X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas plesniak to bardzo tradycyjny jest :-) kruche ciasto dzem (u nas pozeczkowy) i pianka z bialek pod ciastem zapieczona.

ania181111, jusella, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Telashe, u mnie problem w tym, że już za bardzo nie ma z czego chudnąć. Jeszcze trochę i zacznę wyglądać jak dziecko z Somalii z wielkim brzuchem i suchymi nóżkami.

Maka, Twój opis porodu i dziury w pipie mnie powalił hahaha!

A kot i pieseł może zakochane z okazji wiosny. Moje psy (które niestety już nie żyją) tak ciężko przechodziły miłość, że wyglądały jak na umarciu, nie jadly, nie piły. Co to du*a z mózgiem samca może nie zrobić, no ;-)

A co do snów, to ostatnio sniło mi się, że miałyśmy spotkanie w realu. Najbardziej pamiętam Naditte jako chudą, wysoką blondi. A najlepsze jest to, że niektóre z Was okazały się długowłosymi facetami O.o Nie bijcie, proszę i nie pytajcie co biorę ;-)

Haha LilouK, muszę Cię rozczarować. Szczupła tak, wysoka tak, ale do blondi mi daleko :D
    Raczej czarnula ze mnie ;)

A ja dopiero się biorę za świąteczne pichcenie.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dla nas plesniak to bardzo tradycyjny jest :-) kruche ciasto dzem (u nas pozeczkowy) i pianka z bialek pod ciastem zapieczona.
    O jaaa nawet nie wiedziałam że tak to się nazywa :) często robię takie ciasto :)

jusella, Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadza sie dziewczyny.
    Pleśniak:
    Kruche ciasto, dżem porzeczkowy-jagodowy ,ciemne kruche z dodatkiem kakao ,pianka z białek i jasne kruche:)
    Pychota:))
    I nawet Teściowa chwali ze mój plesniak lepszy od jej:)
    A roznica ze ja bialka ubijam z cukrem a ona z kisielem. Ale Jej tego nie zdradzilam:)))

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Tak zgadza sie dziewczyny.
    Pleśniak:
    Kruche ciasto, dżem porzeczkowy-jagodowy ,ciemne kruche z dodatkiem kakao ,pianka z białek i jasne kruche:)
    Pychota:))
    I nawet Teściowa chwali ze mój plesniak lepszy od jej:)
    A roznica ze ja bialka ubijam z cukrem a ona z kisielem. Ale Jej tego nie zdradzilam:)))
    Noo różne sa przepisy :) z kisielem też robiłam :) bardzo dobre :)

jusella lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy z rolą przyszłej mamy sobie radzicie? Tzn ja mam czasami obawy ze nie sprostam. .. ze będę zmęczona i w ogóle masakra .... trochę się boję :/ sami z moim facetem będziemy sobie radzić :) a on do pracy jeszcze a ja sama z malenstwem

• eve90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

U mnie również bounty czeka na jutro mniamm, cieszę się że wyszło :) chociaż z nim trudno zeby nie wyszło taki fajny przepisik :)

Torcik też zrobilam i cuz dalej jestem padnieta od wczoraj, normalnie nie wiem co jest :P

Polskaaa! Oglądamy meczyk i powiem wam ze pięknie strzelamy gole hih :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dasz radę. Ja sama z Szymciem będę przez 2 lata bo Tatusiek zagranicą pracuje. Co prawda będzie Pierworodny ale on maturę ma...

ania181111, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania dasz radę. Ja sama z Szymciem będę przez 2 lata bo Tatusiek zagranicą pracuje. Co prawda będzie Pierworodny ale on maturę ma...
    O jejjj ja poprostu czuję czasami ze mogę nie dac rady :( ehhh ...
    Jej to u Ciebie tez będzie wesoło :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę całkiem sama. Mąż będzie chodził do pracy, a ja tu w pobliżu koleżanek nie mam. Rodzice pewnie przyjadą na chwilę to jakaś pomoc, ale nie mogą sobie pozwolić na długi pobyt, bo ciągle pracują. Może teściowa, ona nie pracuje, ale jak kocham tę kobietę, tak dłużej niż 2 tygodnie chyba bym nie wytrzymała...

Ale jakoś wiem, że sobie poradzę :) będzie fajnie, już nie mogę się doczekać!

jusella, ania181111, LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ale narobiłyście mi smaka z tym pleśniakiem. Niech no tylko znajdę dobry dżem porzeczkowy to natychmiast uczynię taki. Jak zadek ma rosnąć, to przynajmniej, żeby było wiadomo od czego ;-)

Dziewczyny, ja też sama z dzieciem, psem i chłopem. To w sumie jakby małe przedszkole ogarniać ;-) Nie mam nikogo, kto mógłby pomóc. Zwykle jestem zakichaną pesymistką, ale jakoś co do ciąży i opieki nad synkiem, mam wyjątkowo dobre przeczucia :-)

Naditta, w takim razie chyba jasnowidzem nie będę, ale byłam blisko. Grunt, że w moim śnie nie okazałaś się długowłosym facetem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 20:16

ania181111, MirelS, jusella, Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jak sobie poradzimy dziewczyny :) mam nadzieję ze damy radę jakoś :) :D

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy dac radę :) podobno dziecko samo układa tryb dnia :) Ale boję się bo to moja pierwsza dziecinka :)

Kasiulina lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę wszystkie :) nie martwcie się na zapas :)

ania181111, MirelS, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurek wyszedł prawie tak jak chciałam :)<3

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnych Swiat Wielkanocnych wypelnionych nadzieja budzacej sie do zycia wiosny Pogody w sercu i radosci ze Zmartwychwstania Panskiego oraz smacznego Swieconego.

Życzymy całą rodzinką :)

eve90, jusella, aisa, kamenkaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też będę sama po porodzie. Mąż ze względu na swój zawód będzie całe wakacje do późnego wieczora w pracy. Moja mama nie wiadomo czy dostanie urlop na czas mojego porodu a na teścia z którym mieszkamy nie mam co liczyć bo to staruszek także ......... :)

A tak ogólnie to Wesołych Świąt! Tak mi nawala dziś kręgosłup, że mi się już raz płakać chciało z bólu. Idę zaraz spać. Pamiętajcie żeby przestawić zegarki dziś :D

eve90, jusella, Agness27, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A bierzesz magnez?
    Ja biorę 1 tabletkę dziennie a jak skurcze dokuczają to druga przed snem i mniej dokuczają:)

tak tak, biorę magnez :) 3x dziennie mam zalecony na napięty brzuch. Rwa kulszowa boli i promieniuje do nóg z innych przyczyn. U mnie to akurat związane jest z małym zwyrodnieniem w odcinku lędźwiowym. Tak myślałam, że w ciąży też mi zacznie dokuczać ;/ Tylko zazwyczaj ratowałam się tabletkami czy zastrzykami, a teraz to nie bardzo...;/

Pleśniaka mama piecze bardzo często,ale nie wiedziałam,że to ciasto ma taką brzydką nazwę :P

Ja się właśnie boję,że mój synek nie da spać po nocach, bo już nie daje mi zasnąć albo budzi kopniakami co noc... ale DAMY RADĘ :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dziewczyny, ja też będę sama po porodzie. Mąż ze względu na swój zawód będzie całe wakacje do późnego wieczora w pracy. Moja mama nie wiadomo czy dostanie urlop na czas mojego porodu a na teścia z którym mieszkamy nie mam co liczyć bo to staruszek także ......... :)

A tak ogólnie to Wesołych Świąt! Tak mi nawala dziś kręgosłup, że mi się już raz płakać chciało z bólu. Idę zaraz spać. Pamiętajcie żeby przestawić zegarki dziś :D

noo to ja dziś wyłam jak małe dziecko tak boli ;(

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie rade Dziewczyny,wszystko do ogarnięcia:))
    Mój Cora do roku czasu budzila sie w nocy przynajmniej 2 razy ale jak przeszla na butle to do tej pory cale noce przesypia i sama zasypia:))
    Wiadomo jak się jest samemu z dzieckiem to poczatki ciężkie ale z drugiej strony nawiązuje sie wieksza wiez:)
    Mi tez bylo ciężko bo rodzinke mieliśmy daleko a mąż w pracy ale da sie przywyczaic:)
    Będzie dobrze i oby porody byly szybkie:))

kamenkaa, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ