X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! weszłam żeby się Wam pożalić - niestety nie przetrawiłam glukozy :(

Wypić to się owszem dało, choć dla mnie było obrzydliwie słodkie, ale mój słaby żołądek temu nie podołał. Strasznie zrobiło mi się słabo zaraz po wypiciu, samoloty w głowie, siedziałam chyba z 20 minut i próbowałam to utrzymać w żołądku aż w pewnym momencie mi cofnęło i ledwo wypadłam na szpitalne schody - poleciało wszystko ;/ Czuję się teraz fatalnie i fizycznie i psychicznie, że nie dałam rady. A jechałam z wielką nadzieją, że zrobię i będzie z głowy. Ciągle muszę mieć jakieś przeboje w tej ciąży :(

Zawsze mogę powtórzyć, ale jestem pewna,że mój organizm nie da sobie z tym dalej rady. Nie wiem co teraz,może ginka mnie ochrzani, że słabeusz ze mnie :(

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka nie ma prawa Cie ochrzanic. Po prostu twój żołądek tego nie chciał i tyle i lekarze na pewno to rozumieją więc spokojnie.

Mnie irytuje to że można tylko pół kubeczki wody wypić podczas tych 2h a ja rano pije zazwyczaj dużo.

Duszno tu na korytarzu i głowa mnie rozbolala :)

MirelS lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, ja właśnie w trakcie glukozy , czekam już na pobranie krwi po godzinie . I na razie jest znosnie , tak na samym początku było słabo ale po 40 min już jest ok . Mam nadzieję że prsetrwam. A co do wody to ie wiedziałam że można wypić tylko pół kubka .. wypilam prawie butle hahha nikt mnie z tych pań tam nie poinformował :/

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dostałam info :) na razie nie wzięłam ani łyka wody :) wypije w drugiej godzinie całość dozwolona. :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

dzisiaj odprowadzałam z sąsiadką jej synka do przedszkola- lat 5. Chłopiec spojrzał na mnie i powiedział: Ciociu, ty to teraz wyglądasz jak oliwka nadziana na wykałaczkę...
    o brzuszek mu chodziło ;)

Maka, jusella, renieczka, majeczka87 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    Właśnie Was na nadrabiam z czytaniem:)
    Ja tez musiałam kupic glukoze 75 g (ok 5 zł) do badania ale pozwolili zabrac cytrynke i pielegniarka przygotowała mi i wcisneła cytrynke:)
    z córka nie pozwolili i musiałam sama wypic-okropienstwo..
    Co do wystroju pokoiku to ja bede taka komode zamawiac dla Wojtka:)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5597801366&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

Kijanka ja dla Wojtka zamawiałam z tej stronki rzeczy i zaoszczedzone nawet 70 zł albo i wiecej bo niektórych w sklepach nie moglam znaleźć.

http://allegro.pl/ochraniacz-180x30-do-lozeczka-120x60-wysoka-jakosc-i5893135049.html

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Jakieś rady ba bezsenność.? Położyłam się lekko po północy o tak jak wczoraj obudziłam się po 1... I oczywiście wyspana. Mąż chrapie co jiz doprowadza mnie do szału i się wnerwiam i wiem ze nie zasne bo potrzebuje ciszy... Kolejna taka noc...

Na bezsenność dobrze zjeść banana i jakas herbatka ziołowa przed snem:))

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście o tym, że po naszym wyjściu ze szpitala po porodzie przysługuje mężowi (nie wiem jak w przypadku nieformalnych związków) 2 tygodnie 100% płatnego urlopu opieki nad żoną?? Ja się w święta od znajomych dowiedziałam i jak dla mnie to super sprawa. Tylko jakoś powszechnie o tym nie słychać... Trzeba się upomnieć o taki papierek podczas wypisu ze szpitala i mąż musi mieć ze sobą NIP zakładu pracy (dane jak do zwolnienia lekarskiego).

ja tez o tym słyszałam i tak jest jest tylko jak piszesz trzeba sie upomniec..
    tez musze o tym poczytaac -na pewno sie przyda:)))

Grzybka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny które chciały kupić szumisia - są w promocji w Rossmannie i parę innych pierdolek :-)
    U mnie dzisiaj na obiad zupa i grilla stary robi. A na grillu karczek i kiełbaska biała z serem.

a po ile w rosmannie sa szumisie??:)
    fajna sprawa:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny :) Mam takie intymne pytanie - może średnio z rana, ale zapytam ;P
    W ciąży wypróżniałam się do tej pory raz na kilka dni (nawet nie zwracałam uwagi 2-3-4 dni), trochę się dziwię bo od 2-3 dni to jest rano i wieczorem. Nie wiem czy coś nie tak? Diety nie zmieniałam .. Jeszcze raz Was przepraszam za takie pytania ale miała z Was tak któraś?

zi13skjob7hi4oms.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szumisie w Rossmannie są po 99,99 :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka literki przecudne:))

a trudno sie takie robi??
    fajna sprawa nauczyc sie szyc na maszynie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielne dziewczyny,że to znosicie ! mnie też nikt nie poinformował,że tylko odrobinę wody można.Bez wody to bym to pewnie po 2 minutach oddała :(

Karolajjn:) lubi tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi powiedzieli nic nie pic i nic ie jesc w miedzyczasie... ale na szczescie nie bylo mi to potrzebne;)
    Orientuje sie ktos czy sa lozeczka bukowe biale lub czarne? chcialam takie ale mam czarno biale meble i kolor drewna by mi nie pasowal no ewentualnie ten wenge ale nie wiem.. A nie chce sie bawic w malowanie czy cos, bo na allegro sa tylko w kolorach drewnianych ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:43

ug37e6ydmras9566.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielu wytycznych dotyczących testu obciążenia znajdziecie:
    "The glucose tolerance diagnostic test may take up to 4 hours. Since activity can interfere with test results, you will be asked to sit quietly during the entire test. Do not eat during the test. You may drink only water during this time."

Zauważam, że u nas to często ludzie chcą tym biednym ciężarnym tak utrudnić... Jezu...
    Wiadomo, że nie można wypić 10l wody, bo spowoduje to konieczność pójścia do toalety=ruch, spalanie glukozy. Ale szklanka wody nie zafałszuje testu. Bo niby jak?
    Nie ma możliwości "rozcieńczenia" cukru w surowicy, ani "wypłukania" go.

Poza tym - jak dziewczyna miałaby zwymiotować glukozę, to lepiej niech przepije czystą wodą niż narażać siebie i płód na kolejny test.

Ja popijałam wodę. Zły wynik na czczo jak był, tak był. Rozpoznanie cukrzycy ciążowej jak miałam, tak mam. Nie dajcie się, dziewczyny!

_analiza lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mi pozwolono pić wodę. Zastanawia mnie jedno. U Was są 3 pobrania, u mnie 2. Jedno naczczo i drugie po 2 h. Pytałam czy nie powinno być jeszcze po 1h ale pani stwierdziła że nie, teraz robi się tylko te 2. Mam nadzieję, że się nie pomyliła i nie będę musiała drugi raz tego przechodzić bo się wkurze nieźle.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja na obciazenie ide jutro, z tego co sie orientowalam u mnie 3 razy podczas tego badania pobieraja krew i moge wziac cytryne ze soba. :)
    Mam nadzieje,ze dam rade..

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki.
    0h- 81
    2h- 107

Naprawdę się wkurze jak będę musiała pić to świństwo raz jeszcze..

Agness27 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dzień dobry! Mi pozwolono pić wodę. Zastanawia mnie jedno. U Was są 3 pobrania, u mnie 2. Jedno naczczo i drugie po 2 h. Pytałam czy nie powinno być jeszcze po 1h ale pani stwierdziła że nie, teraz robi się tylko te 2. Mam nadzieję, że się nie pomyliła i nie będę musiała drugi raz tego przechodzić bo się wkurze nieźle.

Mój gin też mi tłumaczył, że będą tylko 2 pobrania. Może to trzecie robią tak awaryjnie, albo w przypadku złych wyników (tfu, tfu)?

Malwinaa, z wypróżnianiem się jest baaardzo różnie. Może teraz po świętach coś się zmieniło, nawet sama nie zauważyłaś, że jadłaś inne rzeczy niż zwykle? Pewnie za niedługo wszystko wróci do normy :-)

Malwinaa lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - super wyniki. Nie wiem, co Ci zlecił gin i ile g glukozy piłaś, ale bez znaczenia - wyniki super...

Natomiast: dla ciężarnych test OGTT z 75g glukozy powinien być 3-punktowy (3 pobrania) - na czczo, po 1h, po 2h. No, takie są zalecenia.
    Dla człowieka bez ciąży test jest 2-punktowy (na czczo, po 2h) - inne są też normy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:34

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ