Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka po raz kolejny dzięki za przepis na surówkę - chyba do końca zycia będę dziękować.
Dziś znów robiłam ale tym razem więcej i pomimo tego,że sama jestem i że jeszcze obiadku nie jadłam to już 3/4 surówki znikło
Nie udało mi się uchronić przed oblaniem i musiałam się przebrać - mój kochany tatuś i mój kochany synuś mnie oblali
Już sobie wyobrażam Dużego Syna i Małego Synka jak latają z wiadrami - za 3 lata to sajgon będzie!MirelS, eve90 lubią tę wiadomość
-
Jusella, jaka to sałatka? Mam pora na zbyciu, do dzisiejszego dorsza sałatka z pora byłaby jak znalazł
Udało mi się wyciągnać lubego na spacr, 40 min, 5 km. Nie wiem czy to przez tą nieprzespaną noc, ale miałam pod koniec ogromne trudności z oddychaniem. Aż się wystraszyła. Nie zadyszka, po prostu jakby niewidzialny ktoś siedział mi na klatce piersiowej, nie mogłam wziąć pełnego oddechu. Macie tak czasem?jusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Hello wszystkim nie pisze regularnie ale Was czytam regularnie...
Podpinam się pod podziękowania Juselli ponieważ ja też uskuteczniłam tą sałatkę i zjadłam całą sama !!!, jutro idę po nowe składniki i zrobie sobie dwa razy więcej...
My po dość dużych przeżyciach mieliśmy wypadek samochodowy ja w Szpitalu przez pare dni ale na szczęście wszytko ok, i moje Kochane dla tych które dużo jeżdżą zainwestujcie w adaptery na allegro są już za 80 zł, ja jestem teraz mądra po szkodzie ale w trakcie wypadku naprawdę dużo zmienią ja "dostałam" dolnym pasem w dół brzucha było podejrzenie odklejenia łożyska. Wszystkie możliwe badania itp. nie należę do osób panikujących więc w miarę gładko wszytko przeszło, młoda dzielnie zniosła wszytko i na szczęście zaraz po wypadku kopała, na KTG aż ją było słychać jak kopie więc byłam spokojna i martwiłam się o męża... od tego momentu przewartościowaliśmy sobie życie.. bo mogliśmy je stracić...
Z milszych rzeczy padła decyzja o zrobieniu pokoiku dla młodej ponieważ z nocną pracą męża nie przejdzie rezydowanie w jednym stąd mam do Was pytanie czy macie już wybrane jakie dekoracje nakleiki, obrazki, inspiracje do dziecęcego pokoju... a drugie moje pytanie będę spała z młodą w jednym pokoju na początku ponieważ jest duży mogę sobie pozwolić aby wstawic tam tapczan/ kanape coś co będzie się rozkładać macie jakieś meble z ikei godne polecenia w domu w tej kwestii...
życze Wam miłego dnia
i pozdrawiamy z Małąjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dajcie przepis dziewczyny!
Kijanka, wszystko dobrze się skończyło, więc to najważniejsze.
W szpitalu Cię zostawili na obserwację przez kilka dni?
Ja z pokoikiem nie pomogę, bo u mnie dziura w głowie jeśli chodzi o dekoracje i takie rzeczy.17.07.2016
-
Kijanka dobrze, że nic się nie stało, z mężem też wszystko dobrze mam nadzieję.
Ja miałam wypadek w poprzedniej ciąży w 8 miesiącu, na szczęście chwilę przed nim przesiadłam się - siedziałam z tyłu a nogi miałam zgięte i oparte na dwóch siedzeniach, tak, że przy uderzeniu Bunio między nogi wpadł.
Co do ozdób - ja wstępnie wybrałam naklejki z Kubusiem Puchatkiem na allegro - wystarczy wpisać "kubuś puchatek naklejki na ścianę" i znajdzie się. Mnie podobają się te jak Tygrysek huśta się na gałęzi. Ja od zawsze jestem zakochana w Kubusiu, Pierworodny również był i mam nadzieję ze Szymciowi również przypadnie do gustu.
Naditta do surówki por, jabłko i marchewka, troszkę kwasku cytrynowego (ja daję cytrynę), sól i ciut cukru(nie pamiętam czy Majeczka dawała) i majonez. najważniejsze, żeby wszystkiego było dużo bo surówka praktycznie sama znika ( ja dziś tylko dla siebie zrobiłam z dużego pora, 2 jabłek i 2 marchewek i już nie ma)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 17:12
Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kijanka ale nas straszysz! !! Dobrze ze wszystko ok z Wami !!! Masz rację adapter dobra rzecz
Jeśli chodzi o meble z Ikei to polecam komody bo my mamysą solidne i łatwo je skręcić
jeżeli chodzi o łóżeczka dziecięce to ponoć nie bardzo
moje koleżanki miały ...
fajne ozdoby do pokoiku znajdziesz na allegronp takie literki z których ukladasz imię dziecka
I nie dużo zapłacisz
Ja też będę z małą w jednym pokoju na początku więc trzeba mieć wszystko pod ręką na początku
I jeszcze tak ni z gruchy ni z pietruchy
polecam Wam kupcie takie albumy do 3r z dziecka od urodzeniasuperrrr
ja kupiłam i już powoli wypisujemy
super będzie pamiątka
: tam się wpisuje wszystkoooo : pierwsze słowo, pierwsze usg itp w świecie książki 32 zł więc nie dużo bo w empiku 60 zl prawie
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Tak na obserwacji, mąż trochę bardziej poobijany niż ja, ale jest w domu ze mna juz...
Ja też myślałam o Kubusiu puchatku, ściany w pokoju są żółte, były malowane stosunkowo nie dawno nikt w nim nie rezydował przez 2 lata więcn nie chce malować, i Kubuś by się wpasowałdzięki za info poszukam zaraz na allegro...
Naditta od razu sobie sałatki odłuż dla siebiebo zjedzą domowiny zanim się obejrzysz
z autopsji
wiem ..
jusella lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Ania181111 też właśnie o takim albumie myślałam, ale wklejanym że sama mogę dopisać jakieś szczegóły... teraz muse większość czasu leżeć to całe allegro moje
A masz może z ikei doświadczenie z jakimiś sofami, kanapami >? Łóżeczko dla małej mam z pinio więc ten problem z głowyKijanka
-
Pierworodny ma taki album i często oglądam
super pamiątka! Zachowała się zdjęcie z USG sprzed 18 lat
i wszystko zapisywałam - pierwszy ząbek, pierwsze słowo. Jak był mały to bardzo lubił oglądać ten album podczas kąpieli (to był jedyny sposób, żeby dał zagonić się do wanny) i niestety pewnego dnia album w wannie wylądował, troszkę się zalał ale większość zdjęć przetrwało
. Szymciowi tez muszę takowy sprawić.
Naditta - tak jak Kijanka mówi - surówki najlepiej w miednicy narobić i jeszcze schować dla siebie
Majeczka powinna Nobla za ten przepis dostać!ania181111, kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/t172-album-fotograficzny-32x29-tradycyjny-60-stron-i5653047866.html
znalazłam taki karty duże cena w miarę przystępna.. ale będę jeszcze szukać
Dzięki za wszystkie opinie na temat sof, o meblach agata nie pomyślałam a są nie daleko więc też zajrzędzięki
Naditta to zrób i zjedz ;P nie dziel się... hahahahha ;P z jednego pora to tak na raz ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 17:39
Kijanka
-
Dziewczyny a sparzacie tego pora?
Kijanka współczuję przeżyć, ale szczęście, że nikomu się nic groźnego nie stało.. Na Podkarpaciu w sobotę tragedia- zginęło w zderzeniu z tirem 5 chłopaków jadących grać mecz
Co do wystroju to dzidziuś będzie z nami ale bardzo chciałabym kupić literki i cotton ballsy, ma może któraś i jakieś poleca? -
Dziewczyny "pochwalcie się" ile razy w nocy wstajecie na siusiu?
Bo mnie to strasznie męczy bo 5 razy to taki standard, a jak nad ranem sie przebudze to już nie zasne jak się robi jasno, wiec chodze taka półtomna ;/
Zawsze czesto siusiaalm, ale teraz to przesada - nie wiem co bedzie przed samym porodem ;/ w dzien to co godzinke, ale da się to znieśćnajgorzej jak chce się spać...
06.2015 - poronienie
-
ja ide spać o 22:00 i wstaje o 2- 2:30 na sikanie
ale zawsze wieczorem urinal i wode pije o tej 22:00
czasami zdarza mi się o 04:00 ale wtedy juz mnie brzuch boli bo mi się nie chciało o 02:00 wstać
o tych cotton balls tez myślałam tylko mam jakąś schize że to sę może zapalić...
o wypadku busa oglądałam w szpitalu i aż mi się nie dobrze zrobiło... straszna tragediajusella, MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka