X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    A my się musieliśmy zdrzemnąć :) macie jakieś pomysły co zrobić z kurczaka z rosołu? bo potrawka i zimne nóżki się przejadły...
    ja czasami obieram mięsko , cebulkę kroję i wrzucam na patelnię mięsko lekko podsmażam i cebulke dodaję :) I do tego sól pieprz trochę wegety czy jakie tam przyprawy masz :) - to tak na szybko robie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

I my się witamy z najbardziej leniwa osobka w moim brzuchu :)
    https://zapodaj.net/94555353349e2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:46

nowatorka, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rossmann.pl/produkt/Canpol-babies-wysokochlonne-podklady-poporodowe-10-szt,340429,6547,6543 dziewczyny super promocja na podklady popoodowe.. ja zaplacilam 16 zl

Kasiulina, jusella, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam mamusie :)

Mam pytanko znacie może jakąś fajna stronkę lub na yutube gdzie można filmiki poogladać jak sie z tygodnia na tydzien dziecko rozwija?

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście o tym, że po naszym wyjściu ze szpitala po porodzie przysługuje mężowi (nie wiem jak w przypadku nieformalnych związków) 2 tygodnie 100% płatnego urlopu opieki nad żoną?? Ja się w święta od znajomych dowiedziałam i jak dla mnie to super sprawa. Tylko jakoś powszechnie o tym nie słychać... Trzeba się upomnieć o taki papierek podczas wypisu ze szpitala i mąż musi mieć ze sobą NIP zakładu pracy (dane jak do zwolnienia lekarskiego).
    ja o tym słyszałam, ale podobno nie tak łatwo wyciągnąć zwolnienie lekarskie na żonę :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    A my się musieliśmy zdrzemnąć :) macie jakieś pomysły co zrobić z kurczaka z rosołu? bo potrawka i zimne nóżki się przejadły...
    dodac trochę cebuli i czosnku i włożyć w pierożki :)

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa jest pelno takich filmikow, ja tez je czasami ogladam, wpisuje tydzien ciazy w wyszukiwarke. ten filmik jest super, dzidzia sobie znalazla zabawe w brzuszku :) https://www.youtube.com/watch?v=ohdFabVK388

dziewczyny wy tez jestescie takie zmeczone? ja od jakiegos czasu to ciagle spie, nie mam energii, jestem jakas wypruta totalnie, nie wiem moze to przez ta anemie..

kamenkaa, Karolajjn:), jusella, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Niestety moja szyjka w ciagu tygodnia skrocila sie o kolejny centymetr I ma niecale 2 cm. Lekarz podjal decyzje o zalozeniu od razu pessaru. Martwi mnie to ze jestem w trakcie leczenia infekcji ale lekarz powiedzial ze za tydzien moglo by nie byc na co zakladac wiec wybral mniejsze zlo. Synus ma 909 gram.serduszko slicznie bije.

kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Melduje sie po wizycie. Niestety moja szyjka w ciagu tygodnia skrocila sie o kolejny centymetr I ma niecale 2 cm. Lekarz podjal decyzje o zalozeniu od razu pessaru. Martwi mnie to ze jestem w trakcie leczenia infekcji ale lekarz powiedzial ze za tydzien moglo by nie byc na co zakladac wiec wybral mniejsze zlo. Synus ma 909 gram.serduszko slicznie bije.

Nie martw się. Będzie dobrze :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj padam na pysk... Ale to pewnie dlatego że wstałam o 5:30, a nie o 9 jak zawsze.
    Nowa nie fajnie z tą szyjka, ale dobrze że podjął od razu decyzję.. I nosisz już prawie kilogramowego klocuszka <3 Ja mam wizytę jutro i tez jestem ciekawa ile przez miesiąc przytyl.
    I powiem Wam że ostatnio nawet 8 razy w ciągu dnia twardnieje mi brzuch. :-/ Mam nadzieję że to tylko naiwna macica szykuje się do porodu - jeszcze nie wie że na daremnie..

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa podbrzusze czasem i tez twardnieje czasami.Wizyte mam za 1,5 tygodnia a dluzy mi sie strasznie ;)

zi13skjob7hi4oms.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mowil ze na naszym etapie ciazy mozemy miec do 10 takich skurczy na dobe I nie moga trwac dluzej niz 40 sekund.

kamenkaa lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kurcze przykro mi, ale ważne, że mały rośnie i będzie zabezpieczony. Ja też mam stracha, bo za tydzień jadę tylko na pomiar szyjki - moja też długością nie grzeszy ;/ A oszczędzasz się? bo na mnie cały czas ginka trąbi żebym nic nie robiła, bo się źle to skończy,a widzi, że średnio jej słucham...

Ja mam na wieczór brzuch strasznie twardy i ciężki mimo zażywania magnezu i nospy ;/

• LilouK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś wyjątkowo późno :-)

Gratuluję udanych wizyt i że glukoza smakowała hehe. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;-) Cieszę się razem z Wami, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
    Eh, sama chciałabym wiedzieć ile mój mały już ma na liczniku i jak sie miewa w środku, a tu d* blada, musze sobie wyobrażać O.o

Macie już piękne brzuszki. Jest się czym chwalić :-)

U mnie dziś trochę słabszy i smutniejszy dzień. Spotkałam się właśnie ze znajomą, która dopiero co/jest w trakcie poronienia. Biedna, wiem co przeżywa, bo miałam dokładnie to samo rok temu. Mam nadzieję, że szczera rozmowa chociaż trochę jej pomogła. Popłakałyśmy sobie obie, zeżarłyśmy przy okazji kilo ciastek i innych słodkości, aż mnie muli.

I kolejny dzień z rzędu nic nie ugotowałam na obiad...

kamenkaa, Agaax lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Nowa kurcze przykro mi, ale ważne, że mały rośnie i będzie zabezpieczony. Ja też mam stracha, bo za tydzień jadę tylko na pomiar szyjki - moja też długością nie grzeszy ;/ A oszczędzasz się? bo na mnie cały czas ginka trąbi żebym nic nie robiła, bo się źle to skończy,a widzi, że średnio jej słucham...

Ja mam na wieczór brzuch strasznie twardy i ciężki mimo zażywania magnezu i nospy ;/

Mirels staram sie duzo lezec ale nie powiem ze Nic nie robie Bo np. W swieta duzo siedzialam I bylam na spacerze , sama sobie szykuje posilki. Nie dzwigam, jezdze na zakupy ale nie przeginam. Moj ginekolog twierdzi ze po to zaklada pessar zeby donosic ciaze I zeby wiecej mozna bylo robic.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, stresuję się lekarzem jutrzejszym nie wiem czemu... dawno u niego nie była i tyle . Pożarłam ze stresu półtorej paczki chipsów, a teraz mnie męczy żołądek.
    Niewyuczalna jestem.

Maka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa rozumiem, bo tak całkiem leżeć to się za bardzo nie da, przecież trzeba jakoś żyć i coś ogarnąć koło siebie;/ dam znać co u mnie wyjdzie za tydzień.Na pocieszenie masz już wielkiego facecika w brzuchu :D

Dalile - ja już 2 razy po chipsach wymiotowałam i w końcu się nauczyłam, nie chcę ich na oczy widzieć już :P a stres przed wizytą to norma - będzie dobrze :)

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe - pasztecik z kuraka :-) albo obrać, dodać pieczarek i sos do makaronu.

Nowa - najważniejsze, że Maleństwo zdrowe i pod opieką lekarza jesteście

też musiałam drzemkę zrobić bo nietomna byłam, obudziłam się po 19stej i teraz obawiam się, że będe mieć problemy z zaśnięciem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:34

• nowa! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Nowa rozumiem, bo tak całkiem leżeć to się za bardzo nie da, przecież trzeba jakoś żyć i coś ogarnąć koło siebie;/ dam znać co u mnie wyjdzie za tydzień.Na pocieszenie masz już wielkiego facecika w brzuchu :D

Dalile - ja już 2 razy po chipsach wymiotowałam i w końcu się nauczyłam, nie chcę ich na oczy widzieć już :P a stres przed wizytą to norma - będzie dobrze :)
    daj koniecznie znac jak wyglada u ciebie sytuacja mam nadzieje ze u ciebie bedzie pozytywniej.a teraz nie dziwie sie ze juz mnie boli jak synus kopie jak ma juz prawie kilogram :)

MirelS lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zwrot lozexzka bede robic... Chała jak niewiem....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ