Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaax - gratulacje!
Dziewczyny a co sadzicie o maściach na brodawki z czystą lanoliną?
Jest Lansinoh - podobno super, ale kosztuje krocie
i jest ziaja lano-maść - tańsza... Ktoś coś, używałyście?
Lansinoh podobno pięknie goi brodawki, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Na razie przeżywam traumę związaną z tym forum.
e tam traume spokojnie kochana miałaś prawo się wypowiedzieć tam.....
Ty zachowałaś się ok niestety inni nie Dorinka dostała upomnienie,bo nie może tak pisac jak napisała i kogoś wyganiać z wątku bo wątek jest dla każdego jeśli sie jej nie podoba może po prostu nie czytać ... -
Dalile wrote:Ani jednej pisanki nie zrobiłam. Zostawiłam to mamie... moje mieszkanie w ogóle śŚwiąt nie ogłasza.
Chyba mi trochę wstyd zaczęło się robić.
he he to tak jak u mnie ale ze wzgledu na syna te jajka mu pomaluje razem z nim... i ide świecić .. ale jesli chodzi o śniadanie Wielkanocne to tego nie robię -
Myślę, że kobitki czasem hormony ponoszą i to na róznych tematach, bo te moje z Olsztyna, to też święte nie są.
No ja mam w domu tylko męża, a jemu malować nie będę
Dziś nam jajek zabrakło a on na to, że swoich nie poświęci:D
To mu powiedziałam, ze kto by chciał takie prawie 30letnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 23:08
kamenkaa, jusella, stokrotka2013, LilouK lubią tę wiadomość
-
goodwill wrote:Agaax - gratulacje!
Dziewczyny a co sadzicie o maściach na brodawki z czystą lanoliną?
Jest Lansinoh - podobno super, ale kosztuje krocie
i jest ziaja lano-maść - tańsza... Ktoś coś, używałyście?
Lansinoh podobno pięknie goi brodawki, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
DziękujeWłaśnie pisałam w poście o maściach na brodawki i słyszałam dobre opinie o tej "Medela PureLan" 100% lanolina, najtaniej wychodzi chyba na doz.pl
Sama chyba się w nią zaopatrzękamenkaa, kama005 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Myślę, że kobitki czasem hormony ponoszą i to na róznych tematach, bo te moje z Olsztyna, to też święte nie są.
No ja mam w domu tylko męża, a jemu malować nie będę
Dziś nam jajek zabrakło a on na to, że swoich nie poświęci:D
To mu powiedziałam, ze kto by chciał takie prawie 30letnie
Hahahahahah ale mnie rozbawiłaś"kto by chciał" ha ha ha
Mojemu dziś mówie że już mam ochotę na te jajka a on mówi no to sobie weź jak mu wziełam to mu sie namiot zrobiłhahah
stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
figaa wrote:Kamenkaa ja uzywalam Medeli purelan, u mnie sprawdzała się super. Plusem jest to ze nie trzeba zmywac przed karmieniem:)
A ja używałam - Maltan i u mnie sie sprawdzałonie trzeba zmywać również przed karmieniem .
eve90 lubi tę wiadomość
-
Kamenkaa na opuchliznę i obolałe nogi i cycuszki okłady z kapusty.
Pod koniec pierwszej ciąży chodziłam z kapuchą w rajtuzach i staniku a po porodzie tylko w staniku kapucha była.
Poważnie- pomagają te okłady- Agaax dziś potwierdziła
Liście kapusty najlepiej z lodówki trzeba potraktować tłuczkiem do mięsa, żeby trochę sok puściły i okład z tych liści zrobić- najlepiej bandażem owinąć.
Później pomaga przy zapaleniu piersi, albo jak mleko się "zastoi"
Agaax, LilouK, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kamenkaa na opuchliznę i obolałe nogi i cycuszki okłady z kapusty.
Pod koniec pierwszej ciąży chodziłam z kapuchą w rajtuzach i staniku a po porodzie tylko w staniku kapucha była.
Poważnie- pomagają te okłady- Agaax dziś potwierdziła
Liście kapusty najlepiej z lodówki trzeba potraktować tłuczkiem do mięsa, żeby trochę sok puściły i okład z tych liści zrobić- najlepiej bandażem owinąć.
Później pomaga przy zapaleniu piersi, albo jak mleko się "zastoi"
Na obolałe piersi ja nie narzekam jeszcze :)Ale że Kapusta również pomaga na opuchnięte nogi pierwsze słysze... Ale dobrze wiedzieć skorzystam Oby pomogło -
kamenkaa wrote:Witajcie
Co słuchać jajeczka pomalowane
?
Mi zaczeły strasznie nogi puchnaćmacie może jakiś sposob na to ....
Masakra..Aż sie boje co będzie potem ...
U mnie jajka pomalowane jutro mogę iść święcić
Polecam sposób od Juselli -> liście kapusty troche poklupac tłuczkiem, żeby puściły sok i przyłożyć do nóg.
Można też moczyć nogi w szarym mydle, trzymać je zawsze wyżej, przykładać zimne okłady, pamietać o ruchu.
Mi teraz puchną, a co dopiero w latokamenkaa, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:Polecam sposób od Juselli -> liście kapusty troche poklupac tłuczkiem, żeby puściły sok i przyłożyć do nóg.
Można też moczyć nogi w szarym mydle, trzymać je zawsze wyżej, przykładać zimne okłady, pamietać o ruchu.
Mi teraz puchną, a co dopiero w lato
Już mi mąż Klepie kapuste hahaha Zaraz będe przykładać ...
Dzieki Wam dziewczyny za rade mam Nadzieje że pomoże...Dalile, jusella, Agaax, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość