X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, mój mały też był aktywny bardzo przez święta. Kopal non stop. Aż się zastanawiałam, kiedy on odpoczywa.
    Myślę, że to dlatego, że ja odpoczywalam i podjadałam ciągle.
    No i może sprawdza się to, że dzieci są Najbardziej aktywne między 24-28 tygodniem ciąży.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry :)

Milcia, to co polecasz z takich rzeczy na początek? Bo przecież maleństwo dopiero urodzone jest takie 'miekkie' że chyba ciężko utrzymać bez pomocy czego sztywnego jak właśnie rożek.

My przykrywaliśmy małą kocykiem polarowym czy to w nocy czy na drzemkę. Takie małe dziecko za bardzo się jeszcze nie odkopuje, bo śpi prawie cały czas w jednej pozycji. Dopiero jak zaczyna się poruszać, to się odkrywa. Do karmienia miałam poduszkę ciążową, ale karmiłam na niej tylko miesiąc, jak mąż był w domu i mi pomagał na niej ułożyć dziecko (bo ta poduszka była duża, a pewnie lepiej by się sprawdziło gniazdko). No a potem to zakładałam nogę na nogę dość wysoko i tak sobie podtrzymywałam małą podczas karmienia.

Telashe, Naditta lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello wszystkim nie pisze regularnie ale Was czytam regularnie...

Podpinam się pod podziękowania Juselli ponieważ ja też uskuteczniłam tą sałatkę i zjadłam całą sama !!!, jutro idę po nowe składniki i zrobie sobie dwa razy więcej...

My po dość dużych przeżyciach mieliśmy wypadek samochodowy ja w Szpitalu przez pare dni ale na szczęście wszytko ok, i moje Kochane dla tych które dużo jeżdżą zainwestujcie w adaptery na allegro są już za 80 zł, ja jestem teraz mądra po szkodzie ale w trakcie wypadku naprawdę dużo zmienią ja "dostałam" dolnym pasem w dół brzucha było podejrzenie odklejenia łożyska. Wszystkie możliwe badania itp. nie należę do osób panikujących więc w miarę gładko wszytko przeszło, młoda dzielnie zniosła wszytko i na szczęście zaraz po wypadku kopała, na KTG aż ją było słychać jak kopie więc byłam spokojna i martwiłam się o męża... od tego momentu przewartościowaliśmy sobie życie.. bo mogliśmy je stracić...

Z milszych rzeczy padła decyzja o zrobieniu pokoiku dla młodej ponieważ z nocną pracą męża nie przejdzie rezydowanie w jednym stąd mam do Was pytanie czy macie już wybrane jakie dekoracje nakleiki, obrazki, inspiracje do dziecęcego pokoju... a drugie moje pytanie będę spała z młodą w jednym pokoju na początku ponieważ jest duży mogę sobie pozwolić aby wstawic tam tapczan/ kanape coś co będzie się rozkładać macie jakieś meble z ikei godne polecenia w domu w tej kwestii...

życze Wam miłego dnia ;)
    i pozdrawiamy z Małą ;)

Kijanka jak dobrze ze wszystko tak tylko się skonczylo cieszę sie ze jesteście cali i zdrowi.

• Asit Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jak tam po swietach??? Najedzone , odpoczelyscie??? :) ja przed swietami zapracowana na swieta pojechalismy na camping gdzie zasieg kiepski wiec nawet nie mialam jak wejsc by zlozyc wam zyczenia....
    Nadrabiac was od ostatniego wpisu napewno nie bede boje sie ze nie zdaze i caly czas bede w tyle zamiast na bierzaco hehehe.

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziała któraś z was moją motywację do sprzątania? zostawiłam ją w kuchni i poszłam tylko po miotłę a ona gdzieś zginęła? :( Ech, zawsze się bawi w chowanego jak jest najbardziej potrzebna :/

niezapominajka, kot_bury, jusella, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie szukam łóżeczka dla mojego synka bo zamierzam kupić po wypłacie :-)
    podoba mi się taki zestaw :
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-buk-h6-16el-darland-i6071832566.html

http://allegro.pl/lozeczko-ozdobny-front-materac-moskitie-h6-darland-i6076555125.html

Telashe twoja motywacja jest na urlopie z moją motywacją ;-)

Kasiulina, Telashe, TheForfie, Maka lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyscie znalazly swoje motywacje to i moja sie znajdzie pewnie:)
    Witamy sie w 26 tygodniu - do rozpakowania zostalo 14 !! A ja w lesie ze wszystkim :)
    Bardzo ladny zestaw mebli,ja tez na dniach chce zamawiac.. :)
    Rozek planuje kupic,bo bede pewniejsza trzymajac mala.. spiworek chyba odpuszcze.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęscie koniec świąt, strasznie się czułam po tym kilkugodzinnym siedzeniu przy stole z rodziną. Oczywiście robiłam przerwy, piękna pogoda, wychodziłam na dwór, co chwile wstawałam, raz poszłam się polozyc nawet, ale nic nie dawało, nie mogę długo siędzieć, brzuch mi tak nabrzmiewa, robi się twardy i boli, że mogę leżeć tylko na plecach :/ wy tez tak macie?
    Przed świętami kupiłam pierwsze ciuszki :) body, leginsy i koszulkę + 2 śliniaczki i dzisiaj zamówiłam szafę, garderobę, bo ciuszki na razie w reklamówce, nie ma gdzie ich wsadzic hehe :) O taką:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5476031628&reco_id=31d2c6ae-efa4-11e5-aa73-026bf6f83b5a&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9#imglayer
    Później dojdzie jeszcze komoda i fotel :P Ktoś tutaj też pisał że miała być promocja w tesco na wanienki, trzeba będzie zobaczyć ;). Dajcie znać jak wiecie jeszcze o jakiś promocjach, bo czas leci coraz szybciej :D Tatuś już się nie może doczekać :)
    Co do łóżeczka to ja sobie upatrzyłam takie:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-24el-h6-darland-i5416931891.html
    Ma dużo elementów i niewiele droższe. Właśnie miałam się pytać czy kupujecie gołe łóżeczko i wszystko osobno czy taki zestawik, ale widze nowa! też zestawów szukasz ;) Tylko głupio trochę, bo łóżeczko chcą kupić przyszli wujkowie i raz mówią że oni to najdroższe łóżeczko widzieli za 500zł a raz jak im mówimy że my kupimy a oni mogą się dołóżyć jak i ile chcą to mówię że nie, oni kupią. I nie wiem co mam robić, przeszukam allegro dzisiaj i znajdę może jakiś ładniejszy tanczy, a jak nie no to trudno, będą musieli przeboleć jak chcą kupić :p bo to ostatni dzien wolnego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:53

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Na szczęscie koniec świąt, strasznie się czułam po tym kilkugodzinnym siedzeniu przy stole z rodziną. Oczywiście robiłam przerwy, piękna pogoda, wychodziłam na dwór, co chwile wstawałam, raz poszłam się polozyc nawet, ale nic nie dawało, nie mogę długo siędzieć, brzuch mi tak nabrzmiewa, robi się twardy i boli, że mogę leżeć tylko na plecach :/ wy tez tak macie?

O tak, ja tak mam. Z siedzeniem przy stole to tragedia. Ja wytrzymać już nie mogłam. Brzuch twardy,a o kręgosłupie nie wspomnę :)

TheForfie lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dobry :)

ja się w śpiworki nie bawię. Rożki uszyłam dwa- flanelowy i bawełniany. Oba na rzepy. Co do usztywnianego zastanawiam się czy warto... Nie jestem fanką cudowania a to już podpada dla mnie pod gadżet, kiedyś nie było i żyjemy ;) a w razie w można wyskoczyć do sklepu/kliknąć na allegro/ uszyć

Telashe kiedyś beciki były - to dopiero masakra - puchowe, wielkie i właśnie usztywniane więc rożek przy tym to bajka!
    Dziwię się, że się w tym nie ugotowałam jako niemowlę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:22

Telashe, eve90 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświątecznie.

Podczytuję Was Kochane wieczorami, ale nie zawsze mam siłę odpisać na telefonie.

Kijanka, jak dobrze, że nic Wam nie jest <3

Co do śpiworka, to ja mam jeden póki co i mam zamiar go uzywać, bo to jednak będzie lato jak się nasze Maluszki urodzą, a na pewno widziałyście, że są różne grubości tych śpiworków. Ja mam cienki, taki do 6 miesięcy. Potem pewnie przerzucimy się na kocyk.

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Telashe kiedyś beciki były - to dopiero masakra - puchowe, wielkie i właśnie usztywniane więc rożek przy tym to bajka!
    Dziwię się, że się w tym nie ugotowałam jako niemowlę :-P
    własny nadal mam ;) dostałam też poszewkę na poduszkę po tacie i po mnie... miałam ją naprawiać bo niektóre słupki szydełkowe się popruły, ale chyba oprawię ją w ramkę i powieszę u młodego w pokoiku.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie dużo cena zależy od modelu łóżeczka oraz ilości w zestawie. ja raczej chce wziąć ten mniejszy zestaw ale z bukowym łóżeczkiem chodzi mi o tego sprzedawcę Darland1 (19227)

Maka lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    O tak, ja tak mam. Z siedzeniem przy stole to tragedia. Ja wytrzymać już nie mogłam. Brzuch twardy,a o kręgosłupie nie wspomnę :)

potwierdzam z tym twardnieniem brzucha to też tak mam i z kręgosłupem coraz gorzej. a najgorsze w świeta były pytnia jak się czujesz... a wczoraj mojego meża chrześnica (3latka) nas zagięła z pytaniem ,,a jak ten dzidziuś się znalazł w brzuszku" hmmmm nagle zapanowała cisza i ciotka musiała tłumaczyć jak połknęła fasolkę :-)

Telashe, jusella, _analiza, TheForfie, Maka, stokrotka2013, kot_bury, Naditta lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poświątecznie!

Kijanka, dobrze że obyło się bez większych problemów, aż się wezmę w garść i dziś zamówię ten adapter bo tak odkładam w nieskończoność...

Inska jaki fajny avatar! :)

Ja po świętach troszkę urosłam :D dostałam tez pierwszą pakę ciuszków, co prawda z większych rozmiarów ale niech sobie leza:) w tym tygodniu tez wybiorę się do pozostałych ciotek na zbieranie fantów:) zaklepane mamy juz łóżeczko zwykle białe na kółkach, wózek, fotelik, nosidełko, zobaczymy jak z przewijakami i wanienkami bedzie:) na razie wydaje się że będziemy musieli kupić tylko komodę z większych meblowych zakupów:)

Co do mebli z ikei- komody malm polecam bardzo, mój brat śpi tez na rozkładanej wersalki beddinge i bardzo fajny ten materac, wielkie jest po rozłożeniu ale nie wiem czy można mniejszy rozmiar. Wygodne. No i można kolory zmieniac:)

Dołączam do klubu niewygodnych pozycji siedzących- właśnie siedzę w pracy (szykuje się długa robota) I nie mogę miejsca znaleźć bo mały kopie i mam wyrzuty sumienia bo mam wrażenie ze go dusze:) no to wstaje, krótki spacer i z powrotem do biurka... :/ w święta było to samo- najlepiej na stojaco albo leżąco... :D

Za to z ciekawostek powiem Wam ze wczoraj byliśmy w kinie na nowym batmanie i małemu Ben Affleck ewidentnie pasuje, skakał jak szalony, chyba trzeba będzie kocyki w nietoperze kupować :PP

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Ja po świętach wypoczęta aż krzyż przestał w końcu boleć.

Mnie też coś korci żeby zrobić jakieś zakupy na allegro i chyba zaraz zacznę - przewijak, rożek, butelki itp. :D a po wypłacie łóżeczko. W maju planuję wózek :)

TheForfie - świetna szafa, aż sobie zapisałam w zakładkach :)
    Mnie też jest niewygodnie siedzieć. Najlepiej to mi się leży z zagłówkiem wysoko, stać też ok, ale jak siedzę to dostaje takie kopniaki, że szok - dzidzia nie lubi jak jestem zgięta :P

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA kupuję łóżeczko gołe i zestaw do niego :)

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka. Wreszcie mam chwilę.

Byłam u mojej gin. Ogólnie wszystko ok, szyjka też. W czwartek mam zrobić glukoza a w piątek przyjść po zwolnienie kolejne.

Do tego opisałam jej moje bóle i wysłała mnie do ortopedy a potem w razie czego do neurologa. Także w poniedziałek konsultacja ortopedyczna :)

MirelS, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama super, że wszystko ok, ważyli malutką?

Też zbieram się w tym tyg. na glukozę, tylko boję się, że po świętach będzie cukier wyższy niż normalnie :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do neurologa też się planuję zapisać żeby wydał opinie co do porodu,bo mam uszczerbany krąg jeden, tylko u nas się czeka strasznie długo...;/

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ