X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na krzywą po raz drugi w poniedziałek dla mnie najgorsze jest to czekanie bo ostatnio dosyć dobrze przeszłam ale tyle dziwnych ludzi się tam przewijało że masakra. teraz szybko mi będą mijać te tygodnie o co chwilę gdzieś mam wizyty ginekolog, endokrynolog, dentysta masakra.. bankructwo gwarantowane :)

TheForfie lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie musze robic tej krzywej :D
    Robie sam cukier.

Dalile, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie mam tej karty a place polise yo isc do.ksiegowej w pracy zeby mi zalatwila?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka 4 kg suuper, ja już 8 na plusie ;/ no ale cóż wszyscy mi teraz mówią że schudłam wszystko mi w brzuch idzie teraz... wcześniej niestety troche też w uda, ale to jak młoda wyjdzie szybko powinno się stracić jeźdżąc konno

ja byłam w ikei dzisiaj cieszyłam się jak dziecko, kupiłam sobie materiały na literki i poduszki dla młodej...
    u kogo robicie zakupy na allegro że da się wszytko kupić w jednej paczce bo mi brakuje dużo mniejszych rzeczy a nie chciałabym płacić za wiele przesyłek.

jusella, ania181111, nowatorka, eve90, TheForfie, _analiza lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Mam ubezpieczenie w PZU a chyba nie mam jakiejś karty albo nic o tym nie wiem... To też mogę tą paczkę dostać?

My na obiad jedliśmy w restauracji azjatyckiej. Było pycha! Kurczak w miodzie mniam!

Potem zrobiliśmy sobie spacer i zahaczyliśmy o SMYKa. Obejrzeliśmy sobie wózek Bebetto i Adamex i fotelik Maxi cosi.

Powiedzcie mi. Wszystko fajnie ale bazę isofix musimy kupić oddzielnie? Bo nie widzieliśmy w SMYKu przy fotelikach... :/

Potem ja zaszalałam w C&A i kupiłam sobie 3 rzeczy bo pomału nie mam w czym chodzić.

Stopy mnie drastycznie bolą więc teraz czas odpocząć... Lewa noga już trochę daje do wiwatu jak siedze na łóżku :/ Ehh ciężkie życie....

Ja robię w czwartek glukozę i jakoś mnie to nie rusza jak na razie :D Jedyne co to odechciewa mi się tego siedzenia tyle czasu tam :D Mi glukozę dają i gin mi powiedziała by do tego nie dawać cytryny :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    A jak nie mam tej karty a place polise yo isc do.ksiegowej w pracy zeby mi zalatwila?
    trzeba mieć ubezpieczenie tj ja np dodatkowe w pracy tzw grupowe
    jak masz polisę to nie wiem właśnie.
    Do mnie księgowa sama zadzwoniła ze mi na maila wyśle ta ofertę która wam wyslalam :) ze " mi się należy i mam brać " ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ja już 10 na plusie :)I idzie w brzuch i uda i pupę :/

kama musisz się dowiedzieć bo jak jesteś ubezpieczona to napewno dostaniesz :)

jusella lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam polisę OC w PZU więc nie wiem. Zadzwonię do babeczki z PZU która się tym zajmuje naszymi ubezpieczeniami i się dowiem. O to jest myśl!

Ubezpieczenie grupowe mamy w Warcie i tam dostaniemy kase od urodzenia dziecka...

Dziewczyny jak mi się nic nie chce!

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin mówiła, że żadnej cytryny nie brać na badanie glukozy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam z cytryną bo mi tak powiedzieli :)co do PZU musicie się dowiedsieć telefonicznie najlepiej :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to idziemy prawie łeb w łeb, bo u mnie +3,5 kg wg ostatniego ważenia :)
    Tylko nie wiem jakim cudem taki mały przyrost, a mi poszło nawet w policzki :D

Dalile, nie przejmuj się, ja mam zaledwie kilka rzeczy dla maluszka. Taka mała reklamówka, to wszystko. Zaczyna mnie to powoli przerażać. Nawet wczoraj zapytałam męża co by było gdybym urodziła wcześniej i niespodziewanie. Odpowiedział, że przecież to nie problem pojechać do sklepu i wszystko kupić. Może i ma rację...

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial ze smialo pol cytryny moge wcisnac :) A macie 50 czy 75 glukozy ? Ja w przyszlym tygodniu ide na glukoze :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 75 :)
    Naditta mąż ma rację :) nie ma co panikowac spokojnieeee :) chociaż ja na początku jak zaszlam w ciążę tak miałam ze "bozeee nic nie mam " i kupowałam A terazzzzz to dostalam tamto też dostalam i się już tyyleee uzbieralooo :/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co lekarz powie o moim cukrze w czwartek :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Zobaczymy co lekarz powie o moim cukrze w czwartek :)
    Ciekawe co z moim :) też dowiem się w czwartek :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ciekawe co z moim :) też dowiem się w czwartek :)

Ja też :) ale raczej mam dobry.

Glukozę już teraz chyba tylko 75 zlecają.

atdc15nmjt4tk663.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę :) Ale to się okaże ;)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ja pozamawiałam te rzeczy u tego sprzedającego: Swiat____Dziecka - nie wyślę linka bo piszę z tel., ale ceny wg mnie korzystne. Prawda, że z zakupami nie ma problemu - można wszystko na raz, bo w sklepach nie brakuje. Tylko kwestia kasy, że na spokojnie można powybierac gdzie się bardziej opłaca i się jakby na raty wydatki rozkłada :) To już każdy po swojemu robi.
    Teraz chyba każda musi 75 robić. Ja z tą krzywą poczekam do czwartku aż mi zejdzie świątecZny cukier z krwi :D

jusella, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, same dobre wieści :) ja dziś w przypływie energii posprzatala szafę i zamówiłam sobie kilka ciuszkow - w coraz mniej się mieszcze :) Ja od początku przytyłam 4kg,ale czuje,ze teraz poleci lawinowo! Ale ograniczyłam słodycze, na które ostatnio miałam chcice.
    Trzymam kciuki za resztę wizyt w tym tygodniu! Ja w sobotę idę na glukozę, bleee

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ