić łóżeczko ale do kuchni, żeby co chwilę nie biegać do pokoju jak pichcę. No i przyda się też w lato do ogrodu (mówię o przyszłym roku).
Kamenkaa ja dziś filet z kurczaka, do tego warzywa na patelnię i szpinak. Szybkie, proste, zdrowe a co najważniejsze smaczne.
Ja tez dxis miałam szpinak z makaronem i do tego swiezo wyciśnięty soczek z buraka i jabłka pychota i samo zdrowie:))
Figaa Gratulacje Syneczka:)
Teraz tylko imie wybierać)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:35
jusella lubi tę wiadomość
-
_analiza wrote:U nas w kielcach byłam miesiąc temu i były tylko takie grube minky i polarowe ale będę patrzeć, może coś się trafi.
Śmiać mi się tylko chciało jak odkryłam ze muślinowe pieluchy są właściwie takie same jak tetra a mnie się kojarzyły niewiadomo czemu z jakimś super delikatnym materialem:)
Apropos pieluch: w pepco są fajne flanelowe za 4 zł
W pepco fajne pieluszki potwierdzam bo dzis dokupywałam kolorowa tetre bo z allegro dla Córci dali mi inne wzorki u byłby w domu placz ze jej wzorki nie przyszly ale na szczęście w pepco dostałam i mega zadowolenie bylo na twarzy dziecka:)
Swoja droga nie widziałam ich wczesniej albo nie bylo no i dużo ciekawych wzorkow i tylko 1zl droższe niz w necie:)
Będę pamięta na przyszłość
Przy okazji wzięłam puzle z elza dla córci ba zająca a niech ma:))jusella, aisa, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
My niedawno wróciliśmy z zakupów. Dalile u mnie to samo nic takiego nie kupiliśmy a ponad 400 zł poszlooo... Dawno Wam nie narzekalam więc dzisiaj sobie "narzekne"... Znowu wróciły pieprzone zaparcia. Po dwóch bezproblemowych tygodniach. I nie ratuje mnie nic prócz czopkow glicerynowych. Jestem załamana i wkurzona.
-
Figa gratuluje synka.
Ja już jak sprzątam w domu to robię też takie porządku pod dzieckoMój niedługo mnie pozabija za to że przestawiam rzeczy
Jeszcze jego ogarnę by tak nie bałaganił
Ja też chce zrobić ciasto krówka. Ostatnio jedliśmy takie z biedy i było przepyszne. Musze się nauczyćjusella, figaa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość