Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Fajne, ale tak na codzień turystyczne?
Tak, chcemy go używać na codzień. Jak się nie sprawdzi, zawsze można dokupić tradycyjneAlbo druga opcja - kosz mojżesza + łóżeczko turystyczne.
Znając mnie jeszcze 5 razy zmienie zdaniejusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Wiadomo, to wam musi być wygodnie
Jak po prostu oczami wyobraźni widzę moje koty rozrywające takie łóżeczko pazurami po tygodniu
Ja chcę taakie do rodziców, żeby było gdzie dzidzię położyć jak przyjedziemy, w końcu to wieś, więc będę starała się często tam wyrywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:22
jusella lubi tę wiadomość
-
Naditta wrote:Tak, chcemy go używać na codzień. Jak się nie sprawdzi, zawsze można dokupić tradycyjne
Albo druga opcja - kosz mojżesza + łóżeczko turystyczne.
Znając mnie jeszcze 5 razy zmienie zdanie
Naditta, my też zastanawialiśmy się nad koszem mojżesza. Dzieciata siostra mojego B wybiłam nam to szybko z głowy, bo jej dzieć po 3 miesiącach ledwo się mieścił w nim. Poza tym, że ładnie wygląda, nie zdaje egzaminu na dłuższą metę no i tani nie jest.
Wybraliśmy Chicco next2me na pierwsze kilka miesięcy. Potem młody preprowadzi się do swojego pokoju. Przynajmniej taką mam nadziejęjusella lubi tę wiadomość
-
Panna truskawka, ja zaczynam od zera, ale mam zaledwie kilka rzeczy, więc średnio pomogę. Póki co kupowałam w Tk maxx i Primarku.
Ogólnie też jestem w lesie
Teraz kilka dni wolnego to usiądę i zrobię porządną listę w końcu.jusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
LilouK wrote:Naditta, my też zastanawialiśmy się nad koszem mojżesza. Dzieciata siostra mojego B wybiłam nam to szybko z głowy, bo jej dzieć po 3 miesiącach ledwo się mieścił w nim. Poza tym, że ładnie wygląda, nie zdaje egzaminu na dłuższą metę no i tani nie jest.
Wybraliśmy Chicco next2me na pierwsze kilka miesięcy. Potem młody preprowadzi się do swojego pokoju. Przynajmniej taką mam nadzieję
LilouK, ja wiem, że ten kosz na krótki czas. Ale one takie ładne są, że ciężko się oprzeć
Też patrzyliśmy na Chicco, ale my potrzebujemy czegoś większego, na dłużej bo młody będzie miał sypialnie z nami póki co...LilouK, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
panna truskawka wrote:Pytanie do dziewczyn, które robią wyprawkę ciuszkową od tzw. zera (nie dostają od nikogo ciuszków/nie mają po starszym dziecku itd.):
- gdzie kupujecie ciuszki? Ile sztuk wszystkiego? Jakie rozmiary?
A nie masz kolo siebie np sklepu z używanymi ciuszkami zawsze tam za grosze można dostac jak się trafi:)
U mnie kolo bloku co poniedzialku jest wyprzedaż po 1,50 dziecięce i 3zl dla dorosłych i juz troche pokupywalam żeby miec na później:)
Ja mam troche po córci,czesc kupiłam od koleżanki i takiej babeczki z forum na fb.
Co do rozmiarów to Malo mam na 56 ,wiecej na 62--68-74.
Na 56 to mam 2pary skarpetek z 10par bodow krotki rękaw i z 6dlugi rekaw,4pary polspiochow,pajaców 10, spioszkiw tez ok 10, 4czapeczki, 2xlapki niedrapki na raczki,bluzeczek ok 10.
Na 62 mniej więcej tyle samo plus spodenki z 10 par,bluzy 3,1kombinezon polarkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:51
-
Agness27 wrote:A nie masz kolo siebie np sklepu z używanymi ciuszkami zawsze tam za grosze można dostac jak się trafi:)
Nie mam koło siebie żadnego sklepu-mieszkam na wsi spokojnej, wsi wesołej raptem z dzieł Kochanowskiego i do miasta z czymś używanym to mam z jakieś 35 km
Co myślicie o tych używanych pakach na allegro? Warto?jusella lubi tę wiadomość
-
Naditta, noooo, to fakt! Można się w nich zakochać
Rzeczywiście, jeśli planujecie coś na dłużej, to chicco też raczej odpada...
Kupiliśmy je z myślą, że łatwiej będzie je znosić z sypialni do pokoju na dole. Zawsze to jeden grat mniej. Mam nadzieję, że się sprawdzi.jusella lubi tę wiadomość
-
Agness27 wrote:A jaka to suroweczka ,podaj przepis:))
por surowy jablko i dwie marchewki. Do tego majonez sol cukier i kwasek cytrynowy (ja dałam cytrynę)
Mówię Ci pychotka surówka, myślałam, że na 2 dni będę miała a tu zjedzona dziś. Radzę od razu zrobić więcej
Majeczka raz jeszcze dziękuję za przepis!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:56
Agness27, stokrotka2013, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Nie mam koło siebie żadnego sklepu-mieszkam na wsi spokojnej, wsi wesołej raptem z dzieł Kochanowskiego i do miasta z czymś używanym to mam z jakieś 35 km
Co myślicie o tych używanych pakach na allegro? Warto?
ja kiedys zamawialam używane rzeczy z allegro na sztuki.jutro poszukam i podesle linka,duży wybór mieli:)
I czasem brałam ze sklepiku internetowego tez podesle linka.
A i olx jest jeszcze:)jusella lubi tę wiadomość
-
Dziś udało mi się nagrać jak Szymcio robi demolkę w brzuchu i wysłałam Tatuśkowi- biedny przejął się, że to bardzo mnie boli i że cierpię męki okrutne... zastanawiam się czy wyprowadzać go z błędu
Maka, stokrotka2013, Agness27, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Naditta, noooo, to fakt! Można się w nich zakochać
Rzeczywiście, jeśli planujecie coś na dłużej, to chicco też raczej odpada...
Kupiliśmy je z myślą, że łatwiej będzie je znosić z sypialni do pokoju na dole. Zawsze to jeden grat mniej. Mam nadzieję, że się sprawdzi.
Tak btw...zazdroszczę miejsca i możliwości
My mamy tylko 2 pokoje, więc mniejsze pole do popisu. Ale jak na Londyn to i tak szał, bo całe 60m!
Yyyy...przepraszam 50m!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 23:06
17.07.2016
-
jusella wrote:Dziś udało mi się nagrać jak Szymcio robi demolkę w brzuchu i wysłałam Tatuśkowi- biedny przejął się, że to bardzo mnie boli i że cierpię męki okrutne... zastanawiam się czy wyprowadzać go z błędu
A to pierwsze dziecię lubego? Ja mojemu tłumaczę, że te ruchy to przyjemne dla mnie są, bo on się tak strasznie wszystkim przejmuje.
Jak wstaję w nocy do toalety, to on się zawsze budzi i pyta czy mi pomócAgness27, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Panna Truskawka u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? Przeprasza ale gdzieś mi umknęło- pytam bo mam dostać ciuszki od siostry Tatuśka a ona 2 córy ma i jeszcze paczka z NL też po dziewczynce ma przyjść i na pewno coś "babskiego" mi zostanie więc jeśli dziewczę u Ciebie to będę mogła Ci podarować
Agness27 lubi tę wiadomość