X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dalile, gdyby białka były surowe, uczyniłabym bezę ;-)
    Niestety są gotowane. Chyba zetrę na grubej tarce, dodam tuńczyka, szczypiorek, majonez i może, o ile będzie to to zjadliwe, zje się je w postaci pasty.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytałam "gotowanych".... o mamusiu ale wtopa :D

jusella, niezapominajka, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gotowanych białek bezy nie bardzo ;-)
    Kurcze a mi od wczoraj twardnieje brzuch :-/ Mam nadzieję, że się uspokoi i święta będą spokojne, czego i Wam życzę.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jak rozpoznać to twardnienie.

• Maka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdarzyło Ci się że brzuch był twardy?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stoję to jest, jak się położę to jest miększy. Naprawdę chyba nie zauważyłam jakiegoś niepokojącego twardnienia.

• LilouK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, luzik, ja wszystko zwalam na skurczony i wybiórczo działający mózg ;-)

Też dalej nie wiem, jak je rozpoznać. Czasem mam wrażenie, że to to, a czasem, że mały się wyciąga, rozpycha albo obraca w środku.

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk a jakby tak białka nafaszerować czymś- sałatką jarzynową albo pastą z tuńczyka albo czymkolwiek (np. szynka w kosteczkę plus żółty ser, troszkę pora wymieszać z majonezem i to do jajców) Ja tak robię, powpycham co tam mam i jaja faszerowane na stole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 11:49

martynka870, majeczka87, LilouK, kamenkaa, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się świątecznie dziewczyny.
    Właśnie wróciłam ze swiecenia koszyczka. Za rok juz pójdę z synkiem

jusella, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi dziewczyny to ja mam z tym duży problem bo tyje 1kg tygodniowo od jakiegoś czasu. Bardzo mnie to martwi a jem w miare normalnie moze troche więcej niż przed ciaza.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wagę to już nie chce wchodzić nawet... Chyba że muszę...

My też już byliśmy że swieconka i tak sobie stałam że za rok przyjdziemy z córeczka :)

Ja o kapuście słyszałam i na pewno bym zastosowała chociaż nie wyznaje medycyny naturalnej :D

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie waga jakoś skacze, jest więcej za kilka dni mniej, potem znowu więcej. I tak w kółko. Póki co, po dzisiejszym ważeniu mam 3,5 kg na plusie. A już czuję się jak słoń. Ja nie wiem jak to będzie potem :D

LilouK, może uczyń jakąś warstwową sałatkę ze startymi białkami.
    Twoi teściowie Anglicy? Daj koniecznie znać czy im smakowało polskie śniadanie wielkanocne!

A mi jakoś smutno w te święta. Nie zdecydowaliśmy się jechać do Polski na te święta, bo bilety były dość drogie i stwierdziliśmy, że pojedziemy sobie jak już będzie ciepło, a teraz troszkę żałuję :( bo to jednak nie święta, takie ciche i tylko we dwójkę.
    Pocieszam się faktem, że za rok pójdę z koszyczkiem już z synkiem, na pewno w Polsce!
    Dziś nawet nie byłam, bo idziemy na śniadanie jutro do znajomych i to oni poszli ze święconką. Mają bliżej kościół.

Zaraz idę na zakupy, możemy kupimy coś dla małego to mi się nastrój poprawi.

Dziewczyny, a ja od kilku dni czuje ruchy małego nawet ponad pępkiem, nowość!

jusella, majeczka87, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, wiekie dzięki za inspirację :-) Uczyniłam farsz z tartego żółtego sera, szynki wędzonej, czosnku i mieszanki majonez/jogurt grecki, na wierzch szczypiorek i grubo mielony pieprz. Wygląda elegancko, a smakuje jeszcze lepiej. Zjedzo! ;-)

Naditta, tak Anglicy. Dam znać. Kiełbachę i szynki pewnie wmłócą, wiem, że im smakuje, nie jestem pewna co do faszerowanych jajec. Szarlotkę podam na ciepło, więc kto by się oparł ;-) A tak szczerze, oni jakoś nie doceniają domowej kuchni i tradycji, zachwycają się "kupnym szitem" ;-)
    Ps. dzięki za inspirację, ale już wcześniej uczyniłam jajca wg. Juselli ;-)

Nowa!, u mnie znowu jest odwrotnie, od miesiąca waga stoi w prawie w miejscu, wydaje mi się, że dupsko i uda mi chudną (widzę po spodniach), cyc dobił już do 70F, tylko brzuch widocznie rośnie. Właśnie czytałam na internetach, że w pierwszej połowie ciąży następuje magazynowanie tkanki tłuszczowej, a w drugiej połowie- stopniowe jej zmniejszanie. Pewnie i geny mają w tym dużą zasługę. Ot, taka nasza uroda widocznie.

Zapodaję linka, większość to oczywista oczywistość, ale można wyczytać kilka ciekawych rzeczy.

http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/77575,zmiany-fizjologiczne-u-kobiet-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 12:46

jusella, Telashe, Naditta, kot_bury, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa pocieszę Cię- u mnie podobnie z wagą dlatego postanowiłam, że ważyć będę się tylko na wizytach.
    Pomyśl, że nasze Maluchy jeszcze ok. 3 kg przytyją więc musimy być trochę "większe" żeby mieć siłę ten ciężar nosić- przynajmniej tak to sobie tłumaczę :-D

eve90 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech moja tkanka tłuszczową ucieka! Nie chcę jej aż tyle ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważyłam się, stanęłam na wagę i póki co +6kg ale byłam już po śniadaniu, a zwykle ważę się przed jedzeniem.
    Chyba nie jest źle jak na zaczęty 24 tydzień.

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk cieszę się, że na coś się przydałam :-D. Jajka faszerowane zawsze się sprawdzają :-D

LilouK, eve90 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Naditta, tak Anglicy. Dam znać. Kiełbachę i szynki pewnie wmłócą, wiem, że im smakuje, nie jestem pewna co do faszerowanych jajec. Szarlotkę podam na ciepło, więc kto by się oparł ;-) A tak szczerze, oni jakoś nie doceniają domowej kuchni i tradycji, zachwycają się "kupnym szitem" ;-)
    Ps. dzięki za inspirację, ale już wcześniej uczyniłam jajca wg. Juselli ;-)

Lilouk, czyli TYPOWI Anglicy :P

LilouK lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje ciężarówki :)
    Eee tam waga waga :) ja już na plusie 10 kg dokładnie bo się dziś wazylam :) więc Fiona ze mnie dobra będzie.

jusella, kamenkaa, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Odważyłam się, stanęłam na wagę i póki co +6kg ale byłam już po śniadaniu, a zwykle ważę się przed jedzeniem.
    Chyba nie jest źle jak na zaczęty 24 tydzień.
    6 kg ???? Bozeee jak malutkooo :) mi już właśnie waga dokucza bo kręgosłup boli bardzo :/

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ