Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta, ja mam takie 3 kupione. Ponoć są przydatne. Siostra mojego B bardzo nam je polecała, że niby dzieciom ciepło w nóżki, nie odkopują się i nie zawijają w kołderkę itd. Może w przypadku noworodka nie są aż tak niezbędne, ale nieco później się przydają. Robią je, podobnie jak kołderki, w różnych grubościach- letnie i zimowe.
Jeden mam na malutkie dzieciątko 0-3, 2 pozostałe na 0-6 miesięcy. Zobaczymy, ale osobiście myślę, że je wykorzystam. W mamas&papas jak mają promocję 3za2, do tego -20%, na koniec jeszcze dostajesz bon -15 funciaków na nastepne zakupy, to się bardzo opłaca takie rzeczy kupować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:35
jusella, Naditta, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Może niech się doświadczone mamy wypowiedzią, ale z tego co czytałam to ubiera się coś. milusiego z długim rękawem. Ewentualnie jakiś kocyk na to? Pewnie zależy od temperatury. I tak będziemy wszystkie dobrze nagrzewać pomieszczenia przy takich maluszkach
-
Coś z długim rękawkiem- body, albo śpiochy jak zimno. Dzieć i tak nigdy nie będzie spał opatulony kołderką po szyję, tylko pewnie się odkopie rączkami. Grunt, żeby w korpusik i nóżki było zawsze cieplutko. Tak mi się wydaje przynajmniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 22:55
_analiza lubi tę wiadomość
-
Syn spał w lato pod grubsza pielucha
a spacery w wózku też praktycznie goły i pielucha do przykrycia, ale wtedy upały były. Rożek mi się sprawdził też do spania właśnie więc polecam.
Pogoda super i kawka też zaliczona na huśtawce w ogrodzie. Potem plac zabaw prysznic, bajka i spać
Dzień fajny, ale już wolę wtorekjusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Ok, to już wszystko wiem. Dzięki dziewczyny
. A to można używać od samego początku? Czy dopiero jak troszkę większe dziecię? I tylko do spania czy np do wózka też by się nadalo?
W Polsce to pewnie będzie gorąco w lipcu i sierpniu. Tutaj w UK to różnie może być, trzeba mieć nawet grubsze ubranka.
LilouK, dzięki za info o promocjach!17.07.2016
-
Ja kupiłam śpiworek i ani razu go nie użyłam, bo był niewygodny. To ciągle rozpinanie i zapinanie to nie dla mnie.
Rożek dostałam i tylko raz był użyty. A jak położna go zobaczyła, to od razu kazała schować, bo dziecko w tym upocone zaraz jest (a rodziłam w grudniu). W szpitalu jedynie mała cały czas była w rożku, bo tak dzieci przynosili, ale jak dla mnie do karmienia bardzo niewygodny, bo zajmuje za dużo miejsca i nie można dobrze w nim dziecka ułożyć do karmienia. Takie moje zdanie, ale każdy oczywiście robi jak uważa -
Witam sie po świętach,
W święta troche was podczytywałam ale caly czas miałam gości i ciezko bylo znalezc czas żeby napisac. Dobrze ze juz koniec swiat bo za duzo tego obżarstwa ale na szczęście nie przytylam. Wczoraj zle się czułam większość dnia bylo mi słabo a i maly troche mnie martwil bo caly dzien bardzo sie ruszal ale moze przez to ze co chwile cos jadłam.
Życzę wam spokojnego słonecznego dzionkajusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja o ile dobrze patrzyłam to rożek jest a liście do szpitala
Kupię żeby był chociaż moim zdaniem na lato to nie jest dobry pomysł. Na allegro nie są takie drogie.
Śpiworka nawet nie planuje
Noc do d. Prawie nieprzespana...
No nic ja się ogarniam i idę do Gin -
Kama zobacz sobie rożki z Glucka jak jeszcze nie masz... mają w środku rzepy i można je dłużej stosować jako kocyki czy takie otulacze powyżej 3 miesiąca a nózki wtedy juz mogą szaleć na boki
http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki.html?page=4&1459236243644=&1459236278666=
teraz są duze promocja na dole strony a jakość jest super...
i polska firma
kama005, jusella lubią tę wiadomość
Kijanka
-
dobry
ja się w śpiworki nie bawię. Rożki uszyłam dwa- flanelowy i bawełniany. Oba na rzepy. Co do usztywnianego zastanawiam się czy warto... Nie jestem fanką cudowania a to już podpada dla mnie pod gadżet, kiedyś nie było i żyjemya w razie w można wyskoczyć do sklepu/kliknąć na allegro/ uszyć
Sergiusz