X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa witanie witaniem brzuszka :P ale każdy "jak się czujesz " :P ja wiem że to ważne pytanie ale widać że wyglądam jak slon albo jak Fiona więc czuję się tak samo - i tak też odpowiadam :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka po raz kolejny dzięki za przepis na surówkę - chyba do końca zycia będę dziękować.
    Dziś znów robiłam ale tym razem więcej i pomimo tego,że sama jestem i że jeszcze obiadku nie jadłam to już 3/4 surówki znikło :/

Nie udało mi się uchronić przed oblaniem i musiałam się przebrać - mój kochany tatuś i mój kochany synuś mnie oblali :-)

Już sobie wyobrażam Dużego Syna i Małego Synka jak latają z wiadrami - za 3 lata to sajgon będzie!

MirelS, eve90 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, jaka to sałatka? Mam pora na zbyciu, do dzisiejszego dorsza sałatka z pora byłaby jak znalazł ;)

Udało mi się wyciągnać lubego na spacr, 40 min, 5 km. Nie wiem czy to przez tą nieprzespaną noc, ale miałam pod koniec ogromne trudności z oddychaniem. Aż się wystraszyła. Nie zadyszka, po prostu jakby niewidzialny ktoś siedział mi na klatce piersiowej, nie mogłam wziąć pełnego oddechu. Macie tak czasem?

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wszystkim nie pisze regularnie ale Was czytam regularnie...

Podpinam się pod podziękowania Juselli ponieważ ja też uskuteczniłam tą sałatkę i zjadłam całą sama !!!, jutro idę po nowe składniki i zrobie sobie dwa razy więcej...

My po dość dużych przeżyciach mieliśmy wypadek samochodowy ja w Szpitalu przez pare dni ale na szczęście wszytko ok, i moje Kochane dla tych które dużo jeżdżą zainwestujcie w adaptery na allegro są już za 80 zł, ja jestem teraz mądra po szkodzie ale w trakcie wypadku naprawdę dużo zmienią ja "dostałam" dolnym pasem w dół brzucha było podejrzenie odklejenia łożyska. Wszystkie możliwe badania itp. nie należę do osób panikujących więc w miarę gładko wszytko przeszło, młoda dzielnie zniosła wszytko i na szczęście zaraz po wypadku kopała, na KTG aż ją było słychać jak kopie więc byłam spokojna i martwiłam się o męża... od tego momentu przewartościowaliśmy sobie życie.. bo mogliśmy je stracić...

Z milszych rzeczy padła decyzja o zrobieniu pokoiku dla młodej ponieważ z nocną pracą męża nie przejdzie rezydowanie w jednym stąd mam do Was pytanie czy macie już wybrane jakie dekoracje nakleiki, obrazki, inspiracje do dziecęcego pokoju... a drugie moje pytanie będę spała z młodą w jednym pokoju na początku ponieważ jest duży mogę sobie pozwolić aby wstawic tam tapczan/ kanape coś co będzie się rozkładać macie jakieś meble z ikei godne polecenia w domu w tej kwestii...

życze Wam miłego dnia ;)
    i pozdrawiamy z Małą ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie przepis dziewczyny!

Kijanka, wszystko dobrze się skończyło, więc to najważniejsze.
    W szpitalu Cię zostawili na obserwację przez kilka dni?

Ja z pokoikiem nie pomogę, bo u mnie dziura w głowie jeśli chodzi o dekoracje i takie rzeczy.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka dobrze, że nic się nie stało, z mężem też wszystko dobrze mam nadzieję.
    Ja miałam wypadek w poprzedniej ciąży w 8 miesiącu, na szczęście chwilę przed nim przesiadłam się - siedziałam z tyłu a nogi miałam zgięte i oparte na dwóch siedzeniach, tak, że przy uderzeniu Bunio między nogi wpadł.

Co do ozdób - ja wstępnie wybrałam naklejki z Kubusiem Puchatkiem na allegro - wystarczy wpisać "kubuś puchatek naklejki na ścianę" i znajdzie się. Mnie podobają się te jak Tygrysek huśta się na gałęzi. Ja od zawsze jestem zakochana w Kubusiu, Pierworodny również był i mam nadzieję ze Szymciowi również przypadnie do gustu.

Naditta do surówki por, jabłko i marchewka, troszkę kwasku cytrynowego (ja daję cytrynę), sól i ciut cukru(nie pamiętam czy Majeczka dawała) i majonez. najważniejsze, żeby wszystkiego było dużo bo surówka praktycznie sama znika ( ja dziś tylko dla siebie zrobiłam z dużego pora, 2 jabłek i 2 marchewek i już nie ma)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 17:12

Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jusella za przepis! Biorę się za robotę ;)

jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ale nas straszysz! !! Dobrze ze wszystko ok z Wami !!! Masz rację adapter dobra rzecz :)
    Jeśli chodzi o meble z Ikei to polecam komody bo my mamy :) są solidne i łatwo je skręcić :) jeżeli chodzi o łóżeczka dziecięce to ponoć nie bardzo :/ moje koleżanki miały ...
    fajne ozdoby do pokoiku znajdziesz na allegro :) np takie literki z których ukladasz imię dziecka :) I nie dużo zapłacisz :)
    Ja też będę z małą w jednym pokoju na początku więc trzeba mieć wszystko pod ręką na początku :)
    I jeszcze tak ni z gruchy ni z pietruchy :P
    polecam Wam kupcie takie albumy do 3r z dziecka od urodzenia :) superrrr :) ja kupiłam i już powoli wypisujemy :) super będzie pamiątka :) : tam się wpisuje wszystkoooo : pierwsze słowo, pierwsze usg itp w świecie książki 32 zł więc nie dużo bo w empiku 60 zl prawie

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na obserwacji, mąż trochę bardziej poobijany niż ja, ale jest w domu ze mna juz...

Ja też myślałam o Kubusiu puchatku, ściany w pokoju są żółte, były malowane stosunkowo nie dawno nikt w nim nie rezydował przez 2 lata więcn nie chce malować, i Kubuś by się wpasował ;) dzięki za info poszukam zaraz na allegro...

Naditta od razu sobie sałatki odłuż dla siebie :) bo zjedzą domowiny zanim się obejrzysz :) z autopsji ;) wiem ..

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania181111 też właśnie o takim albumie myślałam, ale wklejanym że sama mogę dopisać jakieś szczegóły... teraz muse większość czasu leżeć to całe allegro moje :P

A masz może z ikei doświadczenie z jakimiś sofami, kanapami >? Łóżeczko dla małej mam z pinio więc ten problem z głowy ;)

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, ja mam sofę narożną z Ikea. Nie polecam, bo jest bardzo niewygodna. Na początku na niej trochę spaliśmy, koszmar.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety i sofach i kanapach się nie wypowiem :/ bo nie wiem ale szczerze mówiąc to mi one wyglądają jakoś "licho" :/nie wiem może są dobre ... My kupowalismy w Agata Meble i są super :) I duży wybór :)

• jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierworodny ma taki album i często oglądam :-) super pamiątka! Zachowała się zdjęcie z USG sprzed 18 lat :-) i wszystko zapisywałam - pierwszy ząbek, pierwsze słowo. Jak był mały to bardzo lubił oglądać ten album podczas kąpieli (to był jedyny sposób, żeby dał zagonić się do wanny) i niestety pewnego dnia album w wannie wylądował, troszkę się zalał ale większość zdjęć przetrwało :-). Szymciowi tez muszę takowy sprawić.

Naditta - tak jak Kijanka mówi - surówki najlepiej w miednicy narobić i jeszcze schować dla siebie :-)
    Majeczka powinna Nobla za ten przepis dostać!

ania181111, kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo nie zrobię, bo mam tylko jednego pora :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja dla Hani też zrobię taki album :) I jej pokaże jak przyjdzie czas :)

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/t172-album-fotograficzny-32x29-tradycyjny-60-stron-i5653047866.html

znalazłam taki karty duże cena w miarę przystępna.. ale będę jeszcze szukać

Dzięki za wszystkie opinie na temat sof, o meblach agata nie pomyślałam a są nie daleko więc też zajrzę ;) dzięki

Naditta to zrób i zjedz ;P nie dziel się... hahahahha ;P z jednego pora to tak na raz ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 17:39

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuj :)tylko powoli oglądaj i szukaj :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a sparzacie tego pora?
    Kijanka współczuję przeżyć, ale szczęście, że nikomu się nic groźnego nie stało.. Na Podkarpaciu w sobotę tragedia- zginęło w zderzeniu z tirem 5 chłopaków jadących grać mecz :(
    Co do wystroju to dzidziuś będzie z nami ale bardzo chciałabym kupić literki i cotton ballsy, ma może któraś i jakieś poleca?

• ada89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny "pochwalcie się" ile razy w nocy wstajecie na siusiu? ;) Bo mnie to strasznie męczy bo 5 razy to taki standard, a jak nad ranem sie przebudze to już nie zasne jak się robi jasno, wiec chodze taka półtomna ;/
    Zawsze czesto siusiaalm, ale teraz to przesada - nie wiem co bedzie przed samym porodem ;/ w dzien to co godzinke, ale da się to znieść ;) najgorzej jak chce się spać...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide spać o 22:00 i wstaje o 2- 2:30 na sikanie
    ale zawsze wieczorem urinal i wode pije o tej 22:00
    czasami zdarza mi się o 04:00 ale wtedy juz mnie brzuch boli bo mi się nie chciało o 02:00 wstać

o tych cotton balls tez myślałam tylko mam jakąś schize że to sę może zapalić...

o wypadku busa oglądałam w szpitalu i aż mi się nie dobrze zrobiło... straszna tragedia

jusella, MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ