X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć :)

Życzę Wam spokojnych Świąt spędzonych w gronie rodzinnym :)

U mnie pięknie słoneczko świeci i ma być ciepło.
    u nas też słoneczko Ale chlodnoo :/

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Często zdarza się rumień :) i to jest normalne. Martwić się trzeba dopiero jak się bardzo nagle spuchnie i wystąpi wysypka.
    No wyszlo wieczorem nagle, wysypka tez byla- kilka krostek :/ I po podraoaniu mam male wybroczynki bordowe.

zi13skjob7hi4oms.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiscie Wesolych Swiat wszystkim :)

jusella, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyskoczyło na brodzie jakieś pieronstwo :-/ w przyszłym tygodniu wybieram się po skierowanie do dermatologa bo coś długo już to mam a nie mam pojęcia czym mogę to smarować.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam zamiar isc w tym tygodniu do lekarza ogolnego po skierowanie do ortopedy to i moze do dermatologa dostane, chyba ze sie juz nie bedzie powtarzac :)

Maka lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kochane ja dziś zjadłam śniadanko i dalej poszłam spac hahah dopiero wstałam :P

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka no lepiej do dermatologa isc sie zapytac, ja bylam na tradzik przed ciaza to mowila ze w czasie ciazy to dalaby delikatniejsze kosmetyki/masci .

zi13skjob7hi4oms.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie żebym was strassyla ale u mnie kilka czerwonych krostek z zaognionym miejscem to był polpasiec .. :) i swedzialo jak cholera . Ja gdyby nie mega swędzenie nawet bym się tym nie zainteresowała , bo polpasiec kojarzył mi się z wielkimi ranami. Dwa tyg w domu bez leków przeszło jak ręka odjal :) przepraszam za błędy jeśli są , ale pisze z telefonu i ciężko poprawiać kasy błąd :) wesołych świąt !!

jusella, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki wesołych, spokojnych i zdrowych świąt!
    No i oczywiście zdrowiutkich dzidziusiow naszych kochanych i duuuzo pociechy z nich :)

aisa, jusella, kamenkaa, Agness27, _analiza, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten półpasiec. Co prawda też mi przyszedł do głowy. Warto xbadac. Moja mama ma to teraz... Mam nadzieję że jej szybko minie.

Ja sobie właśnie leze i odpoczywam. Rano byliśmy u teściowej na śniadaniu.

Mąż już w pracy i mam dzień dla siebie.

Dzień lenia :)

Mnie w nocy bolała lewa noga od uda w dół. No masakra jakaś. Dobrze ze wizyta jiz we wtorek u Gin to może mi zleci jakieś badania. Stopy bolą nadal ale dzisiaj jest znosnie.

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzięki Bogu nic nie wyskakuje :)Ale pewnie gdyby tak było to bym do lekarza uciekala :/

• LilouK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się pięknie :-)

Jeszcze raz Wesołych, zdrowych Świąt dziewczyny!

Ja od 6 w kuchni. Już po śniadanku, które zjadłam na obiad, bo goście utkneli mi w korku na grubo ponad 2h. Dobre było, na szczęście zostało jeszcze na jutro :-D Ciepła szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną- niebo w paszczy, nie przetrwa długo ;-) Biorę z Was przykład, pora wyciągnąć kopytka i poleżeć do góry Heńkiem na kanapie.

U mnie pogoda wyjątkowo szpetna i zmienna- dosłownie 4 pory roku w 5min, strach wyjść na zewnątrz.

Od rana męczą mnie jakieś sensacje żołądkowe. Orientujecie się, czy można węgiel wziać? To chyba kara za to, że w nocy zrobiłam sobie domową zapiekankę z grzybami, szynką i serem na bagietce... mi się zachciało i nie mogłam czekac do rana ;-)

Miłego dnia kobitki :-)

kama005, jusella, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK a ja w druga strone...tak mnie zatkało ze od rana umieram...

Nie mniej dobra pogoda i swieta udane :-)

jusella, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, jak nie urok to sraczka/zatwardzenie ;-) chyba Jusella pisała tutaj wcześniej o słoneczniku, że dobrze odtyka.

• jusella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik odtyka a czekolada zatyka :-)
    Mnie się na szczęście uregulowało i nawet mogę się pochwalić, że od tygodni 2 razy dziennie do kibelka chadzam :-). A słonecznik przy tym pomógł - ogólnie ziarenka pomagają :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 17:06

eve90, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle mnie z tym polpascem nastraszylyscie... Szczególnie jak przeczytałam o skutkach w ciąży. Tylko, że mnie nic nie swędzi, nic nie piecze, zero gorączki czy innych objawów i mam już to dość długo. Jakiś czas temu byłam u internisty i pokazywalam i też nie szczególnie się zainteresowała.. Jednak mi to zaczyna przeszkadzać bo nie wygląda to fajnie.. No nic we wtorek idę po to skierowanie.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie ma się co denerwować , przy polpascu występuje duże zaognienie krostek , i swędzenie nie do wytrzymania .. może po prostu zwykła wysypka uczuleniowa Ci się zrobiła , podobno normalne w ciąży :)

Maka, jusella lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No to nieźle mnie z tym polpascem nastraszylyscie... Szczególnie jak przeczytałam o skutkach w ciąży. Tylko, że mnie nic nie swędzi, nic nie piecze, zero gorączki czy innych objawów i mam już to dość długo. Jakiś czas temu byłam u internisty i pokazywalam i też nie szczególnie się zainteresowała.. Jednak mi to zaczyna przeszkadzać bo nie wygląda to fajnie.. No nic we wtorek idę po to skierowanie.
    Najlepiej do lekarza iść a nie tak oceniać ze to np. Polpasiec i się stresować :/
    nie martw się ;) idź do lekarza a jak Cię coś niepokoi to do szpitala i Cię zbadaja ;)

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytałam i pielęgniarki i lekarza internisty, zerkneli i tyle.
    Dziewczyny upadlam na tylek, serduszko puka, młody kopie. Myślicie że coś mogło się stać?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny półpasiec najpierw bardzo swędzi a później bardzo boli- takie nerwobóle i zazwyczaj są to skupiska krostek, ja miałam dwa razy raz na nodze, a drugim razem od brzucha aż do łopatki przez pół tlowia. I wywołuje go ten sam wirus co ospę wietrzną, i nie jest się tak łatwo zarazić.

Maka jak masz już jakiś czas to na pewno nie jest to tak że spokojnie ;)

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ