X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, sernik bez sera i to jeszcze troszkę odchudzony, bo z jogurtu greckiego. Wrzucam linka z przepisem jakby któraś była zainteresowana:

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-bez-sera-na-jogurcie

Ja robiłam go ze względu na mojego męża, który sera nie je, bo ma alergię. A serniki bardzo lubi.

Jedyna plus mojej nieprzespanej nocy: młody tak szalał jak jeszcze nigdy i mogłam to poczuć. Tzn przypuszczam, że co noc tak szaleje, ale ja śpię, więc tego nie czuje. Była po prostu dyskoteka, najbardziej około 2. Wierzcie lub nie, ale cała kołdra skakała :)

jusella, LilouK, niezapominajka, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Jusella, dobre! My też bez ślubu, ale dzisiaj chciałam sobie ulżyć i "rzuciłam" go w myślach kilka razy. Nie pomogło niestety :-D

Ale zaraz pocisnę sobie coś dobrego i słodkiego na żołądeczek, poprzekładam Henryczkowe ciuszki z kupki na kupkę i może doły i depresje śwąteczne miną jak ręką odjął ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 11:53

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - wierzę - bo u mnie podobnie w nocy było :-)
    Też spać nie mogłam a Szymon rozrabiał za trzech i kilka razy tak kopnął, że cała skakałam :-)

Lilouk ja w takich momentach sobie w myślach wyobrażam, że jesteśmy małżeństwem i że się rozwodzę - czasem pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 11:55

Naditta, LilouK, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi zdecydowanie należy się nagroda, za cierpliwość i to, że ze mną wytrzymuje. Bo to chyba ja jestem ta gorsza z naszej dwójki. A teraz to tylko widzę czasami jak zaciska zęby, bo woli się nie odzywać. Oczywiście ze względu na ciążę, gdyby nie to, już dawno by mi wygarnął, bo to też nerwowy człowiek :P
    Dlatego chyba jesteśmy najgłośniejszymi mieszkańcami w naszym bloku :D

Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić. Kilka dni temu spontanicznie i nareszcie kupiliśmy małe wakacje. Za 2 tygodnie z hakiem lecimy na Korfu <3

LilouK, Malwinaa, niezapominajka, Maka, _analiza, jusella, Telashe, majeczka87, Ejrene, stokrotka2013, Kasiulina, Agaax, eve90, kot_bury, julietta139 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh z tymi chlopami :) U nas też jest różnie :)
    naditta zazdroszczę :) tylko upewnij się u lekarza czy możesz lecieć bo czasami nie wskazane są podróże ... moja gin trochę marudzila jak jej wspomniałam o naszej majowce :/ tym bardziej że ja już w 30 tc będę

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Naditta :) Odpoczniecie sobie :) Też zazdraszczam ;) Mi lekarz nie pozwoliłby raczej bo dalej mam nisko łożysko, choć się trochę podniosło i nie ma takiego zagrożenia już jak to określił :) Za to dziś wrzuciłam rano do skarbonki "wakacyjnej" na jakąś podróż w przyszłym roku - tak się rozmarzyłam ;P

zi13skjob7hi4oms.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się czuję, więc polecimy. Mam wizytę w tym tygodniu to powiem o tym lekarzowi, ale jego pewnie to mało obejdzie, bo to zwykły rodzinny, a nie położna. Jak wcześniej wspominałam położnym o tym, to nie miały nic przeciwko. Mój polski gin też.
    Ja będę wtedy jakoś 27-28 tydz więc jeszcze spoko :)

Maka, jusella, LilouK lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zazdroszczę :-) Ostatnie wakacje we dwoje- wykorzystajcie :-) my planujemy za rok, teraz mój cykor mi nie pozwala. No i jakby nie było jestem na L4, więc troszkę mi nie wypada ;-)

Naditta lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, ale super. Będziecie mieli pasażera na gapę ;-)
    Dla własnego sumienia zerknij na stronę linii lotniczych, którymi lecicie, czy nie potrzebujesz zaświadczenia od lekarza, bo niektórzy wymagają tego od 28tygodnia ciąży. Tym bardziej, że czasami nie ma żadnego problemu, ale wystarczy, że trafi się jedna wredna osoba z obsługi, cięta np. na ciężarówki i potem początek wakacji schrzaniony nerwami i stresem na dzień dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 12:57

Telashe, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, ale super. Będziecie mieli pasażera na gapę ;-)
    Dla własnego sumienia zerknij na stronę linii lotniczych, którymi lecicie, czy nie potrzebujesz zaświadczenia od lekarza, bo niektórzy wymagają tego od 28tygodnia ciąży. Tym bardziej, że czasami nie ma żadnego problemu, ale wystarczy, że trafi się jedna wredna osoba z obsługi, cięta np. na ciężarówki i potem początek wakacji schrzaniony nerwami i stresem na dzień dobry.

Dzięki, LilouK. Już sprawdziłam, lecimy Easy Jet wiec nie ma problemu do 36 tyg, najgorszy jest Ryanair.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! U mnie dziś śliczny dzień i właśnie wróciłam ze spaceru z mężem a teraz wygrzewam się na hustawce w słoneczku :) żyć nie umierać :)
    Zazdroszczę wycieczek- ja planuje za rok gdzieś dopiero jak finanse pozwolą :)
    Swoją drogą zaczynam czuć się jak prawdziwa CIĘŻARÓWKA - wystrzelił mi w ostatnich tygodniach mocno brzuch aż sukienka na święta zrobiła się nieco przykrotka :P

LilouK, majeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, no właśnie Ryanair ma od 28tyg. Ciekawe skąd takie rozbieżności... dziwne.

MirelS, u mnie też wystrzelił w ostatnich tygodniach. Rośnie jak na drożdżach.

Jednak wyszłam na spacer z psem, ciepło, wieje, ale na szczęście nie pada. Musiałam jednak skrocić trasę, bo tak niefortunnie mi się kichnęło, że... zmoczyłam trochę gacie! Co najlepsze, wcale mi się siku nie chciało. To już drugi raz. Chyba jednak pora wziąć się za ćwiczenie mięśni kegla O.o

MirelS, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam jak jajo wielkanocne dziś :) haha :) mam brzuchol niezły :)
    My byliśmy na basenie :) teraz obiadek i na spacerek :) .
    My na majówkę się wybieramy nad morze bo później to wiadomo :) : pranie,prasowanie i szykowanie kącika dla Hani :)

MirelS, jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, no właśnie Ryanair ma od 28tyg. Ciekawe skąd takie rozbieżności... dziwne.

Jednak wyszłam na spacer z psem, ciepło, wieje, ale na szczęście nie pada. Musiałam jednak skrocić trasę, bo tak niefortunnie mi się kichnęło, że... zmoczyłam trochę gacie! Co najlepsze, wcale mi się siku nie chciało. To już drugi raz. Chyba jednak pora wziąć się za ćwiczenie mięśni kegla O.o

Ja już mam wycwiczone;) więc mam spokój ;)

Kurczę u nas tyle w mieście fajnych zajęć :) na basenie dla kobiet w ciazy i na siłowni też są jakieś zajęcia dla ciężarnych :) więc się chyba zapiszę i się poruszam :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Tak czy siak pójdę do GP po zaświadczenie. I tak muszę iść, a lepiej dmuchać na zimne jakby się czepili.

Też chyba ruszę tyłek i pójdę na mały spacer, wieje ale świeci słońce i zza okna wygląda to sympatycznie ;)

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że idziecie parami, bo mój luby jak tylko usłyszał "spacer" od razu było: "nie chce mi się"

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiloUk też miewam ten problem i nie mogę się zebrać żeby ćwiczyć a pasowałoby :P
    Ania rozbawiłas mnie tym porównaniem do jaja haha :D też tak wyglądam ale toporównanie nie przyszło mi do głowy :D
    Czy Was też wszyscy witają wzrokiem na brzuszek? Z kim się nie spotkam to mi na cześć zerka w dół czy widać już brzuszek zamiast w oczy, już mnie to śmieszy :D

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się schował już w domu,siedzę sama a on woli jak kret przed tv :P

jusella lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, ja te zerknięcia na brzuszek to najbardziej w pracy zauważam.
    A oni myślą, że tego nie widać... heh

jusella, MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly to juz buziaki nawet dostaje hehe ja tam sie nie wkurzam jak macaja brzuchola :) dzidzia lubi wiec ija tez :) a co do witania to mamy podwojne witanie zawsze :)

Ale ja obiadlam w te swieta :) szok:)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    LiloUk też miewam ten problem i nie mogę się zebrać żeby ćwiczyć a pasowałoby :P
    Ania rozbawiłas mnie tym porównaniem do jaja haha :D też tak wyglądam ale toporównanie nie przyszło mi do głowy :D
    Czy Was też wszyscy witają wzrokiem na brzuszek? Z kim się nie spotkam to mi na cześć zerka w dół czy widać już brzuszek zamiast w oczy, już mnie to śmieszy :D
    Bo wierz mi albo nie mam brzuch jak bym jajo polkla ;) hahaha

Tak ja tak właśnie mam ...idzie ktoś i napierw patrzy na mnie a potem na brzuch ;)
    Najlepsze to było jak kiedyś byłam w lidlu i czegoś szukałam (nie wiem czego )- chyba jakiejś obszernej sukienki ;) i stał chłopaknaprzeciwko mnie i tak sie zaczął uśmiechać do mnie :P
    A ja wyszłam zza regału :P z taaakim brzuchem :P jaka miał mine ahahaha :) moje jajo fo wystraszylo i zniechęciło do dalszego usmiechania się :P

jusella, MirelS, Malwinaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ