X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Maka nie zazdroszczę tych zaparć. Próbowałaś może słonecznika? Ja wieczorem garść słonecznika łuskanego zjadam i rano do 11stej jest już po wszystkim :-)

eve90 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Fajne, ale tak na codzień turystyczne?

Tak, chcemy go używać na codzień. Jak się nie sprawdzi, zawsze można dokupić tradycyjne ;) Albo druga opcja - kosz mojżesza + łóżeczko turystyczne.
    Znając mnie jeszcze 5 razy zmienie zdanie ;)

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, to wam musi być wygodnie :)
    Jak po prostu oczami wyobraźni widzę moje koty rozrywające takie łóżeczko pazurami po tygodniu :)
    Ja chcę taakie do rodziców, żeby było gdzie dzidzię położyć jak przyjedziemy, w końcu to wieś, więc będę starała się często tam wyrywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:22

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które robią wyprawkę ciuszkową od tzw. zera (nie dostają od nikogo ciuszków/nie mają po starszym dziecku itd.):

- gdzie kupujecie ciuszki? Ile sztuk wszystkiego? Jakie rozmiary?

jusella, Maka lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej tabelce jest wypisana wyprawka jakby co :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

Ja nie pomogę, bo jestem w lesie :)

jusella, Maka, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Majeczka właśnie jem Twoją surówkę- powiem jedno: ZA- RĄ- BI-STA! Choć mam ochotę powiedzieć dosadniej :-D. Suróweczka ma jedną wadę- za mało zrobiłam :/

A jaka to suroweczka ,podaj przepis:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Tak, chcemy go używać na codzień. Jak się nie sprawdzi, zawsze można dokupić tradycyjne ;) Albo druga opcja - kosz mojżesza + łóżeczko turystyczne.
    Znając mnie jeszcze 5 razy zmienie zdanie ;)

Naditta, my też zastanawialiśmy się nad koszem mojżesza. Dzieciata siostra mojego B wybiłam nam to szybko z głowy, bo jej dzieć po 3 miesiącach ledwo się mieścił w nim. Poza tym, że ładnie wygląda, nie zdaje egzaminu na dłuższą metę no i tani nie jest.

Wybraliśmy Chicco next2me na pierwsze kilka miesięcy. Potem młody preprowadzi się do swojego pokoju. Przynajmniej taką mam nadzieję ;-)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka, ja zaczynam od zera, ale mam zaledwie kilka rzeczy, więc średnio pomogę. Póki co kupowałam w Tk maxx i Primarku.
    Ogólnie też jestem w lesie :P
    Teraz kilka dni wolnego to usiądę i zrobię porządną listę w końcu.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, my też zastanawialiśmy się nad koszem mojżesza. Dzieciata siostra mojego B wybiłam nam to szybko z głowy, bo jej dzieć po 3 miesiącach ledwo się mieścił w nim. Poza tym, że ładnie wygląda, nie zdaje egzaminu na dłuższą metę no i tani nie jest.

Wybraliśmy Chicco next2me na pierwsze kilka miesięcy. Potem młody preprowadzi się do swojego pokoju. Przynajmniej taką mam nadzieję ;-)

LilouK, ja wiem, że ten kosz na krótki czas. Ale one takie ładne są, że ciężko się oprzeć :D
    Też patrzyliśmy na Chicco, ale my potrzebujemy czegoś większego, na dłużej bo młody będzie miał sypialnie z nami póki co...

LilouK, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które robią wyprawkę ciuszkową od tzw. zera (nie dostają od nikogo ciuszków/nie mają po starszym dziecku itd.):

- gdzie kupujecie ciuszki? Ile sztuk wszystkiego? Jakie rozmiary?

A nie masz kolo siebie np sklepu z używanymi ciuszkami zawsze tam za grosze można dostac jak się trafi:)
    U mnie kolo bloku co poniedzialku jest wyprzedaż po 1,50 dziecięce i 3zl dla dorosłych i juz troche pokupywalam żeby miec na później:)
    Ja mam troche po córci,czesc kupiłam od koleżanki i takiej babeczki z forum na fb.
    Co do rozmiarów to Malo mam na 56 ,wiecej na 62--68-74. :)

Na 56 to mam 2pary skarpetek z 10par bodow krotki rękaw i z 6dlugi rekaw,4pary polspiochow,pajaców 10, spioszkiw tez ok 10, 4czapeczki, 2xlapki niedrapki na raczki,bluzeczek ok 10.
    Na 62 mniej więcej tyle samo plus spodenki z 10 par,bluzy 3,1kombinezon polarkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:51

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A nie masz kolo siebie np sklepu z używanymi ciuszkami zawsze tam za grosze można dostac jak się trafi:)

Nie mam koło siebie żadnego sklepu-mieszkam na wsi spokojnej, wsi wesołej raptem z dzieł Kochanowskiego i do miasta z czymś używanym to mam z jakieś 35 km :)

Co myślicie o tych używanych pakach na allegro? Warto?

wff2tv73hpz3pa50.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, noooo, to fakt! Można się w nich zakochać :-)
    Rzeczywiście, jeśli planujecie coś na dłużej, to chicco też raczej odpada...
    Kupiliśmy je z myślą, że łatwiej będzie je znosić z sypialni do pokoju na dole. Zawsze to jeden grat mniej. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne, żeby dziecko było z tego samego okresu (lato/jesień), bo wpakujesz się w za ciepłe, bądź za duże ciuszki.

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A jaka to suroweczka ,podaj przepis:))

por surowy jablko i dwie marchewki. Do tego majonez sol cukier i kwasek cytrynowy (ja dałam cytrynę)
    Mówię Ci pychotka surówka, myślałam, że na 2 dni będę miała a tu zjedzona dziś. Radzę od razu zrobić więcej :-D
    Majeczka raz jeszcze dziękuję za przepis!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:56

Agness27, stokrotka2013, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Nie mam koło siebie żadnego sklepu-mieszkam na wsi spokojnej, wsi wesołej raptem z dzieł Kochanowskiego i do miasta z czymś używanym to mam z jakieś 35 km :)

Co myślicie o tych używanych pakach na allegro? Warto?

ja kiedys zamawialam używane rzeczy z allegro na sztuki.jutro poszukam i podesle linka,duży wybór mieli:)
    I czasem brałam ze sklepiku internetowego tez podesle linka.
    A i olx jest jeszcze:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś udało mi się nagrać jak Szymcio robi demolkę w brzuchu i wysłałam Tatuśkowi- biedny przejął się, że to bardzo mnie boli i że cierpię męki okrutne... zastanawiam się czy wyprowadzać go z błędu :-\

Maka, stokrotka2013, Agness27, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, noooo, to fakt! Można się w nich zakochać :-)
    Rzeczywiście, jeśli planujecie coś na dłużej, to chicco też raczej odpada...
    Kupiliśmy je z myślą, że łatwiej będzie je znosić z sypialni do pokoju na dole. Zawsze to jeden grat mniej. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

Tak btw...zazdroszczę miejsca i możliwości :)
    My mamy tylko 2 pokoje, więc mniejsze pole do popisu. Ale jak na Londyn to i tak szał, bo całe 60m! :P
    Yyyy...przepraszam 50m!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 23:06

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziś udało mi się nagrać jak Szymcio robi demolkę w brzuchu i wysłałam Tatuśkowi- biedny przejął się, że to bardzo mnie boli i że cierpię męki okrutne... zastanawiam się czy wyprowadzać go z błędu :-\

A to pierwsze dziecię lubego? Ja mojemu tłumaczę, że te ruchy to przyjemne dla mnie są, bo on się tak strasznie wszystkim przejmuje.
    Jak wstaję w nocy do toalety, to on się zawsze budzi i pyta czy mi pomóc :D

Agness27, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Truskawka u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? Przeprasza ale gdzieś mi umknęło- pytam bo mam dostać ciuszki od siostry Tatuśka a ona 2 córy ma i jeszcze paczka z NL też po dziewczynce ma przyjść i na pewno coś "babskiego" mi zostanie więc jeśli dziewczę u Ciebie to będę mogła Ci podarować

Agness27 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to pierwsze dziecię lubego- ja z odzysku a on młodszy o 5 lat i do tego kawaler mi się trafił :-D

Maka, kamenkaa, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, aisa, aisa, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ