Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
TheForfie wrote:Jest tutaj moze jakas mama przed slubem? Bo nie wiem jak to jest z pieniedzmi.. Czytałam o 1000 co miesiac przez rok o tych 500, ale nie wiem jak to z tym bo ucze się i nie pracuje, tata pracuje ale nie mamy jeszcze ślubu to jak? I nie wiem czy nie bede dostawała czegoś z tyt. ze właśnie nie mam męża - samotna matka, czy jak jest ojciec to juz tak nie jest? Pomóżcie bo czytałam na roznych stronach ale nigdzie tak dokladnie o tym nie piszą.
A z bezsennością ja radze sobie tak, że spałam zawse od 10 i budziłam sie o 12, 2, 5 i juz nie spałam zaczelam sie klasc pozniej, az nie bylam taka zmeczona ze mi same oczy lecialy, po 12 i budze sie czasami na siku
Ja bez ślubu
Na pewno jest coś takiego jak zasiłek macierzyński dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne i dla studentek/matek uczących się - zasiłek to 1000 zł na rękę. 20 kwietnia do BP idę i mam zamiar dokładnie się wypytać gdzie, kiedy i jakie papiery trzeba złożyć.eve90, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Ja chodzę spać o północy a o 1 lub 1:30 wstaje wyspana... Taki biznes... Potem do 4 się wściekam i jakoś usypiam w pokoju gdzie jest totalna cisza i wstaje o 8 albo nawet przed budzikiem. Wot taki organizm. Wszyscy mi tego zazdroszczą chyba tylko ja nie
Nieźle sny miałyście dziewczynyjusella lubi tę wiadomość
-
Dalile -
hahaha aż sobie zerknęłam też z tej perspektywy,no byłoby "syto" hahaha
:D
Z tego co wiem dziewczyny to Ewa Kopacz zostawiła w "prezencie pożegnalnym" ustawę o tym zasiłku 1000 zł dla kobiet bez pracy, studentek i samotnych matek także musicie się dowiedzieć w Urzędzie jak wyglądają szczegóły,na pewno jest coś takiegoTheForfie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, słyszałyście o tym, że po naszym wyjściu ze szpitala po porodzie przysługuje mężowi (nie wiem jak w przypadku nieformalnych związków) 2 tygodnie 100% płatnego urlopu opieki nad żoną?? Ja się w święta od znajomych dowiedziałam i jak dla mnie to super sprawa. Tylko jakoś powszechnie o tym nie słychać... Trzeba się upomnieć o taki papierek podczas wypisu ze szpitala i mąż musi mieć ze sobą NIP zakładu pracy (dane jak do zwolnienia lekarskiego).
majeczka87, jusella lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
cześć dziewczyn,
ja dziś mam kolejną wizytę u gina na sprawdzenie co się dzieje z szyjką więc zobaczymy czy się pogarsza czy stoi w miejscu. Wczoraj dwa razy znowu złapała mnie jakaś dziwna słabość normalnie niedobrze mi było i słabo, zaczęłam się zastanawiać że może to po antybiotyku ale dzisiaj na razie jest ok. u mnie ze spaniem jest różnie ale ostatnio jest w miarę ok. koniecznie muszę sobie kupić stanik bo nie tyle miseczka co pod biustem mnie ciśnie a już nie wspomnę że nie mam się w co ubierać. -
Grzybka wrote:Dziewczyny, słyszałyście o tym, że po naszym wyjściu ze szpitala po porodzie przysługuje mężowi (nie wiem jak w przypadku nieformalnych związków) 2 tygodnie 100% płatnego urlopu opieki nad żoną?? Ja się w święta od znajomych dowiedziałam i jak dla mnie to super sprawa. Tylko jakoś powszechnie o tym nie słychać... Trzeba się upomnieć o taki papierek podczas wypisu ze szpitala i mąż musi mieć ze sobą NIP zakładu pracy (dane jak do zwolnienia lekarskiego).
2 tygodnie opieki nad żoną, ale 80% płatnej przysługuje mężowi po cesarce, a po porodzie naturalnym tydzień i szpital to wystawia. Te 2 tygodnie 100% płatne to jest urlop ojcowski, który ojciec może wybrać do ukończenia 2 roku życia dziecka.jusella, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS też tak z początku myślałam że Twój brzuszek to pupa a ramię to brzuch. I se myślę "matko jaki ogromny". I już miałam doła bo dzisiaj byłam w pracy odwiedzić ekipę i wszyscy że mam malutki brzuszek - a wcale taki mały nie jest.
Aaa glukoze mam za sobą - okropnosc! Było mi słabo ale dałam radę i jestem z siebie dumna. Poza tym oddałam siuski do badania i morfologie - skoro już byłam naczczo to wykorzystałam..jusella, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś mam studniówkę
Zapraszam wszystkie z tej okazji na soczek marchewkowy mojej roboty
Sto dni do porodu wdłg. OM - matko teraz to już poleci!!!
Według USG 12 dni wcześniej
Dalile - Tatuś dobry gust ma - śliczne sukieneczki
Znów się zastanawiam co na obiad - mam ochotę na fasolkę po bretońsku i na łososia
MirelS, Maka, TheForfie, _analiza, eve90, Malwinaa lubią tę wiadomość
-
Już w domu i po krzywej przeżyłam i nie taki diabeł straszny gdzie ja za,słodyczami nie przepadam to dałam radę wypilam na raz i tak po pół godziny trochę mi bo słabo i po 1,5h też troszkę i spać się chciało wieczorem będą wyniki to zobaczymy co wyszło
majeczka87, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
ania181111 wrote:Jusella Ale miks chcesz obiadowy zrobić
hahaha
milciaładny brzusio
też mam podobny
chociaż mój mi się wydaje ogromnyyy
kurczeee nie umiem tutaj zdjęć dodawać
Musisz wejść na jakąś stronkę typu zapodaj.net albo coś w tym rodzaju i tam dodać zdjęcie, a tutaj tylko wklejasz linka w posta i gotoweania181111, TheForfie lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Hello ,
Ja po usg kontrolnym po wypadku mloda ladnie rosnie 850 gjest taka jak powinna byc na swoj wiek. Dzielna dziewczyna... Tata sie ze mnie smieje ze ki brzuch rosnie z dnia na dzien... Ja teraz uskuteczniam spacery dzisiaj ponad 3 km i duzo lepiej spie bo sie zmecze i ide spac wieczorem bez probelmu.
No i pierwsze literki gotowe wysle wieczorem zdjecia, jeszcze troche do poprawy przedewszystkim musze sobie kupic ostre nozyczkiale maszyna przyszla o 10:15 a pierwsza wypchana lietrka 11:20 mam radoche na calego
ania181111, majeczka87, julietta139, Naditta, nowatorka, jusella, stokrotka2013, Maka, _analiza, kot_bury, eve90, MirelS, Ejrene, Telashe, Kasiulina, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
stokrotka2013 wrote:Już w domu i po krzywej przeżyłam i nie taki diabeł straszny gdzie ja za,słodyczami nie przepadam to dałam radę wypilam na raz i tak po pół godziny trochę mi bo słabo i po 1,5h też troszkę i spać się chciało wieczorem będą wyniki to zobaczymy co wyszło
jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość