Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyślny śpiworek do spania?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie cuś:

http://www.tkmaxx.com/page/search?q=sleep

I czy to mi potrzebne? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:16

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widziałam takie w Pepco. Ja myślę nad takim do spania własnie. Tylko w tym, bez kołderki.

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, ja mam takie 3 kupione. Ponoć są przydatne. Siostra mojego B bardzo nam je polecała, że niby dzieciom ciepło w nóżki, nie odkopują się i nie zawijają w kołderkę itd. Może w przypadku noworodka nie są aż tak niezbędne, ale nieco później się przydają. Robią je, podobnie jak kołderki, w różnych grubościach- letnie i zimowe.

Jeden mam na malutkie dzieciątko 0-3, 2 pozostałe na 0-6 miesięcy. Zobaczymy, ale osobiście myślę, że je wykorzystam. W mamas&papas jak mają promocję 3za2, do tego -20%, na koniec jeszcze dostajesz bon -15 funciaków na nastepne zakupy, to się bardzo opłaca takie rzeczy kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:35

jusella, Naditta, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie trzy śpiworki, kupiłam bo podobno bezpieczniejsze niż kołderka :) aż trzy bo jeden jeszcze szwagierka mi kupiła ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wtedy na górę? Bo rączki nieprzykryte?

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niech się doświadczone mamy wypowiedzią, ale z tego co czytałam to ubiera się coś. milusiego z długim rękawem. Ewentualnie jakiś kocyk na to? Pewnie zależy od temperatury. I tak będziemy wszystkie dobrze nagrzewać pomieszczenia przy takich maluszkach :)

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z długim rękawkiem- body, albo śpiochy jak zimno. Dzieć i tak nigdy nie będzie spał opatulony kołderką po szyję, tylko pewnie się odkopie rączkami. Grunt, żeby w korpusik i nóżki było zawsze cieplutko. Tak mi się wydaje przynajmniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:55

_analiza lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze miesiące to chyba rożek najlepszy z tego co czytam. Nie wiem jak to jest w upały, czy nie za gorąco w takim czymś?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn spał w lato pod grubsza pielucha ;-) a spacery w wózku też praktycznie goły i pielucha do przykrycia, ale wtedy upały były. Rożek mi się sprawdził też do spania właśnie więc polecam.

Pogoda super i kawka też zaliczona na huśtawce w ogrodzie. Potem plac zabaw prysznic, bajka i spać :-)
    Dzień fajny, ale już wolę wtorek :-)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to już wszystko wiem. Dzięki dziewczyny :). A to można używać od samego początku? Czy dopiero jak troszkę większe dziecię? I tylko do spania czy np do wózka też by się nadalo?
    W Polsce to pewnie będzie gorąco w lipcu i sierpniu. Tutaj w UK to różnie może być, trzeba mieć nawet grubsze ubranka.
    LilouK, dzięki za info o promocjach!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek też potrzebny, bo jest wygodny np. przy karmieniu. Takie ja mam informacje od mam.

Basia, a ja wolę już piątek ;). Bardzo cierpię z tego powodu, że jutro znów trzeba wstać do pracy...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam śpiworek i ani razu go nie użyłam, bo był niewygodny. To ciągle rozpinanie i zapinanie to nie dla mnie.
    Rożek dostałam i tylko raz był użyty. A jak położna go zobaczyła, to od razu kazała schować, bo dziecko w tym upocone zaraz jest (a rodziłam w grudniu). W szpitalu jedynie mała cały czas była w rożku, bo tak dzieci przynosili, ale jak dla mnie do karmienia bardzo niewygodny, bo zajmuje za dużo miejsca i nie można dobrze w nim dziecka ułożyć do karmienia. Takie moje zdanie, ale każdy oczywiście robi jak uważa :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim z rana ,
    Ja mam jeden rozek i jeden spiworel i zobacze bo mi sie przyda, choc jak lipidc bedzie taki jak zeszloroczny to pewnie skonczy sie na tetrze lub cienkim kocyku, bo u nas w mieszkaniu latem jest 30 st :/

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Milcia, to co polecasz z takich rzeczy na początek? Bo przecież maleństwo dopiero urodzone jest takie 'miekkie' że chyba ciężko utrzymać bez pomocy czego sztywnego jak właśnie rożek.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie rożek i podobno rożek dobra sprawa :)
    Co do spiworka to chyba odppusze bo będzie ciepło przecież :) więc chyba zbędny zresztą w rozku też jej będzie ciepło więc nie wiemmmmm ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po świętach,
    W święta troche was podczytywałam ale caly czas miałam gości i ciezko bylo znalezc czas żeby napisac. Dobrze ze juz koniec swiat bo za duzo tego obżarstwa ale na szczęście nie przytylam. Wczoraj zle się czułam większość dnia bylo mi słabo a i maly troche mnie martwil bo caly dzien bardzo sie ruszal ale moze przez to ze co chwile cos jadłam.
    Życzę wam spokojnego słonecznego dzionka

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ile dobrze patrzyłam to rożek jest a liście do szpitala
    Kupię żeby był chociaż moim zdaniem na lato to nie jest dobry pomysł. Na allegro nie są takie drogie.

Śpiworka nawet nie planuje :)

Noc do d. Prawie nieprzespana...

No nic ja się ogarniam i idę do Gin :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama zobacz sobie rożki z Glucka jak jeszcze nie masz... mają w środku rzepy i można je dłużej stosować jako kocyki czy takie otulacze powyżej 3 miesiąca a nózki wtedy juz mogą szaleć na boki

http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki.html?page=4&1459236243644=&1459236278666=

teraz są duze promocja na dole strony a jakość jest super...
    i polska firma

kama005, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

ja się w śpiworki nie bawię. Rożki uszyłam dwa- flanelowy i bawełniany. Oba na rzepy. Co do usztywnianego zastanawiam się czy warto... Nie jestem fanką cudowania a to już podpada dla mnie pod gadżet, kiedyś nie było i żyjemy ;) a w razie w można wyskoczyć do sklepu/kliknąć na allegro/ uszyć

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ