X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyślny śpiworek do spania?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie cuś:

http://www.tkmaxx.com/page/search?q=sleep

I czy to mi potrzebne? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:16

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widziałam takie w Pepco. Ja myślę nad takim do spania własnie. Tylko w tym, bez kołderki.

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, ja mam takie 3 kupione. Ponoć są przydatne. Siostra mojego B bardzo nam je polecała, że niby dzieciom ciepło w nóżki, nie odkopują się i nie zawijają w kołderkę itd. Może w przypadku noworodka nie są aż tak niezbędne, ale nieco później się przydają. Robią je, podobnie jak kołderki, w różnych grubościach- letnie i zimowe.

Jeden mam na malutkie dzieciątko 0-3, 2 pozostałe na 0-6 miesięcy. Zobaczymy, ale osobiście myślę, że je wykorzystam. W mamas&papas jak mają promocję 3za2, do tego -20%, na koniec jeszcze dostajesz bon -15 funciaków na nastepne zakupy, to się bardzo opłaca takie rzeczy kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:35

jusella, Naditta, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie trzy śpiworki, kupiłam bo podobno bezpieczniejsze niż kołderka :) aż trzy bo jeden jeszcze szwagierka mi kupiła ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wtedy na górę? Bo rączki nieprzykryte?

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niech się doświadczone mamy wypowiedzią, ale z tego co czytałam to ubiera się coś. milusiego z długim rękawem. Ewentualnie jakiś kocyk na to? Pewnie zależy od temperatury. I tak będziemy wszystkie dobrze nagrzewać pomieszczenia przy takich maluszkach :)

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z długim rękawkiem- body, albo śpiochy jak zimno. Dzieć i tak nigdy nie będzie spał opatulony kołderką po szyję, tylko pewnie się odkopie rączkami. Grunt, żeby w korpusik i nóżki było zawsze cieplutko. Tak mi się wydaje przynajmniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:55

_analiza lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze miesiące to chyba rożek najlepszy z tego co czytam. Nie wiem jak to jest w upały, czy nie za gorąco w takim czymś?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn spał w lato pod grubsza pielucha ;-) a spacery w wózku też praktycznie goły i pielucha do przykrycia, ale wtedy upały były. Rożek mi się sprawdził też do spania właśnie więc polecam.

Pogoda super i kawka też zaliczona na huśtawce w ogrodzie. Potem plac zabaw prysznic, bajka i spać :-)
    Dzień fajny, ale już wolę wtorek :-)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to już wszystko wiem. Dzięki dziewczyny :). A to można używać od samego początku? Czy dopiero jak troszkę większe dziecię? I tylko do spania czy np do wózka też by się nadalo?
    W Polsce to pewnie będzie gorąco w lipcu i sierpniu. Tutaj w UK to różnie może być, trzeba mieć nawet grubsze ubranka.
    LilouK, dzięki za info o promocjach!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek też potrzebny, bo jest wygodny np. przy karmieniu. Takie ja mam informacje od mam.

Basia, a ja wolę już piątek ;). Bardzo cierpię z tego powodu, że jutro znów trzeba wstać do pracy...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam śpiworek i ani razu go nie użyłam, bo był niewygodny. To ciągle rozpinanie i zapinanie to nie dla mnie.
    Rożek dostałam i tylko raz był użyty. A jak położna go zobaczyła, to od razu kazała schować, bo dziecko w tym upocone zaraz jest (a rodziłam w grudniu). W szpitalu jedynie mała cały czas była w rożku, bo tak dzieci przynosili, ale jak dla mnie do karmienia bardzo niewygodny, bo zajmuje za dużo miejsca i nie można dobrze w nim dziecka ułożyć do karmienia. Takie moje zdanie, ale każdy oczywiście robi jak uważa :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim z rana ,
    Ja mam jeden rozek i jeden spiworel i zobacze bo mi sie przyda, choc jak lipidc bedzie taki jak zeszloroczny to pewnie skonczy sie na tetrze lub cienkim kocyku, bo u nas w mieszkaniu latem jest 30 st :/

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Milcia, to co polecasz z takich rzeczy na początek? Bo przecież maleństwo dopiero urodzone jest takie 'miekkie' że chyba ciężko utrzymać bez pomocy czego sztywnego jak właśnie rożek.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie rożek i podobno rożek dobra sprawa :)
    Co do spiworka to chyba odppusze bo będzie ciepło przecież :) więc chyba zbędny zresztą w rozku też jej będzie ciepło więc nie wiemmmmm ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po świętach,
    W święta troche was podczytywałam ale caly czas miałam gości i ciezko bylo znalezc czas żeby napisac. Dobrze ze juz koniec swiat bo za duzo tego obżarstwa ale na szczęście nie przytylam. Wczoraj zle się czułam większość dnia bylo mi słabo a i maly troche mnie martwil bo caly dzien bardzo sie ruszal ale moze przez to ze co chwile cos jadłam.
    Życzę wam spokojnego słonecznego dzionka

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ile dobrze patrzyłam to rożek jest a liście do szpitala
    Kupię żeby był chociaż moim zdaniem na lato to nie jest dobry pomysł. Na allegro nie są takie drogie.

Śpiworka nawet nie planuje :)

Noc do d. Prawie nieprzespana...

No nic ja się ogarniam i idę do Gin :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama zobacz sobie rożki z Glucka jak jeszcze nie masz... mają w środku rzepy i można je dłużej stosować jako kocyki czy takie otulacze powyżej 3 miesiąca a nózki wtedy juz mogą szaleć na boki

http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki.html?page=4&1459236243644=&1459236278666=

teraz są duze promocja na dole strony a jakość jest super...
    i polska firma

kama005, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

ja się w śpiworki nie bawię. Rożki uszyłam dwa- flanelowy i bawełniany. Oba na rzepy. Co do usztywnianego zastanawiam się czy warto... Nie jestem fanką cudowania a to już podpada dla mnie pod gadżet, kiedyś nie było i żyjemy ;) a w razie w można wyskoczyć do sklepu/kliknąć na allegro/ uszyć

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ