X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wierzcie mi albo nie ale jem normalnie :) tzn czasami tylko "przesadzam":) i sobie dogadzam

jusella, kot_bury, kamenkaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę, że nie tylko mi dokucza kręgosłup. Zaszalałam z przygotowaniami świątecznymi i nie spałam całą noc przez rwe kulszowa, ciągnie aż po palce u nóg, jak sobie z tym poradzić ? :(

Co do wagi - u mnie 66 kg a było w grudniu 58, ale i brzuszek spory zaczyna być, biust to chyba F więc też swoje waży i ponoć na buzi okraglutka się robię do tego wody i dzidzia i mamy całokształt wagi :D a co tam będziemy się odchudzac z Chodakowską albo MelB :D

Smacznego Jajka wszystkim :*

kama005, LilouK, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie na szczęście biust się nie rozpędził :) z F na G przybrałam :)
    LilouK - mam tak samo, zamiast tyć - chudnę. tzn nie licząc brzuszka właśnie

LilouK, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatka zrobiona
    Cos mi tekst zjadlo
    Z tym tyciem ogólnie nie zmieszcze sie w normie jakie wszędzie podają. A co bedzie po świętach ulala.
    Ja równie życzę wam zdrowych i wesołych świat i smacznego jajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 14:59

jusella lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak swoją wagę liczyć.. Ważę 54kg. Przed ciąża ważyłam 53 ale w I trym schudłam do 47... Brzuch rośnie, jem trochę więcej, kręgosłup dokucza tylko jak za dużo porobie, ale to nic nowego.. Z moimi schorzeniami bolał często.

Kochane śniło mi się że urodziłam w domu i się zastanawiałam czy jechać do szpitala bo przecież jest wszystko wporzadku- mały urodził się już ubrany a ja oprócz wielkiej dziury w pipie czułam się rewelacyjnie. Mama tylko popatrzyla i mówi - to się wszystko zejdzie. I wiecie co? Tęsknię za moim synkiem, chcę go już mieć przy sobie.. I mam przez to taki parszywy humor..

Jeszcze mój kocio- żbik chyba ma gorączkę (oczy zalzawione, uszy ciepłe i taki spokojny) wet nie odbiera.. Jak po drzemce mu nie przejdzie muszę szukać gdzieś innego..

Pogoda do dupy, piekę rolady na jutro i chyba jeszcze zmusze się do upieczenia jakiś rogalikow z ciasta francuskiego z marmolada.

kama005, LilouK, majeczka87, jusella, kot_bury, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies też dzisiaj bez humoru ale go chyba pogoda dobija :p

Ja zaraz robię sobie obiad jakiś.

Dzień w dzień tak mnie stopy bolą że szok! Masakra jakaś. Do tego kręgosłup. W niedzielę jak wrócimy że śniadania nic nie robię. Odpoczywam i już!

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bardzo wyraźne sny :/ i często snia mi się małe dzieci :) podobno to normalne :)

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, u mnie problem w tym, że już za bardzo nie ma z czego chudnąć. Jeszcze trochę i zacznę wyglądać jak dziecko z Somalii z wielkim brzuchem i suchymi nóżkami.

Maka, Twój opis porodu i dziury w pipie mnie powalił hahaha!

A kot i pieseł może zakochane z okazji wiosny. Moje psy (które niestety już nie żyją) tak ciężko przechodziły miłość, że wyglądały jak na umarciu, nie jadly, nie piły. Co to du*a z mózgiem samca może nie zrobić, no ;-)

A co do snów, to ostatnio sniło mi się, że miałyśmy spotkanie w realu. Najbardziej pamiętam Naditte jako chudą, wysoką blondi. A najlepsze jest to, że niektóre z Was okazały się długowłosymi facetami O.o Nie bijcie, proszę i nie pytajcie co biorę ;-)

Maka, jusella, kot_bury, Agness27, eve90, stokrotka2013, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Telashe, u mnie problem w tym, że już za bardzo nie ma z czego chudnąć. Jeszcze trochę i zacznę wyglądać jak dziecko z Somalii z wielkim brzuchem i suchymi nóżkami.

Maka, Twój opis porodu i dziury w pipie mnie powalił hahaha!

A kot i pieseł może zakochane z okazji wiosny. Moje psy (które niestety już nie żyją) tak ciężko przechodziły miłość, że wyglądały jak na umarciu, nie jadly, nie piły. Co to du*a z mózgiem samca może nie zrobić, no ;-)

A co do snów, to ostatnio sniło mi się, że miałyśmy spotkanie w realu. Najbardziej pamiętam Naditte jako chudą, wysoką blondi. A najlepsze jest to, że niektóre z Was okazały się długowłosymi facetami O.o Nie bijcie, proszę i nie pytajcie co biorę ;-)
    Ahahahaha ;)
    Dobreee :)

kamenkaa, LilouK lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK no to ładny sen :)

Ja sobie właśnie odpoczywam :)

kamenkaa, LilouK lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a byłam seksownym facetem? :-) Ja juz u mamusi :-)

LilouK lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Tatuśkiem gotuję żurek przez telefon :-D a potem będziemy zaprawiać mięsko na jutro :-D.

kama005, kamenkaa, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na skruty
    :P święta teściowa szykuje :) więc się nie napracuje :p

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj byle się doczekać jutrzejszego obzarstwa :-)

ania181111 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwych,Usmiechnietych i Pogodnych Swiat dla Was Wszystkich Spokojnej bezproblemowej Ciąży :*

lcndw3ms3qbl_t.jpg
    wk7wr890e6mz_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 17:49

ania181111, LilouK, jusella, eve90, Malwinaa, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny widzę, że nie tylko mi dokucza kręgosłup. Zaszalałam z przygotowaniami świątecznymi i nie spałam całą noc przez rwe kulszowa, ciągnie aż po palce u nóg, jak sobie z tym poradzić ? :(

Co do wagi - u mnie 66 kg a było w grudniu 58, ale i brzuszek spory zaczyna być, biust to chyba F więc też swoje waży i ponoć na buzi okraglutka się robię do tego wody i dzidzia i mamy całokształt wagi :D a co tam będziemy się odchudzac z Chodakowską albo MelB :D

Smacznego Jajka wszystkim :*

A bierzesz magnez?
    Ja biorę 1 tabletkę dziennie a jak skurcze dokuczają to druga przed snem i mniej dokuczają:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu chyba zagladam jako ta z najmlodsza ciaza- ale pozwole sobie napisac :)

Dzis +6,5 kg. I powiem Wam, ze tez nie jem wiele wiecej niz przed ciaza i ogolnie nie widze bym przybrala gdzies indziej niz na brzuchu i cyckach- cycki ewidentnie urosly. Zatrzymuje mi sie tez woda w organizmie- widze to np po spuchnietych paluchach. Sadze wiec ze skoro nie jem za dwoch tylko dla dwoch to po prostu tak ma byc :) niektore 6 kg tyja przez cala ciaze... ale coz :)

Widzialam ze ktos pisal ze nie wie jak rozpoznac te twardnienia. Mnie gin wytlumaczyla to tak, ze na dole jakby wystaje podbrzusze. I jak sie dotknie palcami to czuc bardzo twarde miesnie. Zeby sprawdzic czy to stawiajaca sie macica nalezy sie polozyc, a nie stojac!! Dotknac podbrzusza- jesli jest twarde ale po chwili lezenia najlepiej na boku pusci tzn ze to macica. Jesli nie boli i dzieje sie tak max 10 razy dziennie to jest to normalne i nie ma sie czym martwic. To jest wazne- nie moze bolec. :))

Za duzo tu nie pisze bo siedze na sierpniowkach z racji terminu om 01.08 ale czasem poradzilyscie cos dobrym slowem, woec i Wam chcialabym zyczyc spokojnych i smacznych swiat :D caluski w brzuszki :)

Agness27, LilouK, nowatorka, kamenkaa, jusella, eve90, Malwinaa lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w 25 tygodniu:)
    Ja to dzis przygotowywalam cala święconkę i zapomniałam kupić do niej kielbaski i baranka:).
    Męża wyslalam do sklepu ale niestety bylo bez baranka bo wybrali:)
    Dzis upiekłam plesniaka i ciasto bounty ze stronki moje wypieki ktara podesłałyście i wyszlo pyszne:)))
    Zaraz zabieram sie za robienie salatki z tuńczykiem:)

Wesołych,spokojnych Swiat Dziewczyny:)))

LilouK, jusella, eve90, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Witam sie z Wami w 25 tygodniu:)
    Ja to dzis przygotowywalam cala święconkę i zapomniałam kupić do niej kielbaski i baranka:).
    Męża wyslalam do sklepu ale niestety bylo bez baranka bo wybrali:)
    Dzis upiekłam plesniaka i ciasto bounty ze stronki moje wypieki ktara podesłałyście i wyszlo pyszne:)))
    Zaraz zabieram sie za robienie salatki z tuńczykiem:)

Wesołych,spokojnych Swiat Dziewczyny:)))

Uwielbiam Bounty :)
    a co to plesniak ? bo nie znam tego ..

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ