X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ja myślę, że dwie- lato będzie to szybko wyschnie. No i przydałaby się do porodu troszkę gorsza. Ostatnio w Textyl Markecie były koszule do karmienia po 17 zł nawet znośne, do szpitala by się nadały, niestety zapomniałam kupić :-\ . Czasami mi się wydaje, że powinnam wszędzie z opiekunem chodzić bo jak tak dalej pójdzie to niedługo przez to roztrzepanie do domu nie trafię

Agness27 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- przed ciążą chodziłam praktycznie tylko w leginsach a teraz mi się odmyśliło. Bardzo wygodne jeansy kupiłam i leginsy przy nich zrobiły się mniej komfortowe :-)

Dziś znów testuję czy podłogi same się pomyją- daję im czas do jutra.

niezapominajka, eve90, Maka, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    kurczę staniczki też kupiłam jakos w 3 m-cu bo wszystkie były za małe teraz znowu wypadało by kupić nowe bo już cisną :/
    Fajnie ze dostaniesz do karmienia biustonosze :) ja będę musiała kupić :/
    ehhh
    Wiecie ja szczerze mówiąc kupowałam sporo rzeczy na ciążę ale teraz to koleżanka mi poleciła fajny lumpeksik :) więc jak mam coś przyciasne to lecę tam i zawsze kupię jakieś dresy (w super stanie) albo koszule :)

Ja mam pod blokiem fajny i w poniedziałki po 3zl dla dorosłych a dla dzieci po 1,50 i zawsze jak z corka idę do przedszkola to juz od 7.30 czekają pod drzwiami a otwierają od 9:)
    Ale w tych lumpkach naprawde fajne sztuki można wychaczyc i bdb firm:)).
    Dla mojej Roksi kupiłam tam kurteczke za 1,50 i drugi rok w niej chodzi bo cieplutka i prawie jak nowa :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agness ja myślę, że dwie- lato będzie to szybko wyschnie. No i przydałaby się do porodu troszkę gorsza. Ostatnio w Textyl Markecie były koszule do karmienia po 17 zł nawet znośne, do szpitala by się nadały, niestety zapomniałam kupić :-\ . Czasami mi się wydaje, że powinnam wszędzie z opiekunem chodzić bo jak tak dalej pójdzie to niedługo przez to roztrzepanie do domu nie trafię
    no ja wczoraj w textilu bylam ale byly juz po 25-30xl.mam jeszcze blisko chińskie centrum może tam cos dorwę:)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J też z pamięcią słabo....muszę wszystko zapisywać... Bo działalność się nie zamknie a sklepy muszą dzialac...

Ogródek na szczęście sąsiad skopal bo ja bym nie dała rady więc kurcze dobra jesteś ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko grządki :) o powierzchni może 6m2 się uzbiera ;) na całą resztę mam takie śmieszne nakładki na buty z kolcami i w nosie kopanie ^^

poza tym do ogrodu mam motywację, bo jedną ręką i okiem coś dłubię a drugim obserwuję jak ślubny rąbie drewno- strasznie fajny widok :D

jusella, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedną koszulę z lumpka do porodu, ale była praktycznie jak nowa. Mi nie położyli małej na piersi po porodzie, więc się nie pobrudziła. Poza tym miałam jeszcze jedną typowo do karmienia i jedną zwykłą. Ale powiem szczerze, że dla mnie koszule są niewygodne i chyba tydzień po porodzie wróciłam do piżamy.

Wczoraj zauważyłam, że plomba mi z zęba wyleciała. Zaczyna mnie boleć. Dzisiaj do swojej dentystki nie mogłam się dodzwonić, a u innego termin na NFZ dopiero na 14 kwietnia. Po świętach umawiam się prywatnie, bo i tak trzeba zapłacić za lepszą plombę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrrrau... mój też mógłby porąbać.... a tak tylko patrzę jak pracuje na kompie, a kot mu się wyleguje na brzuchu :D

Telashe, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednej koszuli :D kupię w kwietniu lub maju. Staniki wymienialam już dwa razy! Masakra :)

Ja na święta trochę nir mam się w co ubrać...

A teraz będzie akcja nie zepsuj ciasta na Mazurek bo czasami przy przekładaniu z piekarnika na tacke się rozwala! Wtedy się mega wnerwiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 21:31

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, trzymam kciuki!
    Wiecie co? Dwa ciasta zrobiłam, nówka sztuka, wcześniej nie próbowałam. Oba wyszły... tylko mi nie smakują :D
    Mężowi smakują, mi żadne.

jusella, kamenkaa, ania181111, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie...czuje ze Marcelina rusza mi sie normalnie na wzgorku lonowym... wrecz na kosci lonowej... to chyba nie jest normalne, ze az tak nisko...? Czy wy tez tak czasem macie? Nie ukrywam ze sie martwie... :(

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktoras ma czasami bol jajnika? mnie pobolewa prawy. jesr to taki bol leciutki klujacy co chwile sie pojawia , taki jak przed owulka mialam.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady - to chyba normalne, była jedna dziewczyna z tym samym (niestety nie pamiętam kto), ale lekarz powiedział, że to na razie ok.
    Jesli nie masz problemów z szyjką, plamień czy wysięków, to ja osobiście nie widzę powodów do obaw :)

nowatorka - mnie ciągle coś pobolewa, ale nie zwracam uwagi :)

_cherryLady, nowatorka, Maka lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Dziewczynki mam pytanie...czuje ze Marcelina rusza mi sie normalnie na wzgorku lonowym... wrecz na kosci lonowej... to chyba nie jest normalne, ze az tak nisko...? Czy wy tez tak czasem macie? Nie ukrywam ze sie martwie... :(
    mi tez sie tam rusza czesto, mi sie rusza wszedzie od wlasnie niziutko do ponad pepkiem i po obu bokach, ona juz jest taka duza ze jest wszedzie :D . moze czasem sie tak rozciaga ze akurat raczki ma b nisko na przyklad.

_cherryLady, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny troche sie uspokoilam <3

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryLady, dokładnie tak jak Dalile i Nowatorka napisały, nie ma powodu do niepokoju :-) Mój mały też kręci się jak najęty, raz kopie na dole, czasem ponad pępkiem, prawie, że pod żebrem, a czasem czuję, że łaskocze mnie łapką w pachwinie, szczególnie gdy siedzę pochylona do przodu :-)

jusella, Maka, _cherryLady lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymcio też nisko się bawi. A dziś to centralnie w d*upę mnie kopał tylko od środka :-\.

Dalile to zapraszam do mnie na ciasta- co prawda kupne ale za to 6 rodzajów- na pewno któreś Ci podejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 22:21

Maka, kamenkaa, stokrotka2013, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie przeżywam traumę związaną z tym forum. :)

• Agaax Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane! :)

Melduję się dziś po wizycie u gina (naaareszcie!).
    Ania waży 800g, ruszała się i kopała w głowicę USG :D I dziś zauważyłam jak już "wysoko" lekarz tą głowicą jezdzi, tzn. wcześniej tylko po podbrzuszu, a teraz w okolicach pępka i nawet nad ( przez co musiałam się męczyć z wygrzebywaniem żelu do USG z pępka :D )
    Troche mnie zdziwiło, że znów mi szyjki nie zbadał (zrobił to raz, na 1 wizycie przy cytologii, od tamtej pory tylko USG robi).

Nadrobiłam Was, sama byłam znów chora (2 raz w przeciągu dwóch tygodni), gorącza 38stopni 2,5 dnia mnie trzymała :/
    Co do świąt, to ja nie mam nic, najpierw te choróbsko, a dziś byłam znów w pracy, jutro też praca :P

Aaaa miałam Wam napisać, często pacjentki narzekają na Marimer dla dzieci (ma niby bardzo dużą siłę/ilość tego rozpylenia), a za to chwalą Disnemar baby i NoseFrida spray), a z polecanych maści na sutki to Maltan, albo Medela PureLan. Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

Jusella -> DZIĘKUJĘ za ten pomysł z kapuchą na opuchnięte kostki, troche cackania z tym miałam, ale ulga niesamowita <3 jeszcze wczesniej nogi wymoczyłam w szarym mydle :)

nowatorka, jusella, figaa, aisa, LilouK, eve90, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie właśnie kopie dosyć intensywnie. Też znalazła moment :)

Boli mnie lewa noga w kostce, bolą mnie stopy, plecy i głowa że Zmęczenia.

Jeśli chodzi o lewa kostkę to miałam skrecona w zeszłym roku o chyba za bardzo się obciąża...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ